-
תגובה: גלילון או M16? (נגזר משרשור אחר)
בועז, את זה שעל כלים צבאיים נכתב ״חייל, זכור תמיד שכלי זה יוצר ע״י היצרן שנתן את הצעת המחיר הזולה ביותר במכרז״ לא אנחנו המצאנו.
ברור שהיה גם שיקול כלכלי, אבל אם ההחלטה הייתה נכונה או לא בשורה התחתונה, צריכים להגיד לוחמים שהשתמשו בנשק הזה וסחבו את הציוד על הגב. לא כאלו שזרקו אותו בג׳יפ/ נגמ״ש / טנק וטווחו לעיתים להנאתם. ולא, טען הוא לא מאגיס״ט, גם אם הוא פירק יותר ארגזי תחמושת ממה שחירנ״יק ראה אי פעם על משאיות. אם יבואו לוחמי חי״ר ויגידו לי אחרת, לא אתווכח, עד אז נראה לי שעשו טוב.
-
בחטיבה 35 ביום שישי שלפני לבנון הראשונה, היה תור ארוך ארוך של חיילים מול הנשקייה שביקשו להחליף את הגלילון בגליל ארוך. הגלילון פשוט היה נשק לא טוב. המפיונרים פרקו את הדורגלים מהארוך והרכיבו לו מתפס גלילון. והמהדרים מתפס גלילון מעץ. אף אחד לא רצה לצאת למלחמה עם גלילון.
אחרי המלחמה, כל אחד מאיתנו החזיק גם קלאצ' לצרכי יציאה למדס על כביש בירות דמשק - 2 ק"ג הבדל.
כמ"מ כשקיבלתי m 16 קצר (לא מנוסר - תקני), לא הייתה שום בעיה וכולנו נהננו מהרובה הזה. תענוג. הבעיה היחידה איתו הייתה בצניחות. מי שנפל לו השק חזה הנשק התעקם מהנפילה. לגליל זה לא היה קורה. רק חירניק יודע להעריך הבדל במשקל של כ 5 ק"ג בין גליל ו 12 מחסניות (כך הלכנו) לבין m 16 ו 12 מחסניות. הבעיה עם הm 16 הייתה רק בירי ררנ"ט ( יורים איתו רק מקאר) אבל גם בגליל, למרות שכל גליל יכול היה לירות ררנ"ט, אם לא הקפדת על קפיץ עם לשונית ארוכה, חטפתה את מכסה הגוף לפנים.
לסיכום, הגליל היה תחליף לא רע לעוזי ורומ"ט, אבל כולם שמחו להיפטר ממנו ברגע שאפשר היה. וכמובן הבעיה הגדולה, מה עושים עם הכומתה כשאין קת מתקפלת...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
גלילון או M16? (נגזר משרשור אחר)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
katsirz
בחטיבה 35 ביום שישי שלפני לבנון הראשונה, היה תור ארוך טרוך של חיילים מול הנשקייה שביקשו להחליף את הגלילון בגליל ארוך. הגלילון פשוט היה נשק לא טוב. המפיונרים פרקו את הדורגלים מהארוך והרכיבו לו מתפס גלילון. והמהדרים מתפס גלילון מעץ. אף אחד לא רצה לצאת למלחמה עם גלילון.
אחרי המלחמה, כל אחד מאיתנו החזיק גם קלאצ' לצרכי יציאה למדס על כביש בירות דמשק - 2 ק"ג הבדל.
כמ"מ כשקיבלתי m 16 קצר (לא מנוסר - תקני), לא הייתה שום בעיה וכולנו נהננו מהרובה הזה. תענוג. הבעיה היחידה איתו הייתה בצניחות. מי שנפל לו השק חזה הנשק התעקם מהנפילה. לגליל זה לא היה קורה. רק חירניק יודע להעריך הבדל במשקל של כ 5 ק"ג בין גליל ו 12 מחסניות (כך הלכנו) לבין m 16 ו 12 מחסניות. הבעיה עם הm 16 הייתה רק בירי ררנ"ט ( יורים איתו רק מקאר) אבל גם בגליל, למרות שכל גליל יכול היה לירות ררנ"ט, אם לא הקפדת על קפיץ עם לשונית ארוכה, חטפתה את מכסה הגוף לפנים.
לסיכום, הגליל היה תחליף לא רע לעוזי ורומ"ט, אבל כולם שמחו להיפטר ממנו ברגע שאפשר היה. וכמובן הבעיה הגדולה, מה עושים עם הכומתה כשאין קת מתקפלת...
+1 ,כל מילה בסלע
עד היום יש לי צלקת בגבה השמאלית(יורה בשמאל) ממכלול של גליל שהחליט לעוף לי לגולגולת ,עם המכסה גוף, והקפיץ המחזיר שאיכשהו שבר את המסילה שלו.
אגב,לא מתגאה או מתגעגע לתקופה ולכלי ההרג הללו,לא מוכן לחזור בשום אופן אחורה בקטע הזה.
-
תופעה מוכרת. טל, גם אתה לא הקפדת על מכסה גוף סגור כמו שצריך?.............:confused:
לגבי 5 ק"ג הבדל במשקל נשק + 12 מחסניות...
מחסנית גליל - 35 כדורים. כפול 12 = 420 כדור.
מחסנית אמ16 - 29 כדור. כפול 12 = 348 כדור.
באמת הבדל לא רציני, של רק 78 כדורים.... זניח. לגמרי זניח.
טוב שלא השוויתם למחסניות גליל מוגדלות של 50 כדור. ואז היו לכם באפוד 600 כדור, ההבדל במשקל היה עוד יותר גדול והיה לכם עוד על מה ליילל....:rolleyes:
אם אני זוכר טוב, היתה גם מחסנית לתחמישים שהכילה רק 10 כדורים, נדמה לי.
היתה נדירה אצלנו, וכך הפכה ללהיט בקרב הפזמניקים והמאפיונרים של הגדוד לצורך היציאה הביתה. חבל שלא השווית לאפוד עם 12 כאלה....
-
גם אני זוכר כזו וגם מחסנית פולימרית לא מוצלחת
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אם אני זוכר טוב, היתה גם מחסנית לתחמישים שהכילה רק 10 כדורים, נדמה לי.
היתה נדירה אצלנו, וכך הפכה ללהיט בקרב הפזמניקים והמאפיונרים של הגדוד לצורך היציאה הביתה. חבל שלא השווית לאפוד עם 12 כאלה....
דרור כנראה פספסת את התגובה שלי מקודם.
מחסנית 12 כדור, השתמשתי ליציאות. עם קת מקופלת אתה בכלל לא יודע שיש שם מחסנית.
יש לי אותה עד היום, מסכנה האלמנה.
-
בועז, המחסנית הריקה של הגליל שוקלת פי 2 ממחסנית m 16 פח, שלא לדבר על מחסניות הבקליט
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אין כאן חברה יותר צעירים שיכולים קצת לגוון עם השוואה למיקרו תבור ? הרי אלו כבר ממילא פאסה ...
התנסתי בו במטווח, מרגיש צעצוע, בגודל של צעצוע, אבל פוגע ועובד מצוין.
-
אבל תחמושת ישנה. לא תחמושת מהירה...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
דרור כנראה פספסת את התגובה שלי מקודם.
מחסנית 12 כדור, השתמשתי ליציאות. עם קת מקופלת אתה בכלל לא יודע שיש שם מחסנית.
יש לי אותה עד היום, מסכנה האלמנה.
לא פספסתי. מחסנית התחמישים תמיד נראתה לי אז כמו פגיעה בחיילות. מה זה לצאת עם 10 או 12 כדור בלבד?..... אני יצאתי הביתה - תמיד - עם צולבת. 70 כדור... וכמובן בהכנס.... אשכרה חייתי בסרט.
שתי מחסניות תמיד נראו לי כמו המינימום לחייל שיוצא הביתה לבד באיו"ש, יורד ברגל מהבסיס (מחנה תרצה בבקעת הירדן, למי שמכיר, פעם גדוד טנקים 433, היום יושבים שם נצח יהודה - נח"ל חרדי) דרך השטח (כדי לחסוך לפחות 20 דקות) לכביש נידח במקומות כמו הג'יפתליק ומחכה שם לבד שעה ארוכה לטרמפ. ולא רק צולבת בהכנס. אפילו את הקת הייתי פותח. לא היו אז סלולריים ואף אחד לא ידע ולא יכל לעזור לך אם נקלעת לבעיה כשאתה לבד ובשטח עוין - אז לפחות תהיה חייל...
גם לפני זה, כשלא היתה לי הצולבת, מחסנית אחת היתה בהכנס ולקחתי עוד מחסנית בתיק האישי. אז היה עוד מקובל לנסוע לפעמים בטרמפים ולך תדע במה תיתקל בדרך. הייתי פורק את הנשק רק בכניסה לתחומי הקו הירוק. עבירת בטיחות? יכול להיות. אבל רק ככה הרגשתי בטוח. העדפתי שייפלט לי כדור ואצטרך להסביר דברים לשופט בבית דין צבאי, מאשר לסכן את החיים הפרטיים שלי בגלל כל מיני הוראות כסת"ח שנראו לי אז מטופשות להחריד כי נכתבו על ידי קצינים שישבו במשרד ממוזג בקריה ונסעו ברכב ת"ש - וכבר לא היו צריכים להתמודד פיזית עם הסיטואציות האלה.
גם לקראת סוף השירות, כשכבר היתה לי החיפושית ולא הייתי תלוי יותר בטרמפים ובאוטובוסים, לא ויתרתי על הצולבת עם שתי מחסניות. בתחילת נובמבר 87' כשכבר הייתי בחופש"ש ולפני שהזדכיתי על הגלילון, חטפתי בלוק בבידיה כשנסעתי על כביש חוצה שומרון הישן לחברה שלי ששירתה באוגדה במעלה אפרים. תפרתי שם באוויר (ובדודי השמש) יותר מ-12 כדורים, הרבה-הרבה יותר, רק כדי להבריח את כל המקומיים בחזרה לחורים המסריחים שלהם.
היו זמנים.
-
יאללה לסגור:
שיריונרים עם גלילון, חי"רניקים עם המקוצר.
בתור חי"רניק מדופלם בסדיר פלאס 25 שנות מילואים, ברור שאני מעדיף M16 מקוצר ולא גלילון, ויצא לי להשתמש הרבה בשניהם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
יאללה לסגור:
שיריונרים עם גלילון, חי"רניקים עם המקוצר.
בתור חי"רניק מדופלם בסדיר פלאס 25 שנות מילואים, ברור שאני מעדיף M16 מקוצר ולא גלילון, ויצא לי להשתמש הרבה בשניהם.
+1
בדיוק מה שאמרתי בהתחלה, פשוט דוגמה מעולה לאידיליזציה.
מי שכמעט לא מתשמש משבח את האמינות.
מי שבאמת משתמש, והחיים שלו תלויים בזה, פשוט לא סופר את "האמינות" הזו.
כמו שכתב פה מישהו למעלה - אף שריונר לא התלונן לכרמלה מנשה...
אני לא מכיר חירניק אחד שביקש מהפקד שלו להשאר עם גלילון כי הוא מרגיש יותר בטוח. ואלו האנשים שהנשק האישי שלהם באמת מציל להם את החיים (ולא סתם זרוק על הסיפון).
במחשבה שניה, זה קצת מזכיר את הדיונים על הסופה שיש פה.
מכל המהללים של הסופות, תראו לי אחד, שהציעו לו לקבל איזה יפני במקום, והוא ביקש להשאר עם סופה ;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
במחשבה שניה, זה קצת מזכיר את הדיונים על הסופה שיש פה.
מכל המהללים של הסופות, תראו לי אחד, שהציעו לו לקבל איזה יפני במקום, והוא ביקש להשאר עם סופה ;)
אתה לא באמת מתכוון לזה נכון?
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
-
ברור שתמיד יש כמה מזוכיסטים\סדיסטים [emoji2]
עידו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא פספסתי. מחסנית התחמישים תמיד נראתה לי אז כמו פגיעה בחיילות. מה זה לצאת עם 10 או 12 כדור בלבד?..... אני יצאתי הביתה - תמיד - עם צולבת. 70 כדור... וכמובן בהכנס.... אשכרה חייתי בסרט.
שתי מחסניות תמיד נראו לי כמו המינימום לחייל שיוצא הביתה לבד באיו"ש, יורד ברגל מהבסיס (מחנה תרצה בבקעת הירדן, למי שמכיר, פעם גדוד טנקים 433, היום יושבים שם נצח יהודה - נח"ל חרדי) דרך השטח (כדי לחסוך לפחות 20 דקות) לכביש נידח במקומות כמו הג'יפתליק ומחכה שם לבד שעה ארוכה לטרמפ. ולא רק צולבת בהכנס. אפילו את הקת הייתי פותח. לא היו אז סלולריים ואף אחד לא ידע ולא יכל לעזור לך אם נקלעת לבעיה כשאתה לבד ובשטח עוין - אז לפחות תהיה חייל...
גם לפני זה, כשלא היתה לי הצולבת, מחסנית אחת היתה בהכנס ולקחתי עוד מחסנית בתיק האישי. אז היה עוד מקובל לנסוע לפעמים בטרמפים ולך תדע במה תיתקל בדרך. הייתי פורק את הנשק רק בכניסה לתחומי הקו הירוק. עבירת בטיחות? יכול להיות. אבל רק ככה הרגשתי בטוח. העדפתי שייפלט לי כדור ואצטרך להסביר דברים לשופט בבית דין צבאי, מאשר לסכן את החיים הפרטיים שלי בגלל כל מיני הוראות כסת"ח שנראו לי אז מטופשות להחריד כי נכתבו על ידי קצינים שישבו במשרד ממוזג בקריה ונסעו ברכב ת"ש - וכבר לא היו צריכים להתמודד פיזית עם הסיטואציות האלה.
גם לקראת סוף השירות, כשכבר היתה לי החיפושית ולא הייתי תלוי יותר בטרמפים ובאוטובוסים, לא ויתרתי על הצולבת עם שתי מחסניות. בתחילת נובמבר 87' כשכבר הייתי בחופש"ש ולפני שהזדכיתי על הגלילון, חטפתי בלוק בבידיה כשנסעתי על כביש חוצה שומרון הישן לחברה שלי ששירתה באוגדה במעלה אפרים. תפרתי שם באוויר (ובדודי השמש) יותר מ-12 כדורים, הרבה-הרבה יותר, רק כדי להבריח את כל המקומיים בחזרה לחורים המסריחים שלהם.
היו זמנים.
מה הרעיון לירות בדודי השמש?
נזק גרידא?
-
ומה הרעיון לדפוק בלוק ברכב נוסע?
להרוג אותי גרידא?...
-
נזק גרידא...
נשמע מתגובה 75 כאילו נסעת להנאתך לנקב דודי שמש באוכלוסיה מדוכאת [emoji23]
לא יפה דרור. היית צריך לעצור לחבק ולדבר איתם
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
להרוג אותי גרידא?...
חלילה.
זו הייתה הבעת מחאה מאופקת על אי התאמת העיצוב הגרמני של החיפושית למתאר הלבנטיני-אורבני של הכפר.
-
השני סנט שלי:
התחלתי טירונות עם גליל, אח"כ עברתי למקוצר, אח"כ הרבה זמן עם M16 + מטול, ואז שוב מקוצר, ו20 שנות מילואים עם מקוצר, ולפני שנתיים הסבה לתבור (מיקרו). חוץ מזה הרבה ירי בעוזים, קלאץ' וגלילון.
הגליל היה זוועה - ארוך, כבד, אפוד כבד ומזעזע. מחסניות שקשה לטעון וקשה לפרוק. גם למחסניות של גליל נפתחות השפתיים ואז יש בעיות ומעצורים וכדורים שנופלים. הוא הרבה פחות רגיש לחול. היינו דופקים פזאצטות, הגליל היה מקבל אמבטיות חול בדיונות של הר קרן ואח"כ יורה כמו ענק.
הM16 המקוצר היה עולם אחר לגמרי. פתאום האפוד קל. פתאום אפשר לדפוק פזצטאה, יד אחת על הקרקע והיד השניה מניפה את הנשק באויר והוא בכלל לא מתקרב לחול. המעצורים העיקריים נבעו ממחסניות עם שפתיים דפוקות - אבל אחרי קצת ניסיון היינו יודעים לזהות את הסדק הנימי בשפתיים של המחסנית והיינו מחליפים אותן בלאי. אחרי שהתחלנו לקבל חזרה מחסניות ששלחנו כבלאי התחלנו להשחית אותן ללא יכולת תיקון.
גורם נוסף למעצור היה שימון יותר שנבע מההרגלי שימון של הגליל (לטבול בפח שמן). למקוצר הספיקו בדיוק 2 טיפות שמן - פותחים את התריס, שתי טיפות שמן לחור במכלול, כמה שיקשוקי בריח והנשק משומן.
העוזי עם הקת המתקפלת היה זוועה לירי מהכתף - אי אפשר להכנס למצב. היינו יורים בהצבעה מבית החזה
הגלילון היה מתחמם ואחרי ירי ב"בודדת מהירה" - אוטומט של שתי מחסניות היה מתחיל לבשל כדורים.
היתה תקופה במילואים שקיבלנו מנוסרים - M16 ארוכים שקצה הקנה כבר התבלה. היו חותכים כמה ס"מ מהקצה, מייצרים הברגה, סתרשף והנה נשק חדש. כמובן שאין שום קשר בין האיפוס שלו לאיפוס של מקוצר או ארוך. הם גם היו מתחמים מאוד אחרי 2 או 3 מחסניות, ברמה שהיה לא נעים להחזיק את הנשק.
המיקור תבור הוא כבר אופרה אחרת. יותר כבד מהמקוצר, כל מרכז הכובד שונה וצריך להתרגל ללכת איתו, אין אוטומט (שזה מבאס, אבל בתכל'ס זה לא באמת שימושי), עושה שימוש במחסניות M16, על כל היתרונות והחסרונות שלהן. בסה:כ נשק סביר. אני עדיין מעדיף מקוצר
למי ששאל על הוצאת הגלילון מהשיריון - התקבלו הרבה דולרים סיוע שהיה צריך לעשות איתם משהו. באותה התקופה (תחילת ה2000), השריון עבר לעשות קווי חי"ר ולשים נשק על הצריח נראה מיושן ולא רלוונטי. את התוצאות ראינו בלבנון 2.0
-
זה לא כ"כ הדולר סיוע אלא יותר הימ"חים האמריקאים בטורקיה ששיחררו לכאן מקוצרים באזור ה $5 ליחידה, שזה בערך עלות ההובלה שלהם.
נותנים, לא תיקח?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
נותנים, לא תיקח?
רציתי לקחת, בחיי. דבר קטן, אבל.... סנטימנטלי
https://www.youtube.com/watch?v=M-aEwF-9-r4
-
גלילון או M16? (נגזר משרשור אחר)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
היתה תקופה במילואים שקיבלנו מנוסרים - M16 ארוכים שקצה הקנה כבר התבלה. היו חותכים כמה ס"מ מהקצה, מייצרים הברגה, סתרשף והנה נשק חדש. כמובן שאין שום קשר בין האיפוס שלו לאיפוס של מקוצר או ארוך. הם גם היו מתחמים מאוד אחרי 2 או 3 מחסניות, ברמה שהיה לא נעים להחזיק את הנשק.
תיקון קטן:
קיצור הקנה לא בוצע בגלל בלאי, אלא יוזמה מקומית ״להקל״ על החיילים שבכו (אין לי מילה אחרת לתאר את זה) על אורך הנשק.
התוצאה הייתה השבתה של המון כלים שפשוט לא ניתן היה לאפס אותם, והרבה יותר מעצורים בגלל לחץ חוזר לא מתאים למכלול הדריכה.
החכמולוג שהחליט על המהלך חשב שהוא עושה טוב לחיילים כי יהיה להם נשק קצת יותר קצר, אבל לא חשב שיש סיבה לאורך נתון של קנה(בליסטיקה, מכלול דריכה), ואי אפשר סתם לקצר אותו בכל נקודה שרירותית.
-
תיקון גדול -
פרוייקט קיצור ה m16 a1כלל קנייה של מאות אלפי כלים ארוכים מעודפי הצבא האמריקאי ( שעבר לדגמים מתקדמים יותר), רובם במצב לא שמיש.
הרובים פורקו, בית ההדקים חודש, הקנה נוסר וכורסם, הורכבה ערכת הסבה שכללה את מכלול הקת, המתפסים וכו׳.
הפרוייקט נמשך 13 שנים מאז 2001 במפעל הרכב של אט״ל ובמהלכו קוצרו 160,000 כלים.
הצורך היה מבצעי וההחלטה להעדיף את כל הנ״ל על קנייה של רובים חדשים היה חיסכון של 50% בעלויות, כמובן שאין אחידות בטיב הכלים, מדובר בפארטץ׳ בשורה התחתונה וגם היה תהליך למידה מן הסתם... כל זה ממה שפורסם ע״י מערכת הבטחון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
להרוג אותי גרידא?...
שלא תבין אותי לא נכון, סתם התעניינתי למה דווקא בדוד שמש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ModChiP
שלא תבין אותי לא נכון, סתם התעניינתי למה דווקא בדוד שמש.
החיים שלי היו בסכנה. לא היה חסר הרבה שהבלוק יחדור את השמשה הקדמית ויהרוג אותי. ואז המתורבתים האלה היו גם מבצעים לינץ' בגופה שלי. אז אם כבר נאלצתי לעצור ולירות באוויר כדי שייבהלו ויברחו, אז שילמדו גם דרך הכיס - שלברבריות שלהם יש מחיר.
קצת אחרי שהשתחררתי החלה האינתיפאדה הראשונה.
לא הספקתי להינות יותר מדי מהאזרחות וכבר חזרתי למילואים באיו"ש. השמ"פ הראשון עוד היה עם M16A1 ארוך עם מתפס הבקליט שהיה נשק מזעזע. ירה ודייק רק במטווח האיפוס אבל אחר כך לרוב סבל ממעצורים בגלל גרגר אבק פה וגרגר אבק שם והיה מסורבל ביותר להתנהל ולפרוק איתו מרכב עם אורך כזה. מהר מאוד החזירו לנו את הגלילון האהוב.... קצת יותר כבד אבל תמיד עובד.
בתקופה ההיא זריקות אבנים בדרכים, גם בלילות, היו עניין שבשגרה.
ואיך זורקי האבנים ידעו לזרוק אותן בלילה רק על רכב ישראלי ולא על מקומי, של האבא/בן-דוד/אח שלהם?...
אההה.... את זה למדנו כשראינו שהמקומיים נוסעים עם "אורות אינתיפאדה" - פנס אחד באור מעבר (נמוך) והשני באור דרך (גבוה) כדי להקל על אחיהם לזהות אותם ולא לחטוף אבן בפרצוף.
כבר אז אסרו עלינו לירות סתם ככה. אבל שר הבטחון יצחק רבין ז"ל הורה במפורש "לשבור עצמות". וכאן התגלה יתרון נוסף של הגלילון - קת קטלנית, כזו שמנפצת כל דבר במכה קלה. במקרה הזה - פנסים קדמיים של כל רכב שנסע עם "אורות אינתיפאדה" ונעצר לבדיקה וגם פרצופים ועצמות של אלה שהגיע להם ונתפסו (זורקי אבנים).
לזכותי ייאמר, שלא מיהרתי לתקוע את הקת של הגליל/ון בפנים - או בפנסים - למי שהיה לי ספק אם מגיע לו. מעולם לא היה אפשר לחשוד בי כבעל דעות שמאליות. אבל זה היה בעייתי בעיני. לדעתי אפילו לא מכובד ולא מכבד כלפי החייל עצמו. תמיד חשבתי שנשק נועד כדי לירות, לא כדי להרביץ. לא אהבתי את מדיניות המכות, בהמשך גם חילקו לנו אלות לצורך הזה - חשתי לא בנוח ותמיד טענתי אז שמי שנהנה להרביץ לערבים ב-1988, ייהנה מאוד להרביץ גם ליהודים 15-20-25 שנה אחר כך. אני לא חושב שטעיתי בהרבה.
-
לכל מי שמתעניין בנושא תת מקלע עוזי, גליל, גל...
ממליץ לשמוע את שני הפודקסטים האחרונים של עושים היסטוריה:
http://www.ranlevi.com/2016/07/01/ep..._israeli_icon/
בכלל פודקאסטים זה הנשק הסודי שלי למלחמה בפקקים היומיומיים...
-
ואם התחלתי במצווה אסיים:
האפליקציה המוצלחת לפודקסט לאנדרואיד היא podcast addict
בה ניתן לפלטר ולחפש פודקאסטים בשפות שונות כולל עברית.
למתחילים חפשו אתרי פודקאסטים כגון עושים היסטוריה, פה ושם בארץ ישראל, השבוע וכו'
-
העלאה באוב של גלילון-מול-M16 -
"קלצ'ניקוב ישראל":
https://www.youtube.com/watch?v=dGEqKZGcA0c
-
-
צ'מעו סיפור, כאספן של כול מני זבל ...יש לי גם וריאנטים של ak וגם ar15שזה הגרסה האזרחית של היי m4...או הm16 מקוצר בשפתם.
אישית אני לא חובב של ה7.62 על 39...אלים מדי אבבל...הak ב223 זה פשוט תענוג!
לא שה ar15שזה זה כלי חרא....אבל ההבדל ביניהם זה ביכולת לעכל תחמושת...בא נקרא לה...משומשת במצב טוב.
המטבח הכול. ..ויורה את מה שנופל על הרצפה שה ar. לא מסוגל לעכל.
יש לי מכר ex נחתים. ביקשתי ממנו שיעבור,על הכלי...הוא הראה לי כמה נקודות שגרמו לצעצועים והצורך לשייך כדי לפתור את הבעיה...אגב יש לו 6 חורים בגב ממש מרוכזים מסביב לעמוד שידרה והוא מסרב להגיד מאיפה, הניחוש שלי...אפילו אלוהים לא,רוצה,אותו.
קיצר...בעיית העצורים ניתנת לפתיחה בm4.. והakיעבוד,הרבה יותר טוב אם רק,תפסיקו לנקות אותו.
Sent from my SM-G900T using Tapatalk