-
תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
לפני לא הרבה שנים אם הייתי מספר לכם שפייסבוק מציעים בתור מוצר מסחרי למפרסמים מידע על לקוחות פוטנציאליים על פי מילים שהם כותבים בשיחות פרטיות בוואטסאפ - הייתם אומרים שלא נראה לכם שהציבור יסכים לזה. והנה היום זה קיים, ורובנו מוכן לוותר על הפרטיות שלו, ואם תרשו לי אז גם על חלק מהחרות שלו, כי זה משרת מטרות נוחות.
אז כל מי שלא מבין איך זה ייתכן שאנשים יסכימו שהמכונית שלהם תסובב את ההגה לבד, שיחשוב על הדוגמה לעיל וכמה קל למכור לנו את אובדן השליטה שלנו.
אני עם משוכנע שתוך שנים בודדות נתחיל להסתובב עם עזר אישי דיגיטלי תת עורי. כל החיצים מצביעים לשם.
אסף.
-
דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
ועל זה (בנתיים...) נופלת בינה מלאכותית,יש לה סדר מסוים של כן ולא,היא לא בנויה להבנה של שטויות וחוסר הגיון כמונו,בדיוק כמו אותו אחד שיכתוב עם שגיאות כתיב בוואטסאפ ובפייסבוק ,והמערכת לא תדע לעקוב אחריו ......ולמכור לו ויברטורים....אני רק אומר...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני עם משוכנע שתוך שנים בודדות נתחיל להסתובב עם עזר אישי דיגיטלי תת עורי. כל החיצים מצביעים לשם.
אסף.
זה יגיע בסופו של דבר....
אבל קודם יגיע המחשוב הלביש.
ואם נחזור לרגע למכונית האוטונומית, אין באמת צורך לחבר מערכות חיוניות לאינטרנט. החלק היחיד שמצריך חיבור זו מערכת המולטימדיה בסלון הממונע ע"מ שהנוסעים יוכלו להפעיל את הויברטור....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
מה?
זוכר שרשור עטיני עז?
-
-
-
-
-
-
מתוך הכתבה על המוניות בסינגפור:
ציטוט:
לדברי החברה רשומים כיום עשרות תושבים לשירות, מספר שבעתיד צפוי לגדול לאלפים, במטרה להקטין את כמות המכוניות בסינגפור פי שלושה מ-900 אלף כיום ל-300 אלף ועל ידי כך להפחית את צפיפות התנועה בעיר
.
כשבישראל כמו בישראל, הממשלה עושה הכל כדי להגדיל באופן רציף ובטוח את כמות המכוניות הנעות בכבישים (ע"י השקעה מופרזת ופרועה בתשתיות כבישים), קשה להאמין שמישהו באמת ישים את הטכנולוגיה הזו באיזשהו תכנית אסטרטגית.
-
רק הבירוקרטיה שצריך כדי לאפשר פה לרכב לנסוע ללא נהג תתקע את זה 50 שנה ללא צורך בהתערבות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
״הרשות לתחבורה אוטונומית״ בראשות איזה בן של חבר של חבר מרכז שלא מצליח לעשות שום דבר אחר בחיים... ״אני אעשה הכל כדי שלא יהיו נפגעים בתחבורה אוטונומית... גם אם זה אומר שלא ניתן לרכב אוטונומי לנוע בכבישים... אבל נקיים נסיעות ראווה וניסוי בכמות המינימלית הדרושה לקבלת תקציבים לרשות...״. וכן הלאה.
יש לי מועמד מעולה לראשות הרשות, כשתקום.
אסף.
-
כן, גם אני חשבתי עליו.....
חשבתי עליו כי באמת, מינוי של אחד כזה יכול להבטיח שמכונית אוטונומית לא תתרומם ולא תתקדם ולו חצי מטר. וזה לא רע בכלל לטעמי. כל כך לא רע, עד שאני מוכן שישלמו לחדל האישים הזה עוד משכורת, רק שיואיל בטובו לנהל את עניין המכונית האוטונומית בדיוק, אבל ב-ד-י-ו-ק כפי שהוא מנהל את הרשות עליה הוא מופקד כיום.
ועכשיו ברצינות - ככל שמדברים על זה יותר אני חושב לעצמי, בשביל מה בעצם כל המכונית האוטונומית הזו?
כדי לפתוח אפשרויות עבודה חדשות לכמה מאות מהנדסים ואנשי פיתוח צריך להוסיף למעגל האבטלה עוד עשרות אלפי אנשים קשי יום? נהגי מוניות, אוטובוס, משאיות?.... הרי כדי שרכב אוטונומי ייסע בבטיחות, ללא הפרעות ובאפס תאונות צריך להוריד את כל הנהגים האנושיים מהכביש, אבל את כולם. כי כל עוד יישאר ולו אוחז הגה אנושי אחד, המכוניות האוטונומיות לא יוכלו לצפות את התנהגותו, כעסיו, טעויותיו.
וזה לא רק בנהיגה - טכנולוגיה מתקדמת (כל עוד היא תקינה ולא מופרעת מבחוץ) עושה את הרוב המוחלט של הדברים טוב יותר מבני אדם. אז בשביל מה צריך אנשים בכלל? לא רק על הכביש ובאוויר אלא בכלל. בכלללל.
לכו לפי העקרון הזה ותקבלו הרבה חומר למחשבה בסגנון כמה וכמה ספרי וסרטי מד"ב מהיותר אינטיליגנטיים. לא אלה שממלאים את המוח בשעה וחצי של חלליות ופיצוצים, אלא כאלה שמעודדים אותנו לחשוב ברצינות על העתיד הקודר שמחכה לנו.
סינגפור היא באמת אחלה דוגמה למקום שבו כל זה יתחיל.
כי איך עושים מהלך קיצוני כזה, אם לא בשיטות כפייה?... כפי שמקובלות בסינגפור שהיא דיקטטורה טוטליטרית?... עשירה, מצוחצחת ומסודרת ומתקדמת ושופעת כל טוב, אבל עדיין דיקטטורה. זו מדינה שהמהירות המותרת בה היא 80 קמ"ש, ותנסו לעבור את המהירות הזו. זו מדינה שבה אסור ללעוס מסטיק, מדינה שכופה על אזרחיה להתחתן, ואם לא ימצאו שידוך בעצמם, המדינה מוצאת להם (אמיתי) - והיא גם תקבע להם במה ייסעו ואיך. שם אין דבר כזה לחשוב אחרת מהשלטון. חשיבה עצמאית היא אקט מרדני שמעביר אותך דירה לבית הסוהר בצ'אנגי.
ואם עוד לא ירדתם לסוף דעתי - מכוניות אוטונומיות פותחות לשלטון תאב-כוח אפשרויות חדשות ומסעירות של חדירה לפרטיות שלנו ובקרה ושליטה על כל דבר שאנחנו עושים.
נהיגה אנושית היא עדיין חלק מהחופש - ולכן אני נגד מכוניות אוטונומיות לא כי זה לא טוב ולא כי אני נגד טכנולוגיה, אלא כי אני חרד לחופש. לחופש שלי ולחופש של כולנו.
-
והנהגים היום יודעים לצפות טעויות? הרוב בכלל בווטסאפ. לפחות מחשב לא מתעייף, לא מכוון את הרדיו, ולא מתעצבן כשהתינוקת בוכה. אין שום מניעה לנייד רכבים אוטונומיים ורגילים במקביל.
Sent from um melabes
-
הכל נכון.
רק שעל האנושיים שום האקר לא יכול להשתלט מרחוק או להכניס להם איזה באג או ווירוס.
ויש בעיה קשה בתנועה מעורבת של "רגילים" ואוטונומיים. עשרות אלפי תאונות עד כה, מפני שהאוטונומי לא מבצע עבירות תנועה בכלל ופשוט מפריע לתנועה שסביבו. כדי שהאוטונומי ישרוד בסביבה "רגילה" צריך להטמיע בו את היכולת להפגין מאפייני נהיגה נורמטיביים ועברייניים בו זמנית. זה מבלבל אותו ועד כה זה לא כל כך עובד.
המנוחה והנחלה תגיע כשהאנושיים יורדו לחלוטין מהכביש. בכוח ובכפייה כמובן. מכוחם של חוקים. אין לך דרך אחרת לעשות זאת.
-
יש אנושיים ש"האקרים" משתלטים...תראה מה קורה במעוזי הפנטים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הכל נכון.
רק שעל האנושיים שום האקר לא יכול להשתלט מרחוק או להכניס להם איזה באג או ווירוס.
משה, מוחמד ויהושע נקרעים עכשיו מצחוק בקברם.
-
אני אומר לכם, הכל התחיל מהאשה,מאז שהיא נתנה ביס לתפוח המחורבן הזה,ועד היום,צריך לשרוף את המכשפות האלה או לסרס את כולנו.
תאמינו לי.
https://www.youtube.com/watch?v=AWtCittJyr0
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
אני אומר לכם, הכל התחיל מהאשה,מאז שהיא נתנה ביס לתפוח המחורבן הזה,ועד היום,צריך לשרוף את המכשפות האלה או לסרס את כולנו.
תאמינו לי.
יש לי תחושה שאתה היחיד בדיון הזה שעלה על שורש הבעיה...
-
הם יכולים להיקרע עד מחר. אתם נכנסים כאן לכיוונים אחרים.
אני מדבר ברצינות. וכבר היו דברים כאלה. כבר הודגמה השתלטות מרחוק על מכונית רגילה בטכנולוגיה של היום, אפילו לא אוטונומית. תחשבו איזה אפשרויות ייפתחו בפני טרור הסייבר כאשר מכוניות ייסעו בעצמן ללא נהג שיפקח על העניינים.
ובכלל, למה שרק מכוניות ינהגו בעצמן? תכניס רובוטים במקום בני אדם בעוד מגוון תפקידים ומשימות.
לדוגמה, עובדי ייצור, מורים, חיילים - חיילים זה בכלל שיגעון. שרובוטים יתפוצצו וימותו במלחמות ולא בני אדם. חזון אחרית הימים ואני לא צוחק ולא מתנגד. נהפוכו. זה ברצינות.
יודע מה? אפילו שוטרים: הם לא יהיו מושחתים, הם לא יטרידו מינית רובוט אחר, הם לא ירביצו סתם ככה לאתיופים ברחוב בלי סיבה.
מהר מאוד השוטרים האלה יהיו גם שופטים. מכיוון שהשוטר המכני לא סוטה מילימטר מהחוק, הוא גם לא יטעה, ועל כן יכול להיות גם שופט ואולי גם המוציא לפועל של העונש. וואן-סטופ-שופ. הסחבת בבתי המשפט תיעלם. בעצם, גם בתי המשפט ייעלמו. מי צריך בית משפט אם הרובוקופ עוצר פושע ברחוב, שופט אותו במקום ומכניס לו קנס, או מרביץ לו (במקרה שהוא אתיופי) או משגר אותו לעשרים שנה בכלא, או במקרה קיצוני אפילו תוקע לו את הכדור בראש. הכל תוך שנייה.
אתה לא תצטרך אפילו לטגן ביצה ולחתוך סלט לארוחת בוקר. הרי זה מסוכן. הרי אפשר לחטוף כוויה מהשמן הרותח או לחתוך אצבע בזמן קיצוץ המלפפונים ואין שום סיבה שהטיפולים הרפואיים היקרים ימומנו מכספי הציבור, כאשר רובוט יכול לעשות את זה במקומך, מהר וטוב ממך.
גם לא תצטרך ללכת לעבודה, כי רובוט יבצע כל עבודה, במקרה שלך - אבחון תקלות במכוניות (אוטונומיות כמובן) טוב ומהר ממך. מין R2D2 כזה, שמתחבר, עולה מיד על הבעיה ומסדר אותה בשנייה. גם את איתור התקלות ותחזוקת הרובוטים האלה, רובוטים אחרים יעשו טוב ומהר ממך.
בתכל'ס, כנראה שבכלל לא תהיה לנו עבודה ונחיה על קצבת קיום. מין פנקס תלושים אלקטרוני שכזה. יקציבו לנו מספר קלוריות יומי שדרוש לקיומנו ולא מעבר לזה. זה יהיה גם טוב לבריאות כי מגפת ההשמנה תיעלם. ואם כבר מדברים על בריאות - נגיע לגיל זקנה, והיום שבו רופא-רובוט כלשהו יחשב נתונים וסיכויים ויחליט שאין טעם להשקיע בנו עוד בתרופות יקרות, ואז נמות.
גרוע מזה, אלה שבשלטון ומכוונים את הכל לא יצטרכו להמתין עד שנגיע לזיקנה. הם יוכלו לקבל החלטה שבתכל'ס, למעט אחת לארבע שנים כשהם מחזרים אחרינו כדי "שנביע את דעתנו" בקלפי, אין בנו תועלת. ואז, בעצם, למה בכלל להחזיק אותנו?... רק כדי לשאול לדעתנו אחת לארבע שנים?.... אפשר לחסוך את קצבת הקיום שלך ולהסתדר גם בלי דעתך. בטח בלי דעתי. הרי זה הכיוון שכל שלטון שואף ומפנטז אליו/עליו.
המכונות ייתעלו מעל לבני אדם. הן יהיו חכמות יותר, טובות יותר, חזקות יותר, מהירות יותר, והעיקר - זולות הרבה יותר. עתיד מדהים. ללא ספק.
אני יודע שחובבי הטכנולוגיה ושונאי האדם חולמים ועורגים על זה. כדי שזה לא יקרה, נצטרך לקוות ולצפות לגדלות נפש יוצאת דופן מצד השלטון, מי שלא יהיה. להטיל חסמים ובלמים ואיזונים על הטכנולוגיה שימנעו משכרון הכוח להשתלט.
אתה בונה על זה? אני ממש לא.
כי אני, מה לעשות, חובב חופש. מעדיף אנשים על פני טכנולוגיה. ותמורת החופש אני מוכן לוותר על חלק מהטכנולוגיה המתקדמת פה ושם. בעיקר פה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
משה, מוחמד ויהושע נקרעים עכשיו מצחוק בקברם.
לא ידעתי שקרייסט עיברת ליהושע. נחמד דווקא.
אפשר לאזן מהצד השפוי של המפה - שמש העמים הסובייטי בטוח עושה סלטה בקבר, ולידו עוד כמה חברים טובים מימי הזוהר ההם וגם לפניהם שתופסים את הבטן.
-
אתה לא מאזן. אתה מחזק את זה שאנשים הם לא יצור שאפשר לסמוך עליו.
אחרי הכול, קופים.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
ועכשיו קצת יותר ברצינות..., כשנגיע כולנו להסכמה מהי תכלית(אם בכלל) כל קיומנו על הכדור (?) הכחול הזה בנקודת הזמן (?) הזו, רק אז נוכל לנתח את המהלכים שיכולים להשפיע על עתידנו ,אם(יחסית) לטוב ואם לרע.
עד אז ,כל אחד והסרט הדמיוני שלו,מאז ומתמיד,וכנראה גם שלעתיד.[emoji15]
-
לפי המדריך, החיים על כדור הארץ הם רק ניסוי....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
לפי המדריך, החיים על כדור הארץ הם רק ניסוי....
לפי דעתי הדמיונית החיים הם מחלה ,מחלה שמקבלים ברגע שנולדים,בסוף מתים ממנה.
חלק מאיתנו נמצא במרוץ נגד הזמן בכדי למצוא מרפא ,בכדי לדחות את תוצאותיה,או בכלל להבריא ממנה סופית,חלק אחר גם מנצל את הזמן עד התוצאה הסופית,ויש גם חלק קטן שמוותר מראש.
אולי ניסוי,ואולי גם לא.
-
אתה ממש רוצה שמישהו אחר יקבע לך מה תכליתך במציאות הזו? כוסאומו התכלית שלי תקבע על ידי ולא בידי שום אחד אחר.
כרגע התכלית שלי היא לבנות ג'יפ עם צמיגים ממש גדולים :p
-
לך על זה ,מספר זהות 243557-4 ,העונה לשם מיכה .[emoji12]
-
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
לא ידעתי שקרייסט עיברת ליהושע. נחמד דווקא.
אפשר לאזן מהצד השפוי של המפה - שמש העמים הסובייטי בטוח עושה סלטה בקבר, ולידו עוד כמה חברים טובים מימי הזוהר ההם וגם לפניהם שתופסים את הבטן.
אתה רואה שבג'יפולוג יודעים הכל...
הנה החכמת - תמיד היה יהודון, הבחור הזה ותמיד קראו לו יהושוע וכמוהו, שנהרו אחריהם, היו כמה וכמה אבל "שלו"... "תפס".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אתה לא מאזן. אתה מחזק את זה שאנשים הם לא יצור שאפשר לסמוך עליו.
אחרי הכול, קופים.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
וביתר פרוט - בבונים...
ולמתעניינים/חרדים/חוששים, אני ממליץ על סידרת "אנוכי הרובוט"(היו כמה ספרים והסרט המטופש רק מגרד את הפילוסופיה שלהם ועושה .. עוול) של יצחק/אייזיק אסימוב - מסביר יפה את מה שדרור "חוזה"..