תקשיב טוב, תולעון,
אם תבוא ביום שישי להשלמת עבודות החיפוי,
אתה תרגיש את הצינור שלי טוב טוב :twisted:
מכיוון שאני שומר אותו לא לעצמי אלא בשבילך
Printable View
אוי אתם כל כך מצחיקים שזה ממש כואב...
ברוך זה לא סתם צינור כמו שאתה מכין לרפולקה :shock:,,,אלה צינור בעל דופן כפולה , מכשיר פשוט ומתוחכם כאחד שכמו שאמר רפולקה, לוכד את החול ומוציא אותו מלמטה . במקום לאיים בצינורות תפעיל את הצוות שלך ויצמן את חיימון שיחפשו לי בגרוטאות בית מסנן כזה.
אהלן חנן,
אם אני זוכר נכון יש לנו (בקיבוץ) מגרש גרוטאות של טרקטורים וכו' אני מחר יעשה סיבוב.
אתה מחפש רק בית מסנן של מסינפרגסון?
ארי.
חנן התשובה בגוף השאלה.
חברת זוקו מחזיקה ציוד כזה :
http://www.zoko.co.il/%D7%9E%D7%A1%D...99%D7%99%D7%9D
עידו
חנן מה עם החבילה מארה"ב ?
עידו
היום הרכבתי את הבולמים תחת ממטרים חזקים של גשם , הייתם מאמינים ?
מאחור נראה לי שהכל בסדר והמידות נכונות.
אבל מקדימה לא הצלחתי להכניס אותם כיוון שהם פשוט ארוכים מדיי ב 3.5 ס"מ וגם אז אני חוזר לאותה הבעיה שברוך עלה עליה שהזרוע לא יורדת מספיק נמוך אז נראה לי שבשלב ראשון אהיה חייב לשנות את הזוית של היוניבול בזרועות הקדמיות העליונות על מנת שהן יגיעו לסוף המהלך שלהן יחד עם התחתונות ולא קודם ואז הזרוע התחתונה תרד יותר נמוך ויהיה יותר מקום לבולמים.
אם גם זה לא יעזור אז אצטרך להחליף את התושבות התחתונות של הבולמים לתושבות קצרות יותר.
כשהייתי בקרטק החלטתי יחד עם איש המכירות על סמך המדידות שעשיתי שהתושבות התחתונות צריכות להיות ארוכות מהרגיל על מנת שאקבל את המהלך האופטימלי.
נחיה ונראה.
תיהנו מהתמונות.
לא הבנתי למה אתה לא מכווץ את הקפיץ, או לחילופין מפרק את הצלחת התחתונה של הקוילאובר, או לחילופי חילופין (נדבקתי מברוך) פותח את האום העליון כדי להכניס את הבולם הקדמי.
אסף.
חנן תתחדש.
את הרזרבר של הבולם רצוי למקם באיזור שיעבור בו אוויר קר ולא כמו בתמונה (גם בקידמיים)
בבולמים הקדמים הצינור של הרזרבר צריך לפנות כלפי חוץ ולא כלפי השלדה .
עידו
חנן, לא הבנתי. אתה אומר, בעצם, שהבולמים לבדם מחזיקים את משקל הרכב? מה קורה אם אתה מרכיב את הבולמים ללא הקפיצים? המתלה נפתח עד הסוף? אני חושב שלא הבנתי.
אסף.
חנן, בשביל מה יש לך את טבעות הכוונון על הבולם??
תפתח את הטבעות עד הסוף, כלומר תבריג אותן כלפי מעלה עד קצה הבולם, ואז הבולם יכנס בלי בעיה.
אחרי שהוא יכנס, תוכל ללחוץ שוב את הטבעות עד שתגיע לגובה המתאים שתכננת.
לענין הזה אין כל קשר לסוגיה של מהלך היוניבול העליון - אותו אתה תצטרך לשנות מכיוון שהוא לא יאפשר לך מהלך פתיחה הולם.
ולענין התושבות התחתונות של הבולמים- אכן כאן היטעו אותך. תושבות כאלו מיועדות לזרועות רדיוס שהבולם יושב עליהן, כמו בזרועות אחוריות של טרופי טראק. שם, הזרוע מכופפת(כלומר העין של הבולם נמצאת מתחת לקו המחבר את שתי העינים של הזרוע) על מנת שהלחץ של הבולם לא יגרום לסבסוב הזרוע סביב צירה, ולכן יש צורך בתושבת בולם תחתונה ארוכה, שתיכנס עמוק לתוך הזרוע.
אתה בכלל לא צריך כזאת תושבת, שהיא יותר חלשה בגלל המנופים העובדים עליה, והיא ממש מיותרת בשבילך.
אבל לא נורא, תישאר איתה אבל תפתח את הטבעות עד הסוף ותכניס את הבולם למקום. אין לי ספק שזה יפתור את הבעיה.
עידו זה רק להמחשה ,כמובן שהבולם יעמוד הפוך עם הצינור בחוץ.ציטוט:
את הרזרבר של הבולם רצוי למקם באיזור שיעבור בו אוויר קר ולא כמו בתמונה (גם בקידמיים)
בבולמים הקדמים הצינור של הרזרבר צריך לפנות כלפי חוץ ולא כלפי השלדה .
עידו
אסף הבולמים לא מחזיקים לבדם את הרכב, פשוט הבולם במצב הזה ארוך מדיי.ציטוט:
חנן, לא הבנתי. אתה אומר, בעצם, שהבולמים לבדם מחזיקים את משקל הרכב? מה קורה אם אתה מרכיב את הבולמים ללא הקפיצים? המתלה נפתח עד הסוף? אני חושב שלא הבנתי.
אסף
ברוך עשיתי את זה, פתחתי את הטבעות ואני יכול להכניס את הבולם בכח אבל נראה לי בכל זאת שהבולם ארוך מדיי לתצורה הזאת, לכן נראה לי שאהיה חייב לשנות את הזוית של היוניבול מה שיאפשר לזרועות לרדת יותר נמוך ואז יהיה לבולם יותר מקום להכנס. תקן אותי אם אני טועה.ציטוט:
חנן, בשביל מה יש לך את טבעות הכוונון על הבולם??
תפתח את הטבעות עד הסוף, כלומר תבריג אותן כלפי מעלה עד קצה הבולם, ואז הבולם יכנס בלי בעיה.
אחרי שהוא יכנס, תוכל ללחוץ שוב את הטבעות עד שתגיע לגובה המתאים שתכננת.
לענין הזה אין כל קשר לסוגיה של מהלך היוניבול העליון - אותו אתה תצטרך לשנות מכיוון שהוא לא יאפשר לך מהלך פתיחה הולם.
ולענין התושבות התחתונות של הבולמים- אכן כאן היטעו אותך. תושבות כאלו מיועדות לזרועות רדיוס שהבולם יושב עליהן, כמו בזרועות אחוריות של טרופי טראק. שם, הזרוע מכופפת(כלומר העין של הבולם נמצאת מתחת לקו המחבר את שתי העינים של הזרוע) על מנת שהלחץ של הבולם לא יגרום לסבסוב הזרוע סביב צירה, ולכן יש צורך בתושבת בולם תחתונה ארוכה, שתיכנס עמוק לתוך הזרוע.
אתה בכלל לא צריך כזאת תושבת, שהיא יותר חלשה בגלל המנופים העובדים עליה, והיא ממש מיותרת בשבילך.
אבל לא נורא, תישאר איתה אבל תפתח את הטבעות עד הסוף ותכניס את הבולם למקום. אין לי ספק שזה יפתור את הבעיה.
טוב את כבר אמרנו מזמן שתהיה חייב לעשות.
אם זה יגרום לכך שהבולם יכנס קל יותר, מה טוב.
אל תחכה עם התאמת היוניבול העליון לנסיעת מבחן - נסיעה עלולה לגרום נזק ובכל מקרה אתה לא יכול לחיות עם מהלך פתיחה כזה.
אל תתעצל ותעשה את זה כבר.
כפי שאמרתי לך כבר אז, אני כמעט בטוח שאחרי היוניבול העליון יבוא תורו של התחתון, ולכן אל תתיאש - תהיה מוכן לזה.
האם מקובל להכניס את הבולמים בכח או שהם אמורים להכנס למקום ללא כל דחיסה ?
הכוונה לתוך האוזנים בשילדה ובמתלה , עם כן אז לא הם צריכים להיכנס ללא כוח .
עם מבחינת האורך אז הם גם לא צריכים להיכנס עם דחיסה ,זה מקשה על ההרכבה והפרוק שלהם מהרכב, עדיף לשנות את זווית היונבול ולפתור אחת ולתמיד את הבעיה או לקנות קצה קצר לבולם ולהחליף אותו .
עידו