-
תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
תכלס כולם פה אומרים משהו דומה:
העתיד בערים וסביבם שייך לתחבורת המונים ציבורית, אוטונומית יותר או פחות, ולו בגלל שהפקקים יהפכו את התחבורה הפרטית (אוטונומית או לא) לבלתי הגיונית.
מן הסתם הרגולציה תשחק תפקיד, בסגנון אגרת גודש וביטול חניות במרכזי ערים - אבל התהליך יקרה גם מעצמו.
בסוף בסוף מכוניות תהיינה תחביב של איזורים כפריים, כמו סוסים היום.
-
אין ולא תהיה לשום תחבורה שיתופית שום אפשרות ו/או יכולת להתחרות בזמינות של רכב פרטי משלך שחונה בכניסה לבית שלך.
אפילו רכבי ה''אוטו-תל'' בת''א אינם זמינים לכל אחד בכל רגע נתון מול הבית שלו. יש להם מקומות חניה שמורים בחלק מהרחובות ואתה צריך להגיע לשם ברגל. ואם באותו רגע אין מכונית זמינה שחונה קרוב לבית שלך, אתה צריך ללכת יותר עד למכונית פנויה.
אבל יש כאן תמימות דעים שרכב בבעלות פרטית כפי שאנחנו מכירים - השעון שלו מתקתק לאחור. העתיד טמון בתחבורה שיתופית/ציבורית. וזו, יעילה ככל שתהיה - לעולם אינה זמינה לפקודתך תוך שניות או דקה-שתיים. אתה תזמין רכב וייקח לו את הזמן שלו להגיע. או שתגיע לסוג של תחנה ותמתין לקרון/אוטובוס או איך שתרצה לקרוא לקפסולה שמובילה נוסעים ממקום למקום.
אז ההנעה תהיה חשמלית ולא יישב בדבר הזה נהג. אבל מבחינתך כמשתמש, בתכל'ס מה זה כל כך שונה ממה שקורה היום?....
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
תכלס כולם פה אומרים משהו דומה:
העתיד בערים וסביבם שייך לתחבורת המונים ציבורית, אוטונומית יותר או פחות, ולו בגלל שהפקקים יהפכו את התחבורה הפרטית (אוטונומית או לא) לבלתי הגיונית.
מן הסתם הרגולציה תשחק תפקיד, בסגנון אגרת גודש וביטול חניות במרכזי ערים - אבל התהליך יקרה גם מעצמו.
בסוף בסוף מכוניות תהיינה תחביב של איזורים כפריים, כמו סוסים היום.
הכל נכון. אלא שהמכונית כ''תחביב'' תהיה יותר בסגנון של אספנות. הרגולציה תדאג להקשות עליך להחזיק במכונית הזו ובטח לעשות בה שימוש כזה או אחר.
תוכל לאסוף ולשמר מכוניות ישנות כאוות נפשך על תקן מוצג מוזיאוני. לנהוג בהן?... סיפור אחר לגמרי.
-
אם במשוואה יש מצד אחד את הכיף לנהוג ומן הצד השני פחות תאונות דרכים ויותר זמן פנאי באוטו ויותר מהר להגיע הביתה אני חושב שאני יודע מה הבחירה שלי תהיה.
אני חושב גם ששל רובכם.
לא חושב שזה מתנגש עם תחביבי נהיגה וטיולים שגם להם יהיה מקום
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
-
"היום שבו נפסיק לקנות מכוניות
תוך כמה שנים יציפו את הכבישים מכוניות אוטונומיות שישנו את החיים כפי שהכרנו: שיעור התאונות יירד ב–90% ויחסוך חיי אדם, כסף וזמן, ובמקביל תעשיות ותיקות כמו תחבורה ציבורית ונפט עלולות לקרוס"
כתבה של נתון פלדמן בThe Marker
מומלץ לקרוא לפני שמגיבים כמו כלב פבלובי...
-
הבת שלי עולה ל י'
היינו אתמול בשוק מגמות לפני בחירה .. היו הרצאות קצרות כאלו ..
בהרצאה של מגמת סוציולוגיה / פסיכולוגיה .. המורה נתנה דוגמה את המכונית האנטומית ( כך במקור :( ) ותוקנה לאוטונומית ..
ונתנה הסבר מקוצר איך יהיה לנו ( ההורים ) יותר זמן פנוי כי הילדים יסעו לבד לבצפר עם המונית האנטומית.
זה נכנס לבתי ספר .. היא אמרה 5 שנים ..
-
-
אני מודה שזה מאד מרשים ....וראיתי גם סרטונים דומים של משאיות כבדות.
אבל כמה נקודות.
1. עם כמות הזמן הפנוי שיש לו שם הוא שותה המון. יש מקום לעשות פיפי ?? יש כפתור חירום של ׳אני חייב להשתין תעצור בצד!!׳
2. כל עוד זה גימיק ויש הגה ... או שזה לא נוח ותופס מקום או שאתה בכוננות עם יד מוכנה .. זה לא הכי זורם לדעתי. ולא שניסיתי ....
3. אני חייב להתקין בדאסטר ידיות פתיחת דלת כאלו !!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אתם שמים לב שכל חודש זה נעשה פחות גימיק?
זה לא בדיחה.
2020 שנת התחלה.
2025 רכבים אוטונומיים כבר ברורים מאליהם כמו שרכב היברידי ברור מאליו היום, אפילו בישראל.
שנת 2030: "...וואו, אחי, איזה מגניב! אתה מאלו שממש נוהגים? עם ההגה, והדוושות וכל זה? איזה כיף! אתה אומר שגם אני יכול? עזוב, אין לי כוח רצון, אני דיאטה לא מצליח להחזיק..."
-
אנחנו נמצאים בה נקודת זמן מאוד מיוחדת בהסטוריה של כלי הרכב. כל מי שבתעשייה ואני משוחח איתו מספר על תכונת מחקר ופיתוח כמוה לא נראתה שנים. כל היצרנים מנסים כל מיני קונספטים וממש פתוחים לרעיונות לא שגרתיים.
יש הנחה אחת שבסוף הכל יתייצב סביב קונספט אחיד לכל היצרנים ויש הנחה אחרת (אני תומך דווקא בה) של מגוון גדול של קונספטים למכוניות אוטונומיות חשמליות.
מה שברור הוא שבעוד 15 שנה המכוניות שעל הכביש כבר לא ייראו כפי שהן נראות היום. ההימור שלי אם מישהו לוקח הימורים הוא מכונה על 3 גלגלים מונעים שנראית כמו צלחת ועליה יהיו שלל מרכבים בהתאם לשוק היעד.
אסף.
-
אנחנו מגדלים דור שהוא בין לבין, והדילמות צצות:
אופיר, בכורתי, קיבלה רשיון בתחילת השבוע.
הרכב הראשי שהיא משתמשת בו זה האיוניק, אוטונומי רמה 2.
האם לתת לה לעבוד עם בקרת השיוט האקטיבית? חושש שהיא תיקח רגליים אחורה, בעוד שאין לה עדיין את האינסטינקט לאורינטציה מדויקת של דוושת הבלם, ואם היא תידרש לבלום בחירום בעצמה, היא לא תמצא את הדוושה בזמן.
מצד שני, מדובר במאפיינים שמשנים אקוטית את רמת בטיחות הנסיעה.
ואלו הרגלי נהיגה היא תקבע? מה יקרה כשהיא תעלה על האיי10 או ההיילקס הידניים?
מכיוון שלא הגעתי למסקנה, בינתיים היא משתמשת בכל המאפיינים האוטונומיים.
-
אני מסוקרן ואפילו קצת מבוהל...
המכונית האוטונומית יחד עם טכנולוגית ה Deep learning זה משהו שעומד לשנות את החיים על פני הכדור באופן מאוד משמעותי עד כדי חשש לעליונות המכונה על האדם.
מזל שכבר עברנו את החצי בדרך אל הסוף
Honda TRX300EX
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני מסוקרן ואפילו קצת מבוהל...
המכונית האוטונומית יחד עם טכנולוגית ה Deep learning זה משהו שעומד לשנות את החיים על פני הכדור באופן מאוד משמעותי עד כדי חשש לעליונות המכונה על האדם.
מזל שכבר עברנו את החצי בדרך אל הסוף
קובץ מצורף 118610
-
השאלה שנשאלת היא מתי יורידו כליל את הרכבים שהם לא אטונומים מהכביש?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
השאלה שנשאלת היא מתי יורידו כליל את הרכבים שהם לא אטונומים מהכביש?
מפנה אותך אחורה בדיון הזה לפוסט #410:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post746024
אמל"ק:
להערכתי, לא יורידו, כי לא יהיה צורך. באופן טבעי, איפשהו לקראת 2050, מכוניות שאינן אוטונומיות יהיו מיעוט זניח על הכביש (פחות מ2%), נהיגה אנושית תהיה תחביב בלבד, וההשפעה שלה על תאונות דרכים אפסית.
-
אתה לא חבר...
אתה יודע מה זה עושה ללב של דרור ועושה לו דווקא. לא יפה
Honda TRX300EX
-
אני חולק על נמרוד.
קצב שינוי הטכנולוגיה הוא אקספוננציאלי, ומגיע במהירות, אם עוד לא הגיע, לקצב של פיצוץ. לכן לא ניתן להסתכל על קצב השינויים בעבר ולהסיק ממנו על העתיד.
אני יכול לחשוב על קצה המזלג על שני פיתוחים שלא יאפשרו קצב שינוי איטי כמו שנמרוד מציין:
שיירות מהירות מאוד של רכבים שיסעו עם ס"מ אחד מרווח בין מכונית למכונית. דבר זה ישנה באופן דרסטי את קיבולת הכבישים, קצב העברת התנועה בהם, וכמובן ישפר את תצרוכת הדלק.
מעבר של מכוניות בצמתים נטולי רמזורים, בלא להפחית מהירות ותוך כדי תאום ממוחשב בין הרכבים.
אני לא רואה איך נהג אנושי משתלב בתוך העתיד הזה.
יתכן ששתי הדוגמאות הנ"ל יתבררו כמופרכות, אבל אין לי ספק שיהיו אחרות, עם תוצאה זהה. נהג אנושי לא יוכל להשתלב בתנועה, מוקדם מכפי שנדמה לנו.
-
1 קבצים מצורפים
אנחנו לא חלוקים חנן.
2050 זה (לדעתי) גבול עליון, שמרני, והסברתי איך הגעתי אליו.
מאד יכול להיות שכבר בשנת 2025* תתחילו לראות שלטים כאלו בכבישים ואזורים מסויימים:
קובץ מצורף 118612
אני די בטוח לעומת זאת, שהאיסור לא יהיה גורף. יהיו כבישים מהירים מסוימים ואזורים עירוניים מסויימים שיהיו רק לרכב אוטונומי, ערוצי תנועה מהירים, וסביבם תשאר רוב התשתית המשנית מעורבת גם לנהגים אנושיים, עד שנהגים אנושיים יהפכו באופן טבעי לקוריוז בלבד.
טוב והנה משהו חיובי/שלילי לפני השינה...
https://youtu.be/dAQ_7fQu8IQ
שלא יהיה ספק... עניין של זמן עד שלפחות על מסלולי אספלט, רובוט ינצח בן אדם. כמו בשחמט.
-
בעתיד הזה .. יהיו מכוניות מרוץ שנוסעות לבד לעצמן ומתחרות במכוניות מרוץ אוטונומיות אחרות. בעוד ש wall.E יושב וצופה בהן ...
ולנו יהיה יותר זמן פנוי לצאת לטפס על ה נ. ג.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אנחנו מגדלים דור שהוא בין לבין, והדילמות צצות:
אופיר, בכורתי, קיבלה רשיון בתחילת השבוע.
הרכב הראשי שהיא משתמשת בו זה האיוניק, אוטונומי רמה 2.
האם לתת לה לעבוד עם בקרת השיוט האקטיבית? חושש שהיא תיקח רגליים אחורה, בעוד שאין לה עדיין את האינסטינקט לאורינטציה מדויקת של דוושת הבלם, ואם היא תידרש לבלום בחירום בעצמה, היא לא תמצא את הדוושה בזמן.
מצד שני, מדובר במאפיינים שמשנים אקוטית את רמת בטיחות הנסיעה.
ואלו הרגלי נהיגה היא תקבע? מה יקרה כשהיא תעלה על האיי10 או ההיילקס הידניים?
מכיוון שלא הגעתי למסקנה, בינתיים היא משתמשת בכל המאפיינים האוטונומיים.
מזדהה עם השאלה, אבל מבחינתי התשובה חד משמעית: תן לה לנהוג באמת כמה שיותר, בלי להסתמך על מערכות אוטונומיות.
ברור שמערכות בטיחותיות כמו בלימה אוטונומית קדימה ואחורה, ובקרת שטח מת זה בונוס לכל נהג וכמעט לא פוגע במיומנות - אני בעיקר מתכוון לבקרת נתיב ובקרת מהירות אדפטיבית.
וזה לא בגלל שאני דינוזאור כמו דרור :D, אלא משום שעם התשתיות ורמת הנהיגה בארץ במוקדם או במאוחר היא תזדקק למיומנות הזו במצב חרום.
אני מדבר מנסיון כואב, אחרי שהילדה שלי השמידה את האוטו יום לפני הגיוס עקב תגובה לא נכונה לסימון פושע של כביש (חשוך).
לכולם חוץ מלאוטו שלום..