-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
דרור תפסיק את הדמגוגיה . כל מי שנוסע על רכב מוגבה היה עבריין כבר שנים. עדות לכך היא השרשור ניידות משה"ת.
ההבדל הוא שא', החליטו לעשות סדר.
ב', נתנו אופציה להיות חוקי.
אז נכון שיש בעיות לחלק מהאנשים אבל האמירה של להפוך אלפי אנשים לעבריינים בין לילה, היא דמגוגיה גרועה במקרה הטוב.
זה כמו שתבוא בטענות אם יום אחד יחליטו לאסוף את כל הנשק הלא חוקי מהמגזר.
הנה זה מתחיל.
אחרי שנים שזה היה בתחום האפור ישר קופצים אלה שמתחילים לרחוץ בנקיון כפיים.
נתנו אופציה להיות חוקי. אבל לא לכולם.
אלפי אנשים הפכו לעבריינים בין לילה. כן. לא בתחום האפור. בתחום השחור-כהה.
כי אין להם שום דרך חוקית להסדיר עניינים ולרשום הגבהה. בין אם קיימת ובין אם לאו.
ומכוני רישוי מסרבים לאפשר להם להיכנס למבחן רישוי שנתי.
אני בפוזיציה. תאמין לי שאני יודע.
ומי שלא בפוזיציה ולא חווה את זה ביומיום - הוא הקלדן והקשקשן.
ושרשור/קבוצת ווטסאפ ניידות משרד התחבורע - הוא מענה יחיד למצב שלמיטב ידיעתי אין לו אח ורע בעולם המערבי/דמוקרטי. הדרך היחידה להימנע מפגיעתם הרעה של שודדי הדרכים האלה, יימח שמם וזכרם.
והם ימשיכו להציק ולהוריד ג'יפים מהכביש גם עם שורה ברשיון.
ממש כפי שהשורה ברשיון אינה ערובה למעבר טסט. יש עדיין אוטו שלם מסביב להגבהה והמון עילות להכשלה. אמיתית או מדומה.
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
תלאה דרור .. אדרבה.
בתור אחד שלא מקורב .. אני עד היום סקרן מה היא ה׳תאונה המתוקשרת׳ ... פספסתי את כל הסיפור בגלל הקאיה ...
ומי הם מועדון המליון ?
לא נראה לי שיש מה להסתיר יותר .. הכל כבר סגור ממילא.
[emoji6]
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
בוא ננסה לדייק קצת...
אין להם בכלל דרך או שהדרך שלהם יקרה מדי עבורך?
האם יש להם גם דרך זולה שאינה מספקת עבורך?
ואם הבעיה משותפת להרבה מדוע הם אינם מתאחדים לכח קניה אחד?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
-
זה אף פעם לא היה תחום אפור. פשוט האכיפה לא התמקדה בזה.
כבר שנים שיש שרשור "תזהרו מניידות".
בגדול, יש בסיס לטענה שלך שיש בעיה, אבל אל תיתמם כי הטיעון שלך תופס רק באזניים אוהדות ולא אובייקטיביות(קרי, כאן), ולצערך, אנחנו לא אלו שקיבלו את ההחלטה.
אם תצליח לשכנע אותי שבמשך כל השנים בעלי רכבים מוגבהים לא נכשלו בטסט או קיבלו הורדות מהכביש, אלבש את החוטיני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boazgutman
יש רשימה מסודרת של 48 המתיקנים המורשים שניתן לראות?
למישהו שלא מכיר כל כך את השוק, אשמח לדעת אם יש מקום מורשה קרוב לביתי שיהיה לי נוח לאפשר לו לטפל ולשדרג את הרכב שלי.
תודה :-)
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/104051
http://www.jeepolog.com/forums/attac...0&d=1518956808
-
דרור חזר אז אני יכול להמשיך...
בעצם,
דרור, לא חבל? יש לך גם ככה רק עוד כמה שנים בודדות.
יש מצב שביאטריס צדקה אבל היא לא אמרה לך שמה שיהרוג אותך יהיה העצבים.
אני במקומך הייתי מנצל את השנים האלו בטיול מסביב לעולם. לך תדע, אולי עד שתחזור כבר לא תהיה כאן מדינה ולא יהיה לך על מה להתעצבן ואז הנבואה של ביאטריס....
לא משנה.
שיהיה אחלה בוקר.
:)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בגדול, יש בסיס לטענה שלך שיש בעיה, אבל אל תיתמם כי הטיעון שלך תופס רק באזניים אוהדות ולא אובייקטיביות(קרי, כאן), ולצערך, אנחנו לא אלו שקיבלו את ההחלטה.
אם תצליח לשכנע אותי שבמשך כל השנים בעלי רכבים מוגבהים לא נכשלו בטסט או קיבלו הורדות מהכביש, אלבש את החוטיני.
כאשר אין אכיפה וכל אחד עושה כראות עיניו - זה אפור. נקודה.
דברים הופכים לשחורים כאשר הם נעשים בניגוד מפורש להוראת החוק ובדרכים פליליות נטו. לא נרחיב כאן בעניין הזה מסיבות מובנות.
אבל אנחנו חיינו עשרות שנים בתחו םהאפור כי זה מה שהיה.
אם כל סדנא או מוסך יכול לייצר ו/או לייבא ולשווק במשך שנים ארוכות כל מה שהוא רוצה וכל האחריות היא רק על משתמש הקצה כלומר אתה ואני - זה אפור.
לא יכול להיות שמותר לייבא ולמכור צמיגים במידות מופרכות אבל אסור להתקין אותם.
לא יכול להיות שמפעל מקומי מוסמך ומורשה לייצר קפיצים ולמכור אותם אבל לך אסור להתקין אותם באוטו שלך.
עבור דגמי הרכב המדוברים שחלקם גם ייחודיים לישראל, כבר אין להשיג את קפיצי הזבל המקוריים. פשוט כי אחרי שנים ארוכות של שיווק רכיבי אפטרמרקט באיכות שגבוהה אלפי מונים מהמקור המחורבן, כבר אין דבר כזה ''מקורי''. ואם יומו של סט קפיצים ישן מגיע אחרי שנים רבות של שימוש ויש להחליפו לטובת בטיחות ואמינות הרכב - מה בעל הרכב אמור לעשות בדיוק?... זה לא רכב אחד ולא שניים ולא מאה.
לא יכול להיות שעל מנת להחליף קפיץ בלוי ישלחו אותך לתקינה פרטנית שעלותה גבוהה יותר מערך הרכב כולו.
נבצר מבינתי איך בדיוק המרושעים האלה מסמיכים בוחן להחליט ''לפי העין'' אם רכב ''מוגבה'' או לא?... באיזה בית משפט של איזה רפובליקת בננות דבר כזה יעבור?....
איך אתה בא לאלפי אנשים שהיום הם נורמטיביים ואומר להם ''ממחר אתם עבריינים''?...
איך אתה בא לאנשים שעד אתמול הרכבים המשופרים שלהם היו מספיק טובים לכל מיני פעילויות מיוחדות במסגרות של כוחות הבטחון ושהרשויות לא התביישו להתחנן בפניהם שיבואו לסייע בכל מיני סיטואציות - החל מחיפושי נעדרים ועד למתן פתרונות ניוד והסעה במזג אוויר קיצוני - ופתאום אתה אומר להם שהם עבריינים?... (להבא, כל אחד מהחמורים הקופצים בראש שיתנדב בחינם עם הג'יפ שלו לפעילות כלשהי למען המדינה המזויינת הזו או כוחות הביטחון שלה הוא לא רק פראייר וחמור - הוא כבר ממש דביל ואידיוט שימושי שאשכרה יש מקום לכעוס עליו כי הוא עושה נזק לכולנו - אבל זה נושא לדיון אחר).
גם אי אפשר להינות במשך שנים ארוכות מהתחום האפור ואז לבוא ולרחוץ בנקיון כפיים ולדרוש ''סדר'' - אבל רק לאחרים. הסדר צריך להיות אחד לכולם ושכל אחד יוכל להסדיר את העניינים הללו ללא טרטורים וללא הוצאות עתק וללא איפה ואיפה בין דגמי כלי רכב שונים ויצרני חלקים שונים. כמו כן, אם לפריט מסוים יש אישור ייבוא ושיווק - שיהיה מותר גם להתקינו ולהשתמש בו. לא ייתכן לאפשר לבעלי עסקים למכור לציבור פריטים שבתכל'ס אסורים בשימוש.
כל עורך דין מתחיל יכול למצוא לך בסיפור הזה המון חומר כמו פגיעה בזכות קניין ובטח עוד הרבה דברים ואני חותם לך שמה שמשרד התחבורע מעולל לנו מתבסס הרבה מאוד על סעיף מצליח ועל ההערכה - הלא בלתי-מבוססת למרבה הצער - שרוב האזרחים יירתעו מלנסות להילחם על צדקתם ולמצות את זכויותיהם בהליכים משפטיים, בגלל חסמי הבירוקרטיה והעלויות המופרכות.
וככה מה שקורה בתכל'ס זה שפתרונות של קומבינה ו/או פליליים יוצאים הרבה יותר קלים, זולים ומשתלמים מהליך חוקי ומסודר וזו מבחינתי השורה התחתונה - לתפארת השחיתות. וככל שיירבו החוקים והתקנות וההגבלות - כך תגבר השחיתות ואת המשוואה הזו לא אני המצאתי. לעניות דעתי זה הרבה יותר גרוע מלחיות בתחום האפור, אבל מה אני מבין?... הנורמות במדינה הזו השתנו.
-
עם זה אני יכול להזדהות בהחלט
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
וככה מה שקורה בתכל'ס זה שפתרונות של קומבינה ו/או פליליים יוצאים הרבה יותר קלים, זולים ומשתלמים מהליך חוקי ומסודר וזו מבחינתי השורה התחתונה - לתפארת השחיתות. וככל שיירבו החוקים והתקנות וההגבלות - כך תגבר השחיתות ואת המשוואה הזו לא אני המצאתי. לעניות דעתי זה הרבה יותר גרוע מלחיות בתחום האפור, אבל מה אני מבין?... הנורמות במדינה הזו השתנו.
Honda TRX300EX
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אל תיפול גם אתה בפח של קנאת ושנאת חינם.
אף אחד לא חירבן מהמקפצה.
גם לפני 30 שנה כשאני התחלתי לשחק בג'יפים, תמיד היו מי ששיפרו ''בשפיות'' ומי שהגביהו ושיפרו יותר.
הכל בסוף - בישראל כמו בישראל - עניין של כסף. אם קרה משהו - מי אשם ומי ישלם.
במקרה של הג'יפוקליפסה - סתם תאונה בין רנגלר מוגבה לרכב פרטי.
תאונה פשוטה. בכביש. לא התאונה המתוקשרת ההיא ש''הדליקה הכל''.
.
קודם כל, אל תייחס לי קנאה או שנאה.
לא מקנא ולא שונא, אם כבר, החרבון מהמקפצה הביא תוצאה שפויה וחיובית לרוב המוחלט של משתמשי רכבי השטח,וקולע למקובל ברוב העולם המערבי שאינו השוק הפרוע של ארהב.
למרות שעד היום עברתי טסט בלי בעיה עם הרכב המוגבה קלות, אני מודה שאני מרגיש יותר בנוח כשיש הסדרה ולא תחום אפור נתון לפרשנות של מגדילי ראש בכביש או בטסט.
ואצלי הקיט הופיע בנספח ביטוח, אז גם חברת הביטוח שלי לא יכלה להגיד ״לא ידענו״.
לגבי מה הניע את הגל, מציע שתבדוק שוב, אתה שוכח/מתעלם והכי נוח להגיד שאחרים שכחו ולא אתה.
הבלגן התקשורתי הגדול החל בגלל תאונה עם פצוע בינוני ורנגלר על צמיגים ענקיים.
עם צילומים לעיתונות והכרזות משטרתיות ומכון רישוי שנסגר שגם בלי להיות בברנז׳ה, שמעת שהוא מקבן רישוי.
גם אלו שהוזמנו כלאחר כבוד לבית-דגן בסיקור התקשורתי כולם פרקו את הרכבים כדי לעשות ביתספר ולהוציא את העוקץ מהסיקור התקשורתי.
תכלס,
מי שהשקיע המון כסף וזמן וטרחה היו הם ולא המשטרה שהשיגה מה שרצתה: לעצור את ההשתנה מהמקפצה שהלכה והתעצמה, עד שאי אפשר היה להתעלם.
ומה לעשות, אפיינה בעיקר רנגלרים, ואת זה גם אתה אמרת.
עד אותו הפרץ, המשטרה ומשרד הרישוי והגיפאים חיו בסוג של תחום אפור של אל תגזים ואני לא אציק יותר מידי.
לראות רנגלר/היילקס על צמיגי 37-40 ברוחב מוגזם בעליל, באיילון באמצע היום זה לחרבן מהמקפצה.. אין הגדרה אחרת.
החלטת להיות בצד הזה של סקאלת השיפורים?
קח אחריות על ההחלטות של עצמך ואל תבכה כשתפסו אותך.
״זעקת הקוזאק״..
ועכשיו ,
כשיש פתרון חוקי אתם מתנפלים על שמציע מוצר?
אם כבר,
תבואו בטענות לזה שלא מגבה את מה שמכר.
מה גם שאתה יכול באופן פרטי לאשר , רק זה יעלה לך יותר.
אישור לקיט תקני עולה היום כ300-600שח, גם אם לא קנית אצל המאשר, זה סביר בהחלט לדעתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
קודם כל, אל תייחס לי קנאה או שנאה.
לא מקנא ולא שונא, אם כבר, החרבון מהמקפצה הביא תוצאה שפויה וחיובית לרוב המוחלט של משתמשי רכבי השטח,וקולע למקובל ברוב העולם המערבי שאינו השוק הפרוע של ארהב.
השוק בארה''ב אינו פרוע. (באותן מדינות בהן הדברים מותרים. כמו טקסס למשל. כי יש מדינות, כמו ניו-יורק למשל, בהן הכל אסור ממש כמו אצלנו) הוא הגיוני ומכבד את הלקוח ואת רכושו. גם היחסים בין החוק לאזרחים הם של כבוד הדדי. האוטו הוא רכושך הפרטי ומותר לך לעשות בו כרצונך - אבל תהיה אחראי למעשיך ולתוצאותיהם. הגיוני.
בישראל שמתנהלת לפי מודל בולשביקי-סובייטי האוטו אולי רק רשום על שמך אבל המדינה קובעת מה תעשה איתו. הרוב כאן אולי צעירים מכדי לזכור, אבל פעם היו גם מגייסים את הג'יפים שלנו למילואים ושם היו משחיתים אותם בשם ''בטחון המדינה''....
למרות שעד היום עברתי טסט בלי בעיה עם הרכב המוגבה קלות, אני מודה שאני מרגיש יותר בנוח כשיש הסדרה ולא תחום אפור נתון לפרשנות של מגדילי ראש בכביש או בטסט.
ואצלי הקיט הופיע בנספח ביטוח, אז גם חברת הביטוח שלי לא יכלה להגיד ״לא ידענו״.
אני שמח בשבילך שאתה בעלים של כלי רכב שמוכר בעולם. אבל אם לא בא לי להיות בעלים של טויוטה או מיצובישי?... עוד אין חוק שאוסר עלי להיות בעלים של ג'יפ אמריקאי או ישראלי. אז צריך לטרטר אותי?
לגבי מה הניע את הגל, מציע שתבדוק שוב, אתה שוכח/מתעלם והכי נוח להגיד שאחרים שכחו ולא אתה.
זהו. שבדקתי. יש המון גרסאות. מי תקע לידיך שהגרסה שבה אתה מאמין היא הנכונה?
הבלגן התקשורתי הגדול החל בגלל תאונה עם פצוע בינוני ורנגלר על צמיגים ענקיים.
עם צילומים לעיתונות והכרזות משטרתיות ומכון רישוי שנסגר שגם בלי להיות בברנז׳ה, שמעת שהוא מקבן רישוי.
ב''אבא פגום'' יש מושג בשם ''רמת אמינות'' שמתייחס בדיוק להיפך מזה. משטרת ישראל והצהרותיה יכולה לככב שם. בוא ונאמר שאפילו לנדרובר וסיקס ביחד לא מדגדגים את ''רמת אמינות'' של המשטרה שלנו.
מאז שהוקמה מדינת ישראל נהרגו בה למעלה מ-24,000 בני אדם בתאונות דרכים. מאות אלפים נפצעו. כמה מתוך רשימת האבידות המדממת והמרשימה הזו היא בגלל שיפורים ושינויים בכלי רכב?.....
כל ההתעסקות בנושא הזה היא צביעות וטרחנות לשמה ומגיעה ממקומות של חוסר יכולת ורצון להתמודד עם הגורמים האמיתיים לתאונות - אז מחפשים להאשים קבוצות אוכלוסיה מסויימות - במקרה זה בעלי כלי רכב מסוגים מסויימים - פשוט כי אפשר - ואפשר גם לעשות מזה יח''צ צבעוני וגם לשדוד מהציבור המון כסף. אין בין זה ובין בטיחות ולא כלום, זה לא מונע את התאונות הבאות ולא מפחית במאום את מספרי הנפגעים. כי מי שגורם לתאונות זו רק התנהגות של בני אדם ולא קוטר הצמיגים או גובה פנסי הלד או מספר הצילינדרים במנוע. זו האמת ואתה יודע אותה כמוני.
גם אלו שהוזמנו כלאחר כבוד לבית-דגן בסיקור התקשורתי כולם פרקו את הרכבים כדי לעשות ביתספר ולהוציא את העוקץ מהסיקור התקשורתי.
תכלס,
מי שהשקיע המון כסף וזמן וטרחה היו הם ולא המשטרה שהשיגה מה שרצתה: לעצור את ההשתנה מהמקפצה שהלכה והתעצמה, עד שאי אפשר היה להתעלם.
ומה לעשות, אפיינה בעיקר רנגלרים, ואת זה גם אתה אמרת.
עד אותו הפרץ, המשטרה ומשרד הרישוי והגיפאים חיו בסוג של תחום אפור של אל תגזים ואני לא אציק יותר מידי.
נכון. זה אפיין בעיקר רנגלרים. אז מה אתה אומר בזה?... שזה האוטו עם שוק האפטרמרקט הגדול בעולם?... כן. וזו עובדה. אז מה יש לכם נגד זה?... אתם מקנאים?... כן, כנראה. זה טבעי ומובן, רק שאני להבדיל ממך, לא מתבייש לומר שאני מקנא. מפרגן אבל גם קצת מקנא.
להבדיל מכולכם, אני לפחות הכיתי על חטא והתנצלתי בפני הרנגלריסטים על הלינץ' שנערך להם כאן - ואתם ממש לא התנצלתם. אין צורך להתפתל עכשיו - התנצלתי גם בשמכם.
לראות רנגלר/היילקס על צמיגי 37-40 ברוחב מוגזם בעליל, באיילון באמצע היום זה לחרבן מהמקפצה.. אין הגדרה אחרת.
החלטת להיות בצד הזה של סקאלת השיפורים?
קח אחריות על ההחלטות של עצמך ואל תבכה כשתפסו אותך.
״זעקת הקוזאק״..
מגמת שיפורי הרנגלר JK בישראל לא רק שלא נעצרה מאז אלא רק התעצמה. תאווה לעינים ולכיס. מצד שני אנשים הפנימו שהמשך ההתעסקות בתחביב ממצבת אותם כעבריינים והם עשו חושבים ובחרו את הצד שלהם. היום הם נחשבים לעבריינים כי מה לעשות - יש להם תחביב שבמקומות שפויים יותר בעולם הוא לגיטימי וכאן, בדמוקטטורה הבולשביקית המושחתת, הוא לא.
אז נכון שכבר לא תראה אותם נוסעים באיילון על המפלצות אלא מתכמררים בהן להנאתם רק בסופ''שים. אבל הם לא מוכנים למכור את נשמתם לשטן ולעזוב את התחביב רק בגלל גחמה של איזה פקידון ממשלתי עלוב שלא שווה אפילו יריקה.
כמובן שיש לזה מחיר שהם מוכנים לשלם ומשלמים יום-יום וזו כבר בעיה שלהם. אני רק מעריך אותם יותר בגלל זה - כי הם לא מטורפים דורון - הם שפויים. הם נהנים מהחיים והם חיים נכון.
מה הקשר בין המפלצות האלה לרכבים הדי-רגילים שלנו? יש קשר בכלל?... כי מבחינת המדינה כולנו אותו דבר. פורעי חוק שצריך לרדוף ולהגביל. רק כשמישהו פתאום נעדר או כשלפעמים יורד שלג והכבישים נחסמים והכישלון המתמשך של הפקידונים בניהול הדברים הכי בסיסיים מתגלה, הם יוצאים בקריאה נרגשת לבעלי רכבי שטח להגיע ולסייע. אז יש לי חדשות בשבילם: מי שמעמיד לי ניידות של משרד התחבורע ומסמיך בוחנים למדוד הגבהות לפי העין פתאום צריך ממני עזרה?... הוא יקבל ממני רק אצבע משולשת. מצידי שיהיו תקועים בשלג עד מחרתיים.
זעקת הקוזאק?.... הרנגלריסטים עשו לך ו/או גנבו ממך משהו?...
ועכשיו ,
כשיש פתרון חוקי אתם מתנפלים על שמציע מוצר?
אם כבר,
תבואו בטענות לזה שלא מגבה את מה שמכר.
מה גם שאתה יכול באופן פרטי לאשר , רק זה יעלה לך יותר.
לא. כרגע אתה לא יכול לאשר כלום גם אם נורא תרצה ותהיה גם מוכן לשלם. ואני לא מתכוון לשינויי מבנה מופרכים אלא לכל קפיץ שמעל 2 אינץ'. לא מתנפלים על מי שמציע מוצרים חוקיים. באים בטענות למשרד הממשלתי שניסח את התקנה הכי עקום ובעייתי שאפשר עם אפס הבנה בתחום ובמה שקורה בתכל'ס, ומתוך הרבה מאוד הבנה והתחשבות רק באלה שיש להם אינטרס כלכלי בכל זה... זה אולי כשר לגמרי, אבל אם רק אני מריח את הצחנה שעולה מזה, אז אולי האף של כולכם סתום.
בפועל בעלי ג'יפים רבים מאוד נותרו ללא פתרון והם נאלצים בלית ברירה לפנות לפתרונות אההמממ.... האפורים עד שחורים. אם אתה יורד לסוף דעתי. האימרה שקובעת שככל שיש יותר חוקים ותקנות והגבלות ו''סדר'' כך עולה ומתגברת השחיתות - מעולם לא היתה נכונה יותר.
אישור לקיט תקני עולה היום כ300-600שח, גם אם לא קנית אצל המאשר, זה סביר בהחלט לדעתי.
זה סביר בהחלט גם לדעתי. חותם על זה עכשיו!
רק לך תמצא מתקין שיסכים לבדוק ולחתום לרכב שאינו אחד מהדגמים הנפוצים שיש להם קיטים מאושרים....
...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לא רק שלא נכשל, 15 שנה אחורה בלי שום הערה, שום הורדה, ושום שאלה על הנושא בכלל(חוץ מהדברים הרגילים, תפוח פה, חופש שם).
וכן יש בעיות, להרבה אנשים וברכבים שונים, מה אמור לעשות בנאדם שיש לו ברכב 4 קפיצים שאף אחד לא העביר תקינה? או כאלה שעד לפני שנתיים שלוש מכרו ועכשיו כבר לא?
ילך להחליף עכשיו 4 קפיצים(תקינים לחלוטין) באלפי שקלים כדי שתהיה כתובה לו שורה ברישיון?
(מכיר כבר כמה כאלה אובדי עצות).
-
פשוט תענוג דרור לקרוא את מה שאתה כותב, אין לי את יכולת הכתיבה שלך, אתה מבטא בצורה הטובה ביותר את מה שאני חושב. אתה רואה את הדברים נכונה, מה שאתה כותב פשוט נכון וכואב.
במיוחד המשפט: "האימרה שקובעת שככל שיש יותר חוקים ותקנות והגבלות ו''סדר'' כך עולה ומתגברת השחיתות - מעולם לא היתה נכונה יותר."
זה כאילו עם ישראל והחברים כאן התרגלו לזה, שיש תקנות, חלקן הגדול מושחתות, אבל זה בשבילם כמו שהשמש זורחת בבוקר.
התקנה המטופשת הזו העלתה את רמת השחיתות ברמות, זו לא היתה תקנה שהציבור יכל לעמוד בה מלכתחילה, כל מי שמתייפיף ואומר שהמצב כרגע טוב יותר, נקי יותר, כנראה חי בזימבבואה, שם שחיתות זה דרך חיים ולכן הכל ורוד.
-
התקנה הזאת דפוקה מהיסוד.
ג'יפים עברו טסטים עד התקנה הזאת בלי הרבה בעיות, תמיד היו מסתדרים על ההגבהה והכל היה בסדר.
התקנה הזאת גרמה למספר עצום של אזרחים שומרי חוק להיות בלי יכולת לעבור טסט. פשוט מעיפים אותנו ממכוני הרישוי בזה אחר זה כי הרכב שלנו "מוגבה". ומה אנחנו יכולים לעשות? לפרק קיט שעולה 12,000ש"ח ונחשב אחד הקיטים המוצלחים שיש, בשביל להתקין קיט נחות ב5000ש"ח כדי שאוכל לעבור טסט? האם זה סביר? ממש לא. זה כמו שיבואו עכשיו לבית שלי ויגידו תהרוס את הקומה השנייה, כי העברנו חוק עזר שבתים בשכונה הזאת לא יכולים להיות מעל גובה של 4מ'.
מצד שני התקנה הזאת טובה ל-
מעכרים מרוויחים הרבה (הרבה) יותר כסף
מכוני רישוי שמשתפים פעולה עם המעכרים
מתקינים מורשי
ולכן אני מבין למה העבירו אותה.
-
תשאל את בעל הבית הקודם של הגיפ שלך מה קרה לו לפני כמה שנים עם ההגבהה שלא בעיה לעבור איתה טסט.
מפאת צנעת הפרט לא אמשיך לפרט.
הוא לא סתם מחזיק היום בדיעה שהשורה ברשיון שווה את השקט ולא משנה איך היא מגיעה לשם
אני מבין שפתאום כל המתחסדים מוטרדים מהמעכרים כי עד היום הרכב שלהם נכנס למכון בלי שום עזרה.
רבאק, אנחנו מכירים אותכם יום יומיים ורק מעצלנות לא נביא פה את ציטוטים מלפני כמה שנים על הקושי לעבור טסט לבד.
אגב הדוגמא שנתת חוטאת לאמת מאחר והקומה השניה שלך נבנתה מראש לחא התר ובניגוד לתקנה 380 אם אינני טועה במספר התקנה
הנה לך התקנה-
http://www.fridmanwork.com/X4243.html
Honda TRX300EX
-
בועז האמת לא מבין אותך.
המצב נשאר אותו דבר, המעכר נשאר אותו המעכר, המדינה אותה המדינה והים אותו הים. לא השתנה דבר מלפני התקנה המטופשת ואחריה. אתה באמת מנסה לשכנע שהשורה הזו עזרה במשהו לבעל הגי'פ, לא מבין מהיכן את מביא את זה... התקנה עזרה אך ורק לבעלי עניין מסויימים.
אריאל צודק, הדבר היחידי שהשתנה - זה הג'יפאים התמימים שלא כאן או בווטסאפ שעכשיו כל מתקין "מורשה" דוחף להם קיט מאושר "משרד התחבורה" עלק, שזה יכול להיות הזבל של הזבל.
-
בטח עזר לעומת המצב הקודם.
עכשיו אתה מכניס פעם אחת ולעולם את ההערה ברשיון ועוזבים אותך בשקט.
חסל סדר ויכוחים אם האוטו מוגבה או לא.
במצב הקודם כל טסט או כל בוחן היה מבלבל לנו את המוח.
ראה אנשים כמו חנן שאפילו במצב המקורי התעללו בו ועכשיו נכנס ויוצא מהמכון טסטים כמו גיבור
Honda TRX300EX
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בטח עזר לעומת המצב הקודם.
עכשיו אתה מכניס פעם אחת ולעולם את ההערה ברשיון ועוזבים אותך בשקט.
חסל סדר ויכוחים אם האוטו מוגבה או לא.
במצב הקודם כל טסט או כל בוחן היה מבלבל לנו את המוח.
ראה אנשים כמו חנן שאפילו במצב המקורי התעללו בו ועכשיו נכנס ויוצא מהמכון טסטים כמו גיבור
Honda TRX300EX
בועז לדעתי אתה מערבב פה סוגיות שונות.
יש את המצב שהיה עד לפני אותה תאונה של רנגלר, אף אחד לא דיבר לא הזכיר ולא עיניין אותו הדבר הזה, לפחות לפי מה שאני יודע וחוויתי בעצמי, המון שנים עם כלים שונים מעולם לא הטרידו אותי בנושא הזה.
יש את המצב שמאותה תאונה ועד להוראת אותו נוהל, שבתקופה הזאת הכשילו/לא הכניסו/לא ידעו בכלל מה מי ולמה.
ויש את המצב שקיים עכשיו, הוראה "מסודרת" של מספר קיטים שמאושרים לרכבים מסויימים, וזהו, יש לך משהו אחר על הרכב? לך תכניס את הראש בקיר, או לך קח הלוואה מהבנק לשנות לקיט אחר שברוב המקרים יהיה נחות יותר ממה שאתה בחרת ורכשת לעצמך.
-
אני מכיר את תקנה 380, והיא הסיבה שהכל היה בתחום האפור. מה ההגדרה לשינוי מבנה, איך אתה מודד אותו וכו', לא מצויין שם שום דבר על הגבהות. יש לי תחושה שמישהו רציני שהיה תובע את המדינה על זה שלא העבירו אותו לטסט על בסיס התקנה המצ'וקמקת הזאת, היה זוכה.(אבל זאת תחושה, אין לי מושג אם תבעו או לא ומה היו התוצאות)
לפחות הייתי מתנחם בטענה שלכם ש"עוזבים אותנו בשקט", אבל כבר שמעתי על אנשים שגם עם השורה ברישיון הייתה להם בעיה. "תלוי במצב רוחו של הבוחן במכון". עולם כמנהגו נוהג..
ותאמין לי שאני לא מופתע, רק כועס ומאוכזב כל פעם מחדש. כל תקנה שעושים, בכל תחום בארץ רק מעמיקה את עומק הקומבינה ועלות הקומבינה לאזרח, וגם התקנה הזאת לא שונה.
-
דרור,
שים לב מאיפה התחלת ולאן הגעת..
התחלתם אתה ואילן עם בעיה נקודתית של טענות לאספיר שמציעים קיט לרכב מסוים, עם טענות למה זה מותר וקיט של מישהו שלא העביר אותו תקינה אסור וכו', והגעת (שוב) למדינה בולשביקית בלבלבלבהה..
עד כמה שאני באמת נהנה מהכתיבה שלך, זו דמגוגיה בחצי זלוטיי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זהו. שבדקתי. יש המון גרסאות. מי תקע לידיך שהגרסה שבה אתה מאמין היא הנכונה?
...
ואני קורא ומקשיב ומגבש דיעה, כמוך.
וממה שאני מבין, אין מקרה אחד, יש גל שהלך והתגבר.
והגיע לסף שהמערכת לא יכלה לסבול כשהתחילו נפגעים אמיתיים, וספציפית עם הרנגלרים שמשכו הכי הרבה אש.
וכן,
התקשורת בהחלט קיבלה את המנה שלה עם האירוע פציעה בשטח עם רכב מוחצן, זה חדש לך שזה מה שתופס כותרת?
אני אומר מוגזם, כי הוא היה עם לוחית צהובה ועבר לכאורה טסט במכון.
מילא היה בונה מםלצת שטח ונוסע בה בשטח, אחלה- באמת שיהנה כל עוד הוא לא מסכן אחרים, אבל הוא ואחרים מאד דומים חשבו שדפקו את המערכת ונסעו על כבישים ציבוריים, וכן, יש לי בעיהה קשה עם זה.
יש כאלו שהשקיעו ובנו רכבים מאד מוקפדים, וכאלו שאתה בעצמך כינית "פיל שיכור" ובצדק.
זה לא לחרבן מהמקפצה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ב''אבא פגום'' יש מושג בשם ''רמת אמינות'' שמתייחס בדיוק להיפך מזה. משטרת ישראל והצהרותיה יכולה לככב שם. בוא ונאמר שאפילו לנדרובר וסיקס ביחד לא מדגדגים את ''רמת אמינות'' של המשטרה שלנו.
...
לא הבנתי מתי ניתן היה לייחס לי אמירה שקשורה בנוסח הזה בשרשור, חיפשתי ולא מצאתי.
לפחות תדייק ותיצמד למה שהגיבו לך אם אתה משלב את זה בציטוט מישהו.
דמגוגיה אמרנו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מאז שהוקמה מדינת ישראל נהרגו בה למעלה מ-24,000 בני אדם בתאונות דרכים. מאות אלפים נפצעו. כמה מתוך רשימת האבידות המדממת והמרשימה הזו היא בגלל שיפורים ושינויים בכלי רכב?
ואיך זה וכל המלל שאחריו קשור לזה שאתה ואילן ניסיתם לפרוק תסכול, שבחלקו מוצדק, על חברה שאין לה קשר למהלך, למעט זיהוי צורך צרכני ומכירת מוצר בצורה חוקית?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נכון. זה אפיין בעיקר רנגלרים. אז מה אתה אומר בזה?... שזה האוטו עם שוק האפטרמרקט הגדול בעולם?... כן. וזו עובדה. אז מה יש לכם נגד זה?... אתם מקנאים?... כן, כנראה. זה טבעי ומובן, רק שאני להבדיל ממך, לא מתבייש לומר שאני מקנא.
מפרגן אבל גם קצת מקנא.
להבדיל מכולכם, אני לפחות הכיתי על חטא והתנצלתי בפני הרנגלריסטים על הלינץ' שנערך להם כאן - ואתם ממש לא התנצלתם. אין צורך להתפתל עכשיו - התנצלתי גם בשמכם.
מה הקשר בין מחט לתחת?
אל תתנצל בשמי, אני חושב שהתוצאה היא פועל יוצא של התנהלות שלהם, הם יכולים להלין רק על עצמם.
בשיא הבלגן, עברתי 2 טסטים בלי שום בעיה כמו עוד אנשים כאן=לא היה ג'יפוקליפסה יום הדין כמו שניסו לצייר.
מותר לך לקנא, למה אתה מייחס לי את הבעיות שלך? ממש לא מתבייש, ממה יש?
וכן,
כעובדה, זו קבוצה מוחצנת שדומיננטית יש בה יותר רנגלרים מדגמים אחרים.
כתבתי גם היילקס מוגזמים על הכביש, למה את זה לא ציינת? כי זה לא מתאים לדמגוגיה?
בחייאת דרור,
תמצא מישהו אחר לנבוח עליו את הסיסמאות האלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זעקת הקוזאק?.... הרנגלריסטים עשו לך ו/או גנבו ממך משהו?...
לא עשו לי כלום.. עשו לעצמם.
אישית אני הרווחתי מהשטויות שלהם.
אני מרגיש הרבה יותר בנוח לנסוע בכביש בלי הדבר שהכי הציקו עליו, גובה הרכב, בייחוד מול דבילים שאין להם שום הבנה איך בכלל לאתר שינוי מבנה או מאיפה מודדים רכב.
אני ועוד אלפי אנשים נורמטיביים, בשורה התחתונה הרווחנו מהמהלך.
אתה שוב ושוב מתעלם שמי שרוצה ללכת על אקסטרים, יכול ללכת למסלול תקינה עצמאי, נכון זה עולה כסף, אבל אם כבר שפכת על הרכב מאות אלפי שקלים בשדרוגים, מה זה כבר בשבילך עוד כמה אלפים על תקינה אישית?
אהה.. זה לא סקסי כמו עוד אביזר על הרכב.. שכחתי.
אז ננסה שיטת מצליח, ניסע על כביש ציבורי, נשלם למאכר ונקווה לטוב ושיתפסו אותנו נזדעק על אוולות השלטון הבולשיביקי.
ברור, הכי הגיוני.
זו בדיוק ההגדרה של הקוזאק אם לא הבנת.
זה עוד לפני שאם האדונים האלו היו חושבים קצת, היו יכולים להתאגד ולהעביר תקינה לקיט ולחלוק את העלות בינהם, אבל שוב, את מי זה מעניין?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ומתוך הרבה מאוד הבנה והתחשבות רק באלה שיש להם אינטרס כלכלי בכל זה... זה אולי כשר לגמרי, אבל אם רק אני מריח את הצחנה שעולה מזה, אז אולי האף של כולכם סתום.
אז כנראה שבכל העולם המערבי הסרחון פושה וקיים, וכמו הגנב היהודי הראשון, הנה הצטרפנו למשפחת העמים המוטוריים.. לא..
התרגלנו לתחום האפור, היה נוח לכולם עד שקרה מקרה ואי אפשר היה לחזור אחורה, אז אמצו תקינה בינלאומית מקובלת וותיקה, גם על זה תלין?
יש לך אופציה לתקינה פרטית (עולה כסף כמובן, אבל יש כאלו שעשו), אז גם כאן יש לך פתרון, גם על זה תתלונן?
אני בהחלט מזדהה עם הבעיה של מי שיש לו קיט בגובה התקני רק שאין לו אבא ואמא ותוהה מה עושים עכשיו, זה זובור לא קטן.
אבל אתה דרור לקחת את זה למחוזות רחוקים מאד.
די מיציתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הוא לא סתם מחזיק היום בדיעה שהשורה ברשיון שווה את השקט ולא משנה איך היא מגיעה לשם
Honda TRX300EX
הו......
מאוד משנה איך השורה מגיעה לרשיון, בועז!!! מאוד משנה!.....
מאוד מאוד משנה.....
כי לדגמי רכב מסויימים זה באמת לא בעיה. יש קיטים מאושרים. חלקם ממש חרא של קיטים אבל זה בכלל לא משנה כרגע ולא העניין. העניין הוא שהכל אשכרה חוקי. אתה באמת הולך לישון בשקט.
יש מצב שיכשילו אותך על 1001 דברים אחרים חוץ מהגבהה.... אבל ניחא. קודם כל באמת אשכרה יכניסו אותך לטסט - שזה משהו שמכון רישוי בכלל מחוייב בו על פי החוק!!!!!!!!!!!! - אבל התרגלנו שבגלל עצם הבעלו תעל רכב שטח עושים לנו כל כך הרבה צרות אז אם עשו טובה והכניסו אותנו למסלול - אנחנו כבר מקבלים את זה כרבותא גדולה ואומרים להם תודה.... אשכרה זימבבוואה. ואם יעבור או לא - סיפור אחר. נראה מה יהיה.
ויש דגמי רכב אחרים שבעליהם נידונים בכוח להיות פושעים - כי אין שום אפשרות לדרך ישרה וחוקית. פשוט אין. יש דרכים אפורות ושחורות - ושוב אין מה להרחיב.
ויש כמה אנשים כאן שאשכרה לוקים בתסמונת שטוקהולם וצריכים טיפול. אולי מהפסי-כו-לו-גית - ואין לי דיאגנוזה אחרת - שלא מספיקים לזמרר כמו נזירים טיבטיים כמה זה טוב ואיך כל מה שצריך זה רק לגשת לכל מתקין מוסמך שרק מחכה לכולנו כדי לחתום לנו - לכל סוג רכב שקיים - בקלי קלות!.... וזה כל כך קישקוש במיץ עגבניות. פשוט לא נכון.
ושוב - אני לא רוצה לומר שאתם פשוט משקרים - מכיוון שאתם טועים ומטעים בואו ונסתפק בהגדרה העדינה ''אין הטעיה גדולה מזו''. כי זו האמת. פשוט אין הטעיה גדולה מזו.