בשביל זה, עירא, פותחים לוחות טכניים ורואים מה החתך. אבל אפשר לקחת בקירוב את הקוטר הפנימי של ההברגה בתור הקוטר האפקטיבי. ולכן מומלץ להשתמש בהברגות עדינות.
אסף.
Printable View
בשביל זה, עירא, פותחים לוחות טכניים ורואים מה החתך. אבל אפשר לקחת בקירוב את הקוטר הפנימי של ההברגה בתור הקוטר האפקטיבי. ולכן מומלץ להשתמש בהברגות עדינות.
אסף.
ברוך זה לא מדויק מה שכתבתה
החישוב נעשה ע"י הפרדת המספר לשנים לדוגמא בורג דרג 12.9ציטוט:
לדוגמא - בורג 12.9 אומר שהכוח הדרוש לגזירתו(ללא מנוף) הוא 120 ק"ג למ"מ מרובע משטח החתך ו - 90 ק"ג למ"מ מרובע להתכופפות.
12X10 =120 KG/M''M*2 חוזק מכסימלי
120X0.9=108 חוזק גבולי (לנזילה ולא לכפיפה כמו שצינתה) זה בעצם המספר החשוב שמענין בסגירה של ברגים .
לדוגמא בורג 12 מ"מ דרג 12.9
12 מ"מ בשניה * פאי/4 = 103.04
103.04*חוזק גבולי = 103.04* 108 =11128.32 ק"ג.
זה החישוב ואת המספר הזה מחלקים במקדם הביטחון שרוצים.
ואני קונה ברגים עם כול מני סוגי ראשים ואלן לא תמיד יותר זול וגם לא מומלץ מהסיבות שאסף ציין ובנוסף שטח המגע של הראש קטן משמעתית באלן מראש משושה.
עידו
אלנים מאד שימושיים במכונות, בזיווד, היתרון הגדול שלהם הוא בדיוק מה שאסף כתב - יש מגבלה על כמות המומנט שאפשר להפעיל עליהם בהגדרה, בגלל שכלי ההידוק הוא בעל שטח חתך קטן יותר מההברגה, וכך נמנעים מגרימת נזק מהידוק יתר. כשסוגרים מנגנונים עדינים, והרבה פעמים ההברזות הנקביות בתוך חלק האלומיניום בעצמו, זה קריטי. יתרון נוסף הוא כמובן שאפשר לשקע את הראש בתוך החלקים.
את בורגי המתלים כן צריך להדק במומנטים גבוהים, וראש אלן לא אידיאלי לצורך זה. משושה או 12 צלעות זה סוג הראש הנכון יותר.
רואים שאתם לא סוגרים ברגי מתלים ביומיום ושאתם מדברים מתוך הכסאות והספרים...:mrgreen: :twisted:
בחיים האמיתיים זה לא ככה, ואין שום בעיה עם הידוק יתר, גם משום שבדרך כלל סוגרים בצד של האום ולא של הבורג, וכאשר מדובר באום ניילוק או אום פלאנג' עם אבטחה או סתם אום עם ספרינג שייבה, לא צריך אפילו להחזיק את הבורג כקונטרה.
זה בסדר, חבר'לך, הכל יעבור כשתתחילו לעבוד באמת ולא באופן וירטואלי......
משעשע ברוך, משעשע..
אסף.
ישנם פרויקטים שאתה חושב עליהם כמה חודשים ועד שהם באים לעולם עוברות שנים.
ישנם פרויקטים שאתה חושב עליהם שנים ועד שהם באים לעולם עוברים רק 9 חודשים .
אז בזמן שאתם ברברתם על ברגים ,הידוקים ומומנטים...נגמרו תשעת החודשים ושני הפרויקטים נפגשו :D:D:D
מזל טוב!
דרך אגב, זמני העבודה על הפרויקטים זה עוד נתון... ;)
המון מזל טוב לך ולאשתך...:D
ארי.
מזל טוב
היי חנן
אני מוכן לחתום על 9 חודשי הריון לבאגי בתנאי שהבניה תיקח כמה שלוקח להכניס אישה.........
המון המון מזל טוב והרבה אושר ונחת.
רפי
מזל טוב :!: :!: :!: מעומק הלב.
הנה, חבוב, הוכחת שיש לפחות דבר אחד שאתה יודע לעשות טוב, בעיקר בהתחשב בכך שגילך יותר מתאים לסבא חנן מאשר לאבא חנן....:cool:
אני בטוח לגמרי שאני מדבר בשם כולם כשאני מביע את תקוותי העמוקה שהרך הנולד דומה יותר לאימו מאשר לאביו.....
מזל טוב , מכול הלב
עידו
חנן!!
מזל טוב!!!!!!!!!!!!
עכשיו תחזור ללוח שרטוטים לבדוק איפה מכניסים כיסא תינוק בבאגי :)
מזל טוב לכל משפחת גולומבק :D
מזל טוב
המון מזל טוב , הרבה בריאות ונחת .
חברים יקרים תודה מכל הלב על הברכות :D , גם אני חשבתי שאני כבר יותר מתאים להיות סבא מאבא אבל הטבע חשב אחרת והביא לנו עוללית חמודה ביותר, עכשיו יש לי את התרוץ המושלם לשבת בבית ולא לעשות כלום. :rolleyes:
נראה לכם ???
אני מחפש בית פילטר אוויר כמו שהיה לי בבאגי הקודם מצ"ב צילום,
הבית עשוי מתכת בקוטר 5 צול בערך ובאורך של כ 30 - 40 ס"מ לתוכו נכנס אלמנט סטנדרטי .
בחלק העליון שלו יש צינור קצר בקוטר 2 אינץ ממנו נכנס האוויר.
פעם מישהו אמר לי שזה של טרקטור מסי-פרגסון.
אז אם יש למישהו מושג היכן ניתן להשיג את זה אז...
חנן, מה הבעיה לייצר כזה חלק בזריזות?
יש צינור "5 או "6 שחותכים ממנו קטע באורך הדרוש ואת התחתית עושים מפלטה דקה ועגולה עם חור בקוטר הדרוש.
קלי קלות.
יש לי צינור בקוטר "6 (165מ"מ) - אתה רוצה חתיכה באורך 30-40 ס"מ?
היי צפרדעון
את הצינור שלך תשמור לעצמך......
בית המסנן הזה אינו כמו שהוא נראה.
שים לב כי ישנו עוד חלק בתחתית הבית אשר הינה לוכד אבק, ושם מתרכז כל החול וניתן לנקות זאת.
אכן בעייתי למצוא כזה, גם אני חיפשתי בזמנו.
ואת זה שיש לנו היום, כן כן אןתן אחד שחנן צילם, אנחנו משאירים אצלנו.
רפי