-
תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
סתם רעיון, אולי הזוי אבל בכל זאת:
אם נקודת תורפה ידועה היא התחממות של הבלמים בעליות עם הצלבות, אולי אפשר לנסות להוסיף להם קירור נקודתי ?
לא חייב להיות משהו מתוחכם מדי - למשל מפוח מהסגנון של מזרן מתנפח עם צינור שמכוון למקום הנכון ומתג הפעלה ידני פשוט מהדשבורד.
7 אג', עלי :)
-
דווקא יותר בכיוון של לשדרג את הבלמים- צלחות(מאווררות יותר), דיסקיות, קליפרים, לדעתי יש קיטים כאלה מוכנים כבר.
-
הבעיה הניצחית במערכות כאלו, איפה המכשול הבא?
הרכבים ( כמו כל הציוד הביתי) בנויים על הקצה תוך חיסכון מקסימלי.
והכל מאוזן, או מהתיכנון המקורי , או מניסיון עם הדגם.
הרגע הבעיה זה חימום של הבלמים, אבל ברגע שתפתור את זה, פתאום משהו אחר יקפוץ, וזו השאלה, מה זה וכמה זה רחוק.
-
זה קורה גם לרכבי שטח בהגדרה, ים מערכןת בקרת אחיזה.
ההבדל הוא ששם יש לרוב מהלך מתלה טוב יותר שמאפשר אחיזה, יש גם low, ומהירות הגלגל והעומס פחות גבוהים ויש פחות התחממות.
כל זה מכוון שהדאסטר בעצמו אומר בקול רם מה לא נעים לו.
-
שיתקנו אותי בעלי הרכבים האלה, אבל זו לא ההתחממות הפיזית של הבלמים שעוצרת אותם (אין חיישן) אלא הערך המחושב של ההתחממות, שבגללו המחשב עוצר את החגיגה.
כמובן שאמורה להיות קורלציה בין הערך המחושב והערך בפועל, אבל אם תשפר את הבלמים ולא תיידע על כך את המחשב, הוא עדיין יעצור את החגיגה באותה נקודה בדיוק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
שיתקנו אותי בעלי הרכבים האלה, אבל זו לא ההתחממות הפיזית של הבלמים שעוצרת אותם (אין חיישן) אלא הערך המחושב של ההתחממות, שבגללו המחשב עוצר את החגיגה.
כמובן שאמורה להיות קורלציה בין הערך המחושב והערך בפועל, אבל אם תשפר את הבלמים ולא תיידע על כך את המחשב, הוא עדיין יעצור את החגיגה באותה נקודה בדיוק.
אני במקביל מברר את זה ..
עריכה: מידע שמגיע ממוסך קראסו חיפה, נאמר לי שיש חיישן טמפרטורה בדיפרנציאל האחורי שמשולב למצמד האלקטרו פנאומטי שמחבר את ההנעה האחורית לקדמית.
אין חיישני טמפ' בבלמים בדאסטר ( או באף רכב שקראסו מביא )
אבל לתחושתי האישית, יש מצב.
גם בהחלקות בשלולית ובוץ באמצע סופת גשמים מטורפת ששם מין הסתם הטמפרטורות הכלליות יותר נמוכות .. הנורה מתחילה להבהב והשוטר האלקטרוני מתחיל לעשות פוזה כועסת ..
ופה יש לדאסטר יתרון ..
יש נעילות.
החשש העיקרי שלי, שאם אני אתקין נעילות ( סביב ה 3500 שח - במקרה של עבודה עצמית )
מערכת בקרת הטיפוס על מכשול אמנם לא תזהה הבדלי מהירות סיבוב גלגלים .. אבל מכיוון שאין LOW מכובד .. אני אצטרך להחליק מצמד .. לא אוהב את הרעיון.
אני אתפתה לשטויות ... לא אוהב את הרעיון.
אגיע למצב ששני הגלגלים באוטו סרן יסובסבו ביחד .. עם דיפ' נעול. מה שעלול להוביל ביחד עם הרבה גז ודרמות הדרושים בגלל העדר LOW .. לזריקת תחת או פרונט מסוכנת לתוך הירידה שיביא אותי לשפ"צ מיותר לחלוטין.
בנתיים אני מתאפק. ( אם כי זה נהיה יותר ויותר קשה )
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
עדכון שקבלתי זה עתה .. ממקור אחר עלום שם ..
מתברר שהמכלול האחורי של דיפרנציאל ומצמד, כושל אחרי התפרעויות ופירפורים .. יותר מידי תכופים.
מחירו .. לנשום עומק 15,000 שח.
במחשבה שניה, עכשיו ... אולי כן צריך נעילה.
( רץ להכין תקציב .. )
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
הבעיה הניצחית במערכות כאלו, איפה המכשול הבא?
זה נכון תמיד, אבל אם פותרים (או משפרים) את הבעייה הזו, זה יאפשר לרכב לתקל מכשולים בפחות אלימות, ובאופן כללי ישפר את המצב הבריאותי של כולם: רכבים, נהגים, נוסעים וצופים ...
נדב (ש): עד כמה דיסקים מאווררים באמת עוזרים כשהרכב מפרפר בעמידה או במהירות האיטית יחסית של תיקול מעלה בשטח ?
-
1- נורא פשוט, כך מד חום לחזר ( כמה עשרות שקלים באיבי, או אתה מוזמן להשאיל) ותבדוק, לדעתי זו לא בעיית חימום של הבלמים עצמם.
אני מוכן להמר שכל ירידה ארוכה, על כביש רגיל ויבש, מחממת את הבלמים פי כמה מאשר הפירפורים בעליה.
2- אני חושש שאנחנו סתם יורים באפילה ואף אחד פה לא באמת מבין, לא איך המנגנון הזה עובד, ולא מה זאת בדיוק ההתראה הזו. אני הייתי מציע להבין את זה ( לפני שנוגעים , משנים, מחליפים).
My two cents
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
זה נכון תמיד, אבל אם פותרים (או משפרים) את הבעייה הזו, זה יאפשר לרכב לתקל מכשולים בפחות אלימות, ובאופן כללי ישפר את המצב הבריאותי של כולם: רכבים, נהגים, נוסעים וצופים ...
נדב (ש): עד כמה דיסקים מאווררים באמת עוזרים כשהרכב מפרפר בעמידה או במהירות האיטית יחסית של תיקול מעלה בשטח ?
אין לי נתון לזה, אבל כנראה שצריך באמת לחקור מה שחנן וזיו רשמו, ואם אחרי מעלה של נניח 50 מטר המערכת מנטרלת את עצמה והבלמים לא באמת חמים...
-
תגללו אחורה ..
נתתי תשובה.
מד החום הוא ביח' דיפ אחורי - מצמד
-
למה שהדיפרנציאל האחורי יתחמם כתוצאה מפעולת מערכת בקרת האחיזה במצב 4x4 קבוע וכשהמצמד שם משולב?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
למה שהדיפרנציאל האחורי יתחמם כתוצאה מפעולת מערכת בקרת האחיזה במצב 4x4 קבוע וכשהמצמד שם משולב?
ניחוש שלי ...
זה לא אמור לעבוד בכלל .. אלא רק במקרה שאלברט ( או איזה שם רומני ) רוצה לצאת מהכפר והשביל מושלג / קפוא / בוצי / ..
ואז זה משתלב לכמה שניות, עוזר בדחיפת הרכב ומתנתק שוב עד הערב.
כשאנחנו נוסעים לטייל בחוצה מדבר .. העסק פועל על גבי הרבה קילומטרים .. והוא לא נועד לזה.
רק ניחוש שלי שמבוסס על משהו שנפלט למכונאי גירים מסויים וכנראה בטעות ..
-
אם ככה אז כנראה שבאמת רק נעילה "תפתור" את העיניין הזה.
דורון, ברכבים אחרים שהם רכב שטח בהגדרה כמו שכתבת שבהם יש tc אני לא מכיר שהמערכת מנטרלת את עצמה, מה שכן קורה זה ששימוש מוגזם ב tc גורם לבלאי בדיפ' ובבית סטליטים, ואז כבר יותר "משתלם" להתקין נעילה במקום לקנות ולהחליף שוב לדיפ' פתוח.
-
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אם ככה אז כנראה שבאמת רק נעילה "תפתור" את העיניין הזה.
דורון, ברכבים אחרים שהם רכב שטח בהגדרה כמו שכתבת שבהם יש tc אני לא מכיר שהמערכת מנטרלת את עצמה,
מכיר כמה מקרים בהם נורת הבלמים נדלקה אחרי שימוש מסיבי במערכת אחרי מעלה דרדרתי בו המערכת עובדת קשה.
בגלל שיש low, אז בשטח שאינו דרדרת, הרכב מסוגל להתקדם בצורה נשלטת ומבוקרת והמערכת עובדת פחות קשה מאשר רכב נטול low, שבא במהירות התחלתית גבוהה יותר וחייב לשמור על מומנט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מה שכן קורה זה ששימוש מוגזם ב tc גורם לבלאי בדיפ' ובבית סטליטים,
זו אכן עוד תופעה, של ההלמים כתוצאה של בלימת גלגל והעברה פתאומית של הכוח לצד הנגדי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מכיר כמה מקרים בהם נורת הבלמים נדלקה אחרי שימוש מסיבי במערכת אחרי מעלה דרדרתי בו המערכת עובדת קשה.
בגלל שיש low, אז בשטח שאינו דרדרת, הרכב מסוגל להתקדם בצורה נשלטת ומבוקרת והמערכת עובדת פחות קשה מאשר רכב נטול low, שבא במהירות התחלתית גבוהה יותר וחייב לשמור על מומנט.
נורת בלמים? באיזה רכב ראית את זה קורה?
רכב נטול low הוא לא רכב שטח בהגדרתו, לכן הגיוני שהיצרן יציב איזה גבול שהמערכת תחדול מלתפקד מאשר לגרום לנזקים.
-
אני מבין את הפעולה של הדאסטר כך, - הנעה קדמית קבועה עם העברת כוח אחורה דרך דרייבשאפט אחורי עד למכלול האחורי, אין דיפרנציאל מרכזי ,במכלול האחורי ישנו צימוד אלקטרומכני של מצמד,שכאשר אנו " נועלים " בכפתור ,המנגנון מחבר את הדיפרנציאל האחורי לכוח המניע.
אני חוזר שוב ,אין דיפרנציאל מרכזי ,יש צימוד ישיר דרך מצמד ,ונראה לי שבעומס משהו שם מתחמם, ובשלב מסוים מתנתק. כנראה שהצימוד "חכם" ולא צימוד מלא ,אלא עם החלקה כלשהי לצורך רדיוסי סיבוב, או חלוקה לא שווה של מומנט קדימה/אחורה , מהנסיון שלי הצימוד מתנתק מהר יותר כשהסל"ד גבוה ,מה שמרמז גם על חימום כתוצאה מהחלקה כלשהי.
שאר ה"נעילות" מבוססות על חישני ABS ,עם בלימות גלגלים ש"באוויר", גם לי לא נראה שהחימום מגיע משם.
לגבי הוספת נעילה אחורית או לא , שאלה טובה ,...הרי אם אין דיפרנציאל מרכזי ,תוספת נעילה אחורית מפתחת מומנט מקסימלי על מכלול המצמד,מה שיכול לגרום לחימום מהיר שלו, מצד שני גם בלימות של גלגל אחד יכולים לפתח הלמים של מומנטים רגעיים גבוהים ,אז מה עדיף לאורך זמן טיפוס המעלה ?
כרגיל ,כמו כל דבר בשטח ,- ...תלוי.. .
-
טל,
מצד אחד אתה מתאר איזה מנגנון שעושה שכל, מצד שני, זה לא תואם את הממצאים שאתם מדווחים.
אם המנגנון עובד כמו שאתה אומר, אז מספיק שתלך למגרש עפר, ותעשה סיבובים במקום, זה אמור להפעיל את ההתראה.
מצד שני, עדיין אני לא מבין, למה פירפור, רגעי, גורם להפעלה של ההתראה.
-
1 קבצים מצורפים
אני לא חושב שמישהו אמר שפרפור רגעי מפעיל את ההתראה , ההתראה מופעלת לאחר הרבה פרפורים עם עומס של בלימות גלגלים ע"י המחשב, על אחת כמה וכמה כשהסל"ד גבוה, לדוגמה בעליה תלולה ארוכה עם הצלבות.
מצאתי עכשיו ברשת קובץ PDF של המערכת ,שתואם אחד לאחד לניסן , אני אנסה להעלות את הקובץ .
קובץ מצורף 118185
לדעתי הפתרון הנכון למערכת הזו הוא סל"ד נמוך, מה שמצריך יחס העברה קצר יותר בהילוך הראשון, בכדי לזחול את המעלה במקום להתנפל עליו.
אבל עדיין ,במבט אובייקטיבי ,המערכת עובדת ועובדת טוב. אנחנו פשוט מצפים ממנה להרבה יותר,יש גבול.
-
זה לא פרפור רגעי. זיו. אם הפרפור מפעיל את הבקרת משיכה .. והאוטו לא מתקדם אז זה מתחיל להבהב. אם האוטו מתקדם זה פועל בלי לעצבן את המחשב.
עוד משהו ששמתי לב אליו בשבת.
אופן הפעולה של מערכת בקרת משיכה מייצר בורות והצלבות
הסובארו הראשונה שעלתה נסעה על קוליסים חלקים. אחרי הרכב השני כבר היו גלים על הקוליס. אחד כן אחד לא.
וזה דיי הגיוני. גלגל מחליק. נעצר על ידי הבלמים השני מסתובב ומושך את האוטו הכלגל העצור בצד השני מושך בלי להסתובב ובונה גבעת חול קטנה. משתחרר על ידי המחשב והצד השני ננעל וחוזר חלילה ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אם אתה זוכר דיונים על בעד ונגד ג'יפונים ובעד או נגד נעילות,
זאת היתה בזמנו אחת הטענות העיקריות של בעלי הג'יפים ה"מסוקסים" כנגד הג'יפונים. שהם טוחנים להם מעלות.
(אגב, גם בלי tc. כל רכב לא נעול שמפרפר עושה את זה).
-
טוחנים גם לעצמם.
שיירת רכבי כביש שביל פנאי שנוסעת לטייל וכוללת 23 רכבים כמו בשבת ...
זה הרס טוטאלי של העליה.
הראשון עובר יחסית ברגוע. השאר נלחמים ... האחרונים ניגררים כי כבר אין עליה.
אני מודה שלא חשבתי על זה קודם. אני גם לא ראיתי את זה במיוחד אצלי בדאסטר. אז או שאני לא מסתכל מספיק טוב. או שאני לא נוסע בשיירות. ( זה נכון. מעדיף רכב בודד או מקס עוד רכב נוסף )
אבל ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
יש שני סוגים לקנות ברשת ..
חלק אחד
http://www.mudstershop.com/en/mudster-snorkel
והרבה חלקים
http://www.mudstershop.com/en/snorkel-dacia-duster
מחיר דומה
מה דעתכם ?
בעניין הנעילות .. KMZ מייצרים לוקרייט לדאסטר ( ולטוסון ול outlander .. )
ככה זה נראה.
https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=OcYBUroL__Y
-
לדעתי עדיף את זה שבא כיחידה אחת על פני זה עם החיבורים, יותר מידי חיבורים=יותר סיכוי לחדירת מים, וגם פחות יפה :-).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
לדעתי עדיף את זה שבא כיחידה אחת על פני זה עם החיבורים, יותר מידי חיבורים=יותר סיכוי לחדירת מים, וגם פחות יפה :-).
אני גם חושב ככה ...
או זה :
https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=Wi7WGlXbWLI
-
איזו הפתעה..
רכב נעול עביר יותר!
ברגע שהתחלת ללכת לכיוון נעילות אוטומטיות בקרוס-אובר, זה הזמן של להעריך מסלול מחדש.
אתה. אבד את היתרון היחסי של התנהגות כביש מתורבתת ביחס לרכבי שטח, וזה לא הופך אותך בהגדרה להרמת רכב שטח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
איזו הפתעה..
רכב נעול עביר יותר!
ברגע שהתחלת ללכת לכיוון נעילות אוטומטיות בקרוס-אובר, זה הזמן של להעריך מסלול מחדש.
אתה. אבד את היתרון היחסי של התנהגות כביש מתורבתת ביחס לרכבי שטח, וזה לא הופך אותך בהגדרה להרמת רכב שטח.
לא בטוח .. עדיין 99.999999% מהנסועה היא על הכביש .. ואני לא מאבד כלום עם נעילה אוטומטית מאחורה ..
ולעניין ה0.0000001% בסלע או ההצלבה ההיא ששם אני מעייף את המערכת מבוססת הבלמים שלי .. זה יעזור לשמר את המכלולים.
מה גם שאני לא מחפש הגדרות, אני מחפש לטייל .. ואת זה אני עושה גם כיום. אני לא זקוק למילה "שטח" .. ליד המילה רכב .. :)
בכל מקרה, עד פברואר יש לי להרהר בזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
ולעניין ה0.0000001% בסלע או ההצלבה ההיא ששם אני מעייף את המערכת מבוססת הבלמים שלי .. זה יעזור לשמר את המכלולים.
לא בהכרח. המגבלה הזו של המערכת כנראה גורמת לך להכנס לעליות עם בורות יותר מהר מהמהירות המינימלית שבאמת הכרחית, כדי להמנע ככל הניתן מהפסקת הפעולה של בקרת האחיזה. אם לא היתה מגבלה כזו היית יכול לעלות לאט יותר ואם אתה נעצר אז מקסימום מתדרדרים קצת אחורה ומתחילים מחדש ...
-
גיא,
אני מוכרח להודות שאחרי כל הדיון שהיה פה, והתובנה שמה שבכלל מתחמם ( ומגביל אותך) זה בכלל הקלאץ' של הדיפרנציאל , אני לא בטוח כמה נעילה תשפר לך המקסימום.
אני אומר מקסימום, כדי להדגיש, שזה בטוח יקל על הנסיעה בעליה, עד שהמערכת תעצור אותך. אבל בכלל לא בטוח, שזה ימנע את הבעיה שבסוף עוצרת אותך.
כאמור, סתם הירהורים, אני לא מכיר את המערכת הזו.
-
זיו תסתכל על הסרטון המצורף.
יש שם הדגמה יפה של איך נוסעים בלי לוקרייט ועם לוקרייט ..
הדאסטר המטפס בעליה דרדרתית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לא בטוח .. עדיין 99.999999% מהנסועה היא על הכביש .. ואני לא מאבד כלום עם נעילה אוטומטית מאחורה ..
.
איך לא?
אתה עם הנעה קדמית ברכב?
עדיין, בקרת המשיכה/אחיזה עובדת בכביש?
להבדיל מנעילה אוטומטית בסרן קדמי עם לוקרים פתוחים, אצלך הגלגלים מחוברים דרך הנעילה כל הזמן מאחור, גם כשאין הנעה, איך זה יתנהג?