-
תגובה: אישור הגבהה לרכב ע"פ משרד התחבורה.
אני בכוונה לא מתערב (בטח לשמחתם של כמה וכמה), על מנת שלא יאשימו אותי במסירת מידע לאוייב ו.. בהכל בערך.
אבל אם הייתי אומר... אולי הייתי מתחיל בשאלה כזו:
כאילו.. רק אני רואה פה את הכשל הלוגי בכתוב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מי זוכר את קרבות הקרדיטים בתחילת עידן חוק הספורט המוטורי?
...
הטיוטה הזאת שוחררה בצעד באמת מפתיע, - מפתיע לטובה! - והיא נראית, כאמור, לעניות דעתי, סבירה מאד. אנחנו כל השנים מתלוננים על אטימות - אז הנה במשרד התחבורה היום פועלים כדי לרדת מהעץ. כל הכבוד.
לא אתה קיטרת (מקטר) שהחוק (שהכשיר והסדיר ואישר את) "הספורט המוטורי" בישראל, למעשה "גמר" אותו?
יש חוק שמסביר בדיוק מה מותר וצריך על מנת לאפשר "ספורט מוטורי" - יש ספורט מוטורי (וכן, שמעתי על השירשור של המירוץ/ראלי המתוכנן)?
אתה באמת רואה פה "ירידה מהעץ" או "רוח חיובית/חדשה"?
נכון שיש פה הליך של הסדרת אישור קיטים/מוצרים של הגבהה ולא הסדרת בדיקת רכב מוגבה בטסט שנתי וכו' אבל... קראת מה זה אומר ומי בודק ואיך... וכמה זה יעלה?
ומה מוגדר כרכב "אב טיפוס" לאותה תקינה (כמה דגמים של רנגלר אתה מכיר.. רק של JK)?
וכמה של גראנד?
ועד כמה שאני מבין לגבי הכננות, ודרך עגינתן לרכב, לא היה צריך לתקנן כל רכב/דגם ולהביא לבדיקת בלימה ויציבות (למרות שזה מוסיף כמה עשרות קג' לחלק הקדמי)...
ומה קורה אם רוצים להחליף בקיט שכבר מותקן.. קפיץ או בולם או צינור בלם?
אתה לא רואה בעייה ברישום ברשיון של "מק"ט" הקיט (רמז - אף אחד לא רשם לך את מק"ט הכננת ובטח לא את המספר הסידורי של המנוע שיש בתוכה)?
פארטץ' ששרק מראה שמי שיצר אותו לא זכה לליווי משפטי/מקצועי.. ואולי בכוונה...
ואיך שעולות פתאום השאלות...
נדמה לי שמישהו פה (אולי אני, אבל אני לא בטוח כבר) כבר העלה את האפשרות שיתקננו תקנות ש.. יאלצו את כולם לפנות לכמה מונופוליסטיים ואליהם בלבד..
ונדמה לי שהיה פה מישהו (אולי אני, אבל אני לא בטוח כבר) שכבר העלה את הבעיתיות של כלי רכב שאין להם "מוצרי מדף" זמינים (ועוד גרמניים/ארופאיים)..
ועכשיו "מקווים שהיבואנים לא יהיו חמדנים"... פתאום עברנו לתיקווה (תחנונים) לבעלי הכוח..
מה בעצם השתנה - מלהיות תלויים בפקידונים, עברנו להיות תלויים ברצון הטוב של מי שאמור להרוויח כסף (ולהשקיע כסף)? זה יותר טוב?
והטסטים..
מה יותר פשוט מלפסול מישהו (ולא משנה למה - דרור אמר.. "ככה נראה לו") ולתת לו ארכה כלשהי, על מנת לפנות למי שצריך לבדוק (וצריך להסביר לו.. בדיוק) מה נעשה ברכב והאם זה עומד בכל הכללים.. ולפנות את התור לרכב "רגיל"?
ולא צריכים לתקנן שום דבר חדש - כל הכלים קיימים.. מוצאים "מזכר" חדש (בוא נקרא לו "הוראת נוהל מס' T-02-2015", לדוגמא) ו.. זהו בערך.. כל היתר (נטל ההוכחה) על בעל הרכב (להביא אישורים וטפסים וחתימות של כל מיני בעלי עניין ושלוחות גרמניות).
ונדמה לי שבסך הכל וגם לפני שיש בפנינו "מוצר מוגמר" אני עדיין לא נרגעתי ועדיין תומך במה שדרור אמר/אומר:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עד שנקבל עוד הבהרות אני לא אוסיף דבר מלבד (בעצב גדול) רמז לבועז - לך למדוד חוטיני.
אבל מזל שאני לא אומר כלום..
-
היבואנים בעלי העניין הולכים להשקיע כאן לא מעט כסף, אז שלא נדמיין לעצמנו מצב שבו "הם לא יהיו חמדנים"... הם לא חייבים כלום לאף אחד והם גם לא עושים את זה מתוך ציונות ואהבת התחביב... אלא רק כדי שיוכלו להמשיך למכור את מרכולתם וכמובן גם להרוויח מזה, כמה שיותר וכמה שיותר מהר - וזה לגיטימי. במקומם כנראה שלא הייתם נוהגים אחרת. גם אני לא.
האם השירות הזה יהיה "יקר" או "זול"?... זה רק בעיני המתבונן ובהתאם לעומק העו"ש שלו, אבל שלא תצפו לשלם פחות מכמה אלפי שקלים תמורת האישור המיוחל, אם וכאשר העניין הזה ייכנס לתוקף. מצד שני, מבחינת בעל הרכב זו אמורה להיות הוצאה חד-פעמית ומשהו שאפשר יהיה להתחשב בו בתמחור הרכב כשתחליטו למכור אותו - במקום לשלם כל שנה למאכערים, משלמים פעם אחת תמורת רישום חוקי ברשיון של הגבהה וסוגרים את הפינה הזו לתמיד ולא רק בטסטים אלא גם מול בוחני המשטרה וניידות שודדי הדרכים של משרד התחבורע.
מצד שלישי "אמור" זה לא שם של דג?.....:rolleyes: בתכל'ס שום דבר עוד לא סופי ומוחלט. עד ה-17 לחודש בעלי עניין יכולים להגיש הסתייגויות והצעות לשיפור, ואח"כ זה יעבור להחלטת "דרגים מקצועיים" שצריך להיות מאוד-מאוד אופטימי על מנת לקוות שהם יאשרו את זה. לדעתי לא רק שמוקדם לטפח ציפיות למשהו ספציפי ובטח מוקדם לברך על משהו, זה גם ייקח כנראה כמה חודשים טובים עד ל"מוצר מוגמר".
-
אישור הגבהה לרכב ע"פ משרד התחבורה.
לדעתי אפשר להסתכל על הנוהל האומלל של יבוא קסדות ולהבין משהו על העתיד כשנותנים ליבואנים לשבת על השיבר.
ברנרד, טוען שאתה לא רוצה שיאשימו אותך בדין מוסר ובאותה נשימה מנתח את החורים בנוה. בשביל מה? שיסתמו אותם לכבודנו?
מבטיח לך שאם לא תוסיף מילה בנושא לא תצטער שהתאפקת.
בנתיים אני רואה מקרוב מה קורה ואני די משוכנע שלא אלבש חוטיני וגם תדלקתי במחיר הנמוך ביותר מזה שנים
-
כן.. שמעתי על הדלק שלך... גם בזה אני לא מסכים איתך.
אתה לוקח נסיבות חריגות שבחריגות, שאיש לא יכל לצפות והביאו את שוק הדלק למצב שנוגד את כל ההגיון והשכל הישר ומצביע על כך שדרור טעה ומפיץ את פחדיו, ללא כל קשר למציאות.
בוא נגיד שביום שאני לא אהיה תלוי "ברצון הטוב" של הסעודים והרצון שלהם לקבור את האירנים והתחרות של "מי יכול להחזיק יותר זמן בלי לנשום" ואם אז המחיר יהיה $40 לחבית.. אז אוכל להגיד/להודות שדרור טעה..
לבוא ולהצביע על השורה התחתונה וממנה להסיק שאפשר להיות רגוע, זה כמו להגיד שכבר הרבה זמן לא היתה מלחמה והצבא די מיותר...
משפט הגיוני ו.. תלוש לגמרי.
ושוב, תודה על המחמאות אבל אם נראה לך שאני איזה גאון שרואה דברים שאחרים לא רואים.. אתה טועה מאוד - רק תקרא שוב את השאלות פה.
ואני בכלל לא מסכים עם דרור, לגבי "הוצאה חד פעמית"...וכתבתי את זה בפירוש למעלה - על מי נטל ההוכחה ומה כולל תיעוד הקיט המורכב.
ואם נראה למישהו שמדובר בטעות או חוסר תשומת לב או (כמו שכתבתי בציניות) באי ליווי משפטי.. הוא די נאיבי.
אני גם רוצה לראות איזו חברה, שמוכרת/מייצרת/מרכיבה קיטים מיצרנים מסויימים, תיתן "אישור התקנה/תקינות" למי שלא הרכיב וקנה אצלה... או שתאשר "שיפור" עם רכיב שלא "שלה" וכו'...
בניגוד לאישור התקנת/עיגון כננת, פה יש מוצר עם "ערך מוסף" של בלאי ותחזוקה וחלקי חילוף ותיקונים.
ותפסיקו עם "תנו להכל להירגע/לשקוע" והכל יחזור למצבו הקודם - מעכרים וזייפנים וקומבינטורים תמיד היו ותמיד יהיו - לא על זה מדברים פה.
כמו שאפשר לעשות אירוע של "מלך הגיבעה" עם "בדיקת יכולות" ולא לקרוא לזה "מירוץ" ולא לקרוא לזה "תחרות/התחרות".. ועדיין לא יהיה פה ספורט מוטורי..
אתה קונה רכב של 20-30 אלף ש"ח וצריך לשלם עוד 7-8 רק לאישור (נגיד שיתנו.. בלי שתקנה מהם את הברזלים) או קונה ב-70 ומשלם 20-30 על הגבהה "סולידית"... ואתה רואה לזה "אור בקצה המנהרה"...
נראה לי שמתבלבלים בין האור הזה לבין הכוכבים שרואים אחרי איזו סטירה מצלצלת... ואולי גם לצילצולים האלה, יש כאלה שיקראו קולות פעמוני הניצחון...
ראבק...
תתעורר.. אתה עוצם את העיניים כ"כ חזק, שכבר נכנסת לורטיגו..
קובעים לך פה כללים, אתה רואה את האור ולא מבין שאלה כללים לא "לאישור" אלא פרמטרים ל"הוכחת אשמה" (שלא היו קודם) בצורה מאוד פשוטה...
"בוא נבדוק מה כתוב במדבקה ותראה לי את המספרים הסידוריים של הבולמים/קפיצים/מוטות/צינורות/ברגים..."
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
חייב לציין ולהוסיף משהו, אורן גל (זה השם האמיתי שלו?), הוריד את הפוסט שלו עם פרסום המסמך הזה מהפייסבוק וטען שזה מסמך שהוא קיבל על מנת שיציע הצעות לשינויים וזה לא המסמך הסופי.
אולי עכשיו זה הזמן שמישהו מ"אצלנו" יתערב בתהליך ויעזור בתיעול המאמצים...
מתקשר יקר.
בבקשה ממך, במהלך הסיאנס הקרוב אל מול יישות הפייסבוק המסתורית, שלח לה את הציטוט הבא:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ראבק...
תתעורר.. אתה עוצם את העיניים כ"כ חזק, שכבר נכנסת לורטיגו..
קובעים לך פה כללים, אתה רואה את האור ולא מבין שאלה כללים לא "לאישור" אלא פרמטרים ל"הוכחת אשמה" (שלא היו קודם) בצורה מאוד פשוטה...
"בוא נבדוק מה כתוב במדבקה ותראה לי את המספרים הסידוריים של הבולמים/קפיצים/מוטות/צינורות/ברגים..."
בצירוף בקשה מפורשת:
הדבר הכי לא מקצועי והכי אבסורדי שיכול להיות, הוא להצמיד מספר סידורי של חלק אפטרמרקט לרישיון הרכב. ומה אם מחר היצרן מת?
נראה "קצת" לא מקצועי מבחינה הנדסית. בטח לא למהנדס הרכב האחד והיחיד בארץ.
בשורה התחתונה, הפרטמטר היחיד אשר מן הראוי שיירשם ברישיון בהקשר להגבהה, צריך להיות כשמו כן הוא - מס' הסנטימטרים/מילימטרים אשר נוספו לגובה המקורי של הרכב, ביחס למה שמופיע בנתוני היצרן המקורי.
לא מק"ט, לא מס"ד, לא ת"ז, ולא הקוד של הצ'יפ. לא נתונים משפטיים, אם כי פרמטרים הנדסיים נטו.
-
נכון ויציב. אם מותר להגביה מותר להגביה. מה משנה צבע הקפיץ?
אבל מה אני מבין... מהנדס רכב אמיתי הרי יש רק אחד בארץ אז החשוב זה מה שהוא חושב שנכון.
אסף.
-
חחחחחח מהנדס רכב אמיתי יש רק אחד בארץ אסף הרגת אותי אני צוחק כבר רבע שעה
יוסי
-
אנחנו כמו הזקנים בחבובות.
יושבים בתא פרטי ביציע ומבקרים את ההצגה...
-
בועז... תנוח דעתך.
לא כל מי שתוקע לעצמו נוצות בתחת הוא תרנגול.
ולמזלנו הדיון לא מתקיים בפייסבוק אלא במשרד של מי שצריך לקיים אותו, ורוב מי שמשתתף בו ודעתו נחשבת לא רץ לספר בפייסבוק.
אסף.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הדיון לא מתקיים בפייסבוק אלא במשרד של מי שצריך לקיים אותו, ורוב מי שמשתתף בו ודעתו נחשבת לא רץ לספר בפייסבוק.
אסף.
זהו, שבדיוק בגלל זה דעתי מתקשה לנוח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בועז... תנוח דעתך.
לא כל מי שתוקע לעצמו נוצות בתחת הוא תרנגול.
ולמזלנו הדיון לא מתקיים בפייסבוק אלא במשרד של מי שצריך לקיים אותו, ורוב מי שמשתתף בו ודעתו נחשבת לא רץ לספר בפייסבוק.
אסף.
ומה שיצא, זה המזכר/ההצעה שפורסמה..
וזה מניח את דעתם של כמה פה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם כך אז בהחלט נחה דעתי
איך יוצא, מכל הנושא הזה, שבסופו של דבר אני, שוב ושוב, מסכים עם דרור:(?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זהו, שבדיוק בגלל זה דעתי מתקשה לנוח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
איך יוצא, מכל הנושא הזה, שבסופו של דבר אני, שוב ושוב, מסכים עם דרור:(?
או, את זה אני יכול להסביר מבחינה מדעית.
זה נקרא "הצטלבות דעות לעומתיות". שניכם תמיד תכתבו את ההיפך ממה שאתם תופסים כדעה המובילה באותו הרגע בדיון. מה שקורה בזמן האחרון זה שתפסתם מן גל ירוק שאתם שניכם במקרה לגמרי באותה דעה, ואז יש, כמו באופטיקה, התאבכות בונה. אל תדאג זה יגמר ברגע שתהיו באותו דיון, באותו זמן, ברצף של פוסטים.
אותו דבר בערך כמו פה:
https://www.youtube.com/watch?v=9wrEEd1ajz4
-
יותר מדי מדע בדיוני.
השרשור הזה הוא כמו חור שחור לכל הפסימיסטים
-
1 קבצים מצורפים
נמרוד כתב:
או, את זה אני יכול להסביר מבחינה מדעית.
זה נקרא "הצטלבות דעות לעומתיות". שניכם תמיד תכתבו את ההיפך ממה שאתם תופסים כדעה המובילה באותו הרגע בדיון. מה שקורה בזמן האחרון זה שתפסתם מן גל ירוק שאתם שניכם במקרה לגמרי באותה דעה, ואז יש, כמו באופטיקה, התאבכות בונה. אל תדאג זה יגמר ברגע שתהיו באותו דיון, באותו זמן, ברצף של פוסטים.
גם על מדענים כבר קשה לסמוך - מי רציני ומי תואם ד"ר האפבייקד.
נדמה לי שממש לא מזמן, איזו שהיא מדענית בריטית הכריזה שישראל אשמה גם בהתחממות הגלובלית ואפילו התנדבה לתת "הסבר מדעי"...
קובץ מצורף 105058
אז נעזוב את המדע בצד לרגע.
נדמה לי שזה אתה שטבעת פעם, מזמן, את המושג "חוכמת העדר".
העדר הוא ללא ספק הרוב. האם הוא גם צודק? לא תמיד.
זה מאוד חמים ונוח להתכרבל ביחד עם העדר. גם אם מתברר לעתים שהעדר טועה, לפחות אף אחד לא לבד (צרת רבים חצי נחמה?... אני הייתי אומר "נחמת טפשים", אבל לא משנה)
לטעמי האישי, אם נפעה פה אחד עם העדר, אם תמיד נסכים עם הדעה המובילה/מקובלת, אם נטיף כמו כולם לנסוע בעגלה מהמותג שמקובל על טעמו של העדר, הרי שמהר מאוד החיים יהיו נורא משעממים וכך גם הדיונים בפורום, ומעט הגולשים שעוד נותרו נאמנים לג'יפולוג, יפרשו גם הם לטובת הביחדנס החמים והנוח וההתפלשות בצואה המילולית בלב ג'ורת הפייסבוק.
ולכן - אם יש מי שרואה את המציאות נכוחה, מציג דעה מנוגדת, וגם מנמק אותה בעובדות - בין אם הוא פסימיסט/ריאלי ממוצא שלושת רבעי פולני ובין אם הוא כותב את דעתו המעצבנת 10,000 ק"מ מכאן (ובגלל שהוא לא חי כאן ובכל זאת הוא צודק - היא עוד יותר מעצבנת) - אז לא משעמם פה.
-
שימו לב שלא טענתי שטיב התוצאה יהיה כך או אחרת. לא טענתי שבסוף תהיה הוראה טובה או רעה. אף אחד לא יכול לומר איך זה יראה בסוף אבל הטיוטה שפורסמה כשלעצמה היא כיוון.
רק עניתי לבועז ולאחרים שהתרעמו שבעוד אנחנו רק מקטרים בפורום הוא קום שואב אליו את ה״עושים״ שרצים מייד לספר.
רוצה לומר - להבנתי הנוהל עוד לא מגובש סופית אבל יש אנשים מקצועיים ורציניים שעובדים עליו מתוך משרד התחבורה ומחוץ לו. אבל לא רק מה שמפורסם ברשתות החברתיות הוא המציאות אלא הסתכלות מפריזמה מסויימת של הכותבים עצמם.
אסף.
-
גם אני לא טענתי שהטיוטה הזו רעה. נהפוכו - עם הרבה אופטימיות אפשר לזהות כאן כיוון חשיבה רענן ושונה שלא אפיין את משרד התחבורה עד היום. עצם ההכרה באפשרות להגביה רכבי שטח בצורה חוקית בלי שהשמיים ייפלו, זה כבר כיוון שיכול להוביל למשהו לא כל כך רע ואולי אפילו די טוב.
אבל בתוך עמנו אנחנו יושבים. ברור לנו שמי שיחליט בסוף זה לא עדת יושבי הפייסבוק וגם לא כבוד "מהנדס הרכב היחיד בישראל" אלא אותם אנשי מקצוע במשרד התחבורה - אלה, מה לעשות, (וזו המציאות, תכירו בה) לאו דווקא חובבי רכבי שטח או חובבי רכב בכלל, לאו דווקא אכפת להם במיוחד מאיתנו, כנראה שלא מדגדג להם אפילו קצה של שערה בנחיר השמאלי מה יקרה עם עשרות אלפי רכבי כביש-שטח "משופרים" שאנחנו יודעים שהם עברו רק החלפת קפיצים ובולמים והם היום מכוניות טובות, נוחות, עבירות ובטוחות הרבה יותר מאשר היו כאשר ירדו מפס הייצור, אבל מבחינתם של אותם "מומחים" אלה כלי רכב מסוכנים שעברו שינוי מבנה קטלני.
מנקודת ראותי האישית והפרטית, אלה אנשים שהתירוץ "שמירה על בטחון הציבור" שבשורה התחתונה בא להגן על רצונם הברור לכסת"ח את עצמם ותו לא, בהחלט יכול לגרום להם לקבל החלטות שעבורנו יהיו בבחינת אסון.
תוסיפו את הנתונים האחרונים שמראים עלייה חדה במספרי התאונות והנפגעים בכבישים, את עצם ההשוואה המטופשת שעושה האוויל שמנהיג את המדינה הזו, שכדי לסנגר על מחדלי חוסר המעש של ממשלתו במאבק בטרור שמשתולל כאן ברחובות, הוא אומר ש"בתאונות דרכים יש יותר נפגעים", ותבינו שנוצרה אווירה ציבורית שלוחצת על מקבלי ההחלטות להחמיר עוד ועוד, בכל מה שקשור לבטיחות לא לוותר על קוצו של בדל-קלמנטינה, בין אם מוצדק ובין אם לאו. ברור שלכל זה אין קשר לג'יפים בפרט ולרכבים משופרים בכלל - אבל אנחנו תמיד נהיה המטרה הנוחה ביותר להתנפלות פופוליסטית. זו עובדה מוגמרת שהטסטים וניידות משרד התחבורה הפכו למיטרד רציני. שקשה מאי פעם לעבור טסט עם רכב שטח, גם סטנדרטי עד העצם. שיש צירים וצמתים ראשיים במדינה שג'יפאים נמנעים מלנסוע בהם מפחד אותם שודדי דרכים. יש אווירת לחץ ופחד ואלה עובדות.
לזה אני מתכוון. מזה אני חושש. תחשבו על הדברים האלה, ותבינו שמוקדם לשמוח. מוקדם מאוד אפילו.
-
1 קבצים מצורפים
אני לא רואה שום "כיוון" טוב.
אני רואה, שוב, מיש-מש של אימוץ מפגר של כל מיני "תקנים" זרים וכמיטב המסורת הישראלית, יקחו מהם רק את מה ש"טוב למדינה" - בדיוק כמו שעשו עם כל מיני "אימוצים" של תוכניות מס ההכנסה (שאימצו את החובות אבל לא את הזכויות) וכמו "עידכון מחרי הדלק", שהכניס פוהד וכמו את עניין פנסי הרכב, שהרבה שנים אי אפשר היה לייבא כלי רכב מארה"ב (לתשומת ליבם של כל אלה שחושבים "שיקומו יצרני הקיטים האמריקאים" ויאלצו את מקבלי ההחלטות..)...
יושבים כל מיני "נציגים" וטופחים לעצמם על השכם על "ההישגים" ועל "האור בקצה המנהרה" שהם רואים...
ולעומתם, יושבים כל אלה שאומרים "וואללה!! לא כ"כ נורא" ו"יש כוונה טובה" ובאותה נשימה אומרים "אל תדונו" ו"אל תדברו" משום שאתם מוסרים מידע לאוייב (???) שיסגור לנו פרצות, שאולי לא שם לב שיש...
ויש גם את אלה שמצאו/גילו/חשפו את האוייב/הבעייה האמתי/ת... עיתונאי רואה שחורות וזורע פניקה ואיזה פנסיונר שנופש בחו"ל...
אחרי זה עוד מתפלאים שאת הבעיות האמיתיות עדיין לא פתרנו (או הסכמנו עליהם)..
אפרופו - חבר שלח לי תמונת מסך מהטלוויזיה, על כתבה ששודרה בערוץ עשר...
הכותרת של ההודעה ששלח לי, בוואטס-אפ, כך מילה במילה: "רק שתדע למה כ"כ חשוב לפתור את בעיית הפנסייה הצוברת..."
קובץ מצורף 105059
-
ברנרד.. כיוון חיובי?
לפני חודש כל הגבהה כל שינוי במידת צמיג כל שיפור היה אסור באופן מוחלט.
עכשיו מותר לשפר מותר להגביה מותר להחליף מידת צמיגים.
מה שנשאר הוא להגדיר באילו תנאים.
(כלומר להתמקח על המחיר)
אני רואה בזה כיוון חיובי. אפילו דרור שכותב המון מילים על אנשים שהוא לא מכיר (ואני כן.. שלום שלום לא מעבר לזה) רואה כיוון חיובי ובשבילו חיובי זה מושג מלימודי חשבון בכיתה ד׳ ולא יותר.
אסף.
-
תשמע אסף.
אני לא מכיר את החוק הזה כל כך, אני רק שומע עליו כל הזמן.. פה - חוק הספורט המוטורי.
חיובי.
פעם אסור היה בכלל . עכשיו מותר.. רק מתמקחים על המחיר.
אבל אולי זה רק האופי הפסימי שלי..
-
רגע אחד, תיצמדו לעובדות - שום דבר עוד לא מותר.
אסף, נכון שאני רואה כיוון חיובי.
מה שחיובי הוא בעצם ההכרה של מישהו במשרד התחבורה, (גוף שעד היום היו בלקסיקון שלו רק מילים כמו "שינויי מבנה אסורים", "הגבלה", "איסור", "אכיפה") שאשכרה אפשר לכתוב את המילים המפורשות הללו: "קיט הגבהה", "אישור", "היתר" ושאר מילים ומשפטים בעלי קונוטציה חיובית ומקלה, בלי לחשוש שתנשור לו היד או משהו.... זה באמת הישג יפה. צעד קטן לפקידון, צעד ענק להגיון.
אבל, לפחות את אחד מהשמות שהוזכרו בשיחתנו אני כן מכיר. לא לעומק אבל מספיק כדי לא לתלות תקוות גדולות במהלך הזה....
ולכן אני אומר - רגע אחד, זו עדיין רק טיוטה. הצעה ראשונית. עדיין כלום לא סגור ו/או מוחלט כי זה עוד לא אושר ואף אחד עוד לא יודע איזה שינויים יכניסו להצעה הזו ברגע האחרון כל מיני בעלי אינטרסים מצד אחד, והפקידונים מכווצי הישבן מצד שני.
מחיר? מי מדבר כרגע על המחיר?.... קודם כל נראה משהו קונקרטי ועם המחיר נתמודד אחר כך - ומצפה לנו התמודדות, כי זול הוא לא יהיה (למרות ששוב, יקר או זול זה עניין אישי). תכינו למפקדות שלכם הסבר משכנע שיניח את דעתן למה שורה של חמש-שש מילים ברשיון הרכב מצדיקה הוצאה של אלפי שקלים.
-
ובאמת, בואו לא נשווה לספורט המוטורי.
הספורט מוטורי הוא דוגמא מעולה למה שקורה כשנותנים אמון ברשויות ונותנים להן לסובב אותנו בכחש.
שלא נגיע למצב דומה גם כאן - שהשיפורים יהיו חוקיים תיאורטית, אבל מותנים בדרישות דמיוניות שיהפכו אותם לבלתי נגישים לחלוטין.
-
דרור, לך תמדוד חוטיני
שושנה כבר נוסעת וכולם עוברים טסטים ואתה כבר מודה שאתה רואה כיוון חיובי...
בדרך כלל עם הגיל מתקשים ואתה בדיוק הפוך. מה נהיה איתך?!
-
ואנחנו כבר עמוק בתוך ינואר, להזכירכם.
אסף.
-
גם הדלק פחות מ 5.5
אתה יודע מה?
מוותר לך על החוטיני. מצידי זה בסדר שתרוץ ערום.
ואם הייתם מחכים קצת עם ההשקה אז גם ברנרד היה מצטרף אליך לריצה
-
"כולם עוברים טסטים".... אפילו עם חנן התווכחו על הגובה של הטנדר הסטנדרטי והתקין לחלוטין שלו, אחרי ששינמך אותו אפילו לפגוש הפלסטיק המקורי...
בסוף עוברים. אחרי מכתבים מהיבואן/יצרן, אחרי שרצים למתקן קפיצים קרוב שינמיך את האוטו, אחרי שוחד ביד רחבה, אחרי שמכתתים גלגלים למכונים נידחים אי שם. בסוף עוברים. זה רק עולה יותר. הרבה יותר. אפילו אני עברתי בשבוע שעבר - אבל את הנשמה הוציאו במשך יומיים כמו שמעולם לא היה...
לדעתי במשרד התחבורה רצו לשים סוף לתופעת המפלצות ובזה הצליחו. אבל הריקושטים שעפו סביב גרמו להם קצת להיבהל, אם אפשר לקרוא לזה כך, מהרעש שהסיפור הזה עשה. אולי הם מחפשים דרכים לרדת קצת מהעץ הגבוה מדי שבאהבלותם טיפסו עליו - והטיוטה הזו היא ההוכחה. אבל אם אפילו אני רואה בטיוטה הזו שמץ של כיוון חיובי, כנראה שגם אני נופל בעיניים פקוחות לרווחה במלכודת הדבש הזו?.... האופוריה המזוייפת הזו שלנו היא אשכרה שיכפול של סיפור הספורט המוטורי מלפני 9-10 שנים. לא יודע אם נכחת באסיפה הנשכחת ההיא שבה אכלנו קבבים ושתינו בירה לרוב שבלבלה את חושינו והצבענו בעד החוק שנראה אז כמו חזון אחרית הימים. אבל בסוף כל מי שהיה שם הצטער על הרגע הזה כי קיבלנו את זה לפנים. היום הספורט חוקי. יופי חי. האם יש ספורט מוטורי?..................
תמורת המשך ירידת מחירי הדלק המבורכת הייתי מוכן להתייצב בחוטיני ואפילו לנפנף מולך במה שמו שלי סטייל הנשיא קצב.... אבל גם אתה יודע שזה לא יקרה כי אמרתי כבר פעם ואני איתן בדעתי - מחירי הדלקים לא יירדו בהרבה אם בכלל מתחת ל-5.5 שקלים כי כבר אין להם לאן לרדת. זה לא ראיית שחורות כמו הגיון פשוט - גם כי מחיר הנפט בעולם כיום כבר על סף גבול כדאיות ההפקה ואם הירידות היו נמשכות - מדינות אופ"ק פשוט יצמצמו תפוקה - וגם כי הסיכוי שהממשלה אצלנו תוותר על נתחים ממשיים ממס הבלו - קלוש עד לא קיים.
וזה לפני שמתייחסים למשברים איזוריים/פוליטיים במזרח התיכון - שים לב למחירי הנפט בימים האחרונים ולמה שקורה בין סעודיה לאיראן. חרחורי המלחמה במפרץ מקפיצים את המחירים. אתה מכיר את בני דודינו שם - אצלם זעם על משהו מוביל מהר מאוד למעשים - ומספיק שאיזה דביל שם ילחץ על כפתור בטעות, והדביל שממולו לא יישאר חייב. תקבל הכפלה של מחיר חבית נפט תוך שבוע.
-
הפוך גוטה!
הסעודים והאמריקאים מושכים את המחיר למטה בשביל לדפוק את האירנים והרוסים.
כשזה יגמר נקבל את הנקניק ואז התחזיות שלך יתחילו להתממש.
כרגע ההפקה והעתודות ממש גבוהות אבל זה כבר בתחום של ניר ל...
-
איך לבועז יש את הכישרון לראות הכל בצורה עקומה... בטח בגלל המקום שהוא גר/נאחז בו..
ואולי זה הפוך... בגלל זה הוא גר בו..
האמריקאים מושכים למטה?
האמריקאים תכף פושטים את הרגל ומלא חברות על סף פשיטת רגל (בפועל, הם כבר שם..).
היחידים שמושכים את המחיר למטה הם הסעודים, שרבים עם האירנים... וכמו כל ערבי טוב (נו, טוף... השני הכי טוב), הם מוכנים להתאבד, על מנת לקטוע לאחר את הרגל..
ומי שישלם על זה זה.. רק אתה ואני.
לשמוח על המחירים הנמוכים (וזו שימחה ואני בעד לנצל כל רגע) זה ממש כמו לשמוח על "הרפורמה" שהנהיג כחלון בסלולאר... כולם חוגגים היום, משום שמחר נשלם.. ובגדול.
אבל אז כבר יהיה שר תקשורת חדש, להאשים אותו..
וגם על השימחה בקשר להגבהות יש לי מה להגיד.. אבל אני אצמצם, שלא למסור מידע וכו'..
רק אזכיר משהו שמתעקשים להתעלם ממנו - גם קודם/עכשיו ניתן להגביה ולשנות ולשפר ויש מסלול רשמי של בדיקה ואישור וגם הוא עולה כסף..
אבל יש.
מה שאמור היה להיות זה מסלול אישור "נגיש" לכל... יענו קצר וזול והגיוני - כל מה שההצעה (הראשונית) הזו היא.. לא.
אבל תמשיכו לשמוח ולדמיין את דרור ואותי בחוטיני..צריך לראות את החיובי בכל דבר, כך שמעתי..
-
תוספת..
הסעודים רבים עם האירנים ומנסים לחסל את החברות האמריקאיות... למי יש יותר אויר..