אם תחפש ברשת, תגלה שרוב גניבות הזהות ברשת מתבצעות בשיטות האלה ולא ע"י כתיבת סטוקסנטים מטורפים.
סתם דוגמה ששוה לראות (סרטון בעברית):
https://youtu.be/zxJ7j-Xwc_4
Printable View
אם תחפש ברשת, תגלה שרוב גניבות הזהות ברשת מתבצעות בשיטות האלה ולא ע"י כתיבת סטוקסנטים מטורפים.
סתם דוגמה ששוה לראות (סרטון בעברית):
https://youtu.be/zxJ7j-Xwc_4
והנה סיבה למה כן צריך רכב אוטונומי .. הישראלי המצוי לא מסוגל לעזוב את הטלפון אפילו אם חייו תלויים בזה ..
https://www.ynet.co.il/articles/0,73....html#autoplay
מה שהכי מזעזע אותי פה .. זה עד כמה קל לאנשים לוותר לעצמם ..
הוא באמת פחד שיישרט לו הצבע מהמחסום בנסיעה אחורית מצילת חיים???
הוא באמת חיכה שיבוא מישהו וירים את המחסום כדי שיסע אחורה? ואם לא היו מגיעים להרים את המחסום, הוא היה נשאר במצב הזה?? בתוך הרכב??
כל כך הזוי הסרטון הזה שהוא חייב להיות אמיתי..רק אנשים אמיתיים יכולים להיות עד כדי כך מטומטמים...בדיוק כמו האמרה הידועה של איינשטיין לגבי האינסוף של היקום...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ושוב הטמבלפון.
איזה סדר גודל של אירוע רב-נפגעים צריך להתרחש כדי שיירד האסימון למטומטמים שמקבלים החלטות, כדי שיחייבו את יצרני הרכב להתקין, על פס הייצור, מערכת שחוסמת את מכשיר העיוועים הזה במכוניות?....
אבל לא. נזהרים לא לגעת במכשיר המקודש.
בהגבהות ובמכשירי קשר הם מחטטים לנו, אבל אוי למי שיגיד מילה כנגד הטמבלפון.
"אי אפשר לעשות כלום נגד התקדמות הטכנולוגיה"
"חלק בלתי נפרד מההוויה המודרנית".
"גזירה שהציבור לא יעמוד בה".
באמת?.......... אז שלא יעמוד. שיישב. בפנים.
ה"מטומטמים שמקבלים החלטות" במדינת ישראל אסרו לחלוטין שימוש ואף נגיעה במכשיר טלפון בזמן נהיגה, וגם אוכפים את האיסור הזה, במידה רבה,ועם קנס כבד.
למה בדיוק אתה מצפה עוד? יש לך רעיון פרקטי? לפני שאתה כותב פה את הפתרון שלך, תבדוק אם מה שאתה מציע אפשרי. ואל תגמור את זה כמו בבדיחה על צ'רצ'יל ובעיית הצוללות הגרמניות - מה הבעייה, נייבש את האוקינוס האטלנטי - איך? זה כבר בעייה של המהנדסים, שישברו את הראש!
ולמה לא לנסוע קדימה ? המחסום הוא רק על נתיב אחד בדיוק בגלל הסיבה הזו.
הנה קפץ המהנדס להגן על הטכנולוגיה גם במחיר חיי אדם.
כמו כל אלה ששומעים שהמכשיר שהם מכורים אליו אחראי ליותר מ-60% מהרוגי תאונות דרכים אבל מזדעקים למשמע הדרישה לעקור מהשורש אחת ולתמיד את המפגע הזה.
אוכפים? זיבי אוכפים.
עשרות ומאות אלפי זומבים על הכביש עסוקים בסימוס.
אם יש דבר אחד ראוי לאכיפה - זה העניין הזה, אבל גם נציגי החוק עצמם משחקים בטמבלפון בזמן נהיגה....
אם זה מסוכן וקטלני ואין אפשרות לאכוף את זה כמו שצריך - אז אולי זה לא צריך להיות זמין בכלל.
אז לשיטתך ולשיטת אלה שמוכנים להפסיק לנהוג רק כדי לא להפסיק לסמס, צריך להתעלם מזה.
ולדעתי כל עוד בני אדם נוהגים, (וזה אם תרצה או לא, מה שימשיך להיות ב-20 שנה הקרובות לפחות. כי הטכנולוגיה האוטונומית, מושא הערצתכם, נכשלת שוב ושוב בכל בדיקה ומבחן ותודה לאל, גם המומחים הכי גדולים מודים שזה ייקח יותר זמן ממה שחושבים), אולי לא צריך להיות טמבלפון במכונית. בכלל.
ואם הוא כן נמצא בתוך חלל תא הנוסעים, אז שלא יפעל.
והכוונה היא שמכיוון שאי אפשר לאכוף מכשיר סגור/כבוי, אז צריך לחסום/למסך אותו. להוציא אותו מכלל פעולה.
הטכנולוגיה למיסוך וחסימת קליטה סלולרית במכוניות קיימת ועובדת.
זה אפילו עלה לכותרות בארה"ב. מישהו שיחק בזה באופן פיראטי וגרם מדי יום ביומו למאות ואלפי נהגים לאבד פתאום את הקליטה באיזור מסוים. כראוי לחברה מכורה, בדקו את העניין. חיפשו וחיפשו ובסוף מצאו ותפסו אותו, את ה"טרוריסט".
במקום לתת לו את מדליית הכבוד של הקונגרס, לאמץ את הטכנולוגיה שלו ולהפוך אותה לתקן ולחובה בכל מכונית חדשה, זימברו לו את הצורה. כי במקום שבו מותר להיכנס לחנות ולקנות קלצ'ניקוב כדי להרוג את כל החברים שלך מהכיתה, אוי למי שיפגע בטלפון סלולרי.
אז זה אפשרי. הטכנולוגיה קיימת. "בעיה של המהנדסים?..." לא בדיוק אבל בערך. כי יש מצב שלא מעט מהנדסים כמוך, שמכורים לחדשנות ולטכנולוגיה ומעדיפים אותן על פני חיי אדם, יצטרכו למצוא פתרונות בניגוד לאג'נדה שלהם. שמע, זו תהיה לכאורה באמת בעיה שלכם - המצאתם טכנולוגיה קטלנית, עכשיו תמציאו דרכים לנטרל אותה. אבל הבעיה האמיתית אינה ברמת המהנדסים - על המהנדסים אני סומך שימצאו פתרון - אלא ברמת המחוקקים. על פוליטיקאים שהם אנשים נתעבים מעצם הווייתם, אני סומך הרבה פחות.
המחוקק יצטרך לחייב את יצרניות הסלולר להטמיע במכשירים התקנים כאלה שמנטרלים את פעולת המכשיר כשהוא במכונית. מכשיר ללא התקן ייעלם מהשוק. לא יאפשרו לשווק אותו.
לחייב את יצרניות הרכב לרכוש את הטכנולוגיה ולהטמיע אותה במכוניות שלהן - זה יותר חשוב מבלימה אוטונומית וממערכות מולטימדיה. זה יורכב במכוניות על פס הייצור ועל אפם וחמתם של היצרנים - כי זה יהיה מכוחו של חוק. יזהה את הימצאות המכשיר במכונית וישבש כל קליטה סלולרית ו/או WIFI במכונית כל עוד היא משולבת בהילוך ובתנועה.
ללא ההתקן - אין ולא יהיו תקינה ואישורי ייבוא למכונית הזו.
יצטרכו לבדוק את הימצאותו ותקינותו ברכב בטסט ובבדיקות הפתע.
כמו ESP - אין התקן? אופס, אין אישור יבוא למכונית.
עקפת את ההתקן?..... השתמשת בסלולר בנהיגה למעט ב-GPS/ניווט? (הוצאת/קבלת שיחה, הקלדה בווטסאפ/SMS, גלישה)?......
אחי - קבל את ה-סנקציה: לא קנס, לא שלילה. אלה כבר לא מפחידים אף אחד - אתה נכנס בפנים. לכלא.
כלא אמיתי. עם סורגים אמיתיים. כזה שבו רוצחים ואנסים יחגגו על התחת שלך בלילות. מצטער על הבוטות.
עונש שיכאב לך כשתתיישב לא בזהירות גם חודשיים-שלושה אחרי, כזה שיזכיר לך מדי יום להצטער על ההתמכרות למכשיר העיוועים הקטלני הזה.
כי בניגוד לחיטוטים בקפיצים ובצמיגים ובקשר - זה כן חשוב. כי זה קטלני וזה להיות או לחדול. כי טלפון סלולרי הורג בני אדם בכבישים מדי יום ביומו. זו לא דמגוגיה, זו עובדה מוגמרת. ומקבל החלטות בכיר שטוען שלא, הוא שקרן והוא פושע. משקר לאחרים ומשקר לעצמו ואחראי ישיר למותם של המונים.
טלפון סלולרי במכוניות הפך לבעיה אקוטית. ולבעיות אקוטיות יש כנראה רק פתרונות דרסטיים.
הציבור ההדיוט שמכור לטמבלפון בוודאות לא יאהב את זה. לחסל את היכולת לסמס בנהיגה, להפסיק להתעדכן באינסטוש ובפייסוש בזמן עקיפה בעליה.... זו תהיה פאקינג גזירה מבחיננתם. כזו שתוציא אנשים לרחובות. זו תהיה החלטה לא פופולרית שמישהו אחראי יצטרך לקבל ולהפגין הרבה חזון והרבה אומץ כדי לעשות צעד לא פופולרי שכזה. אתה מכיר פוליטיקאי כזה?... שאינו פושע וקומבינטור ומושחת ופופוליסט ואינו מונע על ידי אינטרסים?... כאן הבעיה האמיתית. אבל פשוט אין ברירה.
ואם זה לא קרה עד היום ולא קורה כרגע ולא יקרה בעתיד - זה לא כי אי אפשר אלא בגלל כסף. בגלל שחיתות, בגלל לובי חזק של חברות הסלולר והטכנולוגיה. מבחינתם חס וחלילה מלפגוע בציפור הנפש - טלפון סלולרי. גם כשמדובר בדיני נפשות. גם כשאנשים מתים בגלל זה כמו זבובים, גם כשמשפחות נמחקות. הם מוכנים לאלץ את כולנו להפסיק לנהוג, להפסיק ללכת, להפסיק לנשום ומסתבר שגם להפסיק לחיות - רק כדי לא להפסיק לסמס. הטכנולוגיה עלתה לכם לראש ועשתה לכם קצר רציני. בחיי.
אתה לא יכול לכתוב "אין לי מושג" בפחות מילים?
תאכלס,
איך תמנע מהנהג לסמס אבל תאפשר ניווט ומענה לשיחות נכנסות בדיבורית ?
איך תמנע מהנהג לסמס בלי למנוע את זה מהנוסעים האחרים ברכב ?
ברגע שתענה על 2 השאלות הפשוטות האלו, תוכל לקבל לגיטימציה לטכנולוגיה. בלי זה אתה יכול להמשיך לזעוק עד מחרתיים ואין לך סיכוי לשנות כלום.
ואיך תאפשר לנהגת שאיבדה בלמים בירידה מירושלים להתקשר למשטרה שהצליחה להציל אותה בזכות תושיה בשיחת הטלפון?
אסף.
פשש.... אין ספק שהיומנאי במשטרה פותר כל היום בעיות אונליין לנהגים שאיבדו בלמים...
כמה מאבדים בבלמים בירידה לעומת כמה מסמסים שמתנגשים זה בזה?
ו-GPS עובד גם כשאין קליטה, כפי שכל המשתמשים בחינם בעמוד ענן יודעים...
טכנולוגית חסימת קליטה קיימת. צריך רק להשתמש בה. כלומר צריך לרצות להשתמש בה. מה שבולט אצל המתנגדים ומנחה אותם זה חוסר הרצון המופגן לוותר על הסימוס. כמו שאמרתי קודם - מוכנים לשלם מחירים בלתי נתפסים רק כדי לא לוותר על ההתמכרות.
ניווט יכול לעבוד. GPS.
ברוב המכוניות החדשות כבר יש מערכת ניווט מובנית. ללא קשר לטלפון.
אבל אין ולא יהיו קליטה ו-WIFI במכונית נוסעת. רק כשהיא נעצרת ובורר ההילוכים ב-P. כן, יש לזה מחיר.
כמה חלקים מהפתרון שיכולים להוות התחלה:
1. חיבור הדיבורית משבית כל אפליקציה שהיא לא ניווט או שיחה.
2. הדיבורית עצמה משדרת אות במקרה שהרכב נוסע והיא לא מחוברת לכלום , ניידות מקבלות את האות ויודעות לבדוק את הרכב הזה. ( מקסימום יעצרו מידי פעם מישהו בלי בטריה)
3. דרישת סף לטסט: דיבורית כזו או חוסם קליטה סלולרית.
זה כמובן לא מושלם, אבל התחלה.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אומי, אל תנסה להתייחס לזה ברצינות. ועוד להביא פתרונות אפשריים וישימים - זה מעצבן את אנשי ההייטק מעריצי הטכנולוגיה.
1. לא רע, אבל לא יישים מיידית - תצטרך לשכנע את גוגל ואפל להכניס את זה למערכות ההפעלה של המכשירים ואז זה ייכנס למכשירים עתידיים או בעדכון תוכנה אוטומטי למכשירים שמוגדרים לכך.
2. סביר להניח שמי שמחובר לדיבורית מחובר גם לטעינה, אז הסבירות לדיווחי-שוא יורדת ...
3. אולי יש פה סיכוי שנראה את דרור תומך בגזירה נוספת שנאכפת עלינו בטסט ??
(אני יודע, זה מציל חיים אמיתי, נכתב בציניות...)
דרור, אני איש לואו-טק ובכל זאת מבין שיש באופן כללי בטכנולוגיה גם 'כמה' דברים טובים. זה בסדר לאמץ טכנולוגיות חדשות. זה יכול לעזור. תבוא רפוי זה יכול להיות לך נעים קצת טכנולוגיה מהכיוון הנכון.
ולא כל מי שמכיר ביתרונות הטכנולוגיה גם מסמס בנהיגה. זה קישור לא לוגי שאתה עשית וממשיך לעשות. אני מכיר בבונים חסרי קשר להייטק או לעולם הטכנולוגי בכלל, שמסמסים בנהיגה. ואני מכיר חוקרים בקצה של ההיי-טק שאפילו אין להם סלולרי, גם כאלה שלא נוהגים.
אסף.
רכב אוטונומי שנוסע לבד וחושב לבד, זה אפשר..
חסימת שיחות מבוקרת ממכשיר הטלפון זה אי אפשר..
נו באמת..אתם שקופים...דעות הפתיחה שלכם גורמות לכם להישמע מצחיק.
טל.
טל... כשאתה כותב 'אתם', למי אתה מתכוון? כי אף אחד לא כתב כאן בדיון שזה לא אפשרי.
אני אישית חושב שזה ממש בסדר ואפילו רצוי להתקין אפליקציה שלא מאפשרת לשלוח ולקבל מסרונים בנהיגה. (אגב... דרור.... מדובר בטכנולוגיה, זהירות). ואני גם מאמין, אפילו שזה לא עושה לי טוב, שהמכונית האוטונומיות בדרך ובגדול. אני גם מאמין (וזה כן עושה לי טוב) שאפילו דרור יזמין מונית אוטונומית כשהוא יצטרך להיכנס לתל אביב בעוד כמה שנים.
אז רק כדי שאני אדע - איפה זה שם אותי בחלוקה 'שלכם' (אני משתמש ברטוריקה הברלית ושם לב שזה ממש עושה חיים קלים להצביע על 'אתם' במקום הצורך לדייק) בין 'מעריצי הטכנולוגיה' לבין.... מי שלא?
אסף.
בגדול - המהנדסים רוצים שימותו כמה שיותר אנשים וכך המכונית האוטונומית תקבל לגיטימציה יותר מהר. לראיה - השנה נהרגו בישראל פחות אנשים מבדרך כלל, המהנדסים נבהלו - והנה אוקטובר עם כמעט 40 הרוגים.
בסקודה יטי שנסעתי בה לפני שנתיים, הדיבורית המובנית ברכב היתה מנטרלת את הטלפון לחלוטין (אין קליטה לכלום). כל השליטה בשיחות היא מגלגל ההגה. יש אפשרות להודעות מכפתורי ההגה, אבל ברור שניתן לבטל.
קיצור, אני לא חושב שיש ויכוח על כך שטכנולוגית לא צריך להמציא כלום. רק להכניס לחוק.
אבל,
כמו שחלק כאן חושבים שלמדינה אין זכות להחליט לי אם לנסוע ברכב ישן מזהם ולא בטיחותי,
יש אנשים החושבים שאין לה זכות לסגור לי את הטלפון.
דרך אגב, ומבלי להגן על אף מקליד הודעות ברכב עבריין מועד לסקילה....
האם אתם מודעים לאופציה להקלדה קולית?
אין הכוונה לשלוח קובץ קול, אלא לדיבור שהמכשיר מתרגם לטקסט ועובד גם בעברית באחוזי הצלחה מרשימים.
לגוגל יש מקלדת בשם gboard, שם מקליטים דרך כפתור מיקרופון מובנה במקלדת (לא להתבלבל עם כפתור ההקלטה שבוואטאפס, הכפתור המדובר נמצא מתחתיו), עובד לא רע בכלל ובוודאי להודעות קצרות, עדיין לא מצאתי איך ניתן לאמר סימני פיסוק או?.
אם הודעות טקסט יופיעו על המסך מולטימדיה בפונט גדול, ויהיה ניתן לענות בקלות על ידי לחצן מההגה, או משהו דומה על ידי הקלדה קולית, המצב יהיה פחות גרוע.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
יש נושאים שנזהרים מלדבר עליהם.
למשל, כמה הרוגי תאונות דרכים מצאו את מותם לא בגלל "סטיה מנתיב" אלא בתכל'ס בגלל טלפון סלולרי שגרם להסחת דעת שהיא זו שהביאה לסטיה מנתיב.
המספר האמיתי לפי הערכות שאף אחד לא מוכן לקחת עליהן בעלות/אחריות - בין 60 ל-70 אחוזים מההרוגים בתאונות דרכים.
כבר דובר על זה לא מעט. וזה מדהים כמה שהנושא הזה הוא כמעט בחזקת טאבו. "אי אפשר לעשות כלום" זה משהו שאני שומע גם מקולגות שלי. אנשים שעמוק בעניין של נהיגה ובטיחות. האם גם הם מכורים?.... האם עד כדי כך גדול כוחן של חברות הסלולר ויצרניות הטלפונים?....
בנוסף - אני לא מאמין למשטרה, בתי משפט ושאר גופים המשויכים למדינת ישראל. אחרי מעללי מערכת המשפט שלנו בכל מיני מקרים אחרים כמו רצח תאיר ראדה ועוד ועוד, אני כבר באמת לא מאמין לשופטים, לחוקרים, ואחרי 22 שנים בדסק חדשות של עיתון, בטח לשום דבר שמפורסם בתקשורת. כי מאחורי כל דבר יש אג'נדה ואינטרסים ויחצ"נים ולוביסטים.
גם לא במקרה התאונה מיום שלישי, כשמדברים על נהג שצרך קנביס רפואי זה נשמע לי כמו בלוף אחד גדול. אני אישית מאמין שזה היה שוב, כמו תמיד, משחק בטלפון.
המכשיר הזה רוצח. לא פחות מזה. ואוזלת היד של הרשויות בהתמודדות עם ההתמכרות לו, פשוט מייאשת.
מתברר שהאכיפה הפרועה והקנסות הכבדים לא באמת עוזרים. כי כולם עסוקים בטלפון. לא מסוגלים להיפרד ממנו.
קנסות לא משיגים כלום. תמיד יתפסו ויקנסו את מי שבתכל'ס לא עשה כלום.
אז מה הפתרון?
מוקסמי הטכנולוגיה ומסוממי האקזיטירוצים לקחת מבני האדם את הנהיגה.
ואני טוען שעד עד שכל המכוניות יהיו אוטונומיות באמת. כאלה שלא יזדקקו לנהג כלל בשום מצב, ללא הגה ואבזרי שליטה אחרים וזה עניין של יותר מ-20 שנה, לכל הפחות, צריך להציל עדו אלפי בני אדם ולכן אין ברירה אלא לסיים את הסיפור של הטלפונים. לא, ממש לא לקחת אותם מאיתנו פיזית, רק להוציא אותם מהמכוניות באמצעות רגולציה דרקונית ברמת יצרני הטלפונים ויצרני המכוניות.
ואחר כך ענישה חריגה כמו מאסר בפועל לאלה שהתערבו במערכת על מנת לנטרל אותה/לעקוף אותה.
זה בנפשנו.
המשפט הראשון שלך מעניין. כי אני מקשיב ברוב קשב, ושומע כמעט בכל ראיון או תדרוך של אנשי משטרת התנועה - שהגורם המסוכן ביותר בכבישים הוא הסחת דעת על ידי סלולרים. כך שבכלל לא נמנעים או נזהרים מלדבר על זה. להיפך.
אסף.
אין לי נתונים מספריים, אבל כאשר מצד אחד אני שומע ורואה כל יום כמעט על תאונות דרכים בגלל סטיה מנתיב הנגרמות מהסחת דעת הנובעות משימוש בטלפון תוך כדי נהיגה, ומצד שני אני לא זוכר ששמעתי פעם אחת על הרוגים בתאונה שנגרמה בגלל רכב מזהם ולא בטיחותי, זה די ברור לי שגם אם יש נתונים מספריים, הם יהיו חד משמעיים לרעת המקרה הראשון.
אם יש לך נתונים המראים אחרת, אתה יותר ממוזמן להציגם.
טל.