תגובה: רכב המסעות האולטימטיבי במזרח-התיכון.הטויוטה 75 של רכס.
בועז,
לי אישית אין כננת.
נכון אני תמיד מטייל בקבוצה. מה שעוד יותר נכון בכל טיול מי מהחבורה נזקק לחילוץ קטן אבל ממש בכל טיול. לרוב רצועה ומשיכה קטנה מספיקים.
טיול יומיים שלושה אינו מסע!
לי אישית מאד נצרב בתןדעה אותם מקרים בודדים שבהם ירדתי לשטח לבד ובינהם פעם שנתקעתי כי לא אמדתי נכון את עומק הבוץ למשל. זה לא נעים להזעיק חברים לחילוץ...
ברכב שיוצא למסע איי שם בלי חברים שניתן להזעיק לחילוץ או סתםלמשיכה קטנה כננת היא פשוט חובה ואביזר שיכול להיות ממש מציל חיים. מסע = למעלה משבוע שבועיים בשטח לבד שלא נדבר על שנה שנתיים.
רכב המסעות האולטימטיבי במזרח-התיכון.הטויוטה 75 של רכס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
שהטכניון יקנה להם. לא חסר לו כסף, הוא פשוט מתקמצן. כמו שאני לא מבין תרומות לחיילים בצבא (עוד גוף שהתרגל שאם הוא חוסך על האנשים שלו, העם ידאג להם), לא חושב, שצריך לפתור את הבעיות של הטכניון. אם מישהו צריך עזרה בשאיבת תקציבים מהמוסד הערכאי הזה, אשמח לייעץ.
אגב, יש בו גם נגררים שאפשר לשאול.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
מסכים לחלוטין!
לדעתי זה צריך להיות גוף שמשקף בעינינו את ישראל הטובה והיפה ושההנהלה שלהם פועלת בהתנדבות או בשכר צנוע.
משהו כמו נאמני הר הבית לדוגמא...[emoji12]
נ.ב.
ברכות לזוכה (למרות שאישית בהיעדר כננת לא הייתי מכתיר רכב כזה)
הצעתי היא לתרום הנגרר לעמותת ״גדולים מהחיים״ - עמותה המסייעת ובין השאר מארגנת טיולים וימי כיף לילדים חולי סרטן.
שלמה,
אישית, הכננת אכן נוסכת בטחון.
בפועל, היא סוג של ביטוח ואני לא מוותר עליה, למרות שהיא נפרשת במקרה הטוב פעם בשנה.
כשהיא בעבודה, היא הכלי הכי נכון לאותו הרגע.
אבל..
מקריאה רבה של חוויות מטיילים בעולם הגדול, של כאלו שחיים במציאות שמאפשרת מסעות אמיתיים, להרבה מהם אין כננת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
טיול יומיים שלושה אינו מסע!
.
מסע הוא הגדרה פילוסופית ולדעתי הוא כל מצב בו הדרך מהווה את החוויה עצמה.
במיוחד כשיוצאים בלי תכנון, רק כיוון כללי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
שלמה,
אישית, הכננת אכן נוסכת בטחון.
בפועל, היא סוג של ביטוח ואני לא מוותר עליה, למרות שהיא נפרשת במקרה הטוב פעם בשנה.
כשהיא בעבודה, היא הכלי הכי נכון לאותו הרגע.
אבל..
מקריאה רבה של חוויות מטיילים בעולם הגדול, של כאלו שחיים במציאות שמאפשרת מסעות אמיתיים, להרבה מהם אין כננת.
ברור לכל זב חוטם שרכב מסעות אולטימטיבי מחויב בכננת ועדיף נשלפת עם רסיבר מקדימה ומאחור במיוחד כשהעבירות של LC המדובר ממש לא משהו....(אפילו בהשוואה לדיסקו הקשיש והנעול של סמואל).
יש לך רפלקס מותנה כמו לנתן שניר
[emoji23]
4 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מסע הוא הגדרה פילוסופית ולדעתי הוא כל מצב בו הדרך מהווה את החוויה עצמה.
במיוחד כשיוצאים בלי תכנון, רק כיוון כללי.
לפי ההגדרה הזו, שתכלס אני מסכים איתה, כמעט כל הטיולים שלי ב- 5 השנים האחרונות (לפחות) היו "מסע", והסמוראי הוותיק היה "רכב מסעות".
אין לי כננת, ובאלפי (ואולי עשרות אלפי) הק"מ שעשיתי בשטח בשנים האלו באותם "מסעות" לא נזקקתי לכננת.
היו פעמים של "כמעט" (*הסיפור מובא מטה), והיו פעמים שמלכתחילה וויתרתי, אבל בשורה התחתונה הסתדרתי יפה בלי.
שלמה, כשאתה מטייל לבד, ובהיעדר תכנון, אין שום סיבה שתיכנס למקום שאתה לא בטוח ב- 100% איך אתה יוצא ממנו.
תמיד יש פאלטות, אבל הגישה בטיולים/מסעות האלו היא שונה. ומהרבה מצבים אפשר לצאת גם בלי כננת כל עוד אתה מתייחס למציאות כמו שהיא.
תכלס, הסיכוי להיתקע בטיול בדד הרבה יותר גדול מסיבות שלא קשורות לכננת כמו: 2 פנצ'רים, קפיץ שבור ובעיות טכניות כאלו ואחרות. למצבים האלו צריך להיערך בטיולי בדד הרבה יותר מלסיטואציות של תקיעה בשל בעיית עבירות.
ועדיין, כננת הייתה נותנת לי כנראה יותר שקט בחלק לא קטן מהמקומות.
*וזו הסיטואציה שבה כננת בהחלט הייתה עוזרת אבל למרות זאת הצלחתי להיחלץ גם בלי:
אחרי השיטפון הגדול של 2010 שבו קרס גשר ניצנה, נסעתי לראות את אזור המאגר של נחל לבן.
כמובן שבשטח לא נותר כל זכר לשבילים.
האזור מאופיין בשטח חולי ברובו, שכשהוא רטוב אין כל בעיה לנוע עליו ללא חשש.
אממה, אחרי שיטפונות כל כפל קרקע קטן שנראה על פניו חולי עלול להיות מלכודת לג'יפ כי מתחת לשכבת חול קטנה ממתינה ביצה חרסיתית ששואבת את גלגלי הרכב בהפתעה גמורה.
טעות קטנה שלי, ובתוך קפל קרקע כזה אני מרגיש פתאום שהרכב מאט אבל המנוע לא מוריד טורים.
בטיול רגיל עם חברים, כנראה שהייתי נותן קצת יותר גז. ואז או שהייתי עובר, או שהייתי שוקע כהוגן והם היו מחלצים אותי...
כאמור, הייתי רכב בודד, אני והבת זוג, אי שם בקיבינימט.. לא סיטואציה אידיאלית לשקיעה שכזו...
מיד באותה שניה שהרכב האט עזבתי את הגז ויצאתי לבחון את המצב.
הרכב היה שקוע בחול בקוליס בעומק הצמיגים +- כאשר מתחת לשכבת החול נמצא אותו בוץ אכזר.
הדבר הראשון שעשיתי זה להוריד אוויר לרמה פסיכית... אחרי זה, נכנסתי לרכב ומאותו מקום שבו עצרתי קודם ניסיתי להתקדם ס"מ בודדים שירימו מעט את הגלגלים מהנקודה שבה הייתי שקוע, אבל ממש ס"מ בודדים. זה הצליח.
הבאתי אבנים גדולות וריפדתי את הקוליס שיצרתי מאחורי יפה יפה.
רוורס נחוש ומהיר והרכב היה בחוץ!
ואם כל זה לא היה עובד, הייתי מוציא את ההייליפט, מרים את הרכב ומניח מתחת לגלגלים את מפזר הלחץ שאני סוחב איתי קבוע (סוג של פלטת עץ בינונית וחזקה).
ואם גם זה לא היה עובד, הייתי משתמש בהייליפט ככננת... (וכבר עשיתי את זה בעבר).
זה כל הרעיון כשאתה ב"מסע" או טיול של רכב בודד. לא להיכנס עם הראש בקיר ולעבוד עם הראש. בד"כ זה עובד :)
מצורפת תמונה של אותו אירוע.
לכולכם יש רפלקס מותנה.
אף אחד לא חסין ביקורת, גם לאחר הזכייה בתחרות הרשמ"צ הארוכה ביותר במזרח התיכון.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
סליחה.
זה לא נראה לי כמו ביקורת אלא המשך של חשבון עקיצות ישן.
בוא לא נהיה תמימים
טוב אז יש גוף נוסף "השומר החדש" גוף עם ערכים ישראלים אמתיים .
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
ברור לכל זב חוטם שרכב מסעות אולטימטיבי מחויב בכננת ועדיף נשלפת עם רסיבר מקדימה ומאחור במיוחד כשהעבירות של LC המדובר ממש לא משהו....(אפילו בהשוואה לדיסקו הקשיש והנעול של סמואל).
הרסיבר לכננת נשלפת מאחור אפשר ליד וו גרירה קיים?
חייב להיות סימטרי ביחס לשלדה (מבחינת ימין שמאל).
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
חייב להיות סימטרי ביחס לשלדה (מבחינת ימין שמאל).
עידו
תודה
לוריה, אתה סגור על זה?
הכבל עצמו זז על הגלגלת 20-30 סמ כך שזה אף פעם לא ממש ממורכז
הקיבוע של הכננת, עם הברגים ממורכז ביחס לשילדה.
ואז הוקטור מאמץ יחסית ממורכז.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לוריה, אתה סגור על זה?
הכבל עצמו זז על הגלגלת 20-30 סמ כך שזה אף פעם לא ממש ממורכז
אזהרה לכתיבה הדיוטית...הנה
אולי זה אל השרשור הייעודי לכך, אבל בכלל למי שיש וו גרירה נשלף, כיצד ישלב רסיבר לכננת ניידת...יחליף לרסיבר שהוא גם משמש עוגן לוו גרירה נשלף? וו גרירה זה לנגרר במשקל ידוע..רסיבר לכננת עשוי/עלול לחלץ הרבה יותר (קראתי משרשור אחר כאן)
ובכלל בקריאה על חילוץ ועומסים...נכתב שלא ראוי לחלץ מוו גרירה...אלא דרך אוזני עיגון בשלדה עם רצועה....כי משיכה מנקודה באמצע עלולה לפגוע בשלדה...בכלל:)...אז איך כננת שממורכזת עומדת בהתאמה ביחס לעקרון שראוי לחלץ משתי נקודות קצה שלדה.....? או שחיים צודק
תפריד בין העיגון לשילדה לבין העומס המותר על התפוח גרירה עצמו.
התפוח משמש למשיכת עגלה במשקל ועומס שהוא פחות ממשקל הרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
סליחה.
זה לא נראה לי כמו ביקורת אלא המשך של חשבון עקיצות ישן.
בוא לא נהיה תמימים
צא מזה...זרום הלאה...מתחילה שנה חדשה :)
ועכשיו ברצינות, אתה הייתה מתכנן רכב מסעות אולטימטיבי שמתוכנן לנוע עצמאית מרחקים גדולים בתוואי שטח לא מוכר ללא כננת וציוד חילוץ בסיסי (שפלות, עוגנים,...)?
נסה לדמיין מצב בו אתה לבד שקוע עד לגחון בבוץ טובעני עמוק של אדמה שחורה 1000 ק"מ מנקודת הישוב הקרובה ביותר (רכב מסעות אמרנו...)
בנוסף, חובה לשפר את העבירות העצמית של הרכב מה שמחייב במינימום נעילות. ה LC המתואר חסר נעילות כלומר כלי די מוגבל בשטח. מה שכן, כשנתקעים אפשר להכין במהירות פופקורן כדי להירגע ולתכנן את המשך החילוץ...או לחליפין לשחק שש בש עם המלחציים האדומים.
העומס בין התוף לגוף הכננת הוא תמיד סימטרי ביחס לברגים שמחברים אותה לרכב וכך אין משמעות לאיפה בדיוק הכבל מתלפף על התוף.
עידו