שאלה מעולה !
השאלה שצריך לשאול ,
כול תקני זיהום האוויר שמחמירים כול הזמן,
האם הם מעשיים בכלל ?
ושאלת המשך,
אם הם יתבררו כלא אפשריים,
האם יבוטלו ?או שעכשיו ייצרו רכבים אנמייים שבכול זאת יעמדו בתקינה המחמירה.
רענן
Printable View
חברה אתם מתרגשים משטויות של כמה עורכי דין שהולכים לעשות בוכתה של כסף .
כל הבדיקות אללו והחוקים שכופים אתם זה חרטה לגמרי , כולם מנסים לתחמן , בדיוק כמו חברות הסיגריות עם החורים בפילטר של סגריות לייט בכדי לתחמן את מכשירי הבדיקה
בפועל כאשר בן אדם מחזיק את הסגריה הוא סותם את החורים .
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
הפעם לא עורכי דין כנראה כי אם ארגונים ירוקים[emoji12]
אגב, שאלה היפוטטית-
אם מכונית כזו קיבלה הנחת מיסוי, מה יקרה עם פערי המס?
מתי הרגע הנכון לקנות את מניות VW?
אני חושב שבקרוב מאוד, אל תידאג להם, הם ימשיכו להיות אחד היצרנים המובילים באירופה.
חזרתי היום מ10 ימים באירופה. בפולקסווגן tdi אגב
הפרשה תופסת כבר כמה ימים כותרות עיקריות, וכיוון שהסתובבתי בעיקר בכבישי איטליה וצרפת - הכותרות מאוד ציניות כלפי לא רק פולקסווגן אלא גם כלפי האויבת התרבותית גרמניה.
אבל שורה תחתונה זה ייעלם והכל יחזור למקומו בשלום. בוש ופולקסווגן הם שחקנים חזקים מדי בתעשייה האירופית. אף אחד לא ישמח לראות אף אחד מהם נופל. כך שזה משבר יח״צ, מהסוג שטופח לאיטלקים והצרפתים על האגו הלאומי יותר משזה משבר אמיתי.
וקשור או לא - יותר מ1400 קמ על פחות מ110 יורו של סולר במחיר ממוצע של יורו ו10 סנט לליטר.
וזה כולל לעלות לאלפים ולרדת 3 פעמים... לא נסיעת כבישים עירוניים של 90 בהילוך שישי כל הזמן... את זה אף אחד לא ייקח מפולקסווגן או בכלל ממנועי הטורבודיזל המודרניים וזה מה שחשוב לצרכן האירופי יותר מזיהום אויר ערטילאי.
אסף.
יפרסו להם לתשלומים, יעשו תספורת או שידרשו את הקנס ותרומה לציבור, VAG מעסיקים מעל חצי מליון איש, אם הם נופלים זה ישפיע על הכלכלה העולמית בצורה שאף אחד לא ירצה לנסות.
אני יודע, מקרוב, שהאמריקאים לא "משחקים", בכל הנוגע לבדיקות הזיהום והנסיון מראה שהם גם לא אוהבים שמרמים אותם... בכוונה.
כמה נקודות... לעניות דעתי הצולעת:
- לא כולם מרמים. נכון, יש הרבה אביזרים שמיד אחרי הקנייה, הלקוחות מסירים מהרכב (רק תראו את שוק ה- aftermarket של הדיזלים האמריקאים) אבל זו אחריות של הלקוחות (גם אם צריך להתקין חזרה, לפני הטסטס השנתי, שיש פה) או כל האביזרים שמשנים את תוכנות הניהול של המנוע (כשבלחיצת כפתור, חוזרים להגדרות יצרן, לפני הטסט/טיפול במוסך מורשה). היצרנים האמריקאים לא צריכים לרמות - מי שרוצה, הלקוח, משנה מיד אחרי הקנייה ע"י אינספור מוצרים "נלווים".
- ואין מה להשוות, כמו בכתבה ב-YNET ומה שמישהו פה הזכיר, בין מה שקורה פה לבין מתגי ההנעה של GM או השטיח של טויוטה והצמיגים של פיירסטון וכו' - שם אלה היו תקלות שהתגלו לאחר מעשה ונעשה נסיון להסתיר/להשתיק. פה זה משהו מכוון שנעשה מראש על מנת לרמות... הבדל ענקי, גם אם לא גרם לפגיעות בנפש.
- ולא - לא בודקים רק מכוניות חדשות וזה לא עניין של אמון בנתוני יצרן - בודקים גם משומשות ובאופן רנדומלי.
- ולא - לא נראה לי שהאמריקאים "יחפפו" בקנסות. האמריקאים לא עושים הנחות ככל שהדבר נוגע לכסץ.
- ולא - לא נראה לי שזה יגמר רק בקנסות.. כשעובדים על האמריקאים, הם מאוד נעלבים או איך שאמרו באיזה סרט (מי יזהה?) "there's an old American saying: When there's blood on the streets, somebody's gotta go to jail" או במילים אחרות- אנרון/קובי אלכסנדר/ברני מאיידוף...
- ואת הנזקים, כולנו נשלם, בדמות מכוניות אנמיות ומחירים גבוהים יותר, לקיזוז הקנסות וההפסדים.
- וצריך לקנות מניות... בטח הן ירדו עוד (במיוחד כשיגיעו לשלב הקנסות) אבל גם בטוח שיחזרו לרמה של לפני הסקנדל.. ויותר. כמו שאמרו, אלה יצרניות מפתח, לא רק בעולם הרכב (שהוא התעשייה הגדולה ביותר בעולם, אחרי הנשק, אני חושב) אלא בכלכלה העולמית... יעשו הרבה מאוד על מנת שלא להפיל את הענקים (רק תראו כמה הזרימו לתעשיית הרכב האמריקאית).
- והפתרון/תיקון, לכלי הרכב שנעים על הכביש, פשוט מאוד - ריקול ועידכון תוכנה, שהמנוע יעבוד כל הזמן כאילו שבודקים אותו... (ובטח יציאו לקנות חזרה ממי "שמרגיש" שעבדו עליו).
סערה.. אולי לא בכוס מים אבל בטח כזו שהסקנדל הבא יסיר מהכותרות... תכף נראה מה יגיד באו"מ הנשיא הפלסטינאי ומה יחזיר לו ביבי ואיך "יגמר" הסיבוב הקרוב בין השחרחר לבין השיכור ואף אחד עוד לא דיבר על "איך האנגלים בכלל מצאו נשק כימי להשמיד, אחרי שהאו"מ ורוסיה וארה"ב הודיעו לעולם שכל מאגר הנשק הכימי של אסד הושמד... ומה זה אומר, מבחינת יכולת הפיקוח והביטחון, על ההסכם עם אירן.."
כולה קצת כסף ועשן ורמאות קטנה...
כצפוי זה לא נגמר ב פולסוואגן וממשיך לאוודי , מעניין מה ימצאו בסקודה וסיאט..
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNe...74_184,00.html
אסף פשוט צודק, מהתחלה אמרתי שניהול המשבר על VW מזעזע, נכון שהם לכאורה עשו משהו לא כשורה, אבל מכאן עד לחיסול מוחלט של רכבי סולר או VW הדרך ארוכה. מעניין אם תיקון התוכנה שיגיע ישפיע מהותית על הביצועים.
לא כשורה?....
"לא כשורה" זה כשטועים או מפשלים.
מה שהם עשו זה פלילי.
הגל מתחיל?
http://m.ynet.co.il/Articles/4706582
ממש צונאמי .
מה חדש תחת השמש
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
היו כמה שחשבו שבהייטק לא עושים "התאמות".
באיזה סרט (מי יזהה?) "there's an old American saying: When there's blood on the streets, somebody's gotta go to jail" או במילים אחרות- אנרון/קובי אלכסנדר/ברני מאיידוף...
Inside man, אחד הטובים
איזה סמטוכה...
בשביל לתקן את זיהום האויר אולי מספיק עדכון תוכנה אבל לעשות את זה בלי לפגוע בביצועים וכמובן בצריכת הדלק זה כבר אתגר שנראה על גבול הבלתי אפשרי.
ולחץ הזמן לא עוזר, בקיצור לא מקנא בפולסוואגן.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4708907,00.html
ברור שאם היה אפשר לתת אותם ביצועים בלי לרמות אז לא היו מרמים.
או שיעמדו בתקן ויפגעו בביצועי הספק או להיפך.
את הסטירה הם יחטפו או מהלקוחות או מהרשויות או משניהם גם יחד
שכחת אופציה שלישית, בועז: להוסיף מערכות יקרות שישמרו זיהום נמוך וביצועים גבוהים.
יש כאלו.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אנרגיה לא "יש מאין" !
האנרגיה הקובנציונאלית מדלקים ומנוע הבעירה הפנימית פחות או יותר הגיעו למלוא פוטנציאל הנצילות שידוע לנו.
על מנת לקבל ביצועים צריך אנרגיה גדולה בפרט שהרכבים תופחים ומשמינים (בטיחות ופינוק).
אז מהיכן להביא את תוספת האנרגיה ?
ממערכות סופגות אנרגיה כתוצר לוואי = בלימה !
מערכות כאלו יקרות מאד (בשלב זה) ואמינות טעונה שיפור.
מערכות אלו כרגע בשלבי "ניסויים מבצעיים" במכוניות המירוץ פורמולה 1
במכוניות אלו מערכת ההינע היא היברדית הכוללת מנוע טורבו צנוע של 1.6 ליטר בעירה פנימית.
מנוע חשמלי , סוללות ליתיום , מע' בלימה שטוענת הסוללות.
רענן
נכון, אבל לא נראה לי קשור לפרשייה הנוכחית שמדברת על זיהום אוויר- נוקסים וpm.
אתה מדבר על צריכת אנרגיה. CO2. גז חממה. לא גז מזהם. בעייה, אבל אחרת, לשרשור אחר.
למה ?
יש קורולציה בין העלאת הספק לפליטת מזהמים כולל NOX .
אז מה שנראה לי שהם עשו זה הנחתה של ההספק,
אולי גם עוקף EGR (למרות שנראה לי הזוי) כאשר זיהו שהם בבדיקת גזים .
רענן
הקורלציה בין הספק לנוקסים היא לא לגמרי ברורה, לפחות לי, אם בכלל קיימת. הנוקסים איתנו כבר ממנועים עם הספק נמוך מאוד, כמו cjים משנות ה70, ומערכות הegr לטיפול בהם.
כשמדברים על noxים מדברים על אחוזים מסך גזי הפליטה, ולא על כמות אבסולוטית. זה שיש מנוע עם הספק גבוה יותר, עם יותר גזי פליטה, לא אומר שאחוז הנוקסים בגזים הוא גבוה יותר.
אבל בכל מקרה, ישנן דרכים לטפל בנוקסים, בכל רמת הספק מנוע.
אחת מהן היא לתת למנוע לעבוד בטמפ' בעירה גבוהה, מה שיפחית pmים ויגדיל נוקסים, ואז לטפל בנוקסים לאחר היציאה מהמנוע ע"י הזרקת אוריאה וממיר קטליטי.
השנייה היא להפחית טמפ' בעירה עם egr או vgt, מה שיפחית נוקסים ויעלה pmים, ואז לטפל בpm ע"י מסנן חלקיקים.
ויש גם היום רכבים שמשלבים את שתי המערכות בו זמנית.
הבעיה היא שזה עולה הון. ברמות של כמה עשרות אלפי ש"ח, עד למעל למאה אלף ש"ח לדוד עמם יחיד, שכולל בתוכו מסנן חלקיקים וממיר קטליטי.
אבל כדיי "לעקוף" התקנת מימירים ומסננים יקרים ובכול זאת לעמוד בתקינה של מבחן זיהום האוויר,
להבנתי הם הנחיתו הספק בזמן ביצוע הבדיקה.
זאת אומרת שהלוגיקה של הספק גבוה = זיהום גבוה נכונה למיטב הבנתי .
כלומר, רוצים ביצועים וכוח, המחיר זיהום גדול יותר.
אלא אם כן משלבים מערכות סינון יקרות או יחידת הנעה היברדית שיקרה עוד יותר.
רענן
אני לא יודע מה הם עשו כדי לגרום למנוע הנתון שלהם לעבור את הבדיקה. אולי זה היה כרוך במוד עבודה "מעוות" כלשהו של המנוע עם מערכות סינון האוויר שבו.
אני לא בטוח שזה פשוט כמו להזריק פחות דלק. אני לא יודע לגבי דיזלים, אבל לגבי מנועי בנזין, למשל, רמת נוקסים גבוהה נוצרת דווקא בחצי מצערת.
הטענה שלי היא שבהחלט ניתן לתכנן ולקבל בו זמנית גם הספק גבוה וגם זיהום אוויר נמוך. זה פשוט יקר.
מצאתי פיסקה שסותרת את הטבלאות שמוכרות לי ושציינתי קודם, לגבי הנוקס באחוזים ולא בכמות אבסולוטית:
*Euro 6 limits NOx emissions from diesel passenger cars to 80 mg per kilometer, down from 180 mg/km for Euro 5 vehicles.
http://www.npr.org/sections/thetwo-w...bmw-shares-dow
לפי המאמר כאן:
http://artofgears.com/2015/09/18/how...nd-got-caught/
הם פתחו בצורה חזקה יותר את הegr בזמן הטסט וכך גרמו להורדת טמפ' השריפה, הורדת נוקסים נבדקים והעלאת רמת הpmים הלא נבדקים.
יש לזה סייד אפקט קטן בתחום הביצועים, כי הגזים מהאגזוז תופסים מקום של אוויר מחומצן שהיה יכול להיכנס.
כמובן שבתכנון רכב מאפס (ובד"כ גם בתכנות שונה של מחשב מנוע קיים) ניתן להתגבר על זה.
ככלל, רכבים מקבילים שמשתמשים בטכנולוגית הegr ומסנן החלקיקים הם לא חלשים יותר מרכבים שמשתמשים בהזרקת אוריאה וממיר קטליטי.
בחלק מהמאמרים ברשת מדובר על האופציה שvw יוסיפו מערכות אוריאה לרכבים המדוברים. זה לא יוריד הספק כנראה, אבל זה יהיה יקר, בטירוף. תנחומיי לvw ולכל שאר החברות שייתפסו שתיחמנו.
בבדיקה במכון אין "התנגדות רוח" ולכן חובה להוריד את ההספק כדי לדמות את החוסר.....