נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דרור,
שים לב מאיפה התחלת ולאן הגעת..
התחלתם אתה ואילן עם בעיה נקודתית של טענות לאספיר שמציעים קיט לרכב מסוים, עם טענות למה זה מותר וקיט של מישהו שלא העביר אותו תקינה אסור וכו', והגעת (שוב) למדינה בולשביקית בלבלבלבהה..
עד כמה שאני באמת נהנה מהכתיבה שלך, זו דמגוגיה בחצי זלוטיי.
הבנת הנקרא דורון?... אני לא יודע מה עם אילן. לי אין שום טענה לאף יבואן או מתקין. הם עסקים שרוצים וצריכים לעבוד ולהרוויח. לגיטימי לגמרי. יותר מזה - דווקא אספיר צדיקים ושקופים בשל העובדה שכבר שנים ארוכות הם לא ימכרו לך משהו שאינו חוקי ומאושר.
הטענה שלי היא רק למשרד התחבורע שהיבואנים ישבו איתו ואצלו כדי לגבש את התקנה באופן שלא יפגע להם בעסקים. זה אולי חוקי ולגיטימי לגמרי אלא שבעיני זה מסריח כי זה נטו על חשבון הציבור. אבל שוב - הטענות הן רק למשרד התחבורע שטובת הציבור אינה לנגד עיניו.
ואני קורא ומקשיב ומגבש דיעה, כמוך.
וממה שאני מבין, אין מקרה אחד, יש גל שהלך והתגבר.
והגיע לסף שהמערכת לא יכלה לסבול כשהתחילו נפגעים אמיתיים, וספציפית עם הרנגלרים שמשכו הכי הרבה אש.
וכן,
התקשורת בהחלט קיבלה את המנה שלה עם האירוע פציעה בשטח עם רכב מוחצן, זה חדש לך שזה מה שתופס כותרת?
נפגעים אמיתיים. כן, אחד התהפך ועאלק-נפצע והעניין הגדול היה כי הגלגלים שלו היו גדולים. ביג פאקינג דיל. הוא לא התהפך בגלל הגלגלים הגדולים אלא כי השתולל והתפרע וכנראה היה מתהפך גם עם צמיגי ה-32' המקוריים. זה חבל ועצוב אבל זה רק מישהו אחד. לצערנו בכל שבוע נפצעים וגם נהרגים בישראל עשרות בני אדם בתאונות דרכים. בכלי רכב סטנדרטיים לגמרי. תקניים מהחנות. מישהו מייצר תקנות מיוחדות להגביל אותם?... לא. כי הם לא מושכים עין. כשמשפחתומטית ליסינג מתהפכת זה באמת לא מעניין אף אחד. כשג'יפ מתהפך ישר יש כותרות ואני יודע כי רק 22 שנים ישבתי בדסק חדשות וראיתי בעיניים איך עושים בלגן גדול מכל תאונה של ג'יפים ו/או אופנועים. עבור התקשורת זה באמת ''מנה'' כמו שאמרת. הם זקוקים למנת הדם שלהם. גם המשטרה מחפשת רק את היח''צ כדי להראות לתקשורת שהיא עושה משהו. בעיני זה לא פחות מהזוי.
אני אומר מוגזם, כי הוא היה עם לוחית צהובה ועבר לכאורה טסט במכון.
מילא היה בונה מםלצת שטח ונוסע בה בשטח, אחלה- באמת שיהנה כל עוד הוא לא מסכן אחרים, אבל הוא ואחרים מאד דומים חשבו שדפקו את המערכת ונסעו על כבישים ציבוריים, וכן, יש לי בעיהה קשה עם זה.
יש כאלו שהשקיעו ובנו רכבים מאד מוקפדים, וכאלו שאתה בעצמך כינית "פיל שיכור" ובצדק.
זה לא לחרבן מהמקפצה?
נכון. אמרתי פיל שיכור על כמה כלים בודדים שבאמת כבר במפרט חד-מימדי לחלוטין ומידיעה אישית כולם כבר מזמן לא עולים על כביש. אבל שוב. מאות ואלפי מכוניות רגילות במצב רעוע עוברות טסט ונוסעות יומיום על הכביש הציבורי ואף אחד לא מחפש אותן ולא מוציא חוזרים מיוחדים למכוני הרישוי בעניינן. אבל את הג'יפים הנורמטיביים שלי ושלך כן מחפשים. זה רק כי הם בולטים לעין? אני יודע שכן.
לא הבנתי מתי ניתן היה לייחס לי אמירה שקשורה בנוסח הזה בשרשור, חיפשתי ולא מצאתי.
לפחות תדייק ותיצמד למה שהגיבו לך אם אתה משלב את זה בציטוט מישהו.
דמגוגיה אמרנו?
לא התייחסתי אליך אישית אלא לכל החבורה שמזמררת לטובת התקנה שפתאום רוחצת בנקיון כפיים ומדברת על סדר ומשמעת.
ואיך זה וכל המלל שאחריו קשור לזה שאתה ואילן ניסיתם לפרוק תסכול, שבחלקו מוצדק, על חברה שאין לה קשר למהלך, למעט זיהוי צורך צרכני ומכירת מוצר בצורה חוקית?
בפעם האלף - אין לנו שום טענה למתקין/יבואן זה או אחר. אילן מלין על איכות הקיטים וזה עניין אחר. גם לזה יש לי תשובה בשבילו - אולי ניסו לתפור עבור התקינה קיטים בעלות מינימלית כדי להפחית מהנזק לכיסו של הלקוח שבעל כורחו נכפה עליו לפרק מרכבו סט מתלים עדיף בהרבה שפתאום בין-לילה אינו חוקי.
מה הקשר בין מחט לתחת?
אל תתנצל בשמי, אני חושב שהתוצאה היא פועל יוצא של התנהלות שלהם, הם יכולים להלין רק על עצמם.
בשיא הבלגן, עברתי 2 טסטים בלי שום בעיה כמו עוד אנשים כאן=לא היה ג'יפוקליפסה יום הדין כמו שניסו לצייר.
נו באמת. מה אתה ילד קטן? אם לך לא היתה בעיה אז הבעיה לא קיימת?... אני נוסע בג'יפ שבמקרה הרע לא פחות תקין או תקני משלך. אבל אני חוויתי ארבע הורדות מהכביש וצרות בטסטים שכל אחד אחר היה מאבד עצבים ויושב היום בכלא על תקיפה של הבוחנים שמחפשים ומתעללים על לא עוול. כדי לעבור טסט אחד הרכב שלי נכנס בשנתיים האחרונות בממוצע ארבע פעמים למכון הרישוי והעלות המצטברת עוברת את ה-1000 שקלים לכל טסט! וזה מבלי להחליף חלק אחד באוטו!... פשוט כי הוא תקין לגמרי ובכל זאת אני צריך לשלם עבור ארבעה מבחנים חוזרים וכל מיני בקשישים וזנבות רק כדי שיחתמו לו על הרשיון. זה הזוי. זה מושחת וזה זועק. ואני עוד אמור לומר תודה כי הסכימו להכניס את הג'יפ למכון ואחרי שהג'יפ כבר נכנס, בסוף הוא יעבור כי הוא תקין. זו רק שאלה של סבלנות, אורך רוח ועומק הכיס. לאריאל שום דבר לא עזר והוא נאלץ לחפש מכון אחר.
מותר לך לקנא, למה אתה מייחס לי את הבעיות שלך? ממש לא מתבייש, ממה יש?
וכן,
כעובדה, זו קבוצה מוחצנת שדומיננטית יש בה יותר רנגלרים מדגמים אחרים.
כתבתי גם היילקס מוגזמים על הכביש, למה את זה לא ציינת? כי זה לא מתאים לדמגוגיה?
בחייאת דרור,
תמצא מישהו אחר לנבוח עליו את הסיסמאות האלו.
זכותו של כל אחד להיות מוחצן ככל שירצה. טעם אישי זה עניין אפעס... אישי. מה זה עסקך? לא מכריחים אותך ואותי לטייל איתם. אלא אם אתה באמת מקנא בהם.
לא עשו לי כלום.. עשו לעצמם.
אישית אני הרווחתי מהשטויות שלהם.
אני מרגיש הרבה יותר בנוח לנסוע בכביש בלי הדבר שהכי הציקו עליו, גובה הרכב, בייחוד מול דבילים שאין להם שום הבנה איך בכלל לאתר שינוי מבנה או מאיפה מודדים רכב.
אני ועוד אלפי אנשים נורמטיביים, בשורה התחתונה הרווחנו מהמהלך.
אלפי אנשים לא פחות נורמטיביים ממך, נדפקו עד העצם מהמהלך המטופש הזה ונדחקו לפינה. ועכשיו הם כבר אפילו לא בתחום האפור ואין להם ברירה אלא להידחק לתחום הפלילי ממש. זה השחור. אם עד עכשיו אתה מתעקש לא להבין.
אתה שוב ושוב מתעלם שמי שרוצה ללכת על אקסטרים, יכול ללכת למסלול תקינה עצמאי, נכון זה עולה כסף, אבל אם כבר שפכת על הרכב מאות אלפי שקלים בשדרוגים, מה זה כבר בשבילך עוד כמה אלפים על תקינה אישית?
אהה.. זה לא סקסי כמו עוד אביזר על הרכב.. שכחתי.
אז ננסה שיטת מצליח, ניסע על כביש ציבורי, נשלם למאכר ונקווה לטוב ושיתפסו אותנו נזדעק על אוולות השלטון הבולשיביקי.
ברור, הכי הגיוני.
זו בדיוק ההגדרה של הקוזאק אם לא הבנת.
זה עוד לפני שאם האדונים האלו היו חושבים קצת, היו יכולים להתאגד ולהעביר תקינה לקיט ולחלוק את העלות בינהם, אבל שוב, את מי זה מעניין?
מי שעניינו ברכב אקסטרים, שיילך לתקינה פרטנית. חלקם אכן עשו זאת והאחרים באופן טבעי ומתבקש אכן ממעיטים בנהיגה בכלים הללו ביומיום. אבל הבעיה אינה בהם ואיתם אלא עם כלי רכב די רגילים ונורמטיביים, לא שונים משלך במהותם, שנדרשים עכשיו לתקינה פרטנית שעלותה כערך הרכב כולו ו/או לתעלולים וקומבינות שבתחום הפלילי. נו, אני מרגיש כמו תקליט שבור שצריך לחזור על זה בפעם האלף. אבל כל עוד זו לא בעיה אישית שלך אז היא לא קיימת?.... אני מת על הלוגיקה שלך....
אז כנראה שבכל העולם המערבי הסרחון פושה וקיים, וכמו הגנב היהודי הראשון, הנה הצטרפנו למשפחת העמים המוטוריים.. לא..
התרגלנו לתחום האפור, היה נוח לכולם עד שקרה מקרה ואי אפשר היה לחזור אחורה, אז אמצו תקינה בינלאומית מקובלת וותיקה, גם על זה תלין?
יש לך אופציה לתקינה פרטית (עולה כסף כמובן, אבל יש כאלו שעשו), אז גם כאן יש לך פתרון, גם על זה תתלונן?
אתה היית עושה תקינה פרטנית שעולה כמעט כמו כל הטנדר הלא-חריג שלך רק כדי שתוכל להמשיך לנהוג בו ביומיום כרגיל?... לא. גם אני לא.
מצד שני בדגמי כלי רכב מסויימים, גם עם אקזמפלר סטנדרטי ולא מוגבה כלל כבר קשה עד בלתי אפשרי להיכנס לטסט!
עם הגבהה או לא, בגלל הטרור שנכפה על מכוני הרישוי על ידי משרד התחבורע, עכשיו כולם מוכרחים את השורה ברשיון. זה בסדר מבחינתי כל עוד תהיה אפשרות חוקית בעלות מתקבלת על הדעת לקבל את השורה הזו!... אז העלות באמת סבירה אבל לנו אין אפשרות. אני חוזר - אין לנו אפשרות כזאת!... אנחנו מאולצים בכוח לפנות לפתרונות בתחומים האפורים והשחורים!....
אני בהחלט מזדהה עם הבעיה של מי שיש לו קיט בגובה התקני רק שאין לו אבא ואמא ותוהה מה עושים עכשיו, זה זובור לא קטן.
תודה רבה באמת שאתה מזדהה. תקבל מדליה על זה.
מה זה קיט ''בלי אבא ואמא''?... מדברים כאן על יצרנים אמריקאים רבי מוניטין. על מפעלים ישראליים ותיקים ומוסמכים שמייצרים עבור מדינת ישראל ועבור כוחות הבטחון. אם לאשר קיט או לא זו רק החלטה כלכלית של יבואן/יצרן ואני מלין על זה שאם מותר ליבואן/יצרן לייבא ולמכור ללקוח קיט מסויים אז שיהיה מותר גם להשתמש בו. זה כבר עניין צרכני נטו ואני מצפה ממשרד התחבורע לדאוג לזה. משרד התחבורע לא צריך לעשות לנו טובות - אנחנו מממנים את הבטלנים שיושבים שם ומחממים כסאות. תפקידם לדאוג לנו.
אבל אתה דרור לקחת את זה למחוזות רחוקים מאד.
לקחתי את זה לאן שצריך. למקומות שכואבים. ואיפה שכואב זה כי יש בעיה. כי יש ריקבון וצריך טיפול שורש. זה לא רק עניין אישי שלי אלא של אלפי כלי רכב ללא פתרון חוקי. זו בעיה ומשרד התחבורע צריך לרדת מהעץ שטיפס עליו ולפתור את הבעיה שהוא עצמו יצר.
די מיציתי.