הבעיה הקשה שיש לי עם הסיד סטיישן זה הגלגלים הקטנים ומרווח הגחון הזעום.
אבל לאט לאט היא תתרגל....
אסף.
Printable View
הבעיה הקשה שיש לי עם הסיד סטיישן זה הגלגלים הקטנים ומרווח הגחון הזעום.
אבל לאט לאט היא תתרגל....
אסף.
גם את האיי30 לא הייתי לוקח לכמריר.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
מרווח גחון קצת בעייתי. אבל אצלי בנתיים היא שורדת. והרכב עובד במחצבה.
אני נוסע הרבה בשבילים אי פה ואי שם. אבל זה לא יכול להיות שיקול רציני ככה או ככה...
אסף.
תקנה יונדאי. קח אותו לכמריר. דאג לפרנסה של חבר.
עם חברת הליסינג הזו ולפי איך שקיבלתי את הקיה הנוכחית "מקולפת" מלמטה אבל "הכל תקין"... פרנסה לא יוצאת מהם לא משנה כמה מכסחים את המכונית.
אסף.
בסיד וביונדאי סטיישן דור קודם בסיס הגלגלים היה שונה, ביונדאי היה ארוך יותר על חשבון תא מטען ולהיפך.
בדגמים הנוכחיים בסיס הגלגלים זהה.
כללית הסיד מעט יותר מאובזרת, הייתי בוחר בה על פני האוריס/קורולה והיונדאי.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
היום החזרתי i30 cw אחרי סהכ 20,000 לא מאושרים. מבחינתי החסרון העיקרי היה הרעש, רעש רוח ורעש צמיגים ורעש באופן כללי, אחרי ימי כביש הייתי חוזר הביתה עם אוזניים מצלצלות.
פרט לזה רכב סביר מבחינת שימושיות, תא מטען יעיל עם תאי אחסון רבים מתחת לרצפה, מנוע וגיר סבירים, כסא נהג לא רע וסביבת נהג לא רעה.
מסך המגע דורש מגע חזק והמסך בלתי קריא בשמש קייץ אבל זה לא עניין אותי יותר מדי.
Sent from my Blade S6 using Tapatalk
לסגירת מעגל בדיון לחובבי הסטיישן המשפחתית המתלבטים מה לקחת:
לאחר 3 שנים עם פוקוס סטיישן רובוטית שהייתה מוצלחת למרות הגיר( ײנפלתי על רכב טובײ, למעט מחשב גיר שהלך ב130000), בשבועיים האחרונים ברשותי אוקטביה סטיישן 1200, במבחן הביצועים, נוחות ואיכות חיים הרכב בליגה אחרת ומומלץ, אם כי מעט יקר יותר, מגיע מצויד יפה גם בליסינג, מגנזיום, מזגן מאחור, קרוז קונטרול, שמשות כהות, חששתי שהמנוע יהיה קטן על הרכב אך אין תלונות , והמרווח פנים במושב האחורי ללא תחרות
מצטרף לאסף בהמלצה. חודש וקצת על אוקטביה סטיישן 1400. תענוג.
שתי נקודות מרגיזות שלא מורידות הרבה מהשמחה שלי אבל יש מי שאולי יתרגש יותר :
1. הדיבורית המובנית לא יודעת עברית
2. מערכת כיבוי והנעה אוטומטית בעצירה מורידה את עוצמת המזגן, זה יהיה מעיר בקיץ וניתן לבטל רק פר נסיעה ולא ביטול קבוע
ביטול קבוע של הכיבוי:
http://www.briskoda.net/forums/topic...ted/?p=3717329
תודה guyz . אבדוק.
דיווח.
אחרי יומיים וקצת יותר מ 100 ק"מ עם סיד סטיישן.
עיצוב: וואלה אוטו יפה, רק חבל שנראה כאילו פיטרו את המעצב כשהוא הגיע למאחורה - שזה אמור להיות הכר לביטוח אישי בסטיישנים... כאילו משהו לא שייך. יחידת תאורה ראשית מרשימה, אור של פנסים פוליאליפטיים לבן כזה כמו של מכוניות יקרות. לדים מסביב. השקיעו.
בפנים הקבינה מוצלחת מאוד, מגובשת ומרגישה איכותית. מפתיע והקפיצה לעומת דורות קודמים מרשימה. הנבלה מגיעה עם איבזור מלא הכל כולל הכל - מקורי של קיה, בלי אילתורים ובלי תוספות מקומיות, פרט למובילאיי ולתוכנה של המולטימדיה שגויירה בצורה מוצלחת מאוד לעברית על ידי אדי מערכות.
המרחב כמצופה עצום, המושבים נוחים "עבים" וקשים כמו שאני אוהב וקצת תומכים. אירופאי. הכפתורים הפקדים התצוגות - הכל מרגיש מאוד "אירופאי" ולא קוריאני.
בנסיעה היא לא מהירה או זריזה במיוחד, אבל עושה את העבודה. ההגה גם במצב ה"ספורטיבי" מרגיש שהוא לא מחובר לכלום - אבל כנראה שככה זה בימינו. המתלים לא סמרטוטיים כמו בפורטה החדשה, אלא מכויילים לצד היותר קשה - ושוב אני נאלץ לומר "אירופאיים", מעט גילגול יחסית, מוצקות כללית, לא רע בכלל למרות הגלגלים הקטנטנים. לא בקטגוריה של פז'ו או VAG, אבל הרבה יותר טוב מדגמים אחרים של יצרנים קוריאניים ויפניים מובילים.
הניהוג מאוד נייטרלי - רחוק מספורטיבי אבל גם לא "מרדים".
הגיר הרובוטי כפול המצמדים עובד מצויין, התחושה היא של ידני והעברות הילוכים מההגה מדוייקות וחלקות. בחניות מרגישים שזה גיר רובוטי, כאילו מישהו משחק עם הקלאצ'... האתגר הגדול ביותר לגירים כאלו עבר בהצלחה - חניה במקביל ברוורס בעליה... התמודד לא רע למרות שהשתהה וקפץ קצת. צריך להתרגל.
צריכת דלק... בעצם זה לא משנה.
תא מטען ענק, עם תאי איחסון נסתרים מתחת לרצפה.
מושב אחורי מתאים בלי בעיה לשלושה.
כושר גרירה לפי מה שכתוב בספר הנהג - 1300 ק"ג עם בלמים. לא רע. מקווה שיכבדו את זה כשנחליט להתקין וו גרירה.
סה"כ אחלה אוטו - לא הייתי קונה כזה לעצמי בכסף שלי כנראה, אבל בשביל מה שהוא, באמת אחלה אוטו ונראה לי שיעשה את העבודה היטב.
אסף.
החה לי בחודש האחרון אי אלו חליפיים.
אימפרזה - זבל של אוטו לטעמי
הקיה פורטה דווקא מצא חן בעיני. לא התעמקתי בו מדי אבל מלבד הגה קצת מעורפל הרכב ממש נחמד ומאובזר
אני מסכים עם בועז לגבי האימפרזה.
אני, אגב, מאוד הופתעתי לטובה מהמזדה 3 החדשה,לא הרגשתי במשהו חסר מבחינת אופי הנסיעה והתנהגות הכביש, שמעתי את רעשי הכביש יותר מאשר בג'טה.
אהבתי את המולטימדיה עם הסטיק( נתקלתי בזה גם בפלואנס החשמלי, לא יודע אם כל הפלואנסים הגיעו עם זה).
ההגה לא מרגיש פלסטיק כמו בדור הראשון.
והיא צפופה מאוד בספסל האחורי.
אבל, אין, אין כמו לחזור לג'טה! רק חבל שאין סטיישן.
אגב, מישהו יודע במקרה מתי ינחתו בארץ הטוראן 2016? הבוס שלי לחוץ
היי
גם לי יש סיד סטיישן 13 מליסינג, עברה 36k קילומטר וכבר כמעט חודש במוסך.
אחרי טיפול 30 התחילו תיקתוקים בגיר עד השבתה מלאה באמצע הכביש.
הייתה במוסך וחזרה אחרי " עדכון תוכנה".
כמובן שכשל מכני אף תוכנה לא תפתור.
בגדול רכב מוצלח, אבל כנראה במוסך של קייה לא ממש יודעים ומכירים גירים כאלו. ( חשבו שהלך ממיר קטליטי) [emoji23] .
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
לדעתי יש הבדל עצום בין חברות הליסינג וזה מתגלגל עד צורת האחזקה של הרכב ולעיתים זה מגיע לחסכון שממש פוגע באמינות הרכב.
מכל החברות שהיה לי רכב שלהם בלטה אלבר לרעה ומבחינתי בפער עצום
מקפיץ קלות:
מחליף עבודה וגם רכב.
נכון לעכשיו נשאר עם סטיישן, וזה המבחר:
1. I30CW - היה לי את הגרסה הראשונה (שנת 2010, זו עם הגג הנפתח). האבזור היה די בסיסי אבל בסה"כ היה סבבה
2. פורד פוקוס סטיישן - הרכב שיש לי היום. כבר בא לי להקיא
3. אופל אסטרה טורר - נראה לי אופציה נחמדה.
היתה לי היום שיחה עם קצין הרכב בחברה החדשה. ניסה להבהיל אותי עם תקלות באופל אסטרה "כל החברים שלי הקציני רכב....". מישהו שמע/מכיר/יודע על בעיות (כן, אני יודע שזו בעיה של הליסינג, אבל לא בא לי להחליף לרכב זמני כל שבוע).
לעומת זאת הוא מאוד לחץ בכיוון של הI30CW.
בקיצור - אשמח לחוות דעת של הפורום
אנחנו החלפנו רכב אחד מג'טה לאופל אסטרה סטיישן( דגם 2015 ) הרכב בן חודשיים הנהג מרוצה ממנו, אין בעיות מיוחדות.
אני מקווה שלא יהיו הפתעות וכשיגיע ה 2016 גם הג'טה שלי תוחלף.
הפוקוס החדשה מגיעה עם אבזור אחר ויותר חשוב גיר אוטומאטי ...
לגבי האסטרה , היא לא יותר מידי מרווחת לנוסעים מאחורה , הנהיגה בה מעייפת (הטורבו לא נכנס לפעולה כמו בvw אלא יותר מאוחר) זאת אומרת שאתה כל הזמן לוחץ... ה i30 מאובזרת מאוד (מולטימדיה , גג נפתח , קרוז ועוד כמה שטויות ).
לא שמעתי על תקלות מיוחדות באסטרה וביונדאי , הפורד עכשיו רק הושקה...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
מסכים לגמרי לגבי המרווח בספסל האחורי של האסטרה.
לגבי כל השאר, נהגתי בה קצת לא זוכר בעיה ספציפית.
אני הייתי בוחר ביונדאי אחרונה, פשוט כי זה מרגיש רכב אחר מהגרמניות. לא זוכר איך הפורד( היתה לי ב2010)
מישהו יודע אם הפוקוס-סטיישן-ליסינג מגיעה עם המנוע 1.5 150 כ"ס וגיר שישה הילוכים?
אגב, אני מתייחס לאבזור כפרמטר אחרון,
אני מחפש קודם נוחות, אח"כ שקט ובידוד רעש מהגלגלים ותגובת מצערת.
אה....... כושר גרירה גם חשוב.
ואני נאלץ לנהוג רק בגרמניות
הפוקוס החדשה אכן עם המנוע 150 כײס וגיר פלנטרי, כך שהנקודות החלשות מהעבר טופלו, עדיין הרכב קצת מיושן, מרווח רגלים מאחור מצומצם ואין מזגן מאחור, אם יש אוקטביה סטיישן הרי שזו הבחירה המועדפת בעיני,
אגב אין בעיית ביצועים באוקטביה גם במנוע 1200 למרות שהנתונים היבשים של המנוע לא מרשימים ביחס ל1400/1500 טורבו בפוקוס ובאסטרה.
אם הבחירה בין פוקוס אסטרה ויונדאי, אני הייתי בוחר בפוקוס. אלא אם פתחי המזגן מאחור ביונדאי מהווים שיקול.
איני סגור על פתחי מזגן מאחור ביונדאי, אם זה שיקול תוודא שאיני מטעה