חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
תודה, בינתיים קניתי אצל ג'קי 2 רוטרים.כל אחד עלה 40 שקל. - לא זול.
אבדוק את עינין המרווחים, אבל אדמונד קגל אמר לי לשים טיפת דבק מהיר בכדי שהרוטור ישאר תמיד צמוד לציר. ראיתי אצלו מפלגים חדישים של סאאב ושל פיאט שהרוטורים דבוקים לגמרי כבר בעת הייצור והסרתם דורשת ממש שבירה.יתכן וזה הפתרון.
עם ארבעה רוטרים במלאי,הבהמה יכולה לפצח אותם כמו גרעינים לפני שאתקע.
היום אולי אתקין ווי גרירה מלפנים ומאחור. זה ממש חשוב היות ואלה החלקים השימושיים ביותר ברכב.
הציר של העוגן נראה בסדר וללא מרווחים כך שנרגעתי בשלב זה.
היום אני יוצא לטיול וניראה מה תהיה סיבת התקיעה החדשה.
הרכבתי אתמול נקודת גרירה קדמית באדיבותה של חברת חשמל.....אם לא ידעתם ,אז בכל זמן שמרכיבים בשטח עמוד חשמל חדש ניתן לאסוף בסביבה ברגי ענק וחלקים מיוחדים לריתום בכל מיני צורות וגדלים.בין כה וכה זה על חשבון הציבור ,אז למה שהם יאספו את זה. עמוד חשמל שמורכב בדיונות מניב הכי הרבה תוצרת אם מחפשים מעט בתוך החולות מסביב.
חלק מיוחד כזה הרכבתי מלפנים על הפגוש והוא ממש ניראה עשר.תמונות בקרוב.
מאחור נאלצתי להרכיב חלק נוסף אך זמני היות והרתכת התקלקלה לי.כל הנסיונות לתקן אותה רק גזלה שעה יקרה של יום שישי.
האם כדאי לתקן אותה או לקנות חדשה??
מה שחשוב כרגע ברכב ששני החלקים הכי חשובים מורכבים - הכוונה כמובן לווי גרירה......
בנוסף לזה הספקתי לעגן את המצברים כמו שצריך במקומות שלהם ולסתום את החורים הרבים שיש בכנפיים בכדי למנוע כניסת בוץ לתא המנוע.
קרוב משפחה שלי נתן לי שני קרטונים עם חלקי רכב שנותרו לו בעת ניקוי מחסן.מצאתי בתוכם מנורת 12V עם חוט באורך 5 מטר ושני תנינים בקצה. משהו מעולה ומקצועי לתיקוני לילה או למקומות חשוכים ברכב.יש גם הרכבה חלקים חדשים כנראה לסובארו,שאוכל להחליף אותם בחלקים לבהמה או פשוט בשמנים שונים.
אני רוצה לחבר את שני המצברים לאלטרנטור אך אני פוחד לעשות זאת בכדי לא להרוס אותו עקב עומס יתר. למישהו יש דעה מקצועית אם זה אפשרי??
עכשו נשאר לי להיות מתוח איך ייגמר היום על הכביש או על הגרר.
טיול השבת לארץ הכלניות התחיל בשתי פעולות אוטומטיות, התנעת המנוע והפעלת הווישרים.הווישרים עשו רבע סיבוב וניתקעו ניצבים לנצח.בקושי התעוררתי וכבר תקלה ראשונה.
סילקתי את הוישרים עם הזרועות לתא המטען,בדרך עוד גיליתי שני פלסטיקים קטנים שמכסים את ברגי העיגון,וגם הם מצאו את עצמם מתכרבלים בפח הזבל הקרוב.עכשו כבר עולה בדעתי שאין לי צורך בווישרים בכלל. על הוואז לא היו וישרים בשלוש או ארבע השנים האחרונות וזה היה ממש מוצלח.
ההתחלה והתקלה המבאסת היתה האחרונה במשך המסע בין 400 הק''מ. הבהמה גירגרה בהנאה לא מבוטלת את האלכוהול שלה בקצב של שקל ורבע לכל ק''מ והסתפקה בזה ללא שום בעיה חדשה.
זה אמנם לא שיחרר אותי מהדריכות המופרזת לאורך כל הדרך,אך שמחתי להתאכזב שכלום לא קרה.
כידוע לכם,שעון הדלק עדיין במצבו המת הטוטאלי,ולא הצלחתי לתקן אותו.פתאום, במחצית מיכל הדלק הוא חזר לחיים בועטים והצביע בדיוק על הכמות שבמיכל.הופתעתי ושמחתי על התיקון העצמי וכבר הייתי בטוח שיש בדבר הזה מערכת ייחודית לתיקון עצמי של תקלות מעצבנות.אבל לא חלפו חמש דקות ,ולאחר מילוי המיכל מחדש חזר השעון לתרדמתו הקבועה ,כאילו כלום לא קרה.יתכן ומעכשו הוא ייכנס לחיים בחצי השני של המיכל? מבחינתי זה כמעט כמו שעון תקין.
מישהו יותר חכם ממני יודע להסביר את התופעה?
עוד שעתיים יעלה הבוקר על היום השנוא ביותר בשבוע.
כבר עולה בדעתי שאין לי צורך בווישרים בכלל. על הוואז לא
היו וישרים בשלוש או ארבע השנים האחרונות וזה היה ממש מוצלח.
חיים,
אל תזרוק. תרכיב אותם מבפנים.....
מצטער.. לא יכולתי להתאפק. :grin:
תתפלא, אבל אין לי נזילות בתוך הרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי grand
כבר עולה בדעתי שאין לי צורך בווישרים בכלל. על הוואז לא
היו וישרים בשלוש או ארבע השנים האחרונות וזה היה ממש מוצלח.
חיים,
אל תזרוק. תרכיב אותם מבפנים.....
מצטער.. לא יכולתי להתאפק. :grin:
ענק, ענק!!!!
רואה חיימקה "ההומו" לא מאכזב
איני מבין בחורף אתה לא מטייל??< שלא צריך וישרים??
אם אתה מטייל אתה פשוט סכנה לציבור הנוהגים בדרך , בגשם הראות שלך יורדת לאפס,
ואם אתה לא מטייל בחורף (ואתה כן) אז אין בעיה לוישרים על פי עצת רמי
לא הבנתם את רמי.
מבפנים, כדי לנגב את ה"טפו, איזה חרא של אוטו".
:twisted:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
כידוע לכם,שעון הדלק עדיין במצבו המת הטוטאלי,ולא הצלחתי לתקן אותו.פתאום, במחצית מיכל הדלק הוא חזר לחיים בועטים והצביע בדיוק על הכמות שבמיכל.הופתעתי ושמחתי על התיקון העצמי וכבר הייתי בטוח שיש בדבר הזה מערכת ייחודית לתיקון עצמי של תקלות מעצבנות.אבל לא חלפו חמש דקות ,ולאחר מילוי המיכל מחדש חזר השעון לתרדמתו הקבועה ,כאילו כלום לא קרה.יתכן ומעכשו הוא ייכנס לחיים בחצי השני של המיכל? מבחינתי זה כמעט כמו שעון תקין.
מישהו יותר חכם ממני יודע להסביר את התופעה?
עוד שעתיים יעלה הבוקר על היום השנוא ביותר בשבוע.
היתה לי תופעה כזאת בדיסקו דיזל שלי.
המצוף דלק שעולה ויורד על צירו, מחובר באופן חשמלי ע"י חוט חשמל דק. החוט הזה עם השנים והייצור האנגלי מתנתק כניראה באמצע באיזה מקום. כשהמצוף בזויות מסויימות יש מגע ובזויות אחרות אין מגע. אני הלחמתי שם חוט ארוך בהרבה וגמיש בהרבה ע"מ שלא יווצר נתק שם שוב. אם תחפש אני חושב שיש על זה שירשור פה.
נורא הפחיד אותי שהניצוצות מהיש מגע / אין מגע יפוצצו לי את האוטו ( ובדיעבד .. אולי היה יותר זול לי אם זה היה מתפוצץ ... )
חיים אתה יכול להסביר את האנטי הגדול שלך למגבים?
בתור אחד שנסע בלעדיהם חצי שנה, בחורף זה פשוט סיוט כשיש גשם או כשאתה עובר שלולית שמשפריצה לך על החלון ומשאירה אותך עיוור.
גלעד
גלעד - הבעיה היא עלות / תועלת.
הוא נוסע רק בשבת. אז כל השבוע לא צריך וישרים.
90% מהשבתות לא יורד גשם בכלל.
ב-10% מהשבתות שיורד גשם 50% יורד בלילה כשאני בכלל ישן.
ב-5% שיורד ביום אז הוא יורד כשאני בכלל בשטח.
ובפעמיים בשנה שאני על הכביש ,הגשם כל כך חלש שהוא בכלל לא מפריע.
וכשיש פעם בשנה גשם חזק, אני נכנס לתחנת דלק ושותה קפה. עד שאני מסיים - הלך הגשם..............
היום ניראה אם מתגבשת חבורה לטיול בתא השטח המערבי של בקעת הירדן ,בין ברדלה ליריחו.הכוונה לצאת ליומיים שלושה עם לינה בשטח.לפי מזג האוויר והפריחות באיזור ,הטיול הזה אמור להיות מהמם.
היום אני מתכנן להרכיב בסיס לשאקל גרירה אחורי,שלא הצלחתי לעשות בשבוע שעבר עקב רתכת מקולקלת.
אני מקווה שאצליח לצבוע את הגג בלבן ,אם הרוח לא תהיה חזקה.
יש לתכנן מגיני פנסים קדמיים מנירוסטה בהמשך לגריל החדש. זו בעיה הרבה יותר מורכבת היות והם אמורים להיות מבניה מרחבית עקב הסיבוב הפינתי והם אמורים להיות מעוגנים טוב בכדי לשמש מנשא לפנסי הוינקרים שמהנדסי ל.ר. עיגנו על הפלסטיק התחתון............לא פחות.
ניראה לאן ניסע בשבת ,אחרי שהחבר'ה הבריזו לדרום הרחוק מאוד.
תגידו ככה ביננו בלי שאף אחד רואה
רכס מטייל השבת או תוקע את הרכב מראש על מנת שלא יצטרך לדווח ביום א
חיימקה,
השמיע קול
שבת שלום איש זה היה בהפוך על הפוך
היום הרכב נצבע בלבן על כל הגג. יצאה עבודה טובה וזה אומר שניתן לגשת לצביעת הרכב כולו בצבע לילה.(משהו כמו כחול כהה/אפור/שחור ללא ברק. אולי זה ידרוש שני עבודה ,כך שנצבע חצי רכב בשבוע אחד ואת החצי השני שבוע מאוחר יותר.
הוספתי בריתוך עוגן טבעתי רציני על הקורה הראשית מצד שמאל שיכול לקבל שאקל 20 מ''מ. זה היה חסר לצורך גרירה - אחת ההתמחויות המועדפות על הדבר הזה.
מה עושים מחר בכדי שארגיש קצת הגה בין הידיים?? אולי פארק בריטניה?? עד הערב אחליט.
חזרתי מטיול מדהים ,מהיפים שעשיתי בשנים האחרונות.
אחרי שנשארתי לבד כי כולם היו בדרום הרחוק, החלטתי לא לשנות את התכנית המקורית ולטייל בין כביש 90 לתייסיר/טובס/טמון.
זה תא שטח מדהים ביופיו במיוחד בעונה זו של השנה.בגלל שהכפרים האלה ידועים ברצחנותם תיכננו להיות מספר רכבים אך לבסוף נסעתי לבד.מיד כשניכנסתי לשטח עשיתי ניסוי כלים קטן,והשארתי את העוזון על המושב לידי עם מספר מחסניות משומנות.תמיד ראיתי בו את החבר האולטמטיבי שלי.
אני מודה שזו לא היתה חכמה גדולה והיו קטעים שממש פחדתי,אך הכל עבר בשלום.
אני לא מציע לאף אחד לנסוע לשם לבד וגם אני לא מתכונן לעשות זאת פעם נוספת,למרות שעשיתי זאת כבר מספר פעמים בעבר.
ניכנסתי לשטח בצומת גשר אדם על ציר אדום ,ויצאתי ליד מושב רועי.לאחר מכן פניתי מערבה עד הכניסה לבקעות ו-300 מטר מערבית לכניסה יש שביל שחור לכיוון צפון שהוא חסום על-ידי הצבא היות ומדובר בשטח ממש עוין.השביל עולה בדרך עם עבירות קשה שבהמשכה הוא מתחבר לשביל ירוק המגיע עד לכביש מחולה-בקעות.הכפרים האלה נימצאים ממש מעבר לרכס הצפוני,והם רועים את עדריהם בסביבות הציר,מה שמבטיח באלאגן אמיתי אם אתה נתקע לבד.
הניווט היה מעט בעייתי היות והצמיחה של העשבים החדשים כבר גבוהה למדי והיות והציר לא פופולרי בחורף ובוודאי לא בקיץ הלוהט - היתה בעיה לא קלה לפתוח אותו על התווי המקורי כי הוא פשוט נעלם בשטח.
לא היה לי שום רצון להתברבר בהרים האלה ובוודאי לא להתקע על אחד הבולדרים הרבים שהיו בציר.
לשמחתי האלומיניום חש במתח שהיה לי כלפיו והתנהג ממש למופת. 400 ק''מ ללא ציוץ מיותר.
בשבוע הבא עוד ניתן יהיה לראות את להקות הציפורים השבות הביתה,את הפריחות המדהימות והריחות המשכרים שליוו אותי כל הדרך. לכן בדעתי לעשות את הצירים האלה פעם נוספת בכיוון ההפוך,כבר בשבוע הבא.
בכדי לעשות זאת עם בטחון אני מציע לשניים שלושה רכבים ,שיש עליהם נשק להצטרף לטיול הכי משגע שיהיה להם השנה.
ההרשמה כאן.
חיים - אם אתה ניתקע שם ...
אני לא בא לחלץ אותך :)
חיים, לפי התיאור שלך, נסעת בבוקע הצפוני שהוא אחד מצירי השטח העיקריים לעבר הכפר טמון. יצא לי לבקר בכפר הזה לא מעט במסגרת שירותי הצבאי. לא פעם גם חטפנו אש! הציר הזה בזמנו היה נחשב לבעייתי לתנוע מחשש למטענים...
להסתבך בסביבת הכפרים שציינת, בעיכר טמון וטובס, אומר שתוך פחות מרבע שעה אתה בשכם!!!
אני בטוח שאתה יודע את כל זה אבל...
כאשר חברה אחרים מיחידות עילית מטיילים באיזורים כאלה עם שני רובי M-16, שיא המקצועיות בנשק, וכושר גופני גבוה, ובכל זאת מוצאים את מותם, כולנו אומרים "חוסר אחריות" "מה היה קורה אילו היו נחטפים"...
אם חס וחלילה היה קורה לך שם משהו, גם חיילים היו יכולים לשלם בחייהם בנסיון החילוץ.
קח את זה בחשבון!!!
בכל מקרה, שיהיה שבוע טוב ותשמור על עצמך!
בידידות,
יונתן
רדו מהבנאדם.
האיש רוצא לטייל, הוא מודע להשלכות, הוא נהנה מהעניין כולו.
זו זכותו (זכות מבורכת, אגב).
איכשהו נדמה לי שהוא לא הולך להישתנות..
אני איתך חיים!
כן ... זאת אחריות שלו .. והוא מבוגר ( לא ממש בוגר .. )
והכל טוב יפה, אבל כשיקפיצו את אח שלי וחבריו .. לחלץ את "ישראלי שניתקע עם ריכבו באזור כפר שקר זה או אחר " ... ויהיו פצועים ואולי הרוגים .. זה כבר לא יהיה משעשע ...
בשורה תחתונה,אין סיכוי לשני כלים לשבת הבאה.
עדיין מקווה ששניים לפחות יחליטו שהצירים מחייבים ביקור.