תגובה: לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!
טוב, אז אני בטוח אהיה שם, ואולי גם אסע איתכם בדיפנדר...
כדי לוודא שלא תסחבו אותו ותיעלמו....
סתאאם. כדי להדריך אתכם ולעשות לכם סדר בסבך המתגים והמערכות.
סמל"ת עשתה לפני שנתיים בדיוק, ביוני 2019, אירוע מגניב משל עצמה - CAMP JEEP, שנערך ברמת הגולן בהשראת אירועים דומים בחו"ל.
הם בדיוק גם השיקו אז את ה-JL, גם כמה חברים מכאן גויסו לעבודה באירוע ובכלל היה כיף, טעים ומוצלח ביותר.
בעקבות ההצלחה, לקמפ ג'יפ של 2020 כבר היו תוכניות גדולות.
באה הקורונה וחירבה הכל, אין לי מושג איך הם מחשבים מסלול מחדש ומה יהיה הלאה ומתי.
גם יוניון עשו אירוע לא פחות ממרשים ללקוחות לנדקרוזר, כשהשיקו את הלנדקרוזר 150 הנוכחי לפני כמה שנים.
אירועים כאלה עולים המון כסף. ההיתכנות שלהם מותנית בצפי של כמה כלים חדשים יצליחו למכור באירוע.
וואלה נכון, את האירוע של ג'יפ אני זוכר.
את של טויוטה - לא ממש.
סמוך על גרמני שיעשה סקירה רצינית לדיפנדר
https://youtu.be/Uba4gNckGUw
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
נו.... עבור שנתיים מההשקה, יש תובנות? יש מי, שמטיילים איתו?
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gradar
גמרת את כל רשימת התיוג של שפצור הריננג' וכבר מתחיל לדגדג לך?
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
גמרת את כל רשימת התיוג של שפצור הריננג' וכבר מתחיל לדגדג לך?
נשלח מהנייד
סקרנות אקדמאית [emoji6]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gradar
אחלה דיסקברי
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
אחלה דיסקברי
Sent from my iPhone using Tapatalk
האם אח'לה בתחזוקה, מה עם צמיגים ..... ואיך החיים איתו
ממקור שני (אבל קרוב):
רכב מדהים ומפנק בכביש, נוסע אחלה בשטח גם בינוני (אם הזויות מתאימות ולא מתגרדים, זה לא עוצר, הצמיגים מגבילים ודורשים זהירות מוגברת. מגהץ יופי יחסית לגודל ולמשקל), טפו טפו כמה עשרות אק"מ טובים, לא מעט שטח, ללא תקלות מיוחדות, רק תחזוקה שוטפת.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
משני מקורות, רק מה שהנהגים סיפרו לי. אין יותר מדי פרטים נוספים:
90 חדש. הבעלים נהנה ממנו כמה חודשים ואז החל לבלות במוסך יותר מאשר בנסיעה. לבחור נמאס. הם כבר לא ביחד.... עכשיו ינסה ברונקו.
110 שהתגרד קצת בגחון. המשיך לנסוע כאילו כלום, אבל בהמשך היום נדלק כל האורגן-אורות והתחיל לקרטע.
הגיע למוסך. הנזק - כ-180,000 שקל. לא, לא טעות. מאה-ושמונים-אלף שקלים. כמובן הופעל ביטוח.
אני לא יודע מה בדיוק נפגע/התקלקל בשני המקרים. אבל התמונה של האוטו הזה די ברורה: כשזה תקין, זה מאוד מרשים. כשזה לא תקין, מתגלה המפלצת המוצצת במובן הקיצוני. למכורי המותג המזוכיסטים בלבד.
אולי לא מבחן הכי אמפירי שיש (הקריין לא סגור האם המהגים "מרמים" עם נעילת דיפ', לחצי אוויר בחול של 40 לעומת 13... עזבו את הקטע ההשוואתי של הסרטון. הוא לא רלוונטי), אבל בסרטון נראה שהם התגברו על לא מעט גליצ'ים (או אולי טעויות מפעיל?) שראינו בסרטון מהמשלט. הtc מטפל יפה מאוד מאוד בתרחישים השונים. גם במהירות אפס. אותי אישית יותר עניין הסרטון שהם אמורים להוציא בקרוב על דיסקברי 2-3-4. וגם. ייתכן שה-76 מגיע ללא נעילת דיפרנציאל מרכזי???
https://www.youtube.com/watch?v=fRmkfcZ_dCg
לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אולי לא מבחן הכי אמפירי שיש (הקריין לא סגור האם המהגים "מרמים" עם נעילת דיפ'), אבל בסרטון נראה שהם התגברו על לא מעט גליצ'ים (או אולי טעויות מפעיל?) שראינו בסרטון מהמשלט. הtc מטפל יפה מאוד מאוד בתרחישים השונים. גם במהירות אפס. אותי אישית יותר עניין הסרטון שהם אמורים להוציא בקרוב על דיסקברי 2-3-4. וגם. ייתכן שה-76 מגיע ללא נעילת דיפרנציאל מרכזי???
https://www.youtube.com/watch?v=fRmkfcZ_dCg
זה נראה כאילו הקריין צילם אנשים אקראיים בשטח ומנחש מה הם עשו.
רכב אחד עם צמיגי שטח מלא, אחר צמיגי כביש.. השלישי משופר..
כמו שכתבת, אפילו בעריכה הוא לא יודע..
ה-76 בכלל Part time.. אין מרכזי.
תלוי גימור, יש נעילות כפולות אבל הקריין בכלל לא התייחס לדגם.
לא חיכיתי עד סוף הסרטון בגלל הרמה הנמוכה.
ערכתי את ההודעה. תסתכל.
לא מעניין ההשוואתי.
אני מסתכל על ההתנהגות של הtc של הדיסקברי 6.
מה שכן מטריד, היא הנטיה שלו להשאיר פתיתי אלומיניום מאחור במפגש עם סלעים מזדמנים...
לגבי part time, צודק. משום מה חשבתי שאמר awd
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני מסתכל על ההתנהגות של הtc של הדיסקברי 6. awd
זה דוקא נראה שעובד יפה יותר מהסרטונים מיד אחרי ההשקה.
לא טרחתי לצפות.
זה כל כך לא חשוב ולא משנה לי.
פשוט, אנחנו עובדים לא מעט עם הרכב הזה וכבר מכירים קצת את השגעונות שלו.
החדש לא מחליף את הישן בכלום ולא ממשיך שלו בשום דבר. הוא רכב אחר שפונה לקהל אחר. מצוין בדרכו ולשימוש המיועד שלו.
הדבר היחיד שמשותף לשני הדיפנדרים האלה זה שם הדגם ולוגו היצרן.
האלקטרוניקה שלו עובדת. ועובדת מאוד יפה. נעילה מרכזית ואחורית משולבות ומנותקות ע"י המחשב כהרף עין כשהוא חושב שצריך והוא אף פעם לא טועה. מכסא הנהג אתה לא מרגיש כלום ולא שולט בכלום. צריך רק לשלב LOW בלחיצת כפתור, לבחור בתכנית השטח המתאימה וזהו. נשאר לך רק ללטף בגז ולסובב את ההגה לאן שצריך. את כל השאר הוא עושה לבד. זה כיף ענקי למי שלא אוהב ולא יודע לנהוג בשטח, כי לא צריך שום מיומנות או רגש ואותו טירון חסר נסיון שעבר מכשול בקלות, מרגיש עכשיו ממש גיבור-על ואלוף השטח.
באותה מידה זה מתסכל בטירוף למי שאוהב לנהוג בשטח ואוהב "להפעיל מכונה" ולהרגיש אותה.
חשוב לציין שהצמיגים ומידותיהם היחודיות הם נקודת תורפה גדולה מאוד ברכב הזה.
תקלות?
יש לך פנצ'ר. קורה. ב"רכבי שטח" שנועלים צמיגי חתך נמוך זה קורה ויקרה הרבה.
הצמיג מתוקן בהמון תולעים, אבל נגמר הטיול וחזרת לכביש וכבר שתית קפה דלוח בתחנת הדלק ואתה רוצה להחליף גלגל כדי לא לשייט 140 בכביש 6 על צמיג מת שתקועים בו 5 תולעים.
זה רכב עם מתלים נפרדים = אין לך סרן להרים ממנו. ולא, לא מרימים ממשולש מתלה. בשום רכב. שלא תעיזו!!! (אלא אם בא לכם לחטוף ג'ק מתעופף לתוך הפרצוף ואת הרכב על הראש....)
הרכב גם ללא שילדה = אתה צריך להרים מהמרכב, כמו בפרייבט
אמנם מתלים נפרדים, אבל עם לא מעט מהלך.
זה אומר שאתה צריך להרים מהמרכב לגובה רציני מאוד לפני שגלגל בקוטר 32' יתנתק מהקרקע ותוכל להחליף אותו.
וזה כבר מעייף.
אבל עם מתלי אויר אין בעיה. לכאורה.
פשוט מאוד - מנמיכים את הרכב עד הסוף. לוחצים על מתג LOCK שנועל את המתלים ואז תצטרכו להרים ממש טיפה. גאוני? גאוני!...
כלומר זה היה יכול להיות גאוני - נגיד, בטויוטה. כי שם זה היה עובד והייתם בטוחים שזה יעבוד תמיד. גם אחרי 20 שנה.
אבל חוק מרפי ללנדרוברים קובע שזו בדיוק הסיטואציה בה מתגי הגבהת/הנמכת הרכב ישתגעו, יתחילו להבהב ולא יעבדו.
רכב חדש, כן?... לא משנה מה תעשו - ריסטרט אחד. ועוד אחד. דלתות סגורות. חגורת בטיחות רכוסה. הכל. נאדה. הוא עושה לך זין עם האצבע האמצעית. לא רוצה להנמיך ולא רוצה לנעול.
הזעתי כמו חמור להרים אותו איזה חצי מטר. קיללתי המון את האנגלים ואת המלך החדש שלהם כושילאימאימאשלו.
הגלגל הוחלף. נסענו הביתה.
הגעתי, נכנס לחניון התת קרקעי וכאילו כלום, החרא הזה פתאום עובד בלי שום בעיות. עכשיו הוא נזכר?... רכב של פאקינג 750,000 שקל. כשהוא תקין - הוא הכי טוב שאפשר. הבעיה היא ש"לא תקין" או סתם שגעון חולף שכזה כמו שחוויתי, זה מצב שיכול להתרחש בכל רגע נתון. כנראה חלק מחוויית המותג.
ככה זה מהסדרה 1 הראשון מ-1948 ושום דבר אצלם לא משתנה ולעולם לא ישתנה. הם כנראה כבר לעולם לא ילמדו. לעולם.
בדיסקברי 4 יש הרבה דיונים דומים.
ומסתבר שאתה צריך לדעת לדבר לנדרוברית כדי להבין את הרכב.
כל מיני כשפים וכישופים כדוגמת להשאיר דלת פתוחה כדי "לנעול" את המתלים, להקיף את הרכב שלוש פעמים עם כוס תה וכו.....
נקודה שניה,
ראיתי שבדיפנדר, בניגוד לדיסקברי 4-5 שהוא מחליף, ניתן (וכדאי) להתקין גם צמיגים בחתך יחסית סביר. לא יודע מה זמינות צמיגי ה mt, במידות האלו, אבל בתור מי שמטייל כבר עשור עם צמיגי at, ואפילו לא בחתך גיבור, אומר לך שמי שקורע צמיגים בחתכי ביניים האלו, צריך לעשות אחד משניים:
א. להפסיק לנסות לעשות את כמריר עם רכב שזה לא ייעודו.
ב. ללמוד לנהוג. ובללמוד לנהוג, אני גם מתכוון ללכת למגרש סטרילי, ובמשך יום שלם לתרגל את מימדי הרכב ומיקום הגלגלים.(שכאן זה כביכול מיותר, הרי הוא מצולם מכל זווית. אבל בעצם, מצד שני, רוב הסיכויים שהמצלמות יפסיקו לעבוד איפשהו בין המטר הראשון לשלישי של נסיעת השטח...).
מידות הצמיגים בדפנדר החדש המשווק בישראל הן:
255/60R20
255/65R19
255/70R18
הצמיג הוא גודייר AT. סוליה לא ממש אגרסיבית, אבל זה לא צמיג כביש וכן נראה אגרסיבי בהרבה מ-HT
אם אני לא טועה - ותקנ ואותי אם כן - נדמה לי שיש במידות האלה גם את דגם הדורטראק שקצת יותר אגרסיבי - משהו בין AT ל-MT
הקוטר הכולל, בשפה שאנחנו מבינים - 32'.
דגם הבנזין P400 (400 כ"ס) מגיע רק עם חישוק 20. הבלמים שלו גדולים יותר.
לכאורה, עם חישוקי 18 ואיפה שהוא גם עם 19, חתך גובה הדופן סביר (70) או לכל הפחות גבולי (65).
בפועל, מתברר שהדופן שלהם עדינה ודקה כמו נייר, נפצעת מכלום ושום דבר ולא צריך להרחיק עד כמריר כדי להשמיד אותם. הר צרור ממש מספיק .... והכי גרוע - המידות האלה ייחודיות לדיפנדר. קשה להאמין שתמצאו אותם בפנצ'ריות בלי להזמין מראש. ניתן להשיג אותם בחברת המזרח.
זה רמבו עם תואר דוקטור, שנועל נעלי בלט.
רק על זה אני פוסל אותו כרכב שטח.
255/70r18 קיימת בעוד רכבים, לדעתי גם ברנגלר, וצריך להיות את הגודייר דורטראק במידה הזאת.
בלנד רובר כמו בלנד רובר, חכו עוד קצת, כמו שייצרו ג'נטים 18" שיעלו על הדיסקו 4 שהגיע עם חישוק 19", ימציאו גם ג'נטים 17" שיעלו על הדיפנדר שמגיע עם חישוק 18".
בינתיים נחכה שהמחירים ירדו 🤣
בזמנו הרבה חבר'ה עם רנגלרים התלוננו שאין שטח מלא במידה הזו.
ורוב הדיפנדרים האלה עם חישוקי 19 ו-20 והצמיגים עדינים. עדינים נורא.
לגבי האלקטרוניקה שלהם - השיגועים זה כבר חלק מהמסורת אצלם ואני לא רואה את זה משתנה.
כשזה עובד - זה מדהים. לא פחות. צריך רק שזה באמת יעבוד מתי שרוצים ומתי שצריך.....
עם כל הקיטורים, אני ממש מתגעגע לטיול המועדון הבא כדי לקבל אותו שוב לסופ"ש.....
למי שהדיפנדר החדש לא מספיק יוקרתי בשבילו:
https://www.icar.co.il/news/b1qmeb11aa/