אבל למה שמישהו ייסע עם סרן קדמי נעול ואחורי פתוח? במכוניות שמגיעות עם נעילות מהיצרן, זה אפילו בלתי אפשרי.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Printable View
אבל למה שמישהו ייסע עם סרן קדמי נעול ואחורי פתוח? במכוניות שמגיעות עם נעילות מהיצרן, זה אפילו בלתי אפשרי.
אבל בטויוטה יש נעילה אחורית חשמלית שאפשר לשחרר ואז האוטו יסע בדיוק לכיוון של הסרן הקדמי.
תנסה את זה פעם, זה מאוד עוזר להיגוי מדוייק
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אתה יכול לפרק לרגע את הנעילה בסרן האחורי שלך
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
היום כבר לא, אולי מחר [emoji8]
אתם יכולים לשאול את חנן, שנוסע כבר - לא יודע, 20 שנה? - בהיילקס עם נעילה אחורית נשלטת מקורית ולוקרייט מתקתקת בסרן הקדמי. הוא עדיין חי ויכול לשתף אתכם. ועכשיו, משיצאה לשוק נעילה אוטומטית לדיפרנציאל הקדמי של היילקס IFS (באיחור של 15 שנה... אבל מוטב מאוחר) אני מקווה גם לספר לכם איך זה.
לחנן יש לוקרים. מקסימום... שני רבעי סיבוב ואין הנעה קדמית.
אני הבאתי מחו"ל נעילה קדמית של ARB וליגו 2012,
עלות כ-1,000 דולר כולל קומפרסור.
הותקנה אצל חן יצחקיאן בנתניה בעלות של 2,500 ש"ח.
עובדת חבל"ז (השתמשתי בה מספר פעמים בטיול בבקעה, כשהשביל פתאום נעלם),
לא כזה יקר......
דניאל
מהנסיון שלי, עם נעילה אחורית יש עדיין היגוי, פחות טוב אבל יש.
עם קדמית נעולה הרכב ממשיך ישר.
אני בעד נעילות אוטומטיות גם מקדימה, אבל אין ספק שבנסיעה רגילה זה משפיע... לחלוטין אפשר לחיות עם זה, גם ב4X4 HIGH בנסיעה יחסית מהירה בשטח, אבל זה שם.
אופי הטיולים שלי מצריך 2 נעילות, ואני מאמין שאני באמת צריך אותה בשביל כמעט כל טיול, אז אני מוכן לשלם את המחיר בנוחות בשביל נעילה קדמית שעלתה לי פחות מ2K על האוטו. תשאלו את עצמכם, כמה באמת תגיעו למקום שהנעילה תצדיק את עצמה? כמה עבירות קשה שמצדיקה 2 נעילות אתם עושים? רוב הזמן זה יפריע, בשביל הפעמיים-שלוש בשנה שבאמת תצטרכו אותה.
נמרוד,
לי היתה לוקרייט בסרן הקדמי בהיילקס, בדיוק כמו אצל חנן, וזה מאוד לא נעים לנסוע כך כשה 4X4 משולב - בניגוד גמור לסופה, שם הנעילה הקדמית היתה הרבה פחות מורגשת.
אולי בגלל שהגה הכוח בסופה היה הרבה חזק מזה של ההיילקס ואולי בגלל שכל מערכת ההיגוי בסופה שלי היתה הרבה יותר מעורפלת מזו שבהיילקס.
בפועל, בהיילקס, אני נסעתי כל הזמן עם לוקרים פתוחים, מה שאפשר 2, 2 LOW או 2 LOW נעול, ורק במכשולים קשים, חיברתי את הלוקרים וקיבלתי גם 4X4 וגם נעילה. בסיום המכשול - מיד ניתקתי.
אם הייתי עומד בפני הבחירה הזו היום, הייתי בוחר או להישאר ללא נעילה קידמית, או להוסיף כדף וללכת על נשלטת מלפנים.
בברכה,
יוני5
לקח לריילי מהמכירות בLokka שבוע אבל הוא ענה למייל שלי. יש נעילות והמחיר הוא 327$ (אמריקאי) כולל משלוחה לארץ. כותבים על זה differential parts. בועז זה אמור להשתחרר בלי בעיות?
יש קטע עם היילקסים שכל חצייה של מים עמוקים או בוץ או גם וגם... הפגוש זז מהמקום יחד עם כל הפלסטיקים מאחוריו.
הפעם אחרי הסיבוב בקישון וסביבותיו לא טרחתי להחזיר למקום. הפלסטיקים עושים רעש כי הם נוגעים במשולש העליון.
אני חושב אם יש פתרון קבע...
ככה או ככה הטנדר מטייל ברחבי הארץ שבוע אחרי שבוע- גם באמצע שבוע. בשביל זה הוא קיים.... תענוג.
בין לבין כבר התחלתי להתרגל אליו בשטח ולנהוג כמו בג'יפ - לא חשבתי שזה יגיע אבל זה כבר כאן וזה טוב.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e2f34b8dad.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a2922ec575.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1df979d203.jpg
מחשבה / הרהור / התלבטות.
יש לי קומפרסור בארגז, מונח בתוך אחד ארגזי הזיווד.
יש לי עוד קומפרסור. ומיכל קטן. וצנרת.
חשבתי שאתקין אותו קבוע. אבל מחשבה שניה - בשביל מה? כשנגמר טיול וצריך למלא אויר יש זמן לפתוח ארגז ולהוציא את הקומפרסור ולחבר זוג קרוקודילים ולמלא אויר. עד היום עשיתי את זה פעמים בודדות ובלי להרגיש שמשהו לא בסדר.
מנגד יש להתקין, לקדוח חורים, למתוח חוטים, לחבר מפסק.... עבודה. ועוד שנה וחצי לפרק הכל. עוד עבודה.
לא בטוח ששווה להשקיע מרץ במיתקון הזה.
נראה לי שזה עוד דבר שלא יקרה...
והמגיני סף שאין לי? כי לא צריך? אז... אההם... איזה עמוד ברזל של העירייה חשב אחרת כשהטנדר עבד בחלוקת מנות אוכל לחג ברחבי העיר....
כן.. דפקתי את סף הדלת ואפילו לא בשטח.
אסף.
אז עכשיו ברור שאתה לא צריך מגיני סף, אחרי שהסף כבר דפוק.
עוד רעיון (מה שאני עשיתי) - הקומפרסור מותקן קבוע עם חשמל, אבל ללא מיכל וללא צנרת. יש לי צינור שמגיע לכל הגלגלים (עם דלת פתוחה).
אני צריך רק להוציא את הצינור ואני יכול להתחיל לנפח.
שתי הערות -
1- הקומפרסור יכול לעבוד רק שהמנוע עובד.
2- הדבר שהכי מזיק לקומפרסור, זה לעבוד "נגד הקיר". בכל הקומפרסורים "הידניים" ללא מיכל, החיבורים תמיד הפוכים (הצינור מסתיים בזכר ולא בנקבה) ע"מ למנוע מצב של אטימה ועליה בלחץ. אני הוספתי גם רגש לחץ (מכוון על בערך 40psi) כך שאני לא מודאג (זם גם מאפשר לעצור את הניפוח ולבדוק לחץ במדוייק, למרות שלדעתי זה מיותר). שאני מנפח ביציאה, אני משלים רק חלקית, נגיד 28-30, ומסיים את הניפוח בתחנת דלק.
תוכל לפרט ( בשרשור אחר ) על המד לחץ ?
אני בהחלט מחפש דרכים לעצור את המדחס כשאין לאויר לאן ללכת ..
Sent from my iPhone using Tapatalk