-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אתה טועה ביחידות המידה, וגם במספר.
הרכב טוען בהספק של 10.5kw.
זה מגיע משלוש פאזות, שכל אחת נותנת כ16 אמפר.
ומה לגבי העתיד ?
אני שואל כי אני בתהליכי בניית בית.
הרי בעתיד כנראה שהסוללות יהיו יותר גדולות ונרצה לטעון אותן מהר יותר.
כלומר מינימום להכין 20X3 לכל רכב, כלומר 40X3 ללוח המשנה בחנייה לכל בית מגורים (אני כותב בכוונה כך כי במצב שנטען רכב אחד הוא יוכל למשוך לעצמו יותר).
וזה נתונים שנכונים להיום, כלומר....אלו בתים שיצטרכו לקבל הזנה 80X3 אם לא רוצים להתעסק בזה שוב עוד עשור.
האפשרות השנייה זה שיותקנו מערכות קבלים או סוללות שידעו לאגור כמות גדולה של חשמל לאט לאט כשהרכב לא בטעינה ובכך למתן את זה.
השאלה כמה יעלה לתחזק את זה ואיזה דרישות כיבוי אש יבואו עם זה.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
ומה לגבי העתיד ?
האפשרות השנייה זה שיותקנו מערכות קבלים או סוללות שידעו לאגור כמות גדולה של חשמל לאט לאט כשהרכב לא בטעינה ובכך למתן את זה.
השאלה כמה יעלה לתחזק את זה ואיזה דרישות כיבוי אש יבואו עם זה.
או סוללות עם פאנל סולארי או טורבינת רוח (ואז נחזור לשרשור הסוללות, איזה עדיף ואולי שווה להחליף את אלה של חברת חשמל).
לגבי הסבתא, הסבתא מבזבזת כסף (פנסיה/ביטוח לאומי) הילד יכול ללכת לצבא ולקבל שכר רעב עוד כמה שנים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מעולה. שיקדחו להם בדשבורד ויתקעו להם מובילאיי שיצפצף להם בנשמה.
...
בשביל מה צריך מובילאיי? יש בטסלה מערכת בילט אין שפעילה גם ללא ה FSD.
אפשר לבטל או להגדיר רק התרעה על סטיה מנתיב ואפשר גם להגדיר תיקון אוטומטי.
אותו דבר לגבי בלימת חירום והאצת חירום כשהרב מזהה התקרבות מאחור.
דרך אגב - בטסלה החלו השבוע בניקוד "נהגים בטוחים" ולפי זה יאשרו או שלא - שימוש בנהיגה האוטונומית ובאפשרויות שלה לפי הדירוג. כנראה הבינו שזה לא מתאים כרגע לכל אחד.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אם להיות הוגנים הנתון החשוב יותר הוא כמות תאונות לנסועה, ביחס לרכבים אחרים. תיאורטית יש מצב שהאוטו פיילוט מנע יותר תאונות מאשר גרם.
השיקוץ הבטיחותי מבחינתי הוא הקונספט של תפעול הרכב כולו ממסך המגע, לא קשור לחשמלי או אוטונומי.
גם בלי הנהג האוטונומי - המערכת של טסלה בלמה אותי פעמיים כבר, פעם אחת מנעה תאונה בטוחה ובפעם השניה רק הגיבה קצת יותר מהר ממני..
בינתיים המערכת הבסיסית שקיימת לא מושלמת אבל מדהימה בעיני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
...
השיקוץ הבטיחותי מבחינתי הוא הקונספט של תפעול הרכב כולו ממסך המגע, לא קשור לחשמלי או אוטונומי.
לא מדויק (אני מניח שאתה מתכוון לטסלה), לא יודע אם נהגת ברכב כזה או לא, אבל בזמן נהיגה אני נוגע במסך לצורך אחד בלבד - מענה וניתוק טלפון (גם זה קצת מפריע לי אבל זה היחיד..). רדיו מופעל מההגה, בקרת שיוט מההגה, מזגן מופעל על אוטומט קבוע, מה עוד צריך בנהיגה?
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
לא מדויק (אני מניח שאתה מתכוון לטסלה), לא יודע אם נהגת ברכב כזה או לא, אבל בזמן נהיגה אני נוגע במסך לצורך אחד בלבד - מענה וניתוק טלפון (גם זה קצת מפריע לי אבל זה היחיד..). רדיו מופעל מההגה, בקרת שיוט מההגה, מזגן מופעל על אוטומט קבוע, מה עוד צריך בנהיגה?
או, סוף סוף יש לי את מי לשאול:
אנא ציין לגבי הפעולות הבאות איזה מהן מחייבת תפעול מהמסך, ואם כן האם דורשת דפדוף בין תפריטים (כלומר למעט "כפתורים" שתמיד אבל תמיד זמינים ללחיצה):
שינוי טמפ בבקרת מיזוג.
כיבוי מזגן (כלומר מעבר לאיוורור בלבד) והדלקתו.
הפעלת מפשיר אדים קדימה ואחורה.
הדלקת (ובעיקר כיבוי) חימום כסאות.
הפעלת מגב ידנית מיידית (רסס של משאית וכאלה).
הפעלת מגב אחורי בנסיעה קדימה.
העברת מגבים מידני לאוטומט.
מעבר מרדיו למדיה וחזרה. מיוט. פואוז.
הדלקת אורות חניה ודרך, מעבר אור גבוה/נמוך, הפעלת איתות חירום (משולש אדום).
כיבוי בקרת אחיזה.
תודה!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מה נפלא בדיוק?
רובנו המכריע היה מוותר על נהיגה מנהלתית ומחליף אותה בעיסוק אחר. נהיגה היא בזבוז זמן ובני האדם גורמים לה להיות מסוכנת ולא יעילה.
כולנו מייחלים לרגע שיקחו מאיתנו את המטלה הזו כבר.
:mad::mad::mad:
הייתי חוסם אותך מהחברים שלי בפייסבוק, אבל אין לי פייקבוק ...
נחרד מהמחשבה שיגיע גיל/מצב שאזדקק לשירותי הסעה מהבנות שלי
רענן
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
לא הבנתי עם מה יש לך בעיה.
עם פייסבוק?
עם הבנות שיסיעו אותך?
או עם רכב אוטונומי שיסיע אותך?
לדעתי כל האפשרויות מתלכדות לבעיה אחת של חוסר יכולת לא להיות בשליטה. יש מצב?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לא הבנתי עם מה יש לך בעיה.
עם פייסבוק?
עם הבנות שיסיעו אותך?
או עם רכב אוטונומי שיסיע אותך?
לדעתי כל האפשרויות מתלכדות לבעיה אחת של חוסר יכולת לא להיות בשליטה. יש מצב?
צודק !
ואני זועם על זה שקבעת אקסיומה שכולנו היינו מוותרים על המטלה.
מנסה לתאר מה היה קורה אם את הכולנו, היית מחליף בנשים.
נראה לי שכבר היית מובל בכיכר העיר מרוט שערות משומן ומסתובב על הגריל :cool:
רענן
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
כפי שתוכל לראות בקטע שציטטת רשמתי ״ רובנו המכריע״.
אתה הפכת את זה ל״כולנו״.
עם נשים אני לא מתעסק.
כבר בגן עדן אשה לא צייתה לאלוהים אז אין לי ציפיות.
אני השארתי מקום למתי מעט שמתעקשים לנהוג אע״פ שזה מבזבז את זמנם, נעשה בחוסר יעילות ובזבוז תשתיות וזמן, גורם לעומסים מוגדלים וכמובן עולה בחיי אדם.
למרות החסרונות תארתי לעצמי שיהיו כמה שיתעקשו ואני מקווה שבתחבורה מודרנית ( לצורכי תעבורה) זה ישלל מהאזרחים. לפחות בנתיבים ובשעות העומס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כפי שתוכל לראות בקטע שציטטת רשמתי ״ רובנו המכריע״.
אתה הפכת את זה ל״כולנו״.
הבהלת אותי לרגע !
אני מודע שיש לי שמיעה סלקטיבית, אבל ראיה סלקטיבית ???
קרא שוב את מה שכתבת.
בכל אופן,
מקווה שאת החופש לנהוג לא ייקחו בקדנציה שלי
רענן
-
סליחה. הכוונה כמו למעלה - רובנו המכריע.
וכשמכוניות אוטונומיות יכנסו אני מניח שיפרידו את המכוניות הפרימיטיביות ולאט לאט יצמצמו להן את הנתיבים ויוציאו אותם מאזורים מסווימים על מנת ליעל את התנועה.
נהג בן אנוש הוא מוגבל ואיטי וסובל מהמון טעויות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
נהג בן אנוש הוא מוגבל ואיטי וסובל מהמון טעויות.
שוב אתה מתנסח בהחלטיות .
אני חושב שאתה טועה !
ושאני ואתה לא נזכה לראות מכשיר אוטונומי שמסיע בני אנוש במהירויות (לפחות כמו שעכשיו אנחנו רגילים להם)
בתוך שטחים עירוניים בקרבת מדרכות עם ייצורים חיים ועוסקים בספורט על גלגלים למיניהם.
אוטונומי מבחינתי, אין שום יכולת ו/או אמצעי התערבות (בלימה/ שינוי כיוון) לבני האנוש.
רענן
-
מפיק הנאה גדולה בנהיגה אל ועל מסלולים בערד ושדה תימן וכמובן בנהיגה אל ובשטח לטיולים.
סובל (מניח, כמו כולם) מנהיגה בפקקים (לא נראה לי שמישהו מפיק שמץ הנאה בנהיגה כזו).
אישית, אשמח מאוד לוותר על נהיגה בפקק.
השאלה הגדולה היא איך שומרים על יכולת הנהיגה האנושית כאשר הרכב האוטונומי יכנס (והוא יכנס, אם נרצה או לא…)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
לא שומרים.
מה שהמייחלים לרכב אוטונומי נזהרים מלהתייחס אליו, הוא שכש"ישללו" אז ישללו הכל. לכולם. בכל מקום.
לא תוכל לבחור לא לנהוג בכביש, אבל כן לנהוג בשטח או על מסלול.
כי יאסרו עליך לנהוג בכלל. בכביש, בשטח. ומסלול כבר לא יהיה. כי את "הרוב" זה לא מעניין.
בשם האיסור הקולקטיבי "לטובת הרוב המכריע", יהיה אסור לנהוג בכלל.
כי כל הפטנטים הנוראיים האלה הולכים יד ביד עם כפייה ועם שלטון טוטליטארי.
לא רוצה לנהוג? סע באוטובוס או מונית או רכבת ואל תציק לאחרים.
בפנטזיה שלי, מרכזי פיתוח לרכב אוטונומי צריכים לזכות לאותו טיפול שהטרמינייטור ושרה קונור מעניקים למעבדות של סייברדיין ב"שליחות קטלנית 2". כאמור - חבל שזו רק פנטזיה....
הדבר היחיד שאני באמת מייחל לו, זה שפיתוח הזוועה הזו ייתקל באינספור קשיים, בעיות, תקלות, באגים, תאונות עם ובלי נפגעים, בעיות משפטיות, שאלות אתיות בנוסח הסבתא והילד ועוד מרעין בישין שיעכבו ויעכבו את זה עד קץ כל הדורות.
או לפחות עד אחרי שאני איאסף אל אבותיי. אחר כך תעשו מה שאתם רוצים.
-
תזכורת: זה שרשור על רכבים חשמליים.
בתי וחברותיה לקחו את האיוניק לשלושה ימים בכנרת.
לאחר שהן הבינו שעל הדשא יש רעש, זבובים, שמש, הן קיפלו כסאות אחוריים, העבירו את המזרונים לאוטו ועברו לישון במזגן.
https://imageshack.com/i/pmVSX5Dvj
מבחינת טעינה אל/מ ובאיזור, יש תחנות אולטרא מהירות ביזרעאל ובהאון. 175kw.
אנחנו זיהמנו עם ההיילקס את המדבר בזמן הזה.
-
פתרון לא רע למזגן באוהל.
משדרג את חווית הקמפינג בלי להרעיש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
או, סוף סוף יש לי את מי לשאול:
אנא ציין לגבי הפעולות הבאות איזה מהן מחייבת תפעול מהמסך, ואם כן האם דורשת דפדוף בין תפריטים (כלומר למעט "כפתורים" שתמיד אבל תמיד זמינים ללחיצה):
שינוי טמפ בבקרת מיזוג. לחיצה על כפתור בהגה ופשוט להגיד למזגן מה לעשות, או ללחוץ על כפתור במסך הראשי
כיבוי מזגן (כלומר מעבר לאיוורור בלבד) והדלקתו. תפריט משנה שנפתח בלחיצה על הכפתור הראשי של ההפעלה/כיבוי בתחתית המסך
הפעלת מפשיר אדים קדימה ואחורה. כנ"ל
הדלקת (ובעיקר כיבוי) חימום כסאות. לחיצה על כפתור בתחתית המסך
הפעלת מגב ידנית מיידית (רסס של משאית וכאלה). יש ידית מוזרה כזאת בצד שמאל של ההגה, היא גם מפעילה את האיתות אם צריך ויש פיצ'ר מענין - אחרי הניגוב הרגיל, עוברת עוד שניה או שתיים והמגב עובר עוד פעם אחת לניגוב נוסף
הפעלת מגב אחורי בנסיעה קדימה. אין כזה
העברת מגבים מידני לאוטומט. אצלי זה על אוטומט תמיד, עם הפעלה ידנית במידת הצורך כפי שכתבתי שינוי הזזה באצבע ואז מופיע תפריט נוסף בתחתית המסך ייעודי למגבים
מעבר מרדיו למדיה וחזרה. מיוט. פואוז. לזה צריך להפעיל תפריט, אבל ככה זה לדעתי ברוב הרכבים. ווליום/מעבר תחנה ע"י כפתור על ההגה
הדלקת אורות חניה ודרך, מעבר אור גבוה/נמוך, הפעלת איתות חירום (משולש אדום). שאלה אמיתית? אורות אוטומטיים, יש ידית לאורות גבוהים, איתות חירום יש כפתור מעל הראש שינוי בהגדרות דרך תפריט משנה
כיבוי בקרת אחיזה. אין אפשרות חוקית, יש אפשרות לעקוף את החוקים ע"י הפעלת תפריט "סודי"
תודה!
אם תרצה ובמקרה תהיה בסביבת רמת הגולן נשמח לעשות לך סיבוב. הרכב חכם מאוד עם הפעלה פשוטה ונוחה מאוד.
בנוסף יש כ 180 פקודות קוליות לפי מה שהבנתי, מניח שאפשר להפעיל כמעט הכל ע"י דיבור, ניסיתי חלק (כמו לדוגמה הורדת טמפ מזגן), עובד נפלא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אפילו אם נקח תשתית בית בודד, לא משודרגת, וננהל חכם את הטעינות, היא תוכל לתמוך במהלך לילה של 7 שעות ב6 מכוניות.
חתיכת זובור.
אני כבר רואה את הצעקות על ״מי הוציא לי את האוטו מהטעינה?!?״..
״מה, שלך כבר שעה בטעינה ולי אין בכלל אחוזים!״
בלבלבלה…
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
טסלה לא מחכה. היא מוציאה מכונית , בידיעה שיש בעיית תשתיות (זה לא רק תשתית טעינה, תראו את הכניסה שלהם בארץ, אפילו חלפים ושרות מסודר אין להם. איזה יצרן מכוניות אחר היה מצליח להכניס כך מכוניות לארץ?!).
ההנחה היא, שהשימוש והחדרת המוצר, יצרו ביקוש כזה שלמדינה לא תהיה ברירה אלא לפתור את הבעיה.
המדינה לא תשים עליך רבע עורלה משומשת במקרה כזה.
ראה בטרפלייס.
גם שם בנו על גיבוי ממשלתי לא קטן.
כל ההייפ, התמיכה והקידום ואנשים נשארו עם גרוטאות חסרות ערך, ופילים כחולים מפוזרים בארץ.
-
טוב.. איתגרת אותי מיכה אז יצאתי לבדוק - אפשר לעשות כל מה ששאלת לגביו בפקודות הקוליות, אבל כרגע רק באנגלית.
חייב לציין שממש נהניתי עכשיו לבדוק את הפקודות הקוליות. ;)
מעבר לפקודות הקוליות (יש גם מצחיקות - "חם לי בביצים" מוריד 4 טמפ.., open buthole - פותח מכסה טעינה ויש עוד כל מיני כאלה) לא זכרתי את המיקום של כל הכפתורים בעל פה (כנראה כי זה די אינטואיטיבי..);
בקרת טמפ - כפי שכתבתי - כפתור ייעודי בתחתית המסך (לחיצה קצרה על המאוורר פותחת את התפריט המלא, ארוכה מכבה/מפעילה את המיזוג)
הפעלת מפשירי אדים כפתורים ייעודיים בתחתית המסך
שינוי מצב מגבים בתפריט שנפתח מכפתור ייעודי בתחתית המסך
מקורות מדיה - תפריט שפתוח חלקית תמיד ואם לא אפשר לפתוח בלחיצת כפתור ייעודי בתחתית המסך, לחיצה עליו מרימה את התפריט המלא - לחיצה נוספת על המקור הרצוי מעבירה אליו.
דרך אגב, הפקודות הקוליות גם מאפשרות לך להפעיל את הניווט ללא מגע יד, רק באנגלית כרגע, אבל לפני שבוע קיבלנו מקלדת עברית, מי יודע אולי בקרוב נקבל גם פקודות קוליות בעברית.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
המדינה לא תשים עליך רבע עורלה משומשת במקרה כזה.
ראה בטרפלייס.
גם שם בנו על גיבוי ממשלתי לא קטן.
כל ההייפ, התמיכה והקידום ואנשים נשארו עם גרוטאות חסרות ערך, ופילים כחולים מפוזרים בארץ.
יש כבר משהו בסגנון, או בדרך לשם - הדגם הראשון של חברת GAC שנמכר כאן עד לא מזמן, לפי מה שהבנתי כמה מאות יח נמכרו עד שעסק הביש הופסק - אין לרכב תקינה. מקווה מאוד שהחברה לא תזניח את הלקוחות.
זיו - לא מדויק שאין להם חלפים או שירות ולגבי זה - כולם מסתכלים על טסלה, אבל כבר יש רכב מבחן איוניק 5 עם בעיה של חלפים, לא ראיתי כתבות על זה..
-
יש כמה פעולות שהן פעולות נהיגה מיידיות - כמו שינוי מצב מגבים - ולדעתי זה לחלוטין לא קביל שיהיו דרך תפריט או יותר מתנועה אחת בודדת - וכן, פקודה קולית לא לגיטימית כי לא תמיד זוכרים מה לומר - וגם תנסה לומר את הפקודה ותראה שזה לוקח יותר זמן מלהזיז אצבע. אם היא תבין את המבטא שלך.
וזה עלול להיות קטלני.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יש כמה פעולות שהן פעולות נהיגה מיידיות - כמו שינוי מצב מגבים - ולדעתי זה לחלוטין לא קביל שיהיו דרך תפריט או יותר מתנועה אחת בודדת - וכן, פקודה קולית לא לגיטימית כי לא תמיד זוכרים מה לומר - וגם תנסה לומר את הפקודה ותראה שזה לוקח יותר זמן מלהזיז אצבע. אם היא תבין את המבטא שלך.
וזה עלול להיות קטלני.
אסף.
מה זה שינוי מגבים?
אני מפעיל מגבים מיידית דרך הידית של האיתות, זה לא מספיק? מיכה שאל לגבי החלפה ממצב אוטומט לידני..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
אם תרצה ובמקרה תהיה בסביבת רמת הגולן נשמח לעשות לך סיבוב. הרכב חכם מאוד עם הפעלה פשוטה ונוחה מאוד.
בנוסף יש כ 180 פקודות קוליות לפי מה שהבנתי, מניח שאפשר להפעיל כמעט הכל ע"י דיבור, ניסיתי חלק (כמו לדוגמה הורדת טמפ מזגן), עובד נפלא.
תודה על התשובה המפורטת וההזמנה הנדיבה!
לענייננו אני מאלה שכל הזמן משחקים בטמפרטורה, ובעונות המעבר עם כיבוי והדלקת המזגן. לעשות את זה דרך תפריט משנה על מסך מגע זה עונש בל יתואר, ואחת הסיבות שבחרתי איוניק 5 שיש לה ממשק טיפה יותר 'ישן'.
לפני כמה שנים נסעתי ברנו שכורה כלשהי וחוויתי את העונש הזה על בשרי, לא יקרה.
אגב שכחתי לשאול על העברת המזגן למצב סירקולציה, מניח שגם זה דרך תפריט משנה..
ובנוסף האם רואים את המסך טוב גם בשמש ישירה ובעת שימוש במשקפי שמש?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
ויש פיצ'ר מענין - אחרי הניגוב הרגיל, עוברת עוד שניה או שתיים והמגב עובר עוד פעם אחת לניגוב נוסף
תודה!
פיצ'ר מעניין?................. בשביל זה לא צריך לשים 200,000++ שקל על טסלה. יש את זה גם בפוקוס 2010 ליסינג אדישן שעלתה 2% מזה....
וכל פעולה שקשורה מיידית בנהיגה שאינה מופעלת אינטואיטיבית בקצה אצבע עם מתג/כפתור/ממשק שדומה/זהה לכל מכונית אחרת, היא מסוכנת. נקודה.
-
כמו שכתבתי מיכה, אתה מוזמן לסיבוב במידה ויתאפשר לך אם זה ממש מענין אותך, נראה לי שמיציתי את השרשור הזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
וזה עלול להיות קטלני.
אסף.
אני רק אניח את זה כאן ...
https://youtu.be/TqAu-DDlINs
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חתיכת זובור.
אני כבר רואה את הצעקות על ״מי הוציא לי את האוטו מהטעינה?!?״..
״מה, שלך כבר שעה בטעינה ולי אין בכלל אחוזים!״
בלבלבלה…
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
2021. ניהול עמדות הטעינה ממוחשב.
-
אתה אמרת שאי אפשר במקביל.
-
אני מאמין לך שכתבתי את זה. זה נכון, לעמדה לא מנוהלת.
לכן כתבתי בדוגמא על יכולת הבית לתמוך בשישה רכבים שזה מנוהל.
-
קורא את הפוסטים של ה(כמעט) יחיד שתורם לשרשור עם חוויות ותמונות מהחיים, ונפלה ההחלטה.
כסף התחיל להכנס לחסכון. ברגע שיהיה כאן איזה ריביאן או משהו בסגנון, הוא יירכש.
לטובת דרור (וגם גיתאי שזרקלי משהו תוךמפגש אקראי על הכביש), תוזמן גםמערכת סאונד עם דונגל המחקה קולות מנוע, וג'ריקן קט ומסוגנן של בנזין עם שמן שרוף בשביל הריח (למרות שאני אישית מכור לריח של שתי פעימות).