-
תגובה: ייעוץ לגבי קנייה של רכב שטח
פות"ש היקרה, אל תתני לכולם כאן לבלבל את עצמם ואותך...
אני אכתוב את הדרישות שלך ואת הפתרון. אם אני טועה בקטנה, אנא תקני אותי. אם פספסתי בגדול, עוזב ומודה ירוחם :rolleyes:
את מחפשת רכב לסטודנטית לנסיעות יומיומיות בבאר שבע, לנסיעות תקופתיות למשפחה בצפון הארץ. בנוסף נדלקת על המדבר ובא לך לטייל. זהו.
הרכב הנכון לדורות של סטודנטים ישראלים ב25 השנים האחרונות זה סוזוקי קטן. סמוראי והמחליף שלו, ג'ימני.
ג'ימני יקח אותך לכל מקום בכל הארץ כמו כל מכונית מיני אחרת. לאט אבל בטוח. יש בו די והותר מקום לזוג וציודו. בכל סכום רכישה ג'ימני יהיה רכב השטח החדש ולכן האמין ביותר, וגם החסכוני ביותר בדלק, לעומת כל רכב 4X4 אמיתי אחר. מדובר על רכב שטח אמיתי, בלי פשרות, לא ג'יפון. אם התקציב שלך מאפשר רכישת דאצ'יה דסטר חדש, הוא מאפשר גם רכישת ג'ימני חדש מהניילון - אין בכלל מה להשוות את השני הרכבים! לטובת הג'ימני, בתור רכב סטודנטים.
תטיילי בסביבה. תתחברי לקבוצות בעלי סוזוקי מטיילות, ויש כאלו פעילות בפורום ובפייסבוק וסביב אוניברסיטת בן גוריון. רוב חבריהן באופן טבעי הם סטודנטים צעירים עם רכבים כאלו בדיוק. אם תידלקי על נושא הטיולים ובעתיד תביני שאת רוצה רכב גדול יותר? אחלה. אולי תרדי מנושא הטיולים בכלל ותעדיפי פרייבט? גם אחלה. ג'ימני הוא גם רכב מבוקש שקל למכור בלי להפסיד הרבה.
כל נושא הנוחות/רעש/ויברציות - לא רלוונטי לאנשים צעירים. חלק מזקני הפורום פשוט שכחו מה זה להיות צעיר, יפה ורווק.
זהו.
-
ייעוץ לגבי קנייה של רכב שטח
אם אתה צודק אז PW יכול לקחת אצלה קורס איך לחוד חידות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כחלק מזקני הפורום פשוט שכחו מה זה להיות צעיר, יפה ורווק. .
ואתה כן זוכר?
בדגש על ה״יפה״.,
-
אני עדיין צעיר ויפה [emoji6]
-
דעות של הורים לא תופסות בסוג המחמאות האלו.
-
שלום לכולם, שוב תודה על ההשקעה
וואי, וואי וואי ;) ואני חשבתי שהייתי ברורה, לא הבנתי למה אתם מוצאים כל כך הרבה סתירות, נראה לי שאולי זאת התנייה חברתית של מארס ונוגה או משהו כזה ודוקא לא מצידי.
לא זכור לי שרשמתי שטח קשה או רך רק ניסיתי לתאר את השטח, את הפוראנר אני פשוט מחבבת, משהו ברכב הזה מדבר אלי חוץ מזה שיש לי חיבה לרכבים קצת עתיקים. בגלל זה הוא הראשון שבדקתי, אבל רומנטיקה ופרקטיקה לא תמיד הולכות יחד, אז ניחא, אני ממשיכה לחפש.
לנמרוד, הממ... לא :D
כן סטודנטית, לא בבן גוריון ושנות העשרים מאחרי כבר ככה וככה שנים, לא הכל מתאים לסכמה כל הזמן :cool:
אני מאוד מעריכה את התגובות, קוראת, משתדלת לעשות סדר וגם בודקת רכבים על הדרך.
-
dloungeR
קראתי את השרשור וחשבתי לעצמי , עד היום את מטיילת עם רכב רגיל , שדרוג לגיפון רך סטייל סוברו פורסטר או טיוטה ראב 4 מהמודלים הקודמים יתן לך אפשרות לטייל במקומות חדשים , אמנם אלו לא מכוניות למעלות קשים אבל שטח ברמה של שבילים מסומנים לא תהיה לך בעיה, בלי שום קשר לטייל לבד בשטח קשה לא מומלץ גם אם קנית רכב שטח מעולה .
לאחר הקניה קחי קורס שטח אישי על מנת להבין מה היכולות האמיתיות של הרכב שקנית .
לגבי צריכת הדלק , הבדל של ק"מ לליטר בצריכה על 21000 ק"מ בשנה יעלה לך בכמה אלפי שקלים (הפרש מ10 ק"מ ל9 יעלה כ1500 ש"ח יותר אבל מ5 ל4 יעלה 7000 ש"ח יותר)
-
הי עופר, בעקבות כל מיני גורמים החיפוש קצת מתעכב אבל בכל מקרה אני חושבת שהכיוון הפך לטנדר ולא ג'יפ, אני לא חושבת שאני מטיילת בשטח קשה מדי (גם בגלל העובדה שאני מסתובבת לבד) אבל הוא לגמרי לא רק שבילים.
אני משתדלת להיות מודעת לעניין צריכת הדלק למרות שהחישובים שלי בלבלו אפילו אותי.
-
קובץ מצורף 103018
עלויות שנתיות של צריכת הדלק , על הנייר זה נראה אחרת.
בהצלחה עם הקניה .
-
אל תקני טנדר אם את לא חייבת. זה לא נעים ולא מועיל בשום דרך. כביש, חורף, רטוב, הנעה אחורית בלי משקל בארגז, סיבוב, הופה את בשוליים. שביל, נסיעה רגועה, את מותשת אחרי רבע שעה מהטילטולים של מתלי המשא הקשים מאחור והמתלה הסמרטוטי מלפנים. מגיעה לעיר, אין איפה לחנות. חצי שנה כזו ואת חוזרת לפרייבט. חבל.
אני מסתכל ביד2 ויש מלא פג'רואים קצרים דור 3 ( "קינג" ) למכירה במחירם סבירים.
וג'ימני. מה רע בג'ימני?
אסף.
-
אם את לא צריכה את יכולת ההעמסה, עזבי טנדר.
התאור של אסף לגבי נסיעת כביש קיצוניים ומוגזמים לדעתי. אבל בשטח, ללא משקל ניכר בארגז, טנדר זה דבר לא נוח ומעייף,
בשביל להביא טנדר לרמת נוחות של רכב שוח סטנדרטי צריך להשקיע לא מעט.
-
לעופר, נראה לי שהלינק שבור אני מגיעה להודעת שגיאה
לאסף ודורון, בדקתי כמה רכבים (ג'יפים) לקחתי אותם לסיבוב עירוני וקצת שטח, בדקתי טנדרים - רק עירוני
אחרי הנסיעות היה די ברור שהטנדרים (וליתר דיוק במיוחד אחד ספציפי) הרגישו אחלה, אם לא היה לאותו טנדר קילומטרז' גבוה מדי יכול להיות שהייתי מפרסמת הודעת התחדשתי.
למה אתם מתכוונים כשאתם מדברים על נוחות בשטח? עם פרייבט מן הסתם היה מאוד לא נוח וגם רק קצת יותר נוח יהיה ממש בסדר מבחינתי
-
קמ גבוה בטנדר זה לא בהכרח משהו רע.
תלוי מה הוא עשה ואיך טיפלו בו.
אלו רכבי עבודה, שעושים קמ למחייתם, ודווקא קמ נמוך יחשוד שיש קומבינה.
טנדר נועד לשאת משקל, ובלי משקל הקפיצים שלו, בעיקר האחוריים די קשים.
כדי לרכך טנדר לרמת נוחות טובה, צריך להשקיע כמה אלפים טובים בסט קפיצים+בולמים.
זה אפשרי, לא מסובך אבל לא זול.
אחרי סידור כזה, ובמיוחד עם משקל ציוד לטיול, הם יכולים להיות מאד נוחים בשטח.
-
קיוויתי למצוא טנדר עם קילומטרז' של עד 250 אפילו 300 אבל הקילומטרז' שלו היה גבוה יותר, יד רביעית
כמה בתכלס חסרון של סט כזה מורגש?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dloungeR
קיוויתי למצוא טנדר עם קילומטרז' של עד 250 אפילו 300 אבל הקילומטרז' שלו היה גבוה יותר, יד רביעית
לאיזה שנתון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dloungeR
כמה בתכלס חסרון של סט כזה מורגש?
הרבה אנשים שנוסעים עם טנדרים במצב המקורי. וטוב להם.
זה לא החסרון של סט אלא התוספת שלו.
צריך לעשות סיבוב על רכב במצב מקורי ורכב משופר כדי להרגיש את ההבדל, לדעתי הוא גדול,
אפשר לגם לקנות רכב שמישהו כבר שיפר, רק סבלנות ומיקוד בחיפוש.
-
2008 או 2009
אני חושבת שבכל מקרה אין יותר מדי סיכוי שבחצי שנה-שנה הראשונה אני אשפר את הרכב (מיגון תחתון נחשב שיפור? כי אם אין לו מלכתחילה זה ייעשה) בעיקר בגלל שאין לי מספיק כלים להבין מה באמת חשוב לי, ואיפה כדאי או צריך להשקיע.
רכב משופר תמיד בא בחשבון רק ששוב, לא מזיק שם קצת יותר ידע.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dloungeR
2008 או 2009.
250-300 זה נורמלי לגמרי לרכב עבודה.
מתחת ל200 הייתי חושד בתיקון ספידומטר.
אבל נשארת השאלה אם טנדר זה הפתרון.
-
מרוב עצים (עצות) לא רואים את היער.
ברכישת רכב שטח (שלא ממש למטרות עבודה בשטח) אין שום הגיון או שום דבר מעשי פרט לרצון ולתשוקה לטייל מחוץ לכביש אחת ל....
לכן העיצה הכי טובה שלי אם לא ניתנה כבר קודם לכן לכי על הרכב שאת הכי מתחברת אליו והכי חושקת בו.... לא מסתדר מקסימום מוכרים.
בכל זאת לא מתאפק ומוסיף את דעתי, תשקלי רכישת צ׳רוקי - בכביש הוא נותן תחושה של פרייבט ובשטח הוא יחסית דיי גיבור ויענה על כל צורך שפוי אפילו במצב סטנדרטי. החיסרון היחידי זה שנתון ישן יחסית - יש רק עד שנת 2001 וצריכת בנזין גבוהה שעומדת בממוצע על 5 ק״מ לליטר.
בהצלחה.
-
לדורון, לטנדר שעליו דיברתי היה קילומטרז' של מעל 350
KOOKE - זה בדיוק העניין, מצאתי רכב (טנדר) שמאוד התחברתי אליו והוא מה שאני אחפש ברגע שיהיה לי קצת יותר זמן, נסעתי קצת על צ'רוקי (בלי ההילוך כוח) רכב מרשים, אבל הבנתי שצריך להית מאוד בררנים בחיפוש שלו. בכל אופן אני חושבת שאני כבר די ממוקדת לגבי הטנדר אבל ימים יגידו.
-
לפי התואר שלך נסעת על גראנד צירוקי, לא צירוקי xj כמו שהציע שלמה (kooke)
-
-
לאיזה טנדר התחברת?
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
-
כן, גראנד צ'רוקי
לנמרוד - DMAX
-
לא מתוך כוונה לבאס, אבל את כנראה הבן אדם הראשון שהתחבר לאיסוזו דימקס...
בכל מקרה זה כלי נפוץ שנמכר הרבה (אם כי בעיקר בגרסה האוטומטית) אמינות סבירה... למה לא?
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
-
עד כדי כך הא? :D
מעניין למה, אני מאוד נהניתי לנסוע איתו
-
תתנחמי, מבין הטנדרים אני גם מעדיף אותו ליום יום, אבל לשטח נראה לי שעדיף האנטר, בזכות הנעילה האחורית.
-
טנדר דימקס מעולה, מכלולים בריאים וחסונים, בפנים אלגנטי ונעים ומרגיש כמו פרייבט.
נכון אין לו נעילה אחורית, אבל יש לו מוגבל החלקה שאם תקין עובד יפה, קצת הגבהה ושיפורים קטנים לעלים מאחורה ואפשר לקבל מכונה מספיק טובה להכל.
-
הטנדר די מעאפן לשטח.
עבדתי בשטח וכביש עם אחד כזה.
בכביש באמת נוח יחסית לטנדר.
אבל בשטח פשוט אכזב.
נמוך מאד, גחון מסודר לא טוב (גשר גיר עוד יותר נמוך משאר הרכב, ובולט למטה), מתלים קדמיים רופסים שגורמים לחלק הקדמי לנגח דברים בשטח כל הזמן.
לדעתי, כדי לנסוע איתי בשטח חייבים הגבהה, מיגון ושיפור מתלים, אחרת הוא מאד מוגבל ועם פוטנציאל נזק לא קטן.
גם אז, זה יביא אותו לנק פתיחה טובה ולא יותר.
המתחרים הישירים הרבה לפניו, בזכות סידור מקורי מהמפעל טוב יותר.
-
אני מניחה שהוידאו הזה לא ממש מדוייק אבל הוא נורא שיעשע אותי
http://www.youtube.com/watch?v=S6fq3BTfWJA