-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לצערי, לא השכלתי לראות קדימה לפני 7 שנים כשבנו לי את הבית. דאגתי לחשמל תלת פאזי לכיריים אינדוקציה, דאגתי לחשמל תלת פאזי לקומפרסור מאחורי הבית. לא דאגתי לחשמל תלת פאזי לחנייה.
ועכשיו אני בתהליך של התקנת עמדת טעינה. נראה מה יהיה. אם יהיה צורך לפרק רצפה כדי להעביר קו בריא מארון החשמל שבתוך הבית אל החנייה. טינופת, כסף ועוגמת נפש. או שאוותר על התענוג ואסתפק בלקחת כבל נוסף מהשקע של הקומפרסור אל החניה. זה רק 16 אמפר אבל זה יספיק ל11 קילוואט לאיוניק שממילא לא יודע לקבל יותר מזה בטעינת ac, אבל מה יהיה עם הרכב הבא, או שאולי יהיו לנו שני חשמליים?
אז למי שבונה בית: אל תהיו כמוני. תחשבו קדימה, בגדול. בכתבה מומלץ להעביר כבל, גם אם הוא לא מגיע מתשתית תומכת, שמתאים ל40 אמפר. אם יבוא יום ותצטרכו תוכלו לשלם לחברת חשמל להגדיל את החיבור בלי להרים את הבית והחצר.
אולי אפילו שני כבלים ל40 אמפר? לפני בניית הבית זה כסף קטן.
..זהו, זה נהיה אמיתי גם עבורי :).
יונדאי מאפשרים לבחור התקנה של עמדת טעינה של ג'ינרג'י או של אפקון - יש לך תובנות כבר מי עדיף, או שזה סיים סיים?
עוד שאלה של מכניקר טמבל שלא מבין כלום בחשמל: איך אני יודע כמה אמפר הקו שמגיע היום לחניה שלי? על מפסק הפחת שלו (בעצם של כל החשמל בגינה כולל כמה תאורות ושני שקעים, אחד מהם בחניה) כתוב 40 אמפר.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
שיהיה בשעה טובה. איזה דגם? מתי אספקה?
נראה ששתי החברות לא עומדות בלחץ.
אפקון בכלל לא מגיבים. כבר פעמיים אמרו שיחזרו אליי, מה שלא קרה כבר שלושה שבועות.
ג'ינרגי פחות גרועים. גם כן שלושה שבועות ונדנודים מצדי, אבל היום כבר הגיע סוקר לחצר, והוחלט שהוא לוקח כבל משקע הקומפרסור אל החנייה. קל ופשוט, ללא חציבות וחפירות, וללא תוספת תשלום. צפי התקנה לעוד שבועיים.
למזלי ראיתי פני עתיד והבנתי שהם לא הולכים לתת לי עמדה לפני שהרכב מגיע ודאגתי מראש לכבל מאריך ועמדה ניידת. אני מקווה לקבל מחר את הרכב.
זה שהפחת שלך 40 אמפר זה טוב, אבל לא נותן מידע מספק.
הכבל שהולך לגינה תלת או חד פאזי? מה העובי של המוליכים ובאילו מא"זים הוא מוגן?
-
3 קבצים מצורפים
איוניק 5 הדגם הבסיסי. אספקה בפברואר, כזה.
אכן עוד המון זמן אבל אין לי שום לחץ לגבי האוטו הנוכחי, ועקרונית אם משום מה אשנה את דעתי אפשר לבטל את העסקה ללא קנס (עד התקנת העמדה).
מצ"ב צילומים של החשמל (הכבל הימני ביותר), אבל נראה לי שהחיבור חד פאזי ושהכבל לא עבה במיוחד ביחס לחבריו.
השאלה במקרה הגרוע כמה זמן הטענה יהיה לי ממצב ריק למלא (למרות שבדרך כלל אני מניח שזה יהיה בכיוון של מ20% ל80%).
קובץ מצורף 134930קובץ מצורף 134931קובץ מצורף 134932
-
נתיך של עשרה אמפר יכול לתת לך הספק של 2.2KW, וזה ימלא מצבר מלא ב33 שעות.
אם זה יספיק? תלוי כמה אתה נוסע ובאיזו תכיפות. זה ממש חלש.
-
תודה. אם כך נסלול כבל חדש יעודי לנקודת הטעינה.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
.
מזגן שמקרר מכונית נוסעים ביום חם לוקח סדר גודל של 2-4 כ"ס, שהם 1500W-3000W (כמו מזגן בבית). נורה ראשית זה 55W. נתעלם מהתאורה לכן כי היא זניחה לעומת המזגן.
אז שעה של מזגן זה 1.5 עד 3 קילוואט, וזה שקול לחצי ליטר עד ליטר בנזין. עכשיו מה זה משנה זה מגיע מתוך סוללה טעונה מראש של 72 קילוואט/שעה במקרה של איוניק 5, או שזה עוד ליטר בנזין לשעה במכונית שלך? למה אחד מטריד אותך יותר מהשני? ההבדל הוא אך ורק בראש שלך.
.
.
נעשה לך את זה קל יותר, ועם נתונים אמיתיים מהשטח:
האיוניק5 לוקח בצהרי יום בתחילת ספטמבר בישראל, דלוק עם מזגן ועם מקרר מאחורה, כאחוז אחד מהסוללה בשעה עמידה.
סוללה של 73kwh , אז אנחנו מדברים על כ730wh בשעה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למרות שטווח הנסיעה בפועל עם מזגן ואורות ומוסיקה ושאר צרכנים ועוד בפקקים, ועם לחיצה פה ושם (בכל זאת קניתם חשמלית, לא תהנו מדי פעם מאיזו תאוצה בריאה?...) רחוק מנתוני היצרנים. .
לא נורא רחוק, ובכלל בכיוון ההפוך: נסיעה עירונית ב0800 מדרום תל אביב לגליל ים, עם מזגן, אורות, מוזיקה, ומקרר דולק, מביאה לצריכה של 13.9kwh. טווח סוללה 522 ק"מ. טוב ב41ק"מ מהטווח המוצהר wltp.
-
בכלל לא מפתיע.
הפוך מרכב בנזין רכב חשמלי יצרוך פחות חשמל בעירני ולא יותר.
יש לזה מספר סיבות ולא אפרתם (אפשר לגוגל את זה).
זה כמובן אם לא מתפרעים עם ההאצות בין רמזור לרמזור..
-
אז למה בפקק של 20 ק"מ עפו לי יותר מ-60 ק"מ מהסוללה של היגואר i-pace? (עם אורות, מזגן ומוסיקה. בלי לחיצות. פקק).
(מעבר לנושא הטווח הוירטואלי והקושי למצוא עמדת הטענה תקינה ופועלת, האוטו חלום).
-
ענאעארף. שאל את יגואר.
וברצינות: החיווי על הטווח הצפוי הוא בערבון מוגבל. מבוסס על אלגוריתמים שמנסים לחזות את הטווח לפי אחוז הסוללה שנותר, הצריכה בעבר וגם בהווה. במידה מסוימת זה נבואי, ולכן הדיוק החסר.
.
מה שמדויק זה החיווי על צריכת החשמל בהווה ובעבר, וכן אחוז הסוללה.
בשביל לתת לך תשובה מדויקת אתה צריך לציין את אחוזי הסוללה לפני ואחרי הפקק, ואת המרחק שעברת.
לגבי עמדות הטעינה, אני לא יודע מתי נסעת, אבל דברים משתנים במהירות.
בסופ"ש האחרון כשבתי נסעה לאילת לא היתה שום בעייה למצוא עמדה מהירה. לא באילת ולא בדרך. עיקר הבעיות שיש בעמדות זה מכוניות שחונות שם בלי לטעון. זה ממש על הפנים.
בשגרה אין לי שום צורך, אפילו לא קרוב, בעמדות הציבוריות. יש לי טעינה בבית ובעבודה.
-
צריך לומר: לפני הרכישה היו מעט חששות לגבי הטווח והטעינה. שבוע אחרי, ולאחר התנסות גם בשגרה, וגם בנסיעה לאילת, גם עירוני וגם בינעירוני, כל החששות התגלו כמופרכים.
יתרה מזו, אני נהנה מאוד ללחוץ הרבה יותר מבעבר, גם בגלל התגובה, וגם בגלל שזה לא משפיע על כלום. לא על חיי המכלולים, לא על ההוצאה הכספית. הנאה חינמית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ענאעארף. שאל את יגואר.
וברצינות: החיווי על הטווח הצפוי הוא בערבון מוגבל. מבוסס על אלגוריתמים שמנסים לחזות את הטווח לפי אחוז הסוללה שנותר, הצריכה בעבר וגם בהווה. במידה מסוימת זה נבואי, ולכן הדיוק החסר.
חיווי על טווח נסיעה צפוי ועל צריכת דלק רגעית/ממוצעת יש לי גם במחשב הדרך של הפוקוס בת ה-11. ברור שאי אפשר לבנות על דיוק של 100%, אבל זה נותן תמונה כללית והחריגות מינוריות - כי החיווי במחשב בפוקוס די מדויק וריאלי החל ממילוי המיכל ועד שהוא מתרוקן ודורש תדלוק - ולא אופטימי להחריד כמו בסובארו החדשות או סיטרואן C4 למשל, שם הוא "מייצר דלק יש מאין" ומגדיל תיאורטית את טווחי נסיעה במאות קילומטרים, מה שכמובן הוא שטות מוחלטת אם לא הזויה, כי במכוניות האלה ככל שמיכל הדלק מתרוקן, הטווח בחיווי צונח במהירות לחלוטין לא מקבילה, מה צונח? נופל ונעלם!
.
מה שמדויק זה החיווי על צריכת החשמל בהווה ובעבר, וכן אחוז הסוללה.
בשביל לתת לך תשובה מדויקת אתה צריך לציין את אחוזי הסוללה לפני ואחרי הפקק, ואת המרחק שעברת.
סוללה טעונה 100% עד הסוף. האוטו הצהיר על טווח צפוי של 420 ק"מ. הוצאתי את הכבל מהשטקר בסוכנות של המזרח בהרצליה, ויצאתי לאיילון לכיוון חולון. כ-20 ק"מ של פקק. עפו לי לי 68 ק"מ מהטווח. כאמור בלי שום לחיצה, אבל כן עם מזגן ואורות ומוסיקה. עדיין זו חריגה ענקית.
אותו דבר קרה לפני כמה שנים בהשקה של ניסאן ליף באיים הקנריים. במסלול היו גם כבישים הרריים מפותלים, שם הסוללה פשוט התאיידה וגם בירידות שבאו אחר כך, הטעינה הרגנרטיבית לא פיצתה מספיק. היינו אשכרה בסכנת התייבשות הסוללה באמצע הכביש.... בנהיגת סבתא מתה הצלחתי להתגלגל על 2% אחרונים לחנייה של המלון. לא נעים בכלל. מי ןהסתם הרכב לא התקרב אפילו לטווח המוצהר.
לגבי עמדות הטעינה, אני לא יודע מתי נסעת, אבל דברים משתנים במהירות.
זה היה לפני קצות פחות משנה בערך. מין הסתם הרכב לא שלי ואין לי עמדת טעינה פרטית. יש שקעים תלת-פאזיים בחניון התת קרקעי שלי, אבל התקע של כבל הטעינה לא מתאים, מין הסתם... חיפשנו בגוגל עמדות טעינה בסביבה באיזור חולון, דרום ת"א, מערב ראשל"צ. כולן התגלו כלא קיימות בפועל, או לא תקינות, או עברו ונדליזם והושבתו. היחידה שאפשרה לי להתחבר היתה של אפקון בחניון של מרכז "חונים-קונים" במערב ראשל"צ אבל גם היא לא היתה תקינה - לא נטען אפילו אחוז אחד. בינתיים דברים משתנים? כנראה שכן. גם אני מאוד מקווה שכן.
בסופ"ש האחרון כשבתי נסעה לאילת לא היתה שום בעייה למצוא עמדה מהירה. לא באילת ולא בדרך. עיקר הבעיות שיש בעמדות זה מכוניות שחונות שם בלי לטעון. זה ממש על הפנים.
אני נוטה להאמין שזה לא מבריונות אלא סתם מחוסר מודעות. זה ישתנה מין הסתם די מהר, כשמכוניות חשמליות יהיו יותר נפוצות.
בשגרה אין לי שום צורך, אפילו לא קרוב, בעמדות הציבוריות. יש לי טעינה בבית ובעבודה.
מי שזה הרכב שלו וקיבל עמדת טעינה ביתית ו/או בעבודה, באמת לא אמורה להיות לו בעיה ברוב המקרים. אלא במקומות יותר נידחים... כמו שנאמר - אין יותר נסיעה ספונטנית. הכל צריך להיות מתוכנן מראש. זה ישתנה רק כשבכל תחנת תדלוק יהיו עמדות טעינה מכוחו של חוק.
לגבי היגואר (וגם הניסאן ליף) - רוב בעלי ה-i-pace שהגיעו לטיול הזה אישרו את ההתרשמות שלי - שאין קשר בין הטווח המוצהר לטווח בפועל ושהאוטו הזה, עם כל מצויינותו (הוא באמת מרשים) לחלוטין לא יכול להיות רכב ראשי בבית ואצל כולם הוא רכב שני. על הליף לא בדקתי בהמשך, רכב עלוב. ראוי לציין שהטכנולוגיה בתחום הזה מתקדמת הרבה יותר מהר משאפשר לעקוב, ובהשוואה לטסלה 3 או לאיוניק5, הן היגואר והן הניסאן אלה מכוניות חשמליות של אתמול. לחלוטין לא המילה האחרונה.
-
אז הנה, עדות של משתמש אמיתי, בחיים האמיתיים. סיפור האנרגיה הוא לגמרי נון אישו ביומיום, ודורש מעט מחשבה בנסיעות חריגות. זמן ההתעסקות בטעינה קטן מזמן התדלוק.
התמריץ? כ2000 ש"ח חסכון אנרגטי חודשי במקרה שלי ונסיעה ברכב בן יונה אמיתי, במחיר חודשי כולל שהוא פחות ממה ששילמתי על פיקנטו.
-
מכוניות בנות-יונה יש הרבה, רובן עדיין שורפות בנזין....
אבל התמריץ הגדול הוא החסכון של 2,000 שקלים לחודש שהיית משלשל לכיסי חברות הדלק.
זה גם התמריץ (למי שיכול) לעבור לפרייבט חשמלי כבר עכשיו - לפני שתגובש מדיניות מיסוי העונשין על רכב חשמלי/טעינה/קילומטראז'.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה גם התמריץ (למי שיכול) לעבור לפרייבט חשמלי כבר עכשיו - לפני שתגובש מדיניות מיסוי העונשין על רכב חשמלי/טעינה/קילומטראז'.
https://www.themarker.com/dynamo/cars/1.10025002
המס על מכוניות חשמליות, שאמור היה לעלות בסוף 2022, יוארך בשלוש שנים, עד סוף 2025. על מכוניות חשמליות מוטל מיסוי של 10%, לעומת 83% על מכוניות עם מנוע בנזין (לפני הנחת מיסוי ירוק).
או במילים אחרות מי שקונה בשנה הקרובה רכב חשמלי וימכור סביב 2025, יקבל ככל הנראה מתנה מהממשלה בוסט למחיר הרכב כמשומש.
זה חוזר לסוגיית שמירת הערך של חשמל מול בנזין, חדש מול חדש, בארבע השנים הקרובות: אני טוען שהחשמל ינצח.
-
הערך יתאדה כשהסוללות ימותו/ידרשו החלפה. ואז כל האוטו יילך לגריטה.
לפי מה שמספר מישהו מהתחום הטכני (שעובד אצל אחד היבואנים שמוכר דגם של רכב יוקרה חשמלי) כבר היום יש להם צרות צרורות עם הסוללות כאן בישראל, בגלל החום המטורף כאן שאינו משהו יוצא דופן אלא ברירת מחדל אצלנו במשך 7-8 חודשים בשנה. תנאים כאלה זה משהו שכנראה לא נלקח בחשבון בחו"ל וכדאי שתתחילו לחקור גם בנושא הזה.
החסכון העצום כרגע הוא בעלויות ההטענה/תדלוק והוא זמני בהחלט - עד מתי? קשה לדעת. עד שהחשמליות יהוו מסה קריטית על הכבישים והמדינה תתחיל לחוש באבדן הכנסות ממיסוי על דלקים. בינתיים, למי שנוסע הרבה ושוקל עכשיו רכישת רכב חדש, כדאי לנצל את זה כאן ועכשיו ולעבור עוד היום לחשמלית. כדי להספיק להינות מהחסכון לפני שיוטלו אגרות על ההטענה/קילומטרים ובעצם ישוו את עלות האחזקה של חשמלית למכונית רגילה.
-
אני מודד את טווח הנסיעה בהתאם לצפי כמעט כל נסיעה, לפחות בחצי עין (לפני שתשאלו - כן, גם בבנזין וגם בסולר הייתי בודק, סתם כדי לדעת עד כמה הרגלי הנהיגה שלי גרועים).
בטסלה יש צפי אחוזי סוללה בהגעה ליעד במידה והופעל הניווט של הרכב, זה משתנה אם צורת הנהיגה משתנה אבל בדרך כלל די מדויק מראש ויש גרף חי שמראה את המצב בכל רגע עם השוואה לתיכנון הראשוני.
לגבי עמדות הטעינה, לשמחתי טסלה ממשיכים לפזר עמדות בארץ, היום קיבלתי תמונה מישפרו במודיעין עם עמדות חדשות של בהקמה, פותר בעבורי את הצורך להטעין אצל ההורים שלי בירושלים במשך הלילה כשאני מגיע לבקר ואפילו עדיף כי זה בחינם כרגע..
אם תשאלו למה אני צריך להטעין כשהטווח מספיק להלוך חזור - התשובה אמורה להיות ברורה.. רמז במשפט הראשון למעלה..
לפי מה שמאסק אמר לא מזמן, הם מתכננים לפתוח את העמדות שלהם גם לרכבים אחרים, מניח שזה יעזור, מענין איזה לחץ זה יגרום בתור להטענה..
התמריץ שכתבתם לגבי חיסכון בעלות החודשית הוא מה שגרם לי בסופו של דבר להזמין את הרכב, ההבנה הזאת שאני קונה רכב חדש והתשלום החודשי הוא הפרש הדלק שאני משלם אל מול ההטענה החשמלית.. מדהים בעיני ובלי ספק היה הגורם המשמעותי במעבר שלי לחשמלי.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הערך יתאדה כשהסוללות ימותו/ידרשו החלפה. ואז כל האוטו יילך לגריטה.
לפי מה שמספר מישהו מהתחום הטכני (שעובד אצל אחד היבואנים שמוכר דגם של רכב יוקרה חשמלי) כבר היום יש להם צרות צרורות עם הסוללות כאן בישראל, בגלל החום המטורף כאן שאינו משהו יוצא דופן אלא ברירת מחדל אצלנו במשך 7-8 חודשים בשנה. תנאים כאלה זה משהו שכנראה לא נלקח בחשבון בחו"ל וכדאי שתתחילו לחקור גם בנושא הזה...
אני לא בטוח שבמרכז ארה"ב החום נמוך יותר מאצלנו ובכל מקרה יש אחריות 200,000 ק"מ או 8 שנים. רוצה לקוות שהרכב יוחלף הרבה לפני.
בנוסף לכך - קיימים פיתוחים בהתהוות של סוללות חדשות עם מחירים צפויים זולים משמעותית.
-
החום גבוה בהרבה מאצלנו ברבות מהמדינות בארה"ב, ובכלל בעולם, אבל זה תירוץ מעולה להמון כשלים...
האחריות באיוניק היא 7 שנים, אבל כלמוביל (בדומה ליוניון מוטורס) יאפשרו להאריך את האחריות תמורת תשלום של כמה מאות שקלים לשנה. אם לפני כן לא דאגתי מתוחלת חיי הסוללה, אז עכשיו זה בכלל מוריד את הנושא מהשולחן.
אפרופו, בעליבאבא כבר מוצעות סוללות קומפלט לחלק מהרכבים החשמליים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אפרופו, בעליבאבא כבר מוצעות סוללות קומפלט לחלק מהרכבים החשמליים...
הזוי ;)