-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
עזבו מחיר. הטענה הרווחת היא שלמעט תקלות נקודתיות השחיקה של הסוללות תתבטא ב1.5 אחוז או פחות לשנה, מה שאומר שהסוללה המקורית צפויה להגיע עם הרכב למגרש הגרוטאות, בלי קשר אליה.
הבאתי בשרשור הזה מאמר שמראה את המחקרים בנושא, וגם עדויות מהשטח בשרשור של השטיק של הmg. טסלות עם 600000 ק"מ ושחיקה של תשעה אחוז בסוללה.
אם למישהו יש מידע מבוסס אחר, הוא מוזמן להביא אותו.
אם תהיה תקלה נקודתית, ולא שחיקה כוללת של הסוללה, אז היא ניתנת לתיקון במחיר לא גבוה, כבר היום. בתפקידי הקודם תיקנתי מדי פעם תקלות כאלה. ממש לא ביג דיל.
כמובן שבשביל להגיע לאורך חיים סביר יש משמעות להתאמה של הרכב לטווח הנסועה הצפוי, הימנעות מפריקה וטעינה מקסימליים כמו גם מטעינה סופר מהירה.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מחירכמובן שבשביל להגיע לאורך חיים סביר יש משמעות להתאמה של הרכב לטווח הנסועה הצפוי, הימנעות מפריקה וטעינה מקסימליים כמו גם מטעינה סופר מהירה.
ע״ע נמרוד ושולי התפעול.
אם בעייתי לנצל את כל הסוללה כי זה יכול לפגוע בה.
-
חנן,
זה נכון גם לרכב רגיל, כדאי שהנהג יכיר את הרכב וינהג בו בהתאם.
אבל זה נכון גם לרכב רגיל ( וגם לחשמלי) שרוב הנהגים לא מבינים בזה ולזה לא מעניין אותם.
בקיצור, מה שקובע זה עובדות החיים והשימוש ולא התאוריה.
ברכב היברידי, ירידה בביצועי הסוללה, יכולה להשפיע מעט על החיסכון בדלק ( וזה מה שקורה בפריאוס, שחלקם אפילו עם ניקל מטל ולא ליטיום).
אנשים קונים רכב משומש בהתבסס על התאוריה של החדש ובכלל לא שמים לב לעובדות.
ברכב שהוא חשמלי בלבד, ירידה של 20% בביצועי הסוללה, יכול להפוך את הרכב ללא שמיש (בידיעה שבחלקם המרחק ההתחלתי האמיתי הוא בסביבות 300 קמ).
כל עוד אין נסיון והוכחה אחרת, אני מתייחס לאורך חיים של המצברים האלו, בדיוק כמו בדיון על המצברים (עופרת לרכב), לפי אורך האחריות שנותן היצרן.
כל התאוריות על דעיכה של 1.5% לשנה צריכות להוכיח את עצמם.
דרך אגב, ה LEV40 שאצלי, התחילו את חייהן עם הספק מוצהר של 40AH, אבל היום הם בין 32-35. והן לא עבדו קשה ומאוד הקפדתי על המשטר שלהן.
-
יש נסיון ויש הוכחות. תטרח לקרוא את המאמר שהבאתי. אתה סתם מעליב את נתון ה1.5% רק כי לא קראת לפני שענית לי. הוא לא תיאורטי אלא אמפירי.
הlev40 שלך, בנות אולי 6-7 שנים, הורדו מרכב במסגרת אחריות או לאחר תביעת ביטוח, חלקן עקב טביעה וחלקן עקב ירידת קיבול, מרכב פלאג אין. זו דוגמא ממש גרועה.
בלי קשר לנושא השרשור כבר דיברנו במקום אחר על הבעייתיות הגבוהה של סוללות ברכבי פלאג אין, אז אתה מביא כדוגמא סוללות שנפסלו מרכב כזה?
האחריות היא עניין מסחרי גרידא. ממש לא נתון טכני. אם מישהו רוצה לעשות את החישובים שלו לקניית רכב לפי זה, זה ממש לגיטימי, אבל זה לא יכול להיכנס בצורה ראויה לשום דיון טכני.
לMielle בת ה16 שלי היצרן נתן שנה אחריות, אז?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני לא מורבידי כמו דרור, אבל אני בטוח שכשתהיה טכנולוגיה ועמדות טעינה מהירות באמת, העלויות תפעול יושוו, ולו בגלל המיסוי והגבייה לשימוש.
אז כרגע מי שיכול שיהנה כל עוד זה נישה שמתאימה בהגדרות ידועות וספיגה של הפגיעה בגמישות התפעול והספונטניות.
אני מורבידי? אני רק ריאלי. והדעות שלנו על השיקוץ המפוקפק הזה לא שונות בכלל.
הטכנולוגיה הנוראה הזו מתקדמת בצעדי ענק.
פריסת/זמינות עמדות הטענה רק תשתפר.
זמני טעינה מהירה יתקצרו. הנזק שזה גורם לסוללה? אשכרה לא מעניין את המשתמש המיועד. הוא גם ככה מוכר את האוטו אחרי חצי שנה (ועוד מרוויח מזה!) כי זה כבר "לא ייחודי" מספיק לטעמו.
במקביל - עלויות השימוש יתייקרו ויושוו לאלה של מנועי בעירה מהר מאוד - ככל שיותר מכוניות חשמליות יעלו לכבישים, כך יתקרב "יום הדין" של מיסים והיטלים על רכב חשמלי ועל הטענתו. גם זה ידוע וברור ולא צריך להיות מורבידי כדי לראות ולהבין את המציאות הישראלית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ברכב שהוא חשמלי בלבד, ירידה של 20% בביצועי הסוללה, יכול להפוך את הרכב ללא שמיש (בידיעה שבחלקם המרחק ההתחלתי האמיתי הוא בסביבות 300 קמ).
.
אז יהיה לזה שוק שונה.
שכן נוסע עם גרוטאת בטרפלייס כבר כמה שנים.
זה הפך להיות רכב מנהלתי לאזור הבית.
כשיש תאום ציפיות הכל בסדר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מזגן שמקרר מכונית נוסעים ביום חם לוקח סדר גודל של 2-4 כ"ס, שהם 1500W-3000W (כמו מזגן בבית).
התקטנות קלה בלבד, אבל אם רוצים לחשב אז כבר עם נתונים נכונים.
ההספקים שציינת, הם ביציאה ולא בכניסה. תוסיף שם איזה 15% ירידה של יעילות בדרך בכיף.
וחוץ מזה, יש עוד מנוע מעבה ומפוח שלוקחים בשמחה עוד כמה מאות וואטים ביחד.
ולעניין הדיון :
צריך לראות מה ההשפעה הפרקטית של נסיעה עם/בלי מזגן על הטווח. בלי תאוריה, רק תאכלס כי זה פשוט וקל לבדוק ויתן תוצאה
אמיתית של תנאי שטח שתואמים ב100% לשימוש.
מה שדורון מתכוון אליו הוא שהורדת הטווח במכונית ממוצעת הוא קטן מאוד ביחס לצורך של המשתמש.
לדוגמא - במקום 900 ק"מ (קורה לי בגראנד קופה לא מעט) זה יירד נגיד ל750, זה עדיין שיחוק תפעולי ומאפשר הרבה תמרון.
אם זה יחתוך רכב חשמלי עם 300 ק"מ ל210 נגיד, זה כבר עלול באמת להיות בעיה.
דורש בדיקת אמת.
-
האמת שאבדתי בים המלל
Jcb החליטו ללכת על מנוע שישתמש במימן לצמה
https://youtu.be/wDKLoLUQgH0
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
-
האם יש הבדל בטכנולוגיית ואיכות הסוללות בין האיוניק5 מול טסלה3?
Asaf-a
אסף.א
-
מצורפות שתי עדויות של בעלי איוניק דור קודם. סוללה קטנה יחסית- אני מעריך שמדובר בגרסה של ה38 קוט"ש, מה שמאלץ שימוש במרבית קיבול הסוללה למי שנוסע המון כמו המעידים.
אם זו השחיקה שתהיה גם אצלי, אני חותם על זה, אבל אני מניח ומקווה שאצלי זה יהיה נמוך אף יותר, כי אני אשתמש ביומיום רק ב50 אחוז מהטווח המעשי של הסוללה שלי- 72 קוט"ש.
https://imageshack.com/i/posoG811j
https://www.facebook.com/groups/1842...7464522843292/
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
האם יש הבדל בטכנולוגיית ואיכות הסוללות בין האיוניק5 מול טסלה3?
Asaf-a
אסף.א
למיטב הבנתי, גם האיוניק וגם הטסלה האמריקאית עם כימיה דומה- NMC. הטסלה הסינית עם LIFEPO4.
המבנה המכני שונה, לדעתי. באיוניק זהlipo, בטסלה זה גלילי.
לא יודע לומר על האיכות, אבל הlifepo4 אמור לתת את החיים הכי ארוכים.
-
האם יש באיוניק5 ניהול סוללה חכם על ידי המשתמש כגון:
למשל קרור נכון.
הגבלת פריקה להגבלת טעינה.
ממשק להפעלה מרחוק דרך הטלפון?
Asaf-a
אסף.א
-
לגבי האחרון, הבנתי שלא.
לגבי השאר, לא הבנתי את השאלה. אני אמור לנהל את קירור הסוללה?
לא עברתי על כל הספר, אבל ראיתי שניתן להגדיר זמני טעינה, אחוזי טעינה מקסימלית, ופריקה מקסימלית במצב utility.
-
בקירור הכוונה שמגדירים שחלל הרכב יתקרר/יתחמם מראש לפני שאתה מגיע לרכב, וזה נוח שניתן לתיפעול מרחוק על ידי הטלפון ולא הגדרות קבועות.
Asaf-a
אסף.א
-
-
אם אני מבין נכון אז אלו צילומים ממסך הרכב.
היכולת לבצע זאת מרחוק עם הטלפון לפי דיווחי בעלי טסלה היא חשובה מאוד.
אין לי נסיון אישי לאשר שאכן חשוב או שזו הגזמה ורק nice 2 have
Asaf-a
אסף.א
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
אם אני מבין נכון אז אלו צילומים ממסך הרכב.
היכולת לבצע זאת מרחוק עם הטלפון לפי דיווחי בעלי טסלה היא חשובה מאוד.
אין לי נסיון אישי לאשר שאכן חשוב או שזו הגזמה ורק nice 2 have
Asaf-a
אסף.א
שום דבר לא הכרחי.. פעם נסענו עם מאוורר קטן על הדשבורד..
יחד עם זאת, כשאני יוצא מהמשרד אני מוריד טיפה את החלונות (מצב VENT) ומפעיל את המזגן, כשמגיע לרכב הוא כבר ממש נעים.
לגבי צריכת הסוללה עם מזגן - אני יכול רק להניח שבלי מזגן טווח הנסיעה היה גדול יותר, אבל אני לא מתכוון לנסוע בלי מזגן אף פעם אז זה לא משנה, מופעל קבוע על 22 מעלות. מאז שהוספתי את הכיסוי לגג הזכוכית שהיה מבשל לי את המוח הרכב מראש נעים יותר ואני מניח שהמזגן עובד פחות בזכות זה, מה שבטוח הרכב פחות חם כשנכנסים אליו אחרי שעמד בשמש כל היום, בלי קשר לקירור האוטומטי שיש לו.
מכיוון שהטווח הראשוני אצלי הוא כ 485 ק"מ (80% סוללה, מוגבל ידנית בזמן הטעינה) ואני נוסע כל יום סביבות 100 ק"מ, אז אני לא דואג יותר מדי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אם לאיש אחד מאותו טווח כמוך לקח מעל 6 שעות, ו"מוכן לספר את הסיפור", ואתה מניח שייקח לך פחות, אז אתה מחזק את העניין צורת הנהיגה כגורם משפיע על הטווח. בהחלט. בדיוק כמו רכב עם מנוע בעירה פנימית.
אני, כמו אחרים, רואים אנשים עם רכב חשמלי נוהגים בכביש כמו זקנות בדמי-ימיהן.
או מזדחלים עם חלון פתוח בכבישי גוש דן גם בבוקר.. עם היברידי ועם טסלה.
אני לא נוסע מהר, בכלל לא.
ואיכשהו עם יותר ויותר טסלות ורכבים חשמליים שאני רואה בכביש, הן תמיד נוסעות לאט.
מעניין למה. אני לא אחד מאלה, לפעמים מאט קצת כדי להיות עם התנועה וגם זה עד שנמאס לי
העניין הוא פחות תפוצת העמדות טעינה- לזה יכול להיות פתרון די פשוט ואני בטוח שיהיו עמדות.
העניין העיקרי הוא זמן טעינת טווח הנסיעה, ומרווח הטעות למצב שלא תכננת בדרך.
כמו "סתם" תאונה/מטען שנפל על הכביש או פקק בכביש 6 בגלל גורם עלום שמוסיף לך פתאום כפול זמן שהייה על הכביש.
או נסיעת לילה (אורות) משולבת עם פקק ומזגן..
וזה לא תרחיש צוללת בוואדי, זה אמיתי וקורה כל הזמן.
אז אם היעד שלך מתחת לחצי טווח נסיעה בפועל, אז אין לך בעיה.
אבל כל יעד מעבר לחצי טווח מעמידה אותך בבעיה משמעותית כי לא בטוח שבכלל תוכל להגיע לעמדת טעינה. ממש לא נכון, יש גם היום הרבה עמדות מפוזרות וצריך לדעת איפה הן למקרה שתהיה תקוע בפקק, קרה לי בחמישי לפני שבוע בדיוק אותו דבר ולא היתה שום בעיה לעצור בדרך צפונה ב"אם הדרך" להטעין את הרכב ואותי בהמבורגר כדי שיהיה מספיק להגיע הביתה במידה והפקק יהיה ארוך מדי כמו שקרה באמת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני חושב אחרת. רובינו לא נצטרך ביומיום את העמדות הציבוריות, כפי שאני לא בונה עליהן ליומיום שלי.
בסיס הטעינה הוא בבית.
בדיוק כמו שאני מתנהל ביום יום
-
לפי התאור שלך ומתאור הנסיעה אתה מעיד בעצמך שאתה לא מתקרב לשולי המגבלות, אז צפוי שלא תיתקל בבעיה.
זו בדיוק הנישה הנכונה להתאמה למוצר במצבו הנוכחי.
זה לא מעיד על הכלל שממוצע הנסיעה שלו גבוה בהרבה.
-
גם אם הייתי נוסע 300-350 קמ ביום לא הייתה בעיה עם הדגם שאני נוסע בו, ברכבים אחרים שאינם טסלה הטווח אכן קטן יותר ואז יכולה להתעורר בעיה, אבל גם אז - תיכנון נכון לנסיעות חד פעמיות או תיכנון והרגל נכון בנסיעות יומיומיות גם יעזור להתגבר על בעיית טווח לדעתי