-
תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
דרור, יש לך נתונים מבוססים לגבות מה שאתה אומר ?
(כי בלעדיהם זו סתם דמגוגיה ריקה והרבה רוח וצלצולים)
ושלא יתפרש מזה שאני תומך בהסחות הדעת השונות בזמן נהיגה, מווטסאפ ועד שלטי חוצות זוהרים שמקדמים את הסרט הבא של שפילברג.
אני אישית חושב שצריך למצוא דרך הגיונית וסבירה למשתמש (ודווקא העלו כאן התחלה יפה), ואז לקדם אותה בנתיב שיש לו סיכוי להצליח, פחות מאמין ביללות ונביאי זעם ...
-
הנה דרור:
https://play.google.com/store/apps/d...cent.drivemode
את זה אנשי הטכנולוגיה המציאו כבר לפני שנים. עכשיו נשאר לך לבדוק איך לאכוף את זה בצורה יעילה.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
התקנתי. עכשיו מעניין איך זה עובד
-
נדב, למה דמגוגיה, תעשה חיפוש קל בגוגל "כמה תאונות נגרמו בגלל טלפון סלולרי".
תוכל לקרוא בעצמך. יש המון חומר.
תחפש גם באנגלית, בכלל תטבע בנתונים לא מעודדים.
חשוב גם לבדוק את תאריכי הכתבות. ככל שהן עדכניות יותר, כך חלקו של הסלולרי בגרימת התאונות הולך ועולה.
על פי אגף התנועה במשטרה זהו הגורם מס' 1 לתאונות (מה שלא כל כך מתיישר עם התשוקה שלהם לאכיפת גורם שולי כמו מהירות...)
ראש אגף התנועה לשעבר גם מודה שהוא עצמו לא מצליח להתאפק ומשתמש בסלולרי תוך כדי נהיגה. וזה למרות האכיפה והקנסות הכבדים מאוד.
וזה לא עוזר. קצין המשטרה מודה שפשוט אי אפשר להתאפק מלענות להודעה האחרונה בווטסאפ או לבדוק מה קורה בפייסוש ובאינסטוש. הוא משווה את זה לתשוקתו הפיזית של הנרקומן לסם בזמן קריז, שאותה אי אפשר לרפא באקמול.
-
תרשה לי לצטט:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בנוסף - אני לא מאמין למשטרה, בתי משפט ושאר גופים המשויכים למדינת ישראל. אחרי מעללי מערכת המשפט שלנו בכל מיני מקרים אחרים כמו רצח תאיר ראדה ועוד ועוד, אני כבר באמת לא מאמין לשופטים, לחוקרים, ואחרי 22 שנים בדסק חדשות של עיתון, בטח לשום דבר שמפורסם בתקשורת. כי מאחורי כל דבר יש אג'נדה ואינטרסים ויחצ"נים ולוביסטים.
אז לפני שאתה מכניס את עצמך להכללה של "שום דבר שמפורסם בתקשורת", אולי תמצא נתונים מבוססים להסתמך עליהם ?
(ושוב, כמובן, אני לא טוען בזכות הסחות הדעת או ממעיט מערכן ותרומתן לתאונות)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נדב, למה דמגוגיה, תעשה חיפוש קל בגוגל "כמה תאונות נגרמו בגלל טלפון סלולרי".
תוכל לקרוא בעצמך. יש המון חומר.
תחפש גם באנגלית, בכלל תטבע בנתונים לא מעודדים.
חשוב גם לבדוק את תאריכי הכתבות. ככל שהן עדכניות יותר, כך חלקו של הסלולרי בגרימת התאונות הולך ועולה.
על פי אגף התנועה במשטרה זהו הגורם מס' 1 לתאונות (מה שלא כל כך מתיישר עם התשוקה שלהם לאכיפת גורם שולי כמו מהירות...)
ראש אגף התנועה לשעבר גם מודה שהוא עצמו לא מצליח להתאפק ומשתמש בסלולרי תוך כדי נהיגה. וזה למרות האכיפה והקנסות הכבדים מאוד.
וזה לא עוזר. קצין המשטרה מודה שפשוט אי אפשר להתאפק מלענות להודעה האחרונה בווטסאפ או לבדוק מה קורה בפייסוש ובאינסטוש. הוא משווה את זה לתשוקתו הפיזית של הנרקומן לסם בזמן קריז, שאותה אי אפשר לרפא באקמול.
אז איך זה מסתדר עם מה שכתבת קודם :
יש נושאים שנזהרים מלדבר עליהם.
למשל, כמה הרוגי תאונות דרכים מצאו את מותם לא בגלל "סטיה מנתיב" אלא בתכל'ס בגלל טלפון סלולרי שגרם להסחת דעת שהיא זו שהביאה לסטיה מנתיב.
???
אסף.
-
אני איבדתי אתכם בדיון הזה, הרי כולכם מסכימים ששימוש בטלפון נייד הוא היום הגורם לתאונות דרכים מספר אחד...אז איפה פה הוויכוח?!
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
כולם מסכימים אבל דרור טוען שמסתירים מאיתנו בכוונה את הגורם הזה, ושיש... רגע... איך זה היה... "חבורת מסוממי טכנולוגיה מעריצי הייטק" שלא יתנו לחסום את הטלפונים הניידים ולא יודו שהם גורמים לתאונות.
וזה, כמובן, לחלוטין לא נכון.
אסף.
-
לא רק שזה לא נכון, אלא שזו שטות מוחלטת אם אתה שואל אותי...וזה סתם מסיט את הדיון מנקודה החשובה שלו, (וגם הדיון הזה הוא לא קשור לשרשור המקורי...).
עכשיו...אם כולם מסכימים שיש בעיה, אז כולם גם מסכימים שיש לעשות את כל המאמצים על מנת למנוע את השימוש הטלפון הנייד בזמן נהיגה, הן באמצעות פתרונות טכניים והן באמצעות רגולציה??
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
התקנתי. עכשיו מעניין איך זה עובד
אצלי זה לא עובד...צריך לחפש משהו אחר. זה לא מסובך טכנולוגית ולכן אני בטוח שיש אפליקציות כאלה שגם עובדות. המפתח הוא שהאפליקציה תפעל לבד כי אחרת כל הזמן "נשכח" להפעיל אותה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כולם מסכימים אבל דרור טוען שמסתירים מאיתנו בכוונה את הגורם הזה, ושיש... רגע... איך זה היה... "חבורת מסוממי טכנולוגיה מעריצי הייטק" שלא יתנו לחסום את הטלפונים הניידים ולא יודו שהם גורמים לתאונות.
וזה, כמובן, לחלוטין לא נכון.
אסף.
אני טוען שכפי שלא מספרים לציבור את האמת בכל נושא אחר, החל מאשמתם או אי אשמתם של מורשעים בתיקי רצח, דרך דיווחים שקריים בנוסח "קול הרעם מקהיר" ממלחמות שמתחוללות כאן חדשות לבקרים וכלה במספרם האמיתי של המסתננים מאפריקה, גם כאן נזהרים מלהאיר את עינינו בנתוני האמת.
עד כמה הטלפון הסלולרי הוא מכשיר קטלני ועד כמה גדול חלקו בהסחת הדעת ובגרימת תאונות.
אני טוען שאם היו מתפרסמים בריש גלי נתוני האמת כפי שהם במציאות, למחוקקים לא היתה ברירה אלא להוציא כל שימוש בטלפון סלולרי במכוניות אל מחוץ לחוק ולהורות מיד על הוצאתם לאלתר מהמכוניות של כל המכשירים שכוללים מסך. פשוט כי זה קטלני. לא רק טלפון סלולרי. גם מסכי מולטימדיה. כי אנחנו לא יכולים להיות מרוכזים בנהיגה בזמן שאנחנו מסיטים מבט למסך צבעוני מרצד, שלא לדבר על הקלדת טקסטים.
זה לא קורה אך ורק בגלל אינטרסים כלכליים - של יצרני רכב, של יצרני סלולר, של חברות טכנולוגיה. הם הפכו את הטכנולוגיה מאמצעי למטרה. מכונית מודרנית כיום היא רק קליפה מעוצבת, אריזה נוצצת שהמהות האמיתית שלה כבר אינה כל כך להיות כלי תחבורה, אלא יותר מערכת-בידור מתנייעת. הדבר הראשון שמדברים עליו בכל פרזנטציה לעיתונאים של כל מכונית חדשה, זה קודם כל ה"קישוריות" (Connectivity). המסכים הולכים והופכים לחשובים מבטיחות, מנוחות, מדינמיקה, מעבירות. אפילו בהשקת הרנגלר JL החדש אתם לא תאמינו כמה דיברו על מערכת המולטימדיה... זה רנגלר לעזאזל! אותנו מעניינים המומנט, יחסי ההעברה, הנעילות - והם מלהגים לי על "קישוריות".... עזבו שזה הרג את הנהיגה ואת ההנאה מנהיגה שזה ממש עניין משני. הבעיה היא שמצד אחד המכוניות עדיין לא נוהגות במקומנו - אבל מצד שני, כבר עכשיו המסכים והטלפונים הורגים בני אדם!...
מישהו צריך לנער את יצרני הרכב ולהחזיר אותם לקרקע המציאות - וזה כבר רק ברמה וביכולת של רגולטור.
כל עוד בני אדם נוהגים, אני מדבר על פתרון בצורת התקן שיחסום/ינטרל את הטלפון הסלולרי בזמן שהוא נמצא בתוך מכונית. יוציא אותו מכלל שימוש ומכלל פעולה כל עוד המכונית נמצאת בתנועה ובהילוך משולב. זה לא סוד שאף יצרן רכב לא ייזום מרצונו מהלך לא פופולרי כזה - זה משהו שצריך לרדת על ראשם של היצרנים בכל האלגנטיות והעדינות של פטיש 5 קילו, היישר מהרגולטור.
אסף, מה שאני טוען על אנשי ההייטק שמתנגדים לכל מה שנראה כדרישה להגבלה של טכנולוגיה מתקדמת, גם במחיר חיי אדם - הוא האמ-אמא של הנכון - עובדה שההתנגדות לכל רעיון להגביל שימוש ופעולה של מכשירים סלולריים היא דרמטית וגורפת ומגיעה בעיקר מצידם של אנשים שעוסקים בטכנולוגיה. לרגע נדמה שעצם הרעיון של הגבלת הטכנולוגיה-ציפור-נפשם, מזעזעת אותם יותר ממותם של 8 בני משפחה אחת שנמחקו בבומבה, אולי בגלל טלפון. מיד הם קופצים. "דמגוגיה". "שטויות". עוד מעט יספרו שתאונות דרכים זו מכה משמיים, "מחיר הקידמה", שהפתרון הוא ברכב אוטונומי ושאר בלבולי מוח.
רק שעד שיהיה רכב אוטונומי עלולים למות עוד אלפים רבים בגלל הטלפון. אולי ראוי לנסות להציל את חייהם?.... :confused:
אבל מה הם חיי אדם לעומת פיתוח טכנולוגי מרהיב כזה או אחר.
אני לא קורא לאף אחד לחזור לנסוע בעגלה רתומה לסוס ולתקשר באמצעות יוני דואר... אני מדבר על פתרון טכנולוגי. כל חברינו ההייטקיסטים - על פי הדרישה הזו, טלפונים סלולריים ימשיכו להתקיים - רק לא במכוניות. לא יקחו לכם את הפרנסה ולא יקצצו במשכורותיכם המופרכות. אז מאיפה מגיעה ההתנגדות הנמרצת הזו?........... ממה אתם כל כך מפחדים?!?..........................
מותם של אנשים הוא לא שטות. היכולת להשתמש במכשיר תו"כ נהיגה מסיטה את מבטכם ומסיחה את דעתכם. האוטו סוטה מיד מנתיבו ואז - זה כבר לא שטות ולא דמגוגיה. זה מוות. בשביל מה ובגלל מה?..................................... .. בגלל פייסוש ואינסטוש? בגלל טלפון מסריח?
אני לא מתנגד לטכנולוגיה. גם אני מכור. משתמש בסמארטפון. לפני שנה, במשך דקה ורבע בערך, הוא אפילו היה הדגם הכי מתקדם בשוק.
אבל אני מכור מהסוג שמכיר בבעייתיות של מושא ההתמכרות שלי ומוכן לוותר עליה בלב חפץ.
אין לי דבר כנגד התקדמות הטכנולוגיה, כל עוד טכנולוגיה היא אמצעי ולא מטרה.
אני מאמין שטכנולוגיה נועדה לשרת אנשים, לא הם נועדו לשרת אותה.
לכן אני מתנגד לסגידה לטכנולוגיה.
אני מתנגד למגמה של טכנולוגיה בכל מחיר, גם על חשבון בטיחות. כמו במקרה של שימוש בסלולרי במכוניות.
אני מתנגד לתהליך הזוחל של זילותם של חיי אדם "בשם הקידמה".
אני מתנגד לפגיעה קולקטיבית באנשים הפשוטים, בפרנסתם, בהנאותיהם, בעתידם, "בשם הקידמה" - רק על מנת לרצות קומץ אנשי הייטק מסוממי אקזיט. כי זה כבר לא בשם איזו שהיא קידמה - זה כבר רק בשם תאוות הבצע, לא יותר מזה.
כל מי שמתנגד להגבלת/איסור שימוש בטלפון סלולרי במכוניות, כל פקידון ממשלתי שהעניין הזה בסמכותו ושלא מתחיל מיד, כבר אתמול, בתהליך הוצאה מיידית של השיקוץ הארור הזה מהמכוניות - הדם גם על ידיו. בחיי, אני לא מגזים.
-
דרור,
יש לך ככתב רכב גרף של תאונות דרכים ב 10-15 שנה האחרונות בשביל שנתרשם כולנו שהטענת בסיס שמספר ההרוגים עלו?
האם אפשרי שחסימת הסלולרי לרכב שבו יש ילדים עשויה להשפיע לרעה על הנהג שכרגע מקבל ילדים מסוממים ושקטים מאחור?
האם לגיטימי בעיניך שהמדינה תתערב באופן כל כך גס ותחסום אפשרות גלישה מכל נוסעי הרכב בשל התירוץ שהנהג לא מסוגל להתגבר על היצר?
להזכירך אלו אותם קלגסים מושחתים שאתה מתעב שדוחפים לך את אפם למרחב
-
אני אומר שאי אפשר באותו דיון לטעון שלא מציגים שהסלוחרי הוא גורם משמעותי לתאונות, וגם לצטט את מפקדי משטרת התנועה שבכל הזדמנות מאשימים את הסלולרי בעליה ברמות התאונות.
לפחות תהיה רציני.
אסף.
-
עוד תאונה בכביש 90. עוד 6 הרוגים .. במקרה הפעם פלסטינים. לא שזה משנה משהו ... פועלים במיניבוס שהתנגשו במשאית.
אולי זאת קונספירציה לשכנע את דרור שרכב אוטונומי זה טוב.
השאלה האם הרש׳פ גם תחייב רכב אוטונומי עד 2020?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני טוען שכפי שלא מספרים לציבור את האמת בכל נושא אחר, החל מאשמתם או אי אשמתם של מורשעים בתיקי רצח, דרך דיווחים שקריים בנוסח "קול הרעם מקהיר" ממלחמות שמתחוללות כאן חדשות לבקרים וכלה במספרם האמיתי של המסתננים מאפריקה, גם כאן נזהרים מלהאיר את עינינו בנתוני האמת.
עד כמה הטלפון הסלולרי הוא מכשיר קטלני ועד כמה גדול חלקו בהסחת הדעת ובגרימת תאונות.
אני טוען שאם היו מתפרסמים בריש גלי נתוני האמת כפי שהם במציאות, למחוקקים לא היתה ברירה אלא להוציא כל שימוש בטלפון סלולרי במכוניות אל מחוץ לחוק ולהורות מיד על הוצאתם לאלתר מהמכוניות של כל המכשירים שכוללים מסך. פשוט כי זה קטלני. לא רק טלפון סלולרי. גם מסכי מולטימדיה. כי אנחנו לא יכולים להיות מרוכזים בנהיגה בזמן שאנחנו מסיטים מבט למסך צבעוני מרצד, שלא לדבר על הקלדת טקסטים.
זה לא קורה אך ורק בגלל אינטרסים כלכליים - של יצרני רכב, של יצרני סלולר, של חברות טכנולוגיה. הם הפכו את הטכנולוגיה מאמצעי למטרה. מכונית מודרנית כיום היא רק קליפה מעוצבת, אריזה נוצצת שהמהות האמיתית שלה כבר אינה כל כך להיות כלי תחבורה, אלא יותר מערכת-בידור מתנייעת. הדבר הראשון שמדברים עליו בכל פרזנטציה לעיתונאים של כל מכונית חדשה, זה קודם כל ה"קישוריות" (Connectivity). המסכים הולכים והופכים לחשובים מבטיחות, מנוחות, מדינמיקה, מעבירות. אפילו בהשקת הרנגלר JL החדש אתם לא תאמינו כמה דיברו על מערכת המולטימדיה... זה רנגלר לעזאזל! אותנו מעניינים המומנט, יחסי ההעברה, הנעילות - והם מלהגים לי על "קישוריות".... עזבו שזה הרג את הנהיגה ואת ההנאה מנהיגה שזה ממש עניין משני. הבעיה היא שמצד אחד המכוניות עדיין לא נוהגות במקומנו - אבל מצד שני, כבר עכשיו המסכים והטלפונים הורגים בני אדם!...
מישהו צריך לנער את יצרני הרכב ולהחזיר אותם לקרקע המציאות - וזה כבר רק ברמה וביכולת של רגולטור.
כל עוד בני אדם נוהגים, אני מדבר על פתרון בצורת התקן שיחסום/ינטרל את הטלפון הסלולרי בזמן שהוא נמצא בתוך מכונית. יוציא אותו מכלל שימוש ומכלל פעולה כל עוד המכונית נמצאת בתנועה ובהילוך משולב. זה לא סוד שאף יצרן רכב לא ייזום מרצונו מהלך לא פופולרי כזה - זה משהו שצריך לרדת על ראשם של היצרנים בכל האלגנטיות והעדינות של פטיש 5 קילו, היישר מהרגולטור.
אסף, מה שאני טוען על אנשי ההייטק שמתנגדים לכל מה שנראה כדרישה להגבלה של טכנולוגיה מתקדמת, גם במחיר חיי אדם - הוא האמ-אמא של הנכון - עובדה שההתנגדות לכל רעיון להגביל שימוש ופעולה של מכשירים סלולריים היא דרמטית וגורפת ומגיעה בעיקר מצידם של אנשים שעוסקים בטכנולוגיה. לרגע נדמה שעצם הרעיון של הגבלת הטכנולוגיה-ציפור-נפשם, מזעזעת אותם יותר ממותם של 8 בני משפחה אחת שנמחקו בבומבה, אולי בגלל טלפון. מיד הם קופצים. "דמגוגיה". "שטויות". עוד מעט יספרו שתאונות דרכים זו מכה משמיים, "מחיר הקידמה", שהפתרון הוא ברכב אוטונומי ושאר בלבולי מוח.
רק שעד שיהיה רכב אוטונומי עלולים למות עוד אלפים רבים בגלל הטלפון. אולי ראוי לנסות להציל את חייהם?.... :confused:
אבל מה הם חיי אדם לעומת פיתוח טכנולוגי מרהיב כזה או אחר.
אני לא קורא לאף אחד לחזור לנסוע בעגלה רתומה לסוס ולתקשר באמצעות יוני דואר... אני מדבר על פתרון טכנולוגי. כל חברינו ההייטקיסטים - על פי הדרישה הזו, טלפונים סלולריים ימשיכו להתקיים - רק לא במכוניות. לא יקחו לכם את הפרנסה ולא יקצצו במשכורותיכם המופרכות. אז מאיפה מגיעה ההתנגדות הנמרצת הזו?........... ממה אתם כל כך מפחדים?!?..........................
מותם של אנשים הוא לא שטות. היכולת להשתמש במכשיר תו"כ נהיגה מסיטה את מבטכם ומסיחה את דעתכם. האוטו סוטה מיד מנתיבו ואז - זה כבר לא שטות ולא דמגוגיה. זה מוות. בשביל מה ובגלל מה?..................................... .. בגלל פייסוש ואינסטוש? בגלל טלפון מסריח?
אני לא מתנגד לטכנולוגיה. גם אני מכור. משתמש בסמארטפון. לפני שנה, במשך דקה ורבע בערך, הוא אפילו היה הדגם הכי מתקדם בשוק.
אבל אני מכור מהסוג שמכיר בבעייתיות של מושא ההתמכרות שלי ומוכן לוותר עליה בלב חפץ.
אין לי דבר כנגד התקדמות הטכנולוגיה, כל עוד טכנולוגיה היא אמצעי ולא מטרה.
אני מאמין שטכנולוגיה נועדה לשרת אנשים, לא הם נועדו לשרת אותה.
לכן אני מתנגד לסגידה לטכנולוגיה.
אני מתנגד למגמה של טכנולוגיה בכל מחיר, גם על חשבון בטיחות. כמו במקרה של שימוש בסלולרי במכוניות.
אני מתנגד לתהליך הזוחל של זילותם של חיי אדם "בשם הקידמה".
אני מתנגד לפגיעה קולקטיבית באנשים הפשוטים, בפרנסתם, בהנאותיהם, בעתידם, "בשם הקידמה" - רק על מנת לרצות קומץ אנשי הייטק מסוממי אקזיט. כי זה כבר לא בשם איזו שהיא קידמה - זה כבר רק בשם תאוות הבצע, לא יותר מזה.
כל מי שמתנגד להגבלת/איסור שימוש בטלפון סלולרי במכוניות, כל פקידון ממשלתי שהעניין הזה בסמכותו ושלא מתחיל מיד, כבר אתמול, בתהליך הוצאה מיידית של השיקוץ הארור הזה מהמכוניות - הדם גם על ידיו. בחיי, אני לא מגזים.
אגב דרור... אם יתגלה שהתאונה נבעה ממשהו אחר, לא הסלולרי... גם אז תקרא 'להכחיד' את אותו משהו אחר?
אסף.
-
אני חושב שהדרך הכי טובה להוריד את ממוצע התאונות בכביש 90 לממוצע של שאר הכבישים, היא פשוט לחלק אותו לכמה כבישים.
עריכה: בYNET נטען שמניין ההרוגים השנה עומד על 255 כשבתקופה המקבילה אשתקד היו כבר 314.
אז או שאסונות גדולים לפנינו, או שאולי מספר ההורגים לא עולה?
(זה כמובן שימוש מעוות בנתונים, אבל גם להגיד שהכביש הכי ארוך בארץ הוא כביש דמים כי יש בו הכי הרבה תאונות זה שימוש מעוות בנתונים)
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
-
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דרור,
יש לך ככתב רכב גרף של תאונות דרכים ב 10-15 שנה האחרונות בשביל שנתרשם כולנו שהטענת בסיס שמספר ההרוגים עלו?
המידע כולו ברשת. אמל"קתי לך תשובה ישירה לשאלתך בועז, מעודכנת ל2016, מתוך
https://www.gov.il/BlobFolder/report...rends_2016.pdf
קובץ מצורף 121704
קובץ מצורף 121703
-
תכנית התחקירים של כאן 11 - שטח הפקר - עשתה תחקיר {מצמרר } על מצלמות המהירות א-3 בעקבות המשפט בעכו שפסל את המצלמות משימוש. מהנתונים עולה כי הירידה בהרוגים בת"ד חופפת לתקופה בה לא היה שימוש במצלמות. { לא זוכר איפה בתחקיר זה נאמר, לא לסמוך עלי, לראות את כל התחקיר } .
-
צריך גם גרף שמראה על חידושים טכנולוגיים מצילי חיים. כי הרוגים זה לא המדד היחידי. תאונות יותר חשוב.
לדעתי ככלל אצבע, דרור צודק. העניין הוא שאפשר להתווכח על ניואנסים אבל כשבני האדם תקועים עם הפרצוף בטלפון/מסכים וחוצים את הכביש בלי לראות, תאונות קורות. לא רק באשמת הנהגים.
כשיכולת הריכוז של אנשים במשימה מתחילה להיות מגוכחת (בגלל כל הסחות הדעת מצד המכשירים האלקטרוניים) אז אני לא מתפלא שיש תאונות.
גם אני חוטא בלהסתכל בטלפון מידי פעם. אני ממש ממש ממש משתדל שלא יהיה בזמן נסיעה. במקרה שצריך אז ברמזור ואם ממש יש צורך אמיתי להשתמש בטלפון, עוצרים בצד.
-
ובכלל, בעולם מקובל למדוד הרוגים לנסועה או הרוגים לאכלוסיה.
בשני המדדים האלו, אנחנו במגמה חיובית ( ירידה יחסית לנסועה והאכלוסיה)
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
-
לא מבוסס, אבל יש סיכוי שהתאונה ב-90 נגרמה בגלל עקיפה מסוכנת.
מספיק קוץ אחד שמזדחל לו בחוסר אכפתיות מופגן על 70-80 קמ"ש, מתחת למהירות המותרת, כדי להוציא מהכלים שיירה של עשרה נהגים - גם הרגועים והשקולים ביותר.
וכמעט כל עקיפה שם היא הימור.
מה שנקרא האיטיות הורגת...
ושיאכפו נגד הנהגים-מיפגעים האלה.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
עוד תאונה בכביש 90. עוד 6 הרוגים .. במקרה הפעם פלסטינים. לא שזה משנה משהו ... פועלים במיניבוס שהתנגשו במשאית.
זה לא אותו סיבוב שהייתה בו תאונת האוטובוס בחורף שעבר?
נראה בדיוק אותה זוית צילום של מצלמת בטיחות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
השאלה האם הרש׳פ גם תחייב רכב אוטונומי עד 2020?
Sent from my iPhone using Tapatalk
הבעיה שהם פרשו לא נכון את המונח רכב אוטונומי וחשבו שהכוונה לרכב של האוטונומיה..
הם מזמן עם רכבים אוטונומיים.. הקדימו את כל העולם.
Slowly..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
האייפון נכנס ב-2008 נראה לי, לא רואים שיהוי בגרף (השני).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
האייפון נכנס ב-2008 נראה לי, לא רואים שיהוי בגרף (השני).
בתור אחד שהיה לו אייפון עוד לפני שמכרו בארץ ..
לא היה כזה שוס כי לא היה PUSH .. לא היו כל הסחות הדעת מעבר לטלפון וSMS רגיל ..
הניווט היה עם MIO לא און ליין עם FREEMAP או IGO
הניווט המקוון התחיל כש FREEMAP יצאו עם הגרסה האון ליינית וגם אז לקח המון זמן עד שזה נכנס לכל רכב כי ה DATA היה יקר ימוגבל ..
אני מאמין שנושא הסחת הדעת הסלולרית הגיע לרמה המסוכנת שלו רק בשנים האחרונות .. אולי 6 שנים.
-
מקבל, ועדיין רואים מגמת ירידה במספר ההרוגים בערך משנת 2000 כשמנכים את ארבעת המשתנים האחרים (אורך כבישים, מספר נהגים, מספר רכבים ונסועה שנתית). יש איזושהי מגמה של עליה במספרההרוגים שמתחילה ב-2012 אבל היא לא נראית, בינתיים, שונה ממגמות אקראיות אחרות שיש לאורך התרשים הזה, ובכל מקרה לא עולה על הרמה שהייתה ב-2011.
מזה אני מסיק שאו שהתרומה של ההתמכרות שלנו למסכים למספר ההרוגים היא לא עד כדי כך גדולה (אני לא באמת מאמין בזה) או שרמת המיגון של הרכבים (אקטיבית ופאסיבית) השתפרה פלאים.
-
אני חושב שעצם זה שוויז מוגדר גם כרשת חברתית (מסרים כתובים בין נהגים), זה לבד גורם בעייתי מאד.
אפליקציית ניווט הן דבר טוב מאד ומסייע.
ברגע שיש ממשק שמראה לך גרפית מי נמצא סביבך, ואפשרות לתקשורת כתובה ומסרונים מובנה, זה מראש מכשול בפני עיוורים רבים.
מצד אחד האפליקציה צועקת עליך ומבקשת הצהרה שאתה לא הנהג כשאתה רוצה לחפש יעד, גם אם אתה לא הנהג, ומצד שני דוחפת לך יישום חברתי שמעודד מסרונים בנהיגה.
Slowly..
-
עוד משתנה ..
ישנה תקופה שבה רכבי הליסינג פרצו כמו פטריות אחרי הגשם אבל זה היה הדגמים הכי זולים ופשוטים .. אני לא בטוח כמה חוכמה ומיגון היו בהם באמת .. תוסיף את זה לעובדה שבהתחלה נתנו חינם דלק לא מוגבל ואנשים היו טוחנים את הכביש בלי סוף .. יחד עם הנושא של "רכב חברה" .. שפחות כואב הלב אם הוא נפגע .. ותקבל עוד עליה לא אמיתית במספרים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אגב דרור... אם יתגלה שהתאונה נבעה ממשהו אחר, לא הסלולרי... גם אז תקרא 'להכחיד' את אותו משהו אחר?
אסף.
ממה לדעתך יקבעו שהיא "נבעה"?...
גופים שמשויכים למדינה לא יאשימו את התשתית, כלומר את המדינה.
אגב, במקרה הזה באמת אין מה להאשים את התשתית, בוודאי לא בקטע המדובר. כביש מצוין. רחב, איכותי, שדה ראיה מספק, יש שוליים. הכל טוב. רק גדר הפרדה אין. נו אז מה? לא כל כביש הוא בעל גדר הפרדה.
כבר עכשיו תפסו כיוון מאוד נוח שמסתדר עם אג'נדה ברורה ועל פניו מוצדקת - נהיגה תחת השפעת סמים. במקרה זה שימוש בקנביס רפואי. לפי המידע שישנו כרגע, נהג הלנדקרוזר השתמש לעתים בקנביס רפואי בעקבות אירועים בעברו.
אבל מכיוון שעשרות אחוזים מהאוכלוסיה צורכים קנביס (גם לא רפואי) על בסיס קבוע, זה המקום להזהיר - עישנת ג'וינט?.... ניתן לאתר שרידים לחומר בגופך גם ימים לאחר השימוש, כאשר אין לשרידים אלה כל השפעה. אבל זה מה שיסתדר יופי לחוקרים שירצו לסגור לך תיק כמה שיותר מהר.
מצד שני, גם המכשיר הסלולרי של הנהג הזה הוחרם ובוודאי נבדק היטב. לא רק תיעוד שיחות אלא דברים נוספים. נראה מה ימצאו ועל מה יינעלו. אולי בצדק. לגבי הנהג השני - אותו כבר אי אפשר לחקור וכנראה שגם מהטלפון שלו - שהפך לכתם פלסטיק מותך - כבר אי אפשר להוציא הרבה. או כלום.
כביש דפוק, חד נתיבי לכל כיוון, ללא גדר הפרדה, הוא נתון. המדינה אשמה, בלהבלהבלהבלהבלה.
מה זה משנה באותו רגע?.... הגעת לשם ועכשיו תתמודד עם תנאי הכביש.
נהג מסומם זה כבר סיפור אחר
טלפון ברכב זה בכלל סיפור אחר.
שני אלה הם בשליטתו המיידית של הנהג. הוא מחליט אם יעשן גראס לפני הנסיעה. הוא מחליט אם לענות להודעה בווטסאפ.
עובדה שבני אדם לוקחים את הסיכון - מעשנים גראס. מתעסקים בווטסאפ בזמן הנהיגה. עושים את זה כי אפשר.
יש קנסות, יש סנקציות. מסתבר שזה לא עובד.
אז אני מציע להוציא את הטלפונים מהמשחק בזמן שמכונית נוסעת.
יש לזה מחיר בצורת ילדים לא "מסוממים" וכן משועממים במושב האחורי. מצידי תדחוף להם כדור שינה לבקבוק המים.
מה אתה מציע?
-
אני לא רוצה לתת לאף אחד רעיונות. אבל מדובר ברכב שטח. בכניסה לשטח. לא אומר אפילו לא רומז שהיה קשר. אבל נגיד, ביקום אחר מקביל, שימצאו שהיה קשר סיבתי בין הנתונים האלו לתאונה.. מה אז? להכחיד?
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לגבי הנהג השני - אותו כבר אי אפשר לחקור וכנראה שגם מהטלפון שלו - שהפך לכתם פלסטיק מותך - כבר אי אפשר להוציא הרבה. או כלום.
מאד לא נכון, הטלפון הוא רק נקודת גישה, מכשיר קצה, כל המידע שמגיע / יוצא מהטלפון עובר בשרתי חברת הסלולר.
עד לשבריר שניה שלפני שהטלפון הותך ניתן לדעת בדיוק מה ניכנס ומה יצא מהמכשיר.