-
תגובה: מהיר והרסני...הערסיאדה של חיים8 מכה שוב. בכולנו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הסגנון מעצבן גם אותי.
למזלנו, מותר לנו לבחור מי החברים שלנו.
ממש כפי שגם אם אתה אוהד כדורגל מושבע, אף אחד לא מכריח אותך לשבת ביציע המזרחי בטדי יחד עם חברי "לה-פמיליה", כך אף אחד לא מכריח אותנו להגיע לאירועים האלה. אף אחד לא מכריח אותנו לטייל עם החבר'ה האלה או לצרף אותם לחוג החברים שלנו.
אבל רוב עם ישראל הוא מה שאנחנו מקטלגים כ"ערסים" ו"בבונים". לצערנו בועז, זה מה יש.
הם אוהבים את הסגנון הזה. הם גם אוהבים כדורגל, הם אוהבים מוסיקה מסויימת בווליום מטורף, הם אוהבים לפצח גרעינים, הם אוהבים שופוני. הם הרד-נקס שלנו.
אבל הם גם משתלבים מצויין במרחב הזה שכולנו חיים בו. אלה אנחנו שבמיעוט, שמתבדלים, שבטוחים בעליונות האינטלקטואלית-עאלק שלנו, בהתנהגות המתורבתת-עאלק שלנו, אלה אנחנו שרוחצים בנקיון כפינו-עאלק, אלה אנחנו שחושבים שנוכל לאכוף כאן על כוווולם את ה"תרבות" והנימוס האירופיים/מערביים, ולכן אנחנו מדברים אליהם ועליהם בהתנשאות, בזילזול, מבטלים את מחשבתם, את דעתם, את דבריהם ואת מעשיהם. הייתי מציע להצטנע קצת. לפשפש במעשינו אנו, לפני שנשפוט אחרים.
אל תדאג - אני לא עברתי צד. לא הצטרפתי "אליהם".
אבל אם כבר, אז את ה"קריירה הג'יפאית" שלי התחלתי ב-1990 אצלם ואיתם וחלק גדול ממה שאני יודע היום למדתי מכמה מהנהגים המצויינים שיש שם (ויש שם כמה שאת מה שהם שכחו מזמן, כולנו לעולם לא נלמד. באחריות) ואני מוקיר להם תודה והערכה על זה.
האמת? גם לא היה כל כך גרוע לנסוע איתם. ממש לא. פשוט התחלתי להשתעמם מתישהו מתפירת דיונות הלוך וחזור ופריצת התחביב שלנו ברשת חיברה אותי לאנשים אחרים שמצאו חן בעיני יותר והם לא במקרה מרוכזים כאן.
זה עדיין לא פוסל את ה"הם". יש ביניהם לא מעט אנשים טובים ויקרים, מבינים אמיתיים בג'יפים, נהגים מצויינים ואנשי שטח עם הרבה נסיון. לא כולם בבונים, לא כולם מלכלכים את השטח והורסים אותו. לא כולם מתנהגים כמו חיות. למעשה, רובם אזרחים טובים לא פחות ממני וממך ומכולנו.
נמאסה עלי הצביעות, ההתנשאות. אני מכה על חטא, כי עד לא מזמן גם אני אולי הייתי מתנשא וצבוע. אבל לא עוד.
אני אזרח שומר חוק, פחות או יותר, כמו כולנו. אני בעד שמירה על החוק. אבל חלק מהחוקים בישראל, לצערנו, הם מטופשים, מזיקים, מרושעים ופסולים מיסודם ומעיקרם. הם נקבעים על ידי 120 חדלי אישים שתמצא ביניהם גנבים, אנסים, מטרידנים סדרתיים, מושחתים, מסוממים, רועי זונות - בית המחוקקים והשירות הציבורי שלנו מרכזים אליהם את המיץ של הזבל של עם ישראל ממש כפי שמנורה דולקת בליל קיץ מושכת אליה פרפרים ומעופפים אחרים.
אנחנו ורק אנחנו אשמים, כי כולנו בחרנו באפסים הללו שעושים מה שבראש שלהם ומפליצים תקנות וחוקים שהציבור לא יכול לעמוד בהם. האירועים של חיים הם סימפטום לחוק מטומטם שכזה שמדיר את הספורט המוטורי מהציבור ואת הציבור מהספורט המוטורי.
יש לספורט מוטורי ותרבות מוטורית הרבה אוהדים בישראל. חלקם גם "ערסים ובבונים" ממש כפי שלכדורגל יש גם הרבה אוהדים שאינם בהמות גזעניות, עילגות ונמוכות מצח. חובבי הספורט המוטורי והתרבות המוטורית רוצים פעילות, רוצים אירועים, רוצים מפגשים. יש במדינה רשות ממשלתית שתפקידה לדאוג שיהיו אירועים, אבל היא לא עושה את זה. היא מועלת בתפקידה. אז צצים אנשים פרטיים כמו חיים שמארגנים אירועים מחתרתיים, סו קולד "לא חוקיים". במה הוא שונה מגדי צוקר ונועם היימן שניהלו כאן ליגות נהדרות בימים שטרום חוק הספורט המוטורי?... בזה שצוקר והיימן הם נחמדים, לא ערסים וכן מ"שלנו" ורק חיים הוא "ערס ובבון"?.....
תספרו עד עשר לפני שאתם משתלחים בו. לא הכל כאן שחור ולבן.
תודה רבה דרור שסיננת את העצבים שלי והוצאת את התוכן במילותך שלך (ותסלח לי מראש שאני עושה שימוש בתגובה שלך)
אז אחרי הרבה מילים שנשפכו כאן הדיון עבר פתאום מה - What ל - How .. אחלה .
אז ישנם כמה אופציות שכולם כוללות להפסיק ולהתרעם מאחרי המקלדת:
1. להרים "קול אחד" כפי שאחד מהחברים ציין כאן ולגבש עמותה שתילחם על מה שחשוב לנו.
2. לפעול בצינורות הקיימים כדי לתת תנופה לתחום.
אדון חיים בחר בדרך שיש יאמרו, פרובוקציה (אגב, מאירוע לאירוע רמת הסדר, הארגון והניקיון משתפרים. זה מעיד על הקשבה ולמידה).
זו הדרך שלו ושל לא מעט אנשים \ גופים אשר בחרו בעבר בדרך זו של התרסה מול החוק וחציית גבולות.
פעמים רבות זה אפילו עבד והמטרה הושגה.
(שלא תיקחו את מילים אלו למקום של עידוד לעבירה על החוק חלילה)
ובהמשך לבקשת הצניעות ואי ההתנשאות לא הייתי פוסל שנציגות האתר, כגוף מכובד וותיק בקהילת הג'יפאים
תדבר עם אדון חיים כדי לראות האם יש מקום לנסות ולגבש דרך פעולה משותפת. מי יודע אולי מטרתנו משותפת ואנו יכולים לדבר על הדרך ??
תחשבו על זה...
-
מהיר והרסני...הערסיאדה של חיים8 מכה שוב. בכולנו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
+1.
דורון, אתה חוטא בחטא היוהרה.
מה זה בדיוק "מי שבא להתמודד"?........
למה יוהרה?
נכון, לא היה כמעט קהל.
השתתפתי במספר אירועים של צוקר ושות׳,
הסגנון היה אחר, אתה זוכר משהו אחר?
אני מאד בעד ״לעשות״, בניגוד למצב המשמים מאז שהוסדר התחום, אבל הדרך הזו פוגעת בכולנו.
-
אני מרגיש שתכף תגיד דרור שנטפלים למזרחיים.
כולה נתפס השם גנאי הזה מלך הבבונים ואתה נמלא רחמים והאדה כלפי האחר והשונה
אני גם לא מת על הכללות.. אצל כולם יש הכל ומהכל. טובים רעים.
אבל אני יותר מאמין בחיה ותן לחיות. אז בחייאת רבאק אתה לא מטייל לבד ולא הצרכן היחידי של הטבע.
ויש אחר שהוא גם גיפאי ממש כמוך . אוהב לתת בגז אבל לא רוצה שיחפשו אותו עד סוף ימיו. שכן מאמין שיהיה סיכוי לספורט מוטורי. שכן רוצה לשבת על דיונה נקייה ולשתות קפה בשקיעה במקום שהוא עדיין איננו שמורה.
אז אל תשאיר לי את יער קולה כמו אחרי מלחמה, גם ככה באים לפה היפה נפש עם הטראנס שלהם, כשאתה מתקשה להתאפק ונותן בגז תעשה את זה עם עצמך ועם חבריך. לא על נופשים אחרים ובטח אל תעשה אירוע מתוקשר של מאות אנשים שאתה לא יודע להתמודד עם המאסות. כי גם ככה כל דיונה קוטשים כל סופש בכלים מוטוריים או מכניים גדולים לבניית בתים.
ואם כבר עשית..את כל זה בחיית רבאק ציוד בטיחות למי שאתה מזניק.. אל תכניס כל חאפר כי כשהוא ימות.. זה יפגע בקהילה שלמה שנהנית מהתחביב הזה וגם ככה לא נהנית מהיחצנות הטובה.
בלי להעליב , באמת, אין מה להשוות ארוע קרוס קאנטרי למלך הדיונה
לא ברמת הבטיחות. ההתנהלות. הרצינות של המארגנים והמתחרים ...
לא אומר חס וחלילה שאין נהגים מעולים באירועים הללו .. או שהרכבים חלשים . הם פשוט בלי ציוד בסיסי.. קסדה לדוגמא.
נכון לא קיבלו כל אחד לאירועים של פעם ... אבל לא על רקע עדתי וגם לא תרבותי אלא על בסיס מקצועי, רמת בטיחות מינימלית.
מה שהיה פעם כבר לא היום. לא הספורט .
לא הטבע. כן הוא קטן יותר ושמור יותר ונדיר יותר והוא רק יגדל ויהיה כזה.
וגם פעם היה איסור נהיגה בחוף הים. מ97 למיטב זכרוני ורק בשנים האחרונות אוכפים זאת
ופעם לא היו לכולם גלגלי 37 וזחילת סלעים זה לא מה שהיום ועדיין נראה שהרשויות סופגות זאת בינתיים די יפה בזמן שמעלות נפרצים על ימין ועל שמאל.
.אם לא נפנים את הרגישויות של האחר לא נהייה רלוונטים. חיה ותן לחיות. תתנהג בכבוד לאלו שבאים אחריך
אל תגיד לי ששם בונים בניינים ובצד שני שופכים פסולת אז זה לגיטימי לעשות אירוע ענק במה שנשאר
ולבסוף דרור אל תטיף על הכללות וסטיגמות כאשר באותה נשימה אתה גם משמיץ ציבור אחר.
יש לך כתיבה סוחפת ומצחיקה לפעמים ולפעמים אתה סתם עיתונאי פופוליסט מגעיל, תכלס נעלבתי.
-
אורי, אתה נעלב?... ממה בדיוק?....
לך אין מה להיעלב.
השמיצו כאן על ימין ועל שמאל ציבור גדול עם שלל כינויים: "ערסים", "בבונים", "רד-נקס". אף אחד לא דיבר על אשכנזים ומזרחיים, אבל הזילזול וההתנשאות חגגו. את מי אני השמצתי בדיוק? את יפי הנפש שעובדים איתי בעיתון?... אנשים משכילים ומוכשרים נושאי שלל תארים שבנושא הזה לקרוא להם "בורים ועמי ארצות" יהיה אנדרסטייטמנט?.... אלה שבאמת לא יודעים אפילו איפה זה הדיונה באשדוד ומה קורה שם בכל יום שישי?... את נבחרי הציבור שלנו? ערב רב של עבריינים? תראה את מי בחרנו כדי שייבו בכנסת ויקבעו לנו חוקים - חבר גנבים, בליינים שיכורים, בועלי כוכבות ריאליטי, שרלטנים. ביום שבו מנהל בית-זונות הפך לסגן יו"ר הכנסת, הכל ברור ומובן. כך המדינה הזו מתנהלת.
גם הזדעקות הצדיקים הכללית כאן היתה יכולה להיות מצחיקה אם לא היתה כל כך עצובה. כולם פתאום רוחצים בנקיון כפיהם ומשחקים אותה יפי נפש שומרי חוק קלה כחמורה. ואתה יודע טוב מאוד שאף אחד כאן לא צדיק בכל מאת האחוזים. רחוק מזה. גם לא אני ואפילו לא אתה... אז די לזיין במוח.
אם מארגן האירועים עבריין - תתכבד נא משטרת ישראל ותטפל בו!!!
אני יודע שהוגשו נגדו בעבר כמה וכמה תלונות במשטרה, ועובדה - הוא עדיין מסתובב חופשי ומפיק עוד ועוד אירועים לא חוקיים לכאורה. נכחו שוטרים באירוע האחרון שלו בדיונה וכלום לא קרה. מה זה אומר?...
אם היה כזה עבריין גדול כפי שמציירים אותו, כבר מזמן היה אמור לשלם מחיר על אותן עבירות שביצע - או לפחות היה מפסיק את הפעילות הלא חוקית לתקופה כזו או אחרת. אם זה לא קורה, זה אומר דרשני.
כפי שבועז כתב ובצדק - הויכוח כאן הוא כבר מזמן לא על "כן חוקי או לא חוקי". זה ויכוח על תרבות. על הסלידה מתרבות הערסים על כל מה שמאפיין אותה - התנהגות בהמית, זילזול בחוקים, צעקות, רעש, לכלוך. זה מה שיש ידידי, ומי כמוך מכיר מקרוב את התופעה. עצוב, אבל ככה מתנהג רוב-רובו של עם ישראל, בלי שום קשר למוצא עדתי וצבע עור. טייק איט אור ליב איט. אתה ואני כבר לא נצליח לחנך אותם. מצד שני זה ציבור גדול. אלפים רבים שבאים לאירוע כזה כי הם אוהבים ג'יפים וספורט מוטורי ותרבות מוטורית לא פחות ממני וממך. אי אפשר להתעלם מציבור כל כך גדול רק כי "הם ערסים".
אני לא מרחם על חיים ועל החברים שלו. אין לי שום בדל אהדה או להבדיל - שום בדל שינאה אליהם. אין לי שום עניין בהם או איתם, לטוב או לרע. עד היום לא הגעתי לאירועים שלהם, בעיקר על מנת לא לתת להם את ההכרה והלגיטימציה למה שהם עושים ויודע מה?... אולי חבל שכך?... אני מצהיר כאן חגיגית שבפעם הבאה שחיים עושה אירוע, אני אגיע לשם כדי לצפות ולספר לכם ממקור ראשון מה באמת קורה שם. האם זה אכן שכונה של ערסוואתים ואנרכיה ואסון שאו-טו-טו עומד להתרחש, או שבאמת משתדלים שיהיה מסודר ושומרים על מינימום של כללי בטיחות (מרשלים, חגורות, קסדות, הפרדה בין הקהל למסלולים) ובסוף גם עושים נקיון של השטח. מוטב שנדע באמת את כל האמת, פעם אחת ולתמיד - לפני שאנחנו חורצים דעה.
אני יודע שחיים קורא את זה ומבין שזו זריקת כפפה רצינית לכיוונו.
יש לי תחושה שהוא ישתדל מאוד שהעסק ייראה טוב.
ובחיאת, אל תספר לי מה היה בליגות בתחילת שנות ה-2000 כשאתה כנראה עוד היית תלמיד בי"ס.
אני הייתי שם. בקטגוריה "סטנדרטית, או "משפחות" או "C" או איך שתרצה לקרוא לקטגוריה שבה אתה מגיע עם הג'יפ שלך מהבית כמו שהוא. לא דרשו קסדות, לא מעילים, לא נעליים, לא גרביים, לא קיטבגים, לא דובים ולא יער. לאירוע כזה היית בא עם הסמוראי שלך, מקסימום קסקט על הראש והיית מתחרה בקטגוריה סטנדרטית. תשאל את ג'וי בירן, שהיה מנצח סדרתי של הקטגוריה ה"מקצועית" עם דיסקברי סטנדרטי מהיבואן. את חן הרואה, שהיה מנצח סדרתי עם דיפנדר סטנדרטי ואח"כ עם סופה סטנדרטית, תשאל את נועם היימן בכבודו ובעצמו, שהתחרה עם פורסטר דור ראשון סטנדרטי... במקרה הטוב הם היו שמים קסדת אופנוע סמלית על הראש.
"אירוע ניווט" כזה היה "לא תחרותי" כמו שאני ראש ממשלת זימבאבווה.
נכון שכדי לנצח היה צריך לאסוף נ.צ, אבל היה צריך גם לנסוע מהר ומדדו זמנים. אנשים נתנו שם בגז, התחרעו.
אני זוכר טוב מאוד שתי התהפכויות של כלים סטנדרטיים לגמרי מהקטגוריה הזו. ללא נפגעים. לא אפרט יותר מזה, באיזה ראלי בדיוק זה קרה, איפה ומתי ואת הנ.צ. של ההתהפכויות, כדי לא לפתוח תיבות פנדורה ישנות....
זה לא היה חוקי. אבל זה כן היה ספורט עממי אמיתי. היה תענוג אורי. תענוג. הגביעים שלי שהבן שלי שומר על המדף שלו מזכירים לי שוב ושוב כמה היה כיף.
לא כמו היום. כשהכל מקצועני ויקר וכולם כל כך חרדים לתחת הפרטי שלהם, ו"קטגוריה עממית" כבר לא קיימת בלקסיקון, כשאתה כבר לא יכול לחלום להתחרות אם אינך לפחות מיליונר קטן. בדולרים.
-
והשירות הציבורי שלנו מרכזים אליהם את המיץ של הזבל של עם ישראל ממש כפי שמנורה דולקת בליל קיץ מושכת אליה פרפרים ומעופפים אחרים.
תספרו עד עשר לפני שאתם משתלחים בו. לא הכל כאן שחור ולבן.[/QUOTE]
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
אורי, אם אף פעם לא יצא לך להימנות כפרט מאחת מהקבוצות שדרור ירה לכיוונן פעם, אתה צריך להיעלב. המשמעות של זה היתה שאתה לא קיים.
דרור יורה לכל הכיוונים, בהזדמנויות שונות. אני גאה לומר שאני משתייך ליותר מקבוצה אחת שדרור ירה לכיוונה [emoji3]
-
קראתי עיינתי ועוד יותר חשוב שלל התגובות מעניין ,
נארוע בעיני אישית מאוס, אז מי שהולך ונהנה שיהנה, אבל גם ללכת וגם לקטר??
על פי התמונות היו שם מאות כאלו שקוראים לעצמם "גיפאים" זה מונח שאבד על הקלח עוד לפני עשור ,
אין פה איליטה ובוודאי אין פה אשכנזים מזרחיים,
יש פה עניין של תרבות והתנהלות , כמו שיש כאלו שמתאים להם מועדונים ולרקוד על שולחנות עם עוד מאה שחורדיניות עם מיני קצר
ויירכיים של גזע אלון, או כאלו שמתאים להם מועדון קריאה,
לפני יותר מעשור שהעזתי והערתי למישהוא שהוא פותח קוליסים וכמעט חטפתי מכות הבנתי שבתוך עמי אני חי,
אם הבן אדם עברין שהמשטרה תטפל(הצחקתי את עצמי) אם הבן אדם עברין והאנשים נוהרים במאות בסוף הוא יהייה נושא הדגל
לשורש העניין: עובדתית האיש מרים ארועים. נקודה סוף.
-
יש סרטונים רבים של הארוע של חיים כהן בפייסבוק וביוטיוב. כל מי שזה מעניין אותו מן הסתם ראה. מפגש ג'יפאים גדול של יום שישי, אולי יותר מיום שישי רגיל.
ספורט מוטורי אין שם - כלומר, אם זו תחרות טיפוס על דיונה, לא היה לא קו זינוק, לא קו סיום, לא מדידת זמנים, לא הפרדה לקטגוריות... רואים שורות של 5 רכבים שמוזנקים בצורה לא ברורה, ואכן חלקם מזנקים לפני הסימן חלקם אחרי, וחלקם בכלל לא. ובחלק מהמקרים כמו שחנן ציין יש גם תנועה נגדית.
זה לא ספורט מוטורי ולא תחרות מהירות על פי הגדרת החוק, או כל הגדרה אחרת. זה מפגש של ג'יפאים שמתחרעים על דיונה. כל מה שהמשטרה יכולה לעשות זה להוריד רכבים על שינויי מבנה, על אי חגירת חגורות בטיחות, ועל פגיעה בסדר הציבורי, ואת זה היא לא עושה מספיק או עושה יותר מדי, תלוי בנקודת ההשקפה שלכם, בכל מקרה.
לעניין אחר - חיים שמונה יצר קשר עם ג'יפולוג וביקש להגיב בעצמו כאן. הוא כנראה מייחס חשיבות לפורום הזה. מכיוון שהבטיח לסביון בצורה מפורשת לשמור על תרבות הדיון (זו הסיבה שנחסם בעבר מספר פעמים ובסופו של דבר לצמיתות) הוחלט לתת לו צ'אנס נוסף, אחרי התקררות של סוף השבוע. הוא הוזהר שאם לא יעמוד בהבטחתו יושעה באופן מיידי וללא אזהרות.
לא חשוב מה שאתם חושבים עליו - אם אתם מכבדים את הבמה הזאת שנקראת פורום ג'יפולוג, אנא אל תגררו בוויכוח ואל תכשילו את חיים בכוונה. מי שלא מסוגל לשלוט באצבעות שלו על המקלדת... ובכן, תשתלטו על עצמכם :rolleyes:
-
נמרוד, מאחר וזה כבר מזמן לא ויכוח על חיים אלא על הסגנון ועל התרבות, אין שום חשיבות ממשית לדיון והשאלה היא רק אם אתם רוצים לתת לתרבות הזו על כל המשתמע ממנה יצוג באתר.
אתר פרטי, זכותכם לעשות בו כרצונכם.
לטעמי זה יפגע במרקם.
-
חיים שמונה יגיב פה בדיון הזה בלבד, ואם הדיון ידרדר הוא ינעל ויחסם שוב, בלי סנטימנטים. זו ההסכמה עימו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אורי, אם אף פעם לא יצא לך להימנות כפרט מאחת מהקבוצות שדרור ירה לכיוונן פעם, אתה צריך להיעלב. המשמעות של זה היתה שאתה לא קיים.
דרור יורה לכל הכיוונים, בהזדמנויות שונות. אני גאה לומר שאני משתייך ליותר מקבוצה אחת שדרור ירה לכיוונה [emoji3]
חנן ... הייתי ציני... סתם.. זה היה מתבקש...
אחרי הכתיבה הארוכה שלו למען קבלת האחר.
-
חנן מעבר להיותו קיבוצניק, מתנחל (לשעבר), אופנוען, אשכנזי ועוד כמה בקטנה... הוא חבר בקבוצה המסוכנת ביותר ע"פ דרור - חנן תומך בקדמה, ואפילו אלקטרוניקה (!) בכלי רכב!
וכשדרור מתלהם אי אפשר שלא להזכר בזה:https://www.youtube.com/watch?v=RnRkCemeV7k
-
-
שבוע טוב ומבורך לאלה שמדברים פחות עושים יותר, לאלה שלא פוחדים לומר את מה שאחרים חוששים, לאלה שמתחברים לעמך יותר מאשר לחזקים, לגברים האמיתיים, אלה שלא ישכחו לעולם מהיכן באו אלה שעומדים על העקרונות החוקים והערכים עליהם גדלו וחונכו! בן אדם שאוהב את מה שהוא עושה לא תמיד מצליח למכור ! אבל אם יאמין במה שהוא עושה ! לפחות ירגיש שמיצה והרוויח את האמת של עצמו !!!!<o:p>כח עוצמה נחישות ודבקות במטרה זו הנוסחה!!! אני אוהב את המדינה, כי אין לי מדינה אחרת, ולכן הדברים הבאים אינם באים לקרוא תיגר על מערכת אכיפת החוק בישראל !!! אך מנסיוני בעבר תשובות לשאלות מתקבלות רק ביציאה לרחובות !!! מצרים, לוב, עיראק, תימן, תוניס, אלג'יריה, מרוקו, סוריה,ועכשיו גם בישראל !!! הם העלו להם את המחירים, הטילו עליהם גזרות קשות, ופגעובצורה בוטה באוכלוסייה החלשה. הם ביקשו שינוי ברפורמות, ואז יצאו לרחובות, וכל מילה נוספת מיותרת !<o:p>
מישהו אמר: הפושעים הקטנים עוברים על החוק! הפושעים הבינוניים מנצלים את החוק ! והפושעים הגדולים קובעים את החוק ! ואני אומר וואללה צדק:ישנם חלאות שגם אם ירדו על ארבע יתחננו על נפשם יבקשו מליארד סליחות. וישתו אלף חמש מאות חביות כלור מזוקק, לא יסולח להם על ליגלוגם וכנויים הניבזים שכוונו כלפי אנשים שכל פשעם שהגיעו לארוע של דרך השטח ספורט מוטורי עממי. הם רודפים בלי חשבון, יש להם שנאה עצמית, שנאה שאינה תלויה בדבר, אלה שנאה לשם שנאה ! ודי לחכימא ברמיזא ! <o:p></o
אני מאמין ולא מתכוון לקרוא תיגר בתורת ישראל אך בהחלט לא מסכים עם המשפט הכי פסיכי ששמעתי בחיי "בנפול אויבך אל תשמח"חחחח אין לי ספק שמי שהמציא כתב והוציאו לאור היה מסטול מקראק קולומביאני משובח,מה זה החארטה הזו ? כל חיי אני מתפלל שאוייבי יפלו, ועד שזה קורה אני לא אשמח ?ועוד איך אשמח ! אגב: נותרו לי עוד כמה אוייבים בודדים שלא יודעים שאני יודע שהם אוייבי, אני גאה בהם, זכות גדולה לי, עוד אהיה הדבר האחרון שהם יראו, סורי, בכדי לומר ת'אמת צריך אומץ, ואומץ לא בדיוק השטח של הרוב כאן.<o:p>
</o
ואכשיו כמה מילים על ארועי דרך השטח ספורט מוטורי עממי, והארוע האחרון מלך הדיונה 2015. בעצתם של עורכי הדין שמלוים אותי,ואת ארועי דרך השטח ספורט מוטורי עממי, שונה השם "למלך הדיונה 2015 מפגש רכבי השטח הארצי לכל רכבי ה-X4 4בישראל". הודענו למשטרת אשדוד על קיום המפגש חודש לפני הארוע ,והפעם בגלל שהדיונה לא שמורת טבע כנראה המשטרה הודיע לנו שאין לה התנגדות בתנאי שהם יקבלו דו"ח מיועץ בטיחות,שיקבע כללים לארוע,ושלא יחולקו גביעים ולא ימדד זמן למפגיני יכולת, וכמו כן ביקשו שיהיו 2 חובשים בארוע, לעדכן את כיבוי אש אשדוד לתאריך הארוע .וכך עשינו, אכשיו אתם בטח שואלים האם הארוע חוקי התשובה לא יודע,עורכי הדין אמרו שעל פי חוק מפגש חברים הוא חוקי והפגנת יכולת היא חוקית כל עוד הארוע לא נקרא תחרות. אנחנו הגענו בשעה 8:00 יחד עם כל נותני החסות לארוע על מנת להתארגן ויחד עם 30 מתנדבים הכנו את המקום על פי דרישת יועץ הבטיחות שפיקח על כל ההכנות,במיוחד על המקום שגידרנו למפגיני היכולת. הפעם בנגוד לשנה שעברה פנו אלנו כידונאים,הטרקטורונים,והריזרים ובקשו גם להשתתף ולהפגין יכולת במלך הדיונה 2015.בגלל שאני לא מגיע מהתחום שלהם פניתי לאופיר שזאת ההתמחות שלו ובקשתי ממנו לקחת אליו את כל התחום שאני לא בקי בו לכתוב כללים ולנהל את הפגנת היכולת שלהם וכך היה כל מי שנרשם חויב בקסדה בטרקטורונים וריזרים,ואופנועי שטח בציוד מלא וכך היה. בשעה14:00 קיבלתי טלפון ממשטרת אשדוד שהודיעו לי שצומת אשדוד דרום פקוקה באלפי רכבים ושחניון השקמים והרכבת מפוצץ והם העלו הלקופטר, ולפי הערכה שלהם יש קרוב ל 7000איש בדיונה. הוא הודיע לי שבצומת יש 4 נידות משטרה ושאודיע לחברים לא לנסות לברוח מהם כי הם לא יחלקו דוחות באותו יום. הם רק מכוונים את התנועה וכך עשינו הודענובמערכת הכריזה. הודענו לכולם שגם כלים לא חוקיים לא להבהל ולברוח,על מנת שלא יקרה תאונה מלחץ. בארוע היו נוכחים 4שוטרים ו 3 יס"מ 12 מארשלים אשר שמרו על הסדר והנקיון במקום. הארוע היה מאובטח ומסודר למעט כמה בני דודים שלנו על טרקטורונים שניסו להכנס למתחם הפגנת היכולת ואחרי עימותים איתם והפסקת הארוע ל15 דקות, עד שיצאו הכל התנהל למופט.<o:p>
</o
בסיום הארוע ניקינו את המקום בעזרת חבריםומתנדבים העמסנו את כל האשפה ל 2 טנדרים והנחתי חברים מתנדבים מאשדוד להגיע למחרת ולבדוק שנית שאין פסולת שלא ראינו וכך היה.<o:p>
</o
ואכשיו כמה מילים על קדם הארוע מלך הדיונה2015
<o:p></o
לפני בערך 9 חודשים קיבלתי טלפון מאילן גוורגי שהיה מחליפו של יוסי ניסן שביקש ממני להגיע לפגישה דחופה במשרדו ברחוב המסגר בתלאביב, על מנת לדון איתי לגבי הארועים שאני עושה. ארגנתי משלחת מכובדת,דוד ברוך,יריב קלר,אלי טמבור,מיכאל חן,ועוד כמה תותחים מהספורט המוטורי והגענו לפגישה. בפגישה העלתי לו את הדרישות שלי והם: 1 ) הפרדת הספורט המוטורי העממי מהתקנון.<o:p></o
2) כל רכב שיש לו טסט על פי חוקי מדינת ישראל יכול להפגין יכולת בעממי.<o:p></o
3) בטול תשלום למי שרוצה להפגין יכולת בעממי.4) אנחנו מתחייבים לא לבקש תקציב לארוע הכל ימומן על ידי נותני חסות בעממי.5)בעלי מספר אפור יוכלו להשתתף בעממי.6) לקבל ביטוח ממשלתי על הארוע בעממי. 7 )לכתוב תקנון חדש לעממי. הוא ביקש ממני לא לעשות ארועים חדשים עד שיתן תשובה לבקשה ומבטיח תשובה תוך חודש מהפגישה.<o:p></o
כעבור שבועיים צלצל אלי אילן ואמר לי שהמגמה היא חיובית על פי הבדיקות שעשה אבל יש בעיה אחת הוא מסיים את תפקידו ויוסי ניסן חוזר לתפקיד חזרה,<o:p></o
אחרי שרץ למשרת ראש עיר והפסיד אז הוא חוזר להיות להיות מנהל חזרה. <o:p></o
המשך השתלשלות ויש עוד הרבה יבוא בקרוב.
אם יש שאלות אשמח לענות
https://www.youtube.com/watch?v=Ov5pt1K1674
https://www.youtube.com/watch?v=8-OEHt-sO2A</o</o
-
big like חיים תמשיך ככה
ופעם הבאה תבוא לסלעים
-
שלום חברים
אני בעבר עזרתי לחיים עם האירגון ופרשתי לאחר שעברתי להיות בהנהלת עמותת העבירות.
לצערי במרוצים מסודרים יש קושי רב וגם שרלטני עבר אשר במקום לקדם ולעודד הפכו את הספורט לספורט של יחידים.
חיים כהן לא עבריין בדיוק כמו שעם נשחק כדורגל קבוצת גיפולוג נגד קבוצת דרך השטח זה לא משחק טעון רישוי כמו משחקי הליגה.
הספורט מוטורי העממי צריך להיות חופשי ומשוחרר ומשם יצמח הכול !
אני ישמח עם נארגן מפגש של דם חדש של חובבי ספורט מוטורי ונקדם את הספורט . אני מרים את הכפפה ועם יש עיניין נקיים ישיבה ונתחיל להזיז דברים.
לגבי האירוע האחרון לצערי לא יכולתי להגיע כי לשמחתי ההיתי בנופש משפחתי של סוף החופש הגדול.
אבל עם לא היה כך ההיתי מגיע ולוקח חלק באירוע כחובב מושבע של מפגשים מסוג זה.
כל הזעקה על תופעת הבבונים בעייתית כי זה פזור ברובינו וחלק של 50 אחוז מהעם בבון . ולכן 50 אחוז מחברי האתר בבונים וגם אני בבון גאה
.
90 אחוז מחברי האתר עבריינים מוטורים אז די להטפה של חוקיות !
מי נתן לכם את הזכות לבחור שמה שאתם עושים לא חוקי זה סבבה ומה שחיים עושה זה פשע נתאב?
לסיכום אני חוזר בכל קריאה בואו נשלב ידיים ונקדם את מה שאנחנו אוהבים
תודה מראש יריב קלר ברוך
-
אני יורה לכיוון של מי שאני משוכנע שגורם עוול לאזרחים.
אנחנו נמשיך להרכין ראש לפני כל יציאה דרקונית של המימסד, כי אנחנו שומרי חוק, גם כשהחוק מטומטם ולא לטעמנו - אבל אף אחד לא מחייב אותי להעריך ולכבד פוליטיקאים ועובדי ציבור שמשכורתם משולמת מכיסנו והם חוגגים על גבנו וממררים את חיינו סתם כי הם יכולים. והם רבים מאוד אורי. רבים מאוד-מאוד. זו דעתי. מכיוון שלא אמרתי אף מילה מילה רעה בשרשור הזה על הגוף בו אתה עובד, אז מה הבעיה שלך בדיוק?...
אל תשנו נושא. אני לא הנושא כאן.
אם נעברו עבירות, אם המקום הוא שמורה והאירוע פגע בטבע, אם ואם ואם - אם המארגן עבריין, אז המשטרה והרשט"ג היו נכנסים בו ובצדק.
הסיפור עם האירועים האלה לא חדש ובעבר נעברו עבירות והוגשו תלונות.
הפעם אני מאמין לחיים שהוא בירר טוב מאוד מה מותר ומה אסור לפני שהארוע נפתח.
מכאן והלאה, זה ויכוח על תרבות ועל אם אנחנו אוהבים את רוח האירועים האלה או לא. אנחנו לא. גם אני לא משתגע על זה.
אנחנו חושבים שזה מזיק לנו כקהילה. אולי זה נכון ועל זה אני לא מתווכח איתכם. לדעתי זה עדיין לא מצדיק את ההתנשאות על האנשים האלה כאילו הם חיות או נחותים ממכם במשהו. וכן, גם אני התייחסתי אליהם ככה בעבר. חשבתי על זה הרבה, שיניתי את דעתי.
-
דרור, כבר הרבה זמן רציתי לומר (עוד מה'ברלי עצבני').
גם אם מחר בבוקר המנסחים היחידים של חוק הספורט המוטורי יהיו האליטה (עלק) של ג'יפולוג, תוך זמן קצר כולכם תברחו מכל ארועי הספורט המוטורי שיהיו.
קצת ראיה למרחוק.
אני יודע, אתה עוצם עיניים ורואה את איירטון סנה בפול פוזישיין, אבל בפועל תראה את טדי ביום טוב.
-
אדון דרור היקר.
אתה לא הנושא... אבל אתה כותב נגד הכללות ומכליל בעצמך. אתה פופוליסט.
אתה נגד גידופים ומגדף בעצמך.
אתה נותן במה לחיים .....כמנהל באתר.. בהצלחה.. בחירה שלך ומכבד אותה.
כאילו שהמשטרה או הרטג מטפלים בכל עבירה במדינה... זה שלא תפסו. לא טיפלו. לא אכפו. לא עושה זאת תקין. עניין של סדר עדיפויות ושאלות חוקיות.
השינוי בהתנהגות ברחוב, בשטח, בכביש הציבורי... ובתור לקולנוע ... לא תגיע ממשטרה חזקה . תגיע רק אם אתה האשם הקטן תחליט לעשות שינוי בהתנהגות שלך ושל הסובבים אותך.
חיים פושע נתעב לא...יודע... לא מכיר אותו אישית. וגם לא אמרתי זאת.
רק יודע שבכל מקום שבו ערך ארוע... קיללתי על השאריות שהשאיר. והבארוע היחיד שהייתי נדרס נווט והקהל ניפץ את בקבוקי הבירה שלו על הסלעים במקום לשים בפח שלא היה במקום.
תפסיקו להשמיץ על שנאת חינם. זו לא שנאה אפילו... קשה לקבל ביקורת? עניינית? אז צועקים רודפים אותי... לוקחים לי סוגרים לי?!
יחס גורר יחס... לא תכבד את שאר העם .. צפה ליחס בהתאם.
תאמין למי שתרצה...
גם המתחרים שהגיעו למלך הסלעים האחרון.. היו בטוחים שיש אישורים...
וגם השוטרים בתחנה היו בטוחים שחיים איש של מילה והוא ביטל את הארוע.
אבל כשזה שיקר לזה וזה שיקר לזה....
הרבה צופים יצאו על גרר ועם קנסות והורדות... והארוע נסגר... ובמקום זעם על המארגן... קל לקלל את הממסדר והמשטרה...
כשהיו מירוצים בכבישים... זה הגיע עד כדי צווי חיפוש לאנשים בבית. לא עלינו. אז בוא לא ניתן לכחולים סיבות.
יאללה בהצלחה. רות סוף.
-
לא אני ולא אתה היינו שם.
אז איך אנחנו יכולים לקבוע אם השאיר מלוכלך/נקי ואם המקום היה מלוכלך/נקי לפני שהארוע התחיל?....:confused:
העיתונאי שכתב על זה, לא היה שם ובכל זאת היה מאוד נחרץ ("נזק נרחב" וכו'). לכן אני לא מאמין לו.
ראש דסק החדשות התורנית שגם היא לא היתה שם, קיבלה את החומר הזה מהכתב והחליטה להכניס את זה לעיתון, וגם קראה לזה "מהיר והרסני". ואת כוחה של מילה מודפסת בתפוצה שכזו כולנו כבר יודעים. לא משנה אם מה שכתוב נכון או לא נכון, זה כבר בלתי הפיך ואת הנעשה אין להשיב.
אנשים כאן אומרים שהשאירו שם טינופת. אחרים טוענים שדווקא ניקו. אז למי להאמין? וואלה, לא יודע. עבר הרבה זמן מאז שהייתי בדיונה באשדוד. אבל מהפעמים האחרונות אני זוכר שאף פעם לא היה בדיוק נקי שם למטה.
אתה צודק בהחלט שנסיון העבר עם האירועים האלה הוא רע. אבל זה לא אומר שגם הפעם זה היה ככה ושהם לא לומדים לקח ולא מנסים לתקן את הרושם.
אני לא "נותן במה לחיים" או לאף אחד אחר. הבמה כאן פתוחה לכולם, כמובן בהתאם לכללים שנהוגים כאן ושנקבעו על ידי בעלי האתר. כעקרון, אם חיים כותב לעניין ושומר על תרבות דיון - זכותו להגיב כאן כמו כל אחד אחר ותקרא שוב את מה שכתב נמרוד בתגובתו האחרונה. ברגע שחיים או כל אחד אחר יסטה מהכללים - יחסמו אותו. זו זכותם המלאה של בעלי האתר.
לכן אמרתי - לאירוע הבא של חיים אני אבוא באבו-אבוה, לא כדי להפגין סולידריות עם חיים ועם "דרך השטח" אלא כצופה מין המניין. אני אשכרה רוצה לראות ולהבין על מה כל הרעש. אל תדאגו, לא אגיע כנציג רשמי של ג'יפולוג אלא רק מטעם עצמי. אני מניח שלהתרשמות שאני אכתוב כאן - חיובית או שלילית, אתם תאמינו יותר.
-
כל עוד הדבר הזה מוגדר כ"מפגש חברים" ו"הפגנת יכולת" של החברים, והחוק יודע להפריד בין זה לספורט מוטורי ,אולי עדיף שכך.
כל עוד מתנוססת הכרזה של "ספורט מוטורי עממי" לדעתי ישנו פה ניגוד עניינים ופגיעה בענף.
צריך לעשות הפרדה מוחלטת בין המפגשים הללו לבין ענף הספורט המוטורי, כל אחד יבחר מה שמתאים לו ,גם המארגנים,אם זה ב"הפגנת יכולת" או באם זה בהשתתפות ב"מרוץ ספורטיבי "עם כל המשמעויות שנלוות לכך עפ"י חוק. הצופים והספונסרים גם יכולים לבחור אירוע כזה או אחר לפי טעמם. יש מקום לכולם כל עוד מכבדים את כולם.
אני לא מכיר את חיים ,אני חושב שהוא יודע לעשות חשבון ,מה שיוביל אותו לשיפור מאירוע לאירוע ובכך למשוך קהל רב יותר לאירועים שלו. מבלי להוות טרף קל להכללות התשקורת ובכך לפגוע בנו כל הקהילה.(אני מקווה שאני צודק).
מה שנשאר לבדוק זה האם החוק באמת יודע להפריד בניהם ,ואיפה עובר הגבול.
-
חמישה כיוונים שעל האדם להסתכל ולזכור בכל בוקר ובעיקר בתחילת שבוע !
קדימה - כדי לדעת לאן הוא הולך...אחורה - כדי לזכור מאיפה הוא בא...למטה - כדי לראות שהוא לא דורך על אף אחד...לצדדים - כדי לראות מי תומך בו בשעת צרה...ולמעלה - כדי להיזכר שיש מי שתמיד מסתכל רואה ושומר עליו !
ברצוני להגיב על הכתבה שפורסמה בתשקורת.
ביום שלישי צלצל אלי הכתב ובקש את תגובתי לארוע,שאלתי אותו האם הוא היה בארוע והוא אמר לי שלא היה נקודה. שאלתי אותו איך אתה עושה כתבה על ארוע שלא נוכחתה בו, הוא אמר לי שהרש"ט פנה אליו ואמר לו שהיה ארוע מוטורי בדיונה באשדוד, אז שאלתי על מה התלונן על הניקיון בארוע הוא אמר לא על זה שגיפים נסעו על הדיונה ושבדיונה בלילה יש בעלי חיים וזה שנסעו שם גיפים מרחיקים את בעלי החיים מהמקום.שאלתי אותו האם הוא היה פעם בדיונה באשדוד והאם הוא יודע שהצבא גם עושה אימונים שם ושכל יום שישי וסופי שבוע מאות גיפאים מגיעים לשם ומפגינים יכולת, גם אם אנחנו לא היינו שם. ואז שאל אותי זאת התגובה שלך, אמרתי כן. ובזה זה הסתיים הראיון. ואני שואל רבק אתה עושה כתבה לעיתון נפוץ לא תגיע לארוע, לא תשלח צלם, אפילו את התמונה הוא לקח מהפיסבוק אז זה רציני נו באמת.
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...00976b6d24dd02
https://www.youtube.com/watch?v=yJdpnTGs_uY#t=70
https://www.youtube.com/watch?v=8Npfyjke1Hk
-
חבל שכולם מתלוננים על זה שאיין ספורט מוטורי חוקי אבל אף אחד לא פועל לשנות את זה.
בעבר אני ועוד קבוצה עשינו ופעלנו לקיום אירועי ספורט הביקורות והתלונות על מה שהיה לא היו נעימות לאוזן .
וגם כמות המתחרים העידה שאנחנו קבוצה מצומצמת שבסוף מתייצבת על קו הזינוק .
בנוסף היו מתחרים שהגיעו ללא רשיונות נהיגה ספורטיבים בתוקף ולא נתנו להם להתחרות והיה כעס ומרירות .
בקיצור כולנו רוצים אוהבים ומקווים אבל הקושי והעליות מכריעות את הכף
השינוי מתבקש אבל עד שלא יבינו שפיתוח ספורט עממי יוביל למקצועי ולתרבות מוטורית
בדיוק כמו שממשחקים בשכונה ובבית הספר מתקדמים לספורט מקצועי אף אחד לא נחת במכבי מהשמיים
חג שמח
-
יריב, די כבר עם הקשקוש הזה.
אם אתם ספורט, קבלו את הכללים
אם אתם ג׳ימיקנה עממית אז זה לא מעניין.
ההבדל שבתחרות מתחרים ובגמיקנה אין תחרות אלא רק מיומנות
אתם מנסים ללכת עם ולהרגיש בלי ועל הדרך מיצרים ארועים שעל התרבות והצורה שלהם יש מחלוקת.
-
משחק כדורגל בבית ספר זה ספורט ?
עם כן אז זה בדיוק מה שאני רוצה מעממי
זה שאנחנו לא חושבים אותו דבר זה בסדר אבל להגיד שזה קשקוש ?
שהיה לך יום קסום
-
-
לכדורגל אין חוק.
כדורגל לא יפריע לאף שוטר אם תשחק בשכונה.
תפסיקו לשחק את המשחק הילדותי הזה כבר.
זה לא מוסיף לאינטיליגנציה שלכם דבר.
שיהיה לך יום כתום
-
בכדורגל נפגעו, נפגעים וייפגעו הרבה יותר מאשר בספורט מוטורי. הן שחקנים והן צופים.
ובכל זאת, אותו כדורגל שמנקז סביבו אמוציות, אלימות, גזענות, ואת המיץ של הזבל של תחתית החברה האנושית בכל מקום בעולם, הוא "ספורט בריא וחיובי".
ואילו ספורט מוטורי הוא "חוליגני ומסוכן", ומחייב חוק מיוחד לכבודו.
וזו בדיוק הבעיה של כולנו. החוק המטופש הזה, המעורבות ההרסנית של המדינה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כדורגל לא יפריע לאף שוטר אם תשחק בשכונה.
ועוד איך שיפריע ולראיה השילוט במגרשים השונים (מי אמר מתחם סגור??) והסיורים שיש בשכונות (בדגש על שכונות של עשירים) בשעות מסוימות של היום. מישהו צריך לישון שנת יופי גם במהלך היום ואוי למי שיפריע.
לגבי האירוע הנ"ל ואלה העתידים לבוא - אם אכן מדובר באירוע בסגנון ג'ימקאנה כפי שחיים תיאר, אין בזה בפסול, כל עוד כמובן שומרים על הערכים הבסיסיים של נקיון וסדר וכבוד לסביבה והקהל.
את הביטוחים והאישורים אני מניח שחיים או מי מטעמו דאגו לעשות, כי אחרת לא יהיה שום גיבוי או תמיכה של הרשויות ולסגור אירועים כאלה הם יודעים לעשות יפה מאד כשצריך.
כבר ראינו את זה גם אצל מיקי לפני שנים רבות כשהשריף המקומי החליט שלא מתאים לו, או שהוא קיבל תלונה מאזרחי האיזור שרכבים עוברים לו בחצר האחורית. אפילו שמיקי אירגן אירוע/ים יפים ומסודרים עם הקפדה על נהלים ופרופיל נמוך.
*בסופו של יום, הביטוח נועד לעזור למארגן האירוע למקרה שאחרי תאונה ולא למניעת תאונה, קרי גם אם חלילה יקרה משהו באירוע חוקי לחלוטין, הביטוח חשוב רק לשמירה על הישבן של המארגן מפני תביעות ואו פיצוי כספי על נזק שנגרם - הוא לא מונע את הנזק, המניעה נעשית על ידי הקפדה על נהלי בטיחות ברורים ועימם גם שמירה על נקיון וסדר.
אם חיים הצליח למצוא את התחום האפור בין החוקי ללא חוקי ולקיים אירועים, מה טוב, רק שישמור על הסדר. אין לי מושג מה הלך באשדוד ואולי אני אצטרף גם כן לדרור באירוע הבא (בלי שידע ;) ) כדי לראות עד כמה השד נורא.
אולי זו הפרצה בחוק שתאפשר לעוד מארגנים לקיים אירועים והרמה תעלה לרמה שהיינו רגילים לה בעבר ומעבר לכך. אני מניח שחלק מהטרוניות פה הן לא רק קיום אירוע כזה אלא כי אירוע כזה עונה רק על חלק מהצרכים של הספורטאים האמיתיים וכי ללחוץ בגז במסלול, בין אם עם ניווט ובין אם לאו, כרגע נראה כדבר הכי קשה עד בלתי אפשרי ליישום (שלא לדבר על חוצה ישראל), וזה עוד לפני ששמנו שם שעון-עצר וחילקנו גביעים.
*ואולי את החלק של הפרסים יעשו בסתר יום למחרת ? ואת המדידה יעשו בשו-שו עם מערכות מתוחכמות ? כי בתחבולות תעשה לך...וגו'.
חיים, אולי באמת את האירוע הבא תארגן בסלעים ולא בדיונות ? לדעתי זה ישנה גם את אופי האירוע שדבק בטיפוסים שלרוב נראים בדיונות, טיפוסים שהעיתונות אוהבת לקחת כדוגמה לבעלי הג'יפים ה"רעים"...
-
היו גם אירועי "מלך הסלעים" וכו'.
הקהל היה בדיוק אותו קהל - גדול וקשה לשליטה וכל העסק נראה קצת (הרבה) שכונה.
דווקא שם פוטנציאל התאונות/אסון היה גדול יותר כי לא בדיוק הקפידו על בטיחות ועל איך השטח נראה אחרי האירוע מוטב לא להשחית מילים... טינופת זה לא מילה.
מאז נראה שב"דרך השטח" למדו קצת לקחים והאירועים האלה התקדמו בכל מה שקשור לשמירת הסדר והאירגון.