תגובה: בסכנת הכחדה : בלייזר - תיעוד ושיתוף בתהליך השיפוץ
אהלן ערן , תודה ...
את הטסט כבר שילמתי מיד כשקיבלתי את החידוש , פשוט לא הלכתי לבדיקה כי בדיוק הלך מיסב הפניון האחורי .
כשיצא מהסדנא אני אקח אותו ... מקווה בעוד כשבוע , אבל זה מרגיש לי שיקח שבועיים .
שחר .
נ.ב :
שכחתי להגיד כהרגלי בשרשור מה השלב הבא ... , בחרתי מבחינת סדר העדיפויות וגם העלויות נלקחו בחשבון
להזמין מארה"ב 2 סטים של גומיות אטימה לשני הדלתות והחלונות זה בא כקיט (שלי יבשים גמורים ומתפוררים)
וסט כזה לחלון האחורי וזוג מראות (שלי כבר חלודות וישנות) . הדברים האלה לא זולים כפי שהם נשמעים .
ולאחר מכן , הדבר האחרון לפני הסיום וההשקה , הוא קנייה והבאה לארץ קיט הגבהה 6" קומפלט של חב' OFF ROAD שבחרתי .
הקיט מגיע עם בולמים אבל אני רוצה להוסיף 4 ראנצ'ו נוספים , שיהיה זוג לכל גלגל .
שחר .
זוג לכל גלגל זה כל כך שנות ה90...
מיותר.
אסף.
יש בזה משהוא , אבל לא מדובר כאן בקפיצי סליל של רוביקון ושו'ת ...
במקרה כזה / במשקל של החיות האלה בהחלט מסתפקים בבולם איכותי וטוב .
אצלי לאחר הרכבת הפגוש , התקן וו הגרירה , הגלגל ספייר , ההיי ליפט וארגז הזיווד בתא המטען , הקפיץ שקע והבולם נסגר להערכתי
המושכלת בקירוב בכ 2 ס"מ .
מלפנים עם התקנת הכננת והפגוש המצב קצת יותר טוב אבל עדיין ... לא אוכל לדעת עד שלא אתקין את קיט הקפיצים ולהרגיש את האוטו
בתנאי שטח שונים . אני יודע שהקפיצים הולכים לעבוד שם קשה והייתי רוצה זוג בולמים שירסן את האנרגיה ויתמודד עם המשקל .
שחר
אז תזמין בולמים לפי משקל מוערך. או שתשקיע בבולמים בעלי אפשרות קיסטום. אתה חושב שזוג בולמים יעבור לך טסט؟؟
אגב، את העלים אתה צריך גם כן להתאים למשקל. אני שב ומציע חמילבסקי.
שיהיה בשעה טובה. מחכה עם הויסקי.
איזה יופי שחזרת לכתוב. כבר כמעט נשברתי.
איזה יופי של חלקים. גדול! איך מביאים את זה לארץ???
אשמח אם תוכל לתת הסבר קצר על הדרך שאתה מביא חלקים גדולים וכבדים כאלה לארץ....
שמח לשמוע ממך שוב, ושהפרויקט חוזר לחיים.
כבוד!!
אהלן אמיר ...
אני מאמין שלא תהייה או לא צריכה להיות בעיה בטסט עם זוג בולמים . ישנו קיט להרכבת זוג מהחיבור המקורי של התושבת
כך שזה נראה ממש מקורי .
עדיין , לא קיבלתי כאן החלטה סופית לגבי הבולמים , כל העניין בבדיקה ....
בקיט הגבהה לא רק שיש תוספת של עלה בקפיץ האחורי אלא פריטים נוספים שיש לתת עליהם את הדעת כמו זרוע פיטמן 4" מונמכת ,
שאקלים ומתאמים לסטבילייזר (המותאמים להגבהה) , מתאמים ותפסים לשינוי מיקום צינורות בלם .
הקיט נותן מענה כולל לגובה החדש , מה שלחמילבסקי יהיה חסר .
מה גם שמדובר כאן בקפיצים אחוריים חדשים וטריים עם ספייסרים בין עלה לעלה מה שמבטיח תנועה ועבודה שקטה , הגנה מפני שברים ,
הם קוראים לזה : " anti-friction pads " לעומת חמילבסקי שייקח את הקפיצים הישנים שלי ויטפל בקפיץ העומס אם על ידי
החלפה או הוספה או עלה לקונטרה מאיה . פחות עדיף בעיני . מה גם שיהיה כאן לא מעט ניסוי וטעייה וכו ' ... לגבי הקדמיים , הוא טען
(חמילבסקי) שזה יהיה יקר כיוון שמדובר בהתאמה בעייתית . הקפיצים הקדמיים שונים מהאחוריים בבלייזר - הם פרבוליים .
ואם אתה עדיין מחכה עם הויסקי .... אני מבסוט :-)
תודה סמי , יש לי הנחת 50% ב DHL כל השאר , רגיל ....
שחר .
אני לא חיכיתי לך עם הויסקי...
עד שתסיים ותעשה השקה מסודרת, נביא בקבוק חדש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני לא חיכיתי לך עם הויסקי...
עד שתסיים ותעשה השקה מסודרת, נביא בקבוק חדש.
;)
נו מה ... ? אתה רואה שאני נח ? המזונות שלי זה המשכנתא שלך ... :-)
נ.ב: עברת על פני ליד עין החורש לפני שלושה שבועות בערך , אבל ככה זה בסופה ... מהרוח על הפנים אפשר לראות רק 10 מ ' קדימה ...
שחר .
הרוח על הפנים זה כל העניין וכל הכיף.... ;)
(לא עכשיו כשקר כמו בפריזר)
ואל תספר לי על מזונות - יכולתי להחזיק צי של ג'יפים...
בכל מקרה, תתחיל לחשוב על אירוע השקה. בשטח כמובן. יהיה בקבוק חדש וכמה נתחים יפים..
9 קבצים מצורפים
שלום לכולם ........
קודם כל אני רוצה להודות לשחר על שבטח בנו והפקיד את הרכב שלו בידיינו - לא דבר טריוואלי בשיפוץ של רכב כזה.
דבר שני אני רוצה לשבח את שחר ולומר כי הוא בחר בדרך הנכונה - לא מקצר ולא חותך בסיבוב. שחר הביא לנו את הרכב על גרר (רעשים בסרן ? - חבל לקלקל יותר) ויחד איתו הביא את כל החלקים הנדרשים לשיפוץ מלא של הסרן !
לא - תשתמש במייסב הישן, לא - אל תחליף את המחזיר שמן ההוא, ולא - אל ........
כל החלקים חדשים - כמו שצריך !
על הדרך מורכבים יחסי העברה חדשים וכן שתי נעילות.
התחלנו מהסרן הקדמי ........
הסרן פורק מהרכב ועלה על שולחן הניתוחים, הסרן פורק לגורמים, נוקה במלואו (כמות הליכלוך הפתיעה אפילו אותי) ומתחילים בהרכבה ........
אשמח לשתף בתהליך כמה שיותר וכמובן שלא שווה כלום ללא תמונות
אז תהנו ...............
רפי תודה רבה ... סחטיין על התמונות ... , נחמד לראות ולהתעדכן תוך כדי ו on line ...
שיהיה בהצלחה ...
שחר.
תמיד שמח ללמוד משהו נוסף.
רפי, האם אפשר לראות תמונות של תהליך בחירת השימסים?
5 קבצים מצורפים
שלום לכולם .........
ממשיכים ...........
סיימנו עם הסרן הקדמי - מורכב על הרכב, רק חסרים לוקרים חדשים שנמצאים בדרכם מחו"ל.
הוחלט על הזמנת חדשים לאחר שפתחנו את הישנים וראינו כי מצבם לא מזהיר ורצוי להחליפם - כמו שכתבתי כבר בעבר - כל הכבוד לשחר שלא מתפשר.
מצורפות תמונות של כיוון הסרן......
לעניינך רוב - אין מה לצלם בתהליך :(
מכוונים פיניון, מכוונים בקלאש עם אינדיקטור ואז בודקים מגע בין שיניים קורונה/פיניון בעזרת צבע מיוחד.
התמונות של האינדיקטור הן של הסרן האחורי ולצורכי המחשה בלבד :) :)
כמובן תמונות .......
2 קבצים מצורפים
אחרי שסיימנו עם הקדמי עברנו לסרן האחורי .........
הורדנו את הסרן מהרכב ופתחנו אותו.........
ואז הבנו מה עשה רעשים :)
התמונה אמיתית וללא פוטושופ !!
זה מה שמצאתי בין מייסבי הפיניון של הסרן האחורי !
אהלן רפי ...
חתימת השיניים על הקורונה באחורי עם הדטרויט היא של היצרן ?
הסימון שלנו הוא בצהוב לא ?
חוצמיזה , אחלה עבודה ...
מחר אני אביא את הבורג ב"ה ...
שחר
נ.ב: לגבי הברגים - אתה יכול לצטט מה כתבתי לך ב whatsAp ... פשוט לא יאומן ...!
את התיקתוקים של שן / שיניים שבורות בקורונה אני מכיר - זיהיתי תוך כדי הנסיעה .
זה שכשירדתי מתחת לרכב לבדוק את בורג הפיניון והוא היה חופשי ובישר רעות - זה כבר הבנתי באותו רגע .
וכשסגרתי אותו חזק , הוא נעל כבר את הסיבוב - כאן כבר אמרתי לעצמי שהלך הקראש סליב של הפיניון וכמובן המיסב . אבל לכזה דבר
תודה .... לא ניתן היה לצפות .
מה יהיה?
בקבוק CAOL-ILA חדש מחכה ומחכה...
5 קבצים מצורפים
טוב , קצת עדכונים ...
הסרנים המשודרגים , אפשר להגיד חדשים מורכבים על הרכב . נעולים עם יחס"ה 4.10 .
הזמנתי מארה"ב לוקרים חדשים H.D וורן פרימיום שכבר הורכבו .
אז תוך כדי העבודה בסדנה (כרגע בשלב של בניית מגני הסף , אוזני גרירה לפגושים האחורי והקדמי ושדרוג אוזני התמיכה לפגוש
האחורי מחומר עבה ומסיבי יותר) הייתי כבר חייב לקנות זוג מצברים חדשים . שלי כבר היו גמורים לחלוטין ובשנה האחרונה היו מחוברים
למכונת החייאה בדמות מטען CTEC .
ידעתי מראש וזה היה בתכנון (שהקדים זמנו) שהמצברים הבאים שיורכבו ברכב הם מצברי אופטימה . אדום להתנעה והצהוב - פריקה עמוקה .
הייתי צריך מצברים בעלי מידות פיזיות קטנות יחסית עם אמפר התנעה גבוה שיצליח לסובב את המנוע של הבהמה הזאת .
בנוסף לקניית המצברים , (תודה לרפי שפקח עיניי בעניין) קניתי מערכת ניהול מצברים IBS . המערכת היא בעצם מיקרו מחשב עם ההגנות
שצריך (מפני טעינת יתר / עומס על האלטרנטור / פריקה של מצבר אחד את השני ועוד...) כשהמנוע עובד , המערכת מווסתת את הטעינה
לשני המצברים כאשר ישנו מצבר ראשי ומצבר מישני . כאשר המנוע כבה , המערכת מנתקת בין שני המצברים - כך שבמידה ויש מכשירים
שצורכים מתח ברכב כגון : מקרר , מחשב , תאורה הם ניזונים מהמצבר המשני (במקרה שלי זהו האופטימה הצהוב בעל הפריקה העמוקה)
והמצבר הראשי , נשאר טעון במלואו ומבטיח התנעה .
ישנו גם לחצן פיקוד אותו מיקמתי מתחת ללוח השעונים שמאפשר לבצע גישור בין שני המצברים ובלחיצה ההתנעה תתבצע ע"י שימוש בשני המצברים .
עד כאן בינתיים , אמשיך לעדכן ...
שחר .
9 קבצים מצורפים
אז ככה ..., לא עדכנתי בכל דבר שנעשה / על כל התקדמות , אלא ריכזתי הכל לשורות אלו :
הזמנתי מארה"ב קיט הגבהה קומפלט 6" של ZONE OFF ROAD , הוא הגיע לארץ על משטח - סה"כ 108 ק"ג , מטורף !
ישנם רק כמה דגשים הדורשים תשומת לב :
*במפרט הקיט אין התייחסות לגבי הנמכת הטרנספר או הארכת דרייבשפטים והחלטתי לדבר עם היצרן והמשווק .
הוא אמר לי שזה אינדיבידואלי ומשתנה באשר לכל רכב , אבל טוב אעשה אם אנמיך את גשר הטרנספר באינ'ץ . ובגדול אין צורך
בהארכה של הדרייבשאפטים.
אצלי גשר הטרנספר כבר מונמך באינ'ץ אבל אני לא מרוצה / שקט באשר ליציאת הסליפ יוק של הדרייבשאפט האחורי מזנב הטרנספר
החוצה בכ 3-4 ס"מ . אני לא מעוניין שהוא יעבוד על ' הקצה ' . גם הקדמי ' נמתח ' בצורה דומה ולכן אוריד את הדרייבשאפטים ואקח אותם
לגרינגראס להארכה . אני מאמין שאם הייתי יושב על צמיגי 35"-37" בטוח שלא היה צורך .
*במפרט הקיט מצוין כי הוא מגיע עם תושבות / מאריכים עבור הסטבילייזר , בפועל ,לא היה בקיט והייתי צריך לבצע הזמנה לאחר מכן .
*נקודה אחרונה היא צינורות הבלם . הקיט מגיע ללא החלפת צינורות בלם , אלא רילוקשיין . זאת אומרת תפסים ותושבות חדשות להעברת מיקומם
של המקוריים . מלפנים אהבתי את הסידור החדש שנראה מצוין . יש מספיק אורך ובאמת אין צורך להחליף . מאחור ממש לא אהבתי את כוונתו של המשורר.
מקבלים תפס מוארך המחליף את המקורי , מנתקים את צינורות הבלם מצינור הסרן , הם מוגבהים באויר כלפי מעלה מעל הדיפ' ומחוברים לתפס.
זה נראה לא טוב , פגיע ומיותר . פירקתי את צינור הבלם הגמיש מהמפצל מצידו האחד ומהצינור הקשיח שרץ לאורך השלדה מצידו השני ולקחתי אותו
לטכנו צינור ת"א . חישבתי את האורך החדש לא רק באופן סטטי , אלא בהתחשבות גם לאורך שיידרש בפתיחה מלאה של המתלה וקיבלתי צינור חדש
בהתאמה אישית .
הרכבתי את הקיט וממש אהבתי ונהניתי לראות ולהרגיש את הסנכרון המושלם של עבודת המתלים עם הבולמים החדשים (בולמי נייטרו) .
לא קשה מידיי , לא רך מידיי וזה נראה ממש , אבל ממש מצוין על האוטו .
הורדתי את הקיט של זוג בולמי ההגה שהיו מורכבים אצלי . ממש לא אהבתי את מיקומו של הבולם התחתון . זה מיותר ופגיע ,גונב כמה ס"מ יקרים
של מרווח גחון , מכה בו גם מסכנת לטעמי את השפור (מוט ההגה) . זה אולי מתאים לרכבים ממש גבוהים עם צמיגי 35"-37" לפחות .
הזמנתי בולם איכותי והרכבתי במיקומו המקורי .
תיהנו ...
שחר
מהתמונות נראה שהסרן האחורי נשאר במצבו המקורי - מקביל לקרקע - בד"כ בהגבהה לגובה כזה נותנים קצת זווית לסרן כדי להקטין זויות בצלבים ולתת עוד כמה איזה ס"מ או שניים שיכנסו חזרה לתוך הטרנספר. אולי תברר עם היצרן למה אין קלינם לזוית { או לחילופין - אם זה סט לביליזר למה הקוביות לא באות מוכנות כך מהמפעל } . הנמכת הטרנספר די הכרחית בהגבהה כזו, בעיקר בגלל המרחק הקצר בין קצה הטרנספר לסרן.
עוד פתרון שאולי תרצה לשקול הוא ביטול הסליפיוק והחלפתו בCV
חוצמיזה - ברגעים כאלה אני מברך את עצמי שכבר מזמן החלטתי ש4X4 הבא שלי לא יהיה בליזר - אחרת היו יוצאות לי העיניים תוך כדי אכילת הלב.