תגובה: צביעת היילקס- התייעצות
זה לא סתם פחיות. זה צבע איכותי לרכב. הדיזה שטופקולור מספקים עם הפחית יותר טובה מסתם ספריי, אבל עדיין לא מתקרבת לרמה של אקדח צבע.
מי שמפריע לו גימור מעט מחוספס שלא ישתמש. מי שפחות - זה אחלה. לאופנוע דוש ישן- קלאסי!
הבהרה שחשובה לי:
אפשר להבין את ההודעה האחרונה שלי לא נכון, זה ההומור הדפוק שלי.
באמת חיפשתי מראה מחוספס ולא מקצועי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
זה לא סתם פחיות. זה צבע איכותי לרכב. הדיזה שטופקולור מספקים עם הפחית יותר טובה מסתם ספריי, אבל עדיין לא מתקרבת לרמה של אקדח צבע.
מי שמפריע לו גימור מעט מחוספס שלא ישתמש. מי שפחות - זה אחלה. לאופנוע דוש ישן- קלאסי!
יש גם צבעים מאד איכותיים של רסטולאום, עם דיזה מדוייקת ופיזור צבע בלי טיפות, אבל זה קצת מרתיע לצבוע ככה אוטו שלם..
האמת היא שתכננתי לצבוע ככה גם את הטרופר.
אבל כו#%&א של הגנבים!
למי שמחפש גימור איכותי זאת לא הדרך,
גם בגלל שכשהצבע בפחית נגמר הצבע מרוסס
כטיפות.
צריך להיות מודע לזה.
לא אכפת לי חספוס.
אבל נזילות והבדלי גוון כן.
דווקא הצלחתי להגיע לגימור לא רע בכלל עם התרסיסים של טופקולור.
הצבעים של רסטולאום מיועדים לרכב?.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דווקא הצלחתי להגיע לגימור לא רע בכלל עם התרסיסים של טופקולור.
הצבעים של רסטולאום מיועדים לרכב?.....
צבעת פח רכב עם התרסיס של טופ קיצור?
לרסטולאום יש מגוון גדול של צבעים.
יש המיועדים למתכת, צבעתי איתם גאנטים פגושים ואת הקשת בארגז,מחזיקים יפה מאד.
טיפול מקדים בסיבי ביותר של ניגוב עם טינר וחספוס עדין עם נייר לטש עדין מאד.
מה העלות של פחית טופקולור?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
צבעת פח רכב עם התרסיס של טופ קיצור?
כן. זה לא סתם צבע אלא תרסיס של צבע ייעודי לרכב.
הוא מצוין לתיקונים או לצביעת חלקים/משטחים קטנים יחסית.
אני בעיצומו של פרוייקט החלפת כנפיים קדמיות. כנף ימין מטופלת וצבועה כבר מורכבת על הג'יפ ויצא לא רע ביחס לעבודת חובבים בתנאי חצר.
זו כנף שירדה מג'יפ צבאי ובהתאם לזה, היתה נקיה לחלוטין מחלודה אבל מצב הפח לא היה מושלם. המון שקעים ובליטות קטנים.
עברתי על הפח בסבלנות עם פטיש פחחים.
שקעים קטנים שלא הצלחתי ליישר מילאתי עם בונדו.
החלקתי ככל שיכולתי עם מלטשת אקצנטרית. הליטוש הסופי עם נייר 400. יצא חלק כמו זכוכית.
אחר כך פריימר ויסוד ובסוף 3 שכבות עם התרסיס. הכל מטופקולור. זה חשוב כדי שהצבע והחומרים האחרים יידעו לעבוד אחד מול השני.
יצא אחלה. יחסית לעבודת חובב שאינו מקצועי בעליל. לג'יפ כזה זה בהחלט מספיק והותר.
אין לי ציפיות מיוחדות לעמידות יוצאת דופן לאורך שנים אבל האוטו נוסע ככה כבר כמעט חודשיים בתנאים לא קלים והכל מחזיק טוב בינתיים. בקרוב אתחיל לעבוד על הכנף השניה שמצבה קצת יותר מאתגר.....
לרסטולאום יש מגוון גדול של צבעים.
יש המיועדים למתכת, צבעתי איתם גאנטים פגושים ואת הקשת בארגז,מחזיקים יפה מאד.
מכיר רסטולאום 2X. זה באמת תרסיס הצבע האיכותי ביותר מבין התרסיסים המסחריים הרגילים.
השאלה אם הצבעים שלהם מתאימים לצביעת רכב.
ראיתי בכמה בתי עסק רציניים מבחר גדול מאוד של גוונים של רסטולאום, כולל צבע שתואם פלסטידיפ - יוצר מין ציפוי דמוי ניילון נצמד כזה, שניתן לקלף בקלות כשנמאס ורוצים לחזור לצבע המקורי.
ראיתי פחיות תרסיס כאלה של רסטולאום-מתקלף בגווני הסוואה מט - כל מיני גוונים ירוקים וחומים, למי שאוהב את הלוק הצבאי-האירופאי הזה.
טיפול מקדים מסיבי ביותר של ניגוב עם טינר וחספוס עדין עם נייר לטש עדין מאד.
ברור שצריך לחספס טיפונת כדי שיהיה לצבע במה להיתפס. השאלה עד כמה הרסטולאום עמיד בתנאים חיצוניים כמו שמש/גשם/שינויי טמפרטורה ופגיעות פיזיות וכימיות - החל מחרקים שמתפוצצים על זה ב-100 קמ"ש וכלה בחצץ שעף מרכב אחר וסתם קקה של ציפורים (חומר חומצי) שמונח על הצבע כמה ימים ועד שמנקים כבר עשה את הנזק שלו.
מה העלות של פחית טופקולור?
70 שקל. זה יקר.
פחית כזו אמורה להספיק לצביעת שתיים-שלוש שכבות על מטר רבוע אחד.
הבנתי שיש חנות לצבעי רכב וציוד פחחות ביבנה שמערבבת תרסיסים כאלה בכמעט חצי מחיר.
גם פחית רסטולאום עולה בדרך כלל פחות מחצי מזה.
...
הנסיון שלי מצביעת פגושי הרכב עם רסטולאום הוא שהרסטולאום מחזיק יפה מאד גם במפגש אקראי עם הקרקע, וגם בחיכוך עם דבילים בחנייה שלקחו סיבוב על הפינה של הפגוש.
גם אני צבעתי פגוש עם ראסטולאום ובינתייים מחזיק יפה.
נשלח מהנייד
פגוש זה דבר אחד. תמיד אפשר לתקן.
את הפגושים, חלקים מהשילדה בסופה וחלק פנימי של כנפיים, צבעתי בכלל במברשת (!...) בשחור מט-משי של רסטולאום שמגיע בפחית עגולה.
זה בכלל צבע על בסיס מים, עבה, איכותי ועמיד מאוד והכי חשוב - קל מאוד להתעסק איתו.
עם מברשת איכותית התוצאה יפה מאוד, כמעט ולא רואים שזה נצבע במברשת. מחזיק מעמד נהדר גם במקומות בעייתיים כמו פנים של כנף שהגלגל כל הזמן מרסס באלימות בחול, אבנים קטנות, בוץ ומים.
כל עוד זה לא התייבש, קל מאוד גם לנקות כל מיני השפרצות או נזילות.
אבל כל הבודי זה משהו אחר. חשוב שייראה סביר לכל הפחות וכמובן שיחזיק מעמד בשמש לאורך זמן.
כשאתם אומרים "רסטולאום" אתם מתכוונים לתרסיסי הצבע 2X או לצבע שלהם שמגיע בפחית/קופסה ומיושם בפיסטולט?.....
אני השתמשתי אכן ב-x2, ספריי, לפגוש.
השתמשתי גם בספריי אחר שלהם דמוי המרייט לצביעת שער, גם היה קל ליישום.
נשלח מהנייד
1 קבצים מצורפים
ברור שדאע"ש....
אין על דאע"ש.
קובץ מצורף 130321