נכון, אני באמת "דפוק" אבל מה לעשות שהדיסקו, כרכב טיולים פשוט מספק את הסחורה וגורם הנאה לכל כך הרבה אנשים ובמשך תקופה כל כך ארוכה.
הדיסקו, ערכו הכספי לא רלבנטי, הוא נמדד רק בתפוצות נטו בלי פוזות מיותרות.
Printable View
נכון, אני באמת "דפוק" אבל מה לעשות שהדיסקו, כרכב טיולים פשוט מספק את הסחורה וגורם הנאה לכל כך הרבה אנשים ובמשך תקופה כל כך ארוכה.
הדיסקו, ערכו הכספי לא רלבנטי, הוא נמדד רק בתפוצות נטו בלי פוזות מיותרות.
מיכה, אתה גם ממזכרת?
סער, עם הגיל הולך הזיכרון?, ובלי קשר למיכה..
sent from tiz El nabi
הכף נוטה... ועוד איך נוטה...
וכמה שלא נעים לי "לירקוד לבנאדם על הדם שלו" ועל התקלה שהוא עכשיו עובר... אבל "פתאום" צצות עוד ועוד תקלות בלנדקרוזר והפראדו עם האמינות האגדית, מזרקים, גירים, מנועים ומה לא...
נמרוד...? עדיין אמינות אגדית או אגדה של אמינות? http://www.jeepolog.com/forums/showt...%96%D7%A8-2013
למה לא נעים ולמה לרקוד?
אני דווקא רואה שעוזרים לו ונותנים עצות מנסיון ולא אומרים לו "האוטו אחלה. זה הנהג/תחזוקה/רוחהקודש"...
- - - Updated - - -
אבל ברור לך מה השלב הבא?
האוטו אגדי - זה היבואן לא...
מי שעדיין לא מבין מה קורה פה, מוזמן לתזכר אותי כשהשרשור הזה יגיע לאלף הודעות, ואגלה לכם את הסוד :cool:
אני מסכים עם ברנרד, כל הכבוד על הענייניות בתגובות לבחור בשרשור שהוא פתח, ואת כל המסביב אפשר להמשיך פה.
נדב - אם יש תקלה חמורה, שיטתית, ורחבת היקף באינג'קטורים של לנדקרוזר כזה או אחר - נניח כמו הבעייה במנועי הטרופר של 99-2004 - אז זה יבוא לידי ביטוי בהתרסקות מחירי היד השנייה - כמו במקרה של הטרופר. אין אפשרות אחרת, במוקדם או במאוחר.
ואם תספרו לי שמחלקת השיווק של טויוטה/יוניון מוטורס, או גלדה סודית של בעלי טויוטה, או כל גוף מסתורי אחר ימנע את זה - אני אומר לכם שאתם אלו שמטפחים פה אגדה.
נמרוד, ההבדל בין הטרופר לטויוטה עצום, ב 4jx1 היתה בעיה סידרתית בתכנון ובייצור המזרק, אטם פנימי שכושל וגורם להעברת סולר בצורה חמורה לשמן מנוע ובתוך זמן מאוד קצר להרס כללי של המנוע, כשעלו על זה ותיקנו את המזרקים בסידרה חדשה עם אטם קרמי התופעה נעלמה לחלוטין, בתוך כך היצרן/יבואן עשה דבר לא פשוט ונתן אחריות של 10 שנים למנוע, אני מכיר אישית מספר חברים שהחליפו להם סט מזרקים חדש בגלל מזרק אחד שחדל לתפקד, בכל זאת ברכב בן 10 קורה שמזרק מתקלקל, אני זוכר כשקניתי את הטרופר שלי הוא עדיין היה בתחום האחריות.
ביונדאי טארקן יש בעית מזרקים, אתה מודע לה? מישהו יודע במה מדובר? גם שם ניגרם בעקבות זאת הרס מנוע.
אני לא יודע מה התקלה במזרקים בטויוטה שמתפגרים, ואין שום ספק שזה בצורה גורפת, "פתאום" אתה רואה תגובות בשרשור שנותנים לבחור מענה יפה יש לציין, שידאג לעצמו כי אחרת היבואן/יצרן יתנער ממנו אם יקרה משהו למנוע, אם מזרקים מתים ב 90k , ויש כאלה שהחליפו כל 90, 150, 200, אז יש בעיה(ברור שלא כמו ברכבים אחרים) רק שמנסים להסתיר אותה, למה? שאלה טובה, למה היבואן מתנער מעוד כל מיני תקלות ודברים ומנפנף את לקחותיו?
אני לא מאמין שיש איגוד של בעלי טויוטה ששומרים על השם של הרכב והמחירון, לא זה מה שיציל אותו.
אני יכול להגיד לך שב umi עד לפני 3 שנים בערך המצב היה ההפך הגמור לטובת בעלי הטרופר, היה ריקול לצמת מצערת בטרופר דיזל, מין חיווט של הוספת מינוס, זה לפחות אומר שלא נטשו את הרכב, עוקבים אחריו ופותרים עדיין תקלות עתידיות.
אל תטעה לרגע, אני חושב שהלנדקרוזר הוא רכב טוב, בלי שום ספק השבוע המלצתי לחבר לרכוש אחד, וחבר אחר גם קנה לפני חודש, רק מה, צריך לדעת ולהבין שיש תקלות כמו כל רכב, רק כשהם קורות זה עולה פי 4.
אני ממש לא מסכים איתך, נמרוד.
לפחות לא בנושא זה, של בסופו של דבר זה ישפיע על (מחיר) השוק...
אני אסייג את אי ההסכמה, בכך שלא ניתן לשלול השפעה כלשהי אבל הכל די תלוי באיך הם ינהלו את "המשבר".
אין שום ויכוח שלטויוטה יש כבר "שם" מצויין.
זה נתון/עובדה שלא ניתן להתווכח לגביה.
לכן, כל תקלה וחמורה ככל שתהיה, תשפיע על טויוטה פחות, מאשר על מתחרים עם שם פחות טוב, עם תקלה דומה.
אני מסכים איתך שאין איזו גילדה סודית (הבונים החופשיים?? - אתם לא קולטים כמה אגדות/מיתוסים/סיפורים/"עובדות" יש פה, מסביב לגוף הזה... תאוריות הקונספירציה של דרור מחווירות ליד הבונים החופשיים של ארה"ב...אפילו רוברט לודלום לא הצליח לחשוב על דברים כאלה..) "ששולטת" בדעת הקהל ומכוונת את.. כולנו.
אבל זו דרך של ניהול משברים.
תראה איך פולקסוואגן יוצאים ממשבר חמור בהרבה, מאשר איזה מנוע כושל או מתלה מאפן או מזרקים דפוקים.
תראו כמה כלי רכב עלובים ייצרה טויוטה ועדיין היא נחשבת "אמינה" ו"מחזיקה טוב את המחיר"... בכל העולם, פחות או יותר.
וצריך גם לקחת בחשבון שרוב התקלות האלה, קורות ב"יד השנייה" והלאה - בד"כ.. אל תתחילו אם "אני מכיר..." וכו'. בתקופת 3 השנים הראשונות, אני בטוח שטויוטה מראה אמינות מופלאה... כמעט כמו כל רכב חדש.
הקונה המאושר, שקנה אוטו חדש, מבסוט עד הגג.
ולבעלים שבא אחריו... (כמעט) תמיד ניתן להגיד/לשכנע שהוא עשה משהו לא בסדר או שזו תקלה חד פעמית או כל דבר אחר, שלא יצור את הרושם שיש פה בעייה כוללת.
הדוגמא הטובה ביותר היא דווקא זו שיואב העלה - של ההוא מהגן של הילדה. חי יפה מאוד עם הדשבורד המתפורר ובכלל לא ידע שזו בעייה כוללת.
לא כולם גולשים פה ולא כולם "מבינים".
למרות שבשנים האחרונות, עם כל המידיה החברתית, "העבודה" של היצרנים (למזער ולהסתיר ו.. לנהל) נעשית קשה יותר.
אבל עדיין - בארץ מפגרים אחרי כולם, בגלל שפה אוטו זו ההוצאה הגדולה ביותר , אחרי דירה/בית.
ועדיין. אחרי כל זה.
אם הייתי יכול להשיג נלדקרוזר 80 במחיר ראלי... זה מה שהייתי קונה.
בשנת 2015 עלו על הכביש 1237 לנדקרוזרים חדשים, 400 פאג'רו ו 69 דיסקברי 4
בשנת 2014 עלו על הכביש 854 לנדקרוזרים חדשים, 205 פאג'רו ו 87 דיסקברי 4
לא הלכתי יותר אחורה.
אם היתה תקלה סדרתית אתם חושבים שניתן היה להסתיר אותה? אם רק 100 מכוניות תקולות סדרתית (שכל אחת מהן עלתה בין 300 אלף שקל ל 400 אלף שקל) זה לא היה צף לתקשורת כמו TSI או DSG או הגיר הרובוטי של פורד פוקוס דור קודם?
סליחה שאני מקלקל לכם עם הסטטיסטיקות.
אגב ברנרד, המדיות החברתיות בארץ מפותחות לא פחות מבארה"ב, אולי הרבה יותר. (מה עשיתי, עכשיו עוד נאום שאני לא הולך לקרוא)
זהו, יואב.
איבדת את "זה".
נהיית כמו גרשון - משפטים חסרי משמעות (לבד מבתוך ראשו... שם הכל ברור, אני בטוח, אבל בדרך לאינטרנט... משהו "זז").
מה בדיוק רצית להגיד במשפט האחרון... רק אתה ואלוהים יודעים.
ולשאלתך הראשונה - כן. ניתן.. כמו שעשו עד עכשיו עם הדיפרנציאלים והמזרקים ועוד... מה לא ברור?
יואב, אתה אוהב סטטיסטיקות ואחוזים.
אז שים לב שהגידול מכירות של הפג׳רו באחוזים הוא משמעותי יותר
כמו שענה לך ברנרד, ניתן ועוד איך, וטויוטה אלופים בזה, הינה יש לך פה שרשור חדש שפתח בחור עם תקלה, כתבו לו תגובות שעד היום אני לפחות לא ראיתי שמישהו כתב אותם אבל ידעתי אותם, זה שבעלי טויוטה "נילחמים" ביבואן/יצרן ע"מ לקבל את מה שמגיע להם, או לחלופין המחירים שמשלמים ויוצאים בדלת האחורית בשקט, כי טויוטה לא מתקלקל.
ואם אתה משווה מכירות, אז בזמנו הטרופר למשל שהוא זה שהשלים את החגיגה ביחד עם הפג'רו, טראנו, פראדו, היה תותח המכירות, רק ב 99 כששווק בגירסת הידני בלבד נימכר בחודשיים 300 יחידות, ב 4-5 שנים ששווק עלו לכביש בערך 6000 כלים אם לא יותר, וזאת גם אחת הסיבות למחיר הנמוך, השוק מוצף.
אני לא יודע מאיפה הנתון שלקחת לגבי הלנדקרוזר, אבל בלוחות מכירה יש יותר דפים לפג'רו מאשר לטויוטה, שזה גם מסביר את מחיר השוק, היצע וביקוש.
http://m.globes.co.il/news/m/article.aspx?did=87775
אה... אז תגיד..
ואני התכוונתי, שלמרות שקשה יותר להסתיר בגלל המידיה החברתית, יבואן טויוטה בארץ עדיין מפגר אחרי כולם.
עדיין מנסה "לסגור דברים בשקט" או להאשים את הלקוח או לתחמן בהחלפת חלקים סלקטיבית - כפי שעולה מכל מיני שירשורים..
עדיין לא למדו שם, אצל היבואן, שהיום תחלופת המידע כזו, שכל מיני טריקים, לא ממש עובדים יותר.
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
הדברים ה"קשים" זה לגבי הפראדו.
הלנדקרוזר מ 2004/5 לדעתי השתפר, אבל כתבתי, עדיין ישנם תקלות שיש כמו בכל רכב אחר, רק שבטויוטה זה עולה הרבה יותר, בסכום קניה שבסביבות ה 80 -100k אין הרבה ברירות, המתחרה הישיר הוא הפג׳רו קינג שמבחינתי עדיף וייתן מענה מצויין לנסיעת כביש וטיולים ברוב המסלולים בארץ עם טיפה הגבהה ומיגון, אבל מה לעשות לא כולם אוהבים אותו.