-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
בהצלחה!
ומוטב שתשים בצד סכום משמעותי בכל חודש, כדי שהרכישה של חשמלית תתבצע בקרוב ככל שניתן - על מנת שגם תספיק לחסוך בהוצאות ולדפוק את המערכת ואת המדינה לאורך זמן רב ככל שניתן, עד שמספר החשמליות יהיה גדול והמיסים שיוטלו עליהן יגמזו את היתרון הכלכלי שלהן.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
שים לב שהטווח בכביש שונה מהטווח בשטח. ההבדל משמעותי ובינתיים לפחות לא תוכל לבנות על כמה ימים במדבר.
מצד שני שיתפתי קודם את האתגר של ריביאן לחצות את אמריקה בשטח. לדעתי הם כבר בכיוון
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני מאמין לך שכתבתי את זה. זה נכון, לעמדה לא מנוהלת.
לכן כתבתי בדוגמא על יכולת הבית לתמוך בשישה רכבים שזה מנוהל.
אני לא חושב שלבאי הפורום הזה יש חניון פרטי בחצר עם מקום ל 6 עמדות טעינה.
לרוב מכסימום לשני רכבים.
רענן
-
אני מציע שתחזור אחורה ותראה את ההקשר שבו נכתב על טעינת שישה רכבים, תגובה #830, ואז אולי תחזור לפה ותבקש למחוק את התגובה הזו.
בחייאת. זה ממש בסדר להיות אופוזיציונר וביקורתי. אפילו עוקצני במידה. אני בעד. אבל תקראו ותגיבו לעניין. לפעמים אני עונה רק מתוך נימוס לתגובות/עקיצות ממש מטופשות, כשברור שהאינטליגנציה של העוקץ היא גבוהה בסדר גודל מהעקיצה שלו. מיותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני מציע שתחזור אחורה ותראה את ההקשר שבו נכתב על טעינת שישה רכבים, תגובה #830, ואז אולי תחזור לפה ותבקש למחוק את התגובה הזו.
בחייאת. זה ממש בסדר להיות אופוזיציונר וביקורתי. אני בעד. אבל תקראו ותגיבו לעניין. לפעמים אני עונה רק מתוך נימוס לתגובות/עקיצות ממש מטופשות, כשברור שהאינטליגנציה של העוקץ היא גבוהה בסדר גודל מהעקיצה שלו. מיותר.
כנראה התכוונת אליי,
למרות שכתבתי לא מתוך אופזיציה או עקיצה.
פשוט גם אם טכנלוגית אתה יכול לנהל 6 טעינות במקביל.
לא רואה שזה מעשי אלא אם כן משתלטים על הרחוב.
רענן
-
רענן הדיון הזה הוא גם על טעינה בחניה של בתים משותפים וגם בחניה של מקום ציבורי.
אז לך אין חניה ל6 רכבים. אוקיי.
אסף.
-
התגובה כוונה אליך, אבל לא רק אליך. אני המחשתי בתגובה #830 שתשתית סטנדרטית של בית בודד מסוגלת לתמוך בטעינה של שישה רכבים שהנסועה שלהם היא סטנדרטית, בטעינה מנוהלת חכם.
מכאן הקורא הנבון יסיק שלכמות רכבים ממוצעת במשפחה, עם נסועה ממוצעת, לא תהיה בעייה תשתיתית ברמת הבית הבודד בניהול עמדות חכם. מזכיר שהדיון היה על תשתית חשמלית.
כמובן שאין בזה שום אמירה על משפחה עם שישה רכבים וחניה פרטית לכולם.
-
ונניח לרגע שתצליח למקסם את הטעינה בבית משותף עם ניהול חכם.
מה יקרה כשיעשו את זה בכל/רוב הרחוב ? השכונה ? העיר ?
-
בתחילת אותה תגובה, #830, עניתי שאני לא מכיר את המגבלה התשתיתית הרחבה יותר אצלנו, עליה נשאלתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אין לי באמת מושג מהי התשתית לרחוב שלי, או לקיבוץ.
אבל כן אפשר לדבר על הבדלי צריכה יום/לילה וממוצע נסועה.
הרכב שלי הוא לא דוגמא. יש לי ארבעה רכבים בבית, אבל כל הבנות ואני מתחרעות רק על האיוניק מסיבות מובנות, עד כדי כך שכבר פעמיים טענתי את המצברים של המכוניות האחרות עקב חוסר תזוזה.
ממוצע הקילומטראז' בישראל הוא כ70 ק"מ ליום. זה בערך 12 קוט"ש, שמשך הטעינה שלהם הוא כ70 דקות.
אפילו אם נקח תשתית בית בודד, לא משודרגת, וננהל חכם את הטעינות, היא תוכל לתמוך במהלך לילה של 7 שעות ב6 מכוניות.
האם לקחת בחשבון משטר הצריכה שבאותו בית לא שגרתי בחורף/קיץ מזגנים פועלים בלילה ואולי מייבש כביסה בחורף עובד ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
התגובה כוונה אליך, אבל לא רק אליך. אני המחשתי בתגובה #830 שתשתית סטנדרטית של בית בודד מסוגלת לתמוך בטעינה של שישה רכבים שהנסועה שלהם היא סטנדרטית, בטעינה מנוהלת חכם.
מכאן הקורא הנבון יסיק שלכמות רכבים ממוצעת במשפחה, עם נסועה ממוצעת, לא תהיה בעייה תשתיתית ברמת הבית הבודד בניהול עמדות חכם. מזכיר שהדיון היה על תשתית חשמלית.
כמובן שאין בזה שום אמירה על משפחה עם שישה רכבים וחניה פרטית לכולם.
אני חושב שאתה אופטימי מידיי ,
היום כל אחד בלילה מחבר לשקע את הסמארטפון ושוכח ממנו עד הבוקר.
מתוך הנחה שלא יהיו לך עמדות טעינה לכל הרכבים (לדעתי 2 עמדות יותר ריאלי),
האם אתה רואה את הילדים יוצאים בחורף ומחליפים רכבים לעמדות הטעינה ?
בכלל היום יש כאלו שמתעצלים לחבר את הסמארטפון עם הכבל ומשתמשים במשטח טעינה אלחוטי.
לא יודע איך אצלך,
אבל אצלי אני בטוח שהייתי מקבל בבוקר רכב שלא חובר לחשמל כשהבת חוזרת מבילוי.
רק שבמצב כזה עם רכב על דלק, עוברים דרך תחנה בדרך ומבזבזים מכסימום 5 דקות מזמן הבוקר.
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
ומה לגבי העתיד ?
אני שואל כי אני בתהליכי בניית בית.
הרי בעתיד כנראה שהסוללות יהיו יותר גדולות ונרצה לטעון אותן מהר יותר.
כלומר מינימום להכין 20X3 לכל רכב, כלומר 40X3 ללוח המשנה בחנייה לכל בית מגורים (אני כותב בכוונה כך כי במצב שנטען רכב אחד הוא יוכל למשוך לעצמו יותר).
וזה נתונים שנכונים להיום, כלומר....אלו בתים שיצטרכו לקבל הזנה 80X3 אם לא רוצים להתעסק בזה שוב עוד עשור.
האפשרות השנייה זה שיותקנו מערכות קבלים או סוללות שידעו לאגור כמות גדולה של חשמל לאט לאט כשהרכב לא בטעינה ובכך למתן את זה.
השאלה כמה יעלה לתחזק את זה ואיזה דרישות כיבוי אש יבואו עם זה.
נשמע לי סביר בעיקר שהטעינה תהיה מהירה יותר. בהינתן שזה יקרה, והמגמה מראה שזה בוודאות יקרה, לא בהכרח שתרצה לשלם על סוללה גדולה יותר בשביל הפעמיים בחודש שאולי תרצה לנסוע רחוק יותר. תטען בשגרה בבית, ולעתים מזדמנות תטען בעמדה אולטרה סופר היפר מהירה בחוץ. זה סידור מצוין, לדעתי.
גם אם אני טועה וכן יהיו לך סוללות גדולות בהרבה, זה לא ישנה את הטיעון הבא שלי:
דרישת האנרגיה בעתיד לא תשתנה מהותית, פר רכב, להערכתי, אלא אם ממוצע הנסועה ישתנה. עדיין, כנראה שנצטרך באיזור ה12 קוט"ש לרכב ביום, בממוצע, שזה כ70 דקות של 16 אמפר, תלת פאזיים.
אז מה בעצם אני אומר? שתצבע 16ax3 לטובת טעינת הרכבים שלך, לא משנה אם זה 1 או 4 רכבים, ולזה תוסיף את האמפראז' שלדעתך הבית יצטרך, בלי הרכבים.
מה כן? צנרות עבות רזרביות, נדמה לי שקוראים להן קוברה. מהפילר לארון של הבית, ומהארון לחניה. שלא תצטרך להפוך את הבית לשדרוגים, אם תזדקק להם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
האם לקחת בחשבון משטר הצריכה שבאותו בית לא שגרתי בחורף/קיץ מזגנים פועלים בלילה ואולי מייבש כביסה בחורף עובד ?
אני חושב שאתה אופטימי מידיי ,
היום כל אחד בלילה מחבר לשקע את הסמארטפון ושוכח ממנו עד הבוקר.
מתוך הנחה שלא יהיו לך עמדות טעינה לכל הרכבים (לדעתי 2 עמדות יותר ריאלי),
האם אתה רואה את הילדים יוצאים בחורף ומחליפים רכבים לעמדות הטעינה ?
בכלל היום יש כאלו שמתעצלים לחבר את הסמארטפון עם הכבל ומשתמשים במשטח טעינה אלחוטי.
לא יודע איך אצלך,
אבל אצלי אני בטוח שהייתי מקבל בבוקר רכב שלא חובר לחשמל כשהבת חוזרת מבילוי.
רק שבמצב כזה עם רכב על דלק, עוברים דרך תחנה בדרך ומבזבזים מכסימום 5 דקות מזמן הבוקר.
רענן
כן. טעינה מנוהלת תתמודד בהצלחה עם מייבש כביסה, מזגנים פועלים.
לא. אני לא רואה מצב שבו מתעסקים בהחלפת מקומות לרכבים עם עמדות טעינה, לא ביום ובטח לא בלילה. בכללי, אני לא מאמין במצב שבו אני משרת בשוטף את המכשירים שלי. אם וכשעוד רכבים בצי שלי יוחלפו לחשמליים, לכל רכב תהיה עמדה משלו, ובמחשבה מהירה אני יכול לתמוך במסגרת החצר שלי בחמש עמדות ללא בעיה כלל.
-
בכמה רכבים בית ממוצע אמור לתמוך? אמנם יש לי ארבעה רכבים, אבל אחד מהם זה רכב לטיולים בלבד, דיזל, ועוד אחד זה רכב לבנות, שלא עושה קילומטראז' גבוה באופן יומיומי. הרכב שלי נטען בעבודה במהלך השבוע, והרכב של אשתי עושה עד כ150 ק"מ בשבוע. מספיק יהיה לטעון אותו פעם בשבועיים.
-
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/h1euk11aqk
באפריל הקרוב בנורבגיה ימכרו רק רכבים חשמליים.
בסופו של דבר כל בעיות התשתית הינן בעיות טכניות פתירות בהשקעה המתאימה אם יש רצון לכך.
-
הריוויון הזה ממש עושה חשק
https://youtu.be/KGqexebCcUo
וכשרואים איך הוא מחליף גלגל שקרע דופן...
ואללה מישהוא באמת חושב שם על שטח ,המחזיק גלגל שמחזיק גם את הג׳ק הוא גם שפלה לג׳ק....
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
כמעט הכול בחיים פתיר אם יש לך את הממון הנכון.
אפילו הרפואה נראית אחרת כשאתה עשיר.
השאלה היא מתי בישראל יגיעו ליישם את התשתית הזו.
אפילו תחבורה ציבורית סבירה אין פה ואתה יודע למה?
מפני שחלק ניכר מתקציב המדינה כולל חלף מיסים מגביה ישירה, מגיע היום מרכבים ודלקים.
רוצה לומר- למדינה יש תמריץ חזק לא לשחוט את הפרה הזו של הרכבים מונעי בעירה פנימית.
חוצמזה, התהליכים בישראל מאוד מסורבלים ואיטיים.
-
בועז, כמו גם אחרים בדיון הזה - אתה מניח שיש כוונה מאחורי דברים שלא קורים במדינה.
אני דווקא מניח שזה נובע מרשלנות וחוסר יכולת לחשוב לתכנן ולבצע ברמה הבסיסית ביותר.
אסף.
-
מאוד.
מאוד.
מאוד מאכזב! שעם ארבעה מנועים נפרדים, עדיין הלכו על מתלים קונבנציונאלים עם ציריות שמגבילות מהלך. ציפיתי להתפעם מאיזה מתלה חדשני ומנוע בתוך/צמוד גלגל.
-
משקל בלתי מוקפץ, אייל. זה לא מקרי שלא רואים את זה על רכבים מהירים.
-
על מנת לא להתעסק עם החשמל של הבית האם אפשרי להקים צרכן חשמל נוסף עם שעון נפרד ישירות מפילר החשמל ברחוב נטו בשביל הטעינה? מותר? יקר?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
משקל בלתי מוקפץ, אייל. זה לא מקרי שלא רואים את זה על רכבים מהירים.
אני חושב שרשמתי את זה פעם באיזשהו שרשור, אפשר לחשוב על מנוע שיושב בין צירי המשולשים בשלדה, מצביע למרכז הגלגל, סב על צירו עם עליה וירידת המתלה- רווח של מהלך מקסימלי ומייתר משקל בלתי מוקפץ של המתלה.אבל זה לא קשור לנושא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
הצביעות הכי גדולה שיש בתחום.
מדינה שייצוא אנרגיה פוסילית מזהמת היא נתח נכבד מאד מכלכלת המדינה.
-
מועתק מהפייסבוק:
"
שלום
רכשתי רנו זואי 40. במכירת אמרו ש טווח נסיעה עד 300 אבל סוללה נטענת רק עד 220. בעוד 4 ימים יש לי נסיעה לכנרת ואני מאוד חוששת מהמצב. אם זה באמת מגיעה לפחות עד 240 אני יכולה לנסוע ישירות לשם. אם לא - אני צריכה לחפש טעינה בדרך ומה סיכויים שהיא תהייה פנויה ? ואם כן - כמה זמן ?
אצלי זה טעינה איטית -במכירות אף אחד לא ציין את זה .
מישהו יכול להסביר לי על המצב ? תודה וחג שמח לכולם..
"
כבר כתבנו, אבל שוב: בידקו טוב אם מה שאתם קונים תואם לצרכים שלכם. לא העיתונאים ולא אנשי המכירות יסבירו לכם את הפרטים ה"קטנים" האלה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
המשוטט
הריוויון הזה ממש עושה חשק
https://youtu.be/KGqexebCcUo
וכשרואים איך הוא מחליף גלגל שקרע דופן...
ואללה מישהוא באמת חושב שם על שטח ,המחזיק גלגל שמחזיק גם את הג׳ק הוא גם שפלה לג׳ק....
רכב טיולים מרשים מאוד. אולי בסופו של דבר ההיילקס לא ימשיך אתי עד הקבר?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מועתק מהפייסבוק:
"
שלום
רכשתי רנו זואי 40. במכירת אמרו ש טווח נסיעה עד 300 אבל סוללה נטענת רק עד 220. בעוד 4 ימים יש לי נסיעה לכנרת ואני מאוד חוששת מהמצב. אם זה באמת מגיעה לפחות עד 240 אני יכולה לנסוע ישירות לשם. אם לא - אני צריכה לחפש טעינה בדרך ומה סיכויים שהיא תהייה פנויה ? ואם כן - כמה זמן ?
אצלי זה טעינה איטית -במכירות אף אחד לא ציין את זה .
מישהו יכול להסביר לי על המצב ? תודה וחג שמח לכולם..
"
כבר כתבנו, אבל שוב: בידקו טוב אם מה שאתם קונים תואם לצרכים שלכם. לא העיתונאים ולא אנשי המכירות יסבירו לכם את הפרטים ה"קטנים" האלה.
שוב, מה זה "הצרכים שלכם"?.....
אלה אנשים שלא קוראים עיתונות רכב. גם אם היו קוראים, לא היו מקבלים את המידע הדרוש אבל הם ממילא לא קוראים. הם אפילו לא יודעים להגדיר את הצרכים שלהם באופן מדויק ומושכל, כי מבחינתם אוטו זה אוטו. כשצריך, אז נוסעים. גם רחוק. ועד היום זה לא היה משהו להקדיש לו מחשבה ובטח לא להיות מוטרד בגללו.
הם לכאורה נוסעים רוב הזמן רק במתאר אורבני. 20-30 ק"מ ביום גג. בשבילם רנו זואי בסיסית כזו מתאימה בול.
טעינה איטית בבית פעם בשלושה-ארבעה ימים מספיקה להם. מקסימום בוסט קטן של טעינה מהירה אם צריך לצאת מחוץ לעיר פה ושם. כל עוד זה השימשו באוטו, הם מרוצים - לא מתדלקים ביוקר, חוסכים מלא כסף, דופקים את המערכת.
אבל אם פתאום רוצים לנסוע לכנרת? או לחרמון? או לאילת? קורה לפעמים, לא?................. לא שאי אפשר, יש עמדות טעינה מהירה בדרך, רכב חשמלי עדיין לא כזה נפוץ ו-99% שעמדת הטעינה בתחנת דלק נידחת על כביש הערבה תהיה פנויה. אבל החשש קיים. וזה גם לוקח זמן. לזה מתכוונים כשמדברים על סופן (הזמני) של הנסיעות הספונטניות.
אז תתרגלי מותק. רצית חשמלי? לשמור על כדור הארץ ולחבק עצים?... בבקשה, קיבלת. בפעם הבאה תשקיעי קצת בלימוד הנושא.
הייתי אומר לה לא לשבור את הראש יותר מדי, לשכור רכב רגיל ליומיים וזהו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נו למה אתה מצפה מהצביעות המערב-אירופית? לנורבגיה עתודות נפט ל-300 השנים הבאות. נראה לך שהם יפסיקו להפיק ולמכור אותו?.....
-
לכן אני משתדל להביא לכאן את המידע. הטוב והרע. עם היתרונות, האתגרים והחסרונות. שאנשים יקבלו את מירב האינפורמציה שיש, ושיהיה להם מקום אמין לשאול.
זו גם הסיבה שאני מנסה למנוע מאינפורמציה מוטעית להגיע לכאן, כמו קשקושים על מקרי קצה לא רלוונטיים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
איך בדיוק הנתון הזה מצביע על צביעות?
הייתי מבין את האמירה אם הנורווגים היו מקדמים מנועי בעירה פנימית או משהו, אבל הפוך, הם מספקים מומנטום לתחום החשמלי ברמה העולמית דרך הדוגמא שהם נותנים - סוג של פיילוט למדינות אחרות וליצרנים.
כל הכבוד להם שלמרות התלות בהכנסות מדלק מאובנים הם עושים את זה.
דרך אגב באותו עניין, 98% (!) מהחשמל בנורווגיה מגיע ממקורות מתחדשים, הרוב הידרו אלקטרי.
כלומר כל מכונית חשמלית שעולה על הכביש שם זה נטו חיסכון של זיהום אויר ברמת המדינה כולה.
-
קודם כל מגה צביעות.
זה הם שומרים את השכונה שלהם נקיה אבל שופכים את הפסולת לשכנים.
שנית, תפנים שרכב חשמלי זה לא = נקי.
יש המון לכלוך גם בייצור שלו וגם בגריטה שלו. אפילו בטעינה שלו.
גם אם במקרה נורווגיה נתברכה במספיק גלים כדי לייצר מספיק חשמל בשביל לטעון את כל הרכבים החשמליים.
גם זה שבנורווגיה יש אויר נקי. זה לא משנה הרבה כשמטר אחרי הגבול יש חוקים של עולם שלישי. או אין חוקים בכלל.
-
צביעות או לא צביעות, לפחות הם עושים משהו בנושא.
וזה הרבה יותר טוב ממדינות אחרות "מערביות"
אגב גם אם מכוניות חשמליות הם לא 100% לא ירוק.
האם יש תעשיה שהיא כן 100% ירוק ?!
אם תטען שמכונית חשמלית בסופו של דבר הרבה יותר מזהמת ממנוע בעירה פנימית זה סיפור אחר.
האם זה מה שאתה טוען ??