רוכב על טויוטה היילקס ביום יום.
Printable View
היה לו דיפנדר כחול קצר שהוחלף בהיילקס שהוחלף בויגו. (ואני לא יודע במה הוא נוסע היום)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בדיוק.
ושוב, בדיוק לזה התכוונתי:
לא סתם מקפצצים את דרכם... הם מהר מאוד גם זורקים את חרטומם הצידה. ואז תוך שבריר שניה הם בשפ"צ היסטרי ובעוד שבריר שניה גם סאלטות עד למטה.
נתקלתי בזה כבר מזמן. מאוד מזמן. אני מדבר על לפני כמעט 20 שנה.
וזה רמז עבה לכל המגביהים לשמיים - זה לא בדיוק עוזר לכם בעבירות.
לכתוב הוא יודע, ללא מתחרים. אני מסיר את הכובע. ידען?.....
דווקא כי הוא ג'יפאי ותיק וידען, הופתעתי ששכח משהו קטן. לא קריטי אבל די יסודי:
להתלונן שהדיפנדר מסרב להעביר מ-HIGH ל-LOW ובחזרה בתנועה - זה קצת קטנוני וגם מוזר..... וגם עלול לגרום לקורא הפחות מבין לחשוב שבכלי-רכב אחרים זה כן אפשרי.... ואני לא זוכר יצרן-רכב בעולם שמאפשר את הפריבילגיה הזו. וזה מהדברים הראשונים שלומדים בקורס נהיגת שטח בסיסי.
למה זה ככה?...... כדי להסביר את זה הוא יצטרך להיות קצת יותר ידען. ומנגד - מי שבאמת ידען בתחום ומבין מכניקה של רכב שטח, לא יטרח להתלונן על זה....
כן, אני יודע שטרנספרים בעלי שילוב מכני עם ידית אמיתית שמחוברת אליו בשטנגה (ולא מפקדת על מנוע חשמלי), בכל מיני ג'יפים וטנדרים ישנים אולי יאפשר לכם את זה לפעמים.... לא תמיד.... ורק במהירות מאוד נמוכה ועם רעשי חריקה רמים שמעידים שהטרנספר מאוד לא נהנה מזה.... וגם זה יתאפשר בדרך כלל רק בטרנספרים שכבר מאוד לא חדשים - גלגלי שיניים קצת בלויים וכו'.
בטרנספרים עם שילוב חשמלי, זה לא ישתלב ולא יתנתק לפני שעוצרים עצירה מלאה ומעבירים את בורר ההילוכים לניוטרל (ובגיר ידני - גם קלאץ' לחוץ). כאמור - עניין בסיסי שבבסיסיים. בלי "אם", בלי "אבל" ובלי "לפעמים". פשוט לא.
כן, גם אני הייתי קצת קטנוני..... חוץ מזה, כתיבה משובחת.
בדיפנדר (וגם בסופה, אבל כבר הרבה שנים לא עשיתי את זה בסופה) עם קצת תרגול זה יעבור חלק. מנמוך לגבוה. מצריך אמנם שימוש באמה בשביל הידית הגדולה, אבל עובר חלק.
המעבר מהיי ל-לואו, מצריך עצירה, אבל ממש של שבריר שניה.
כשאתה נוסע עם חברה שרק לומדים לנהוג, ואצלם כל העברה (בדיפנדר) לוקחת 10-15 שניות, אתה פתאום מגלה שזה באמת משהו שמאט מאוד את הזרימה של הציר. כמובן שזה לא האישיו, ואם מישהו היה מעדיף רכב שטח אחד על פני האחר בגלל ההשהיה הזאת הייתי צוחק לו בפנים, אבל זה קיים. (וכולנו יודעים שהבעיה האמיתית היא שיש כאן מערכת עם פוטנציאל קלקול לעומת ידית טיפשה. אבל כולם, גם הגיבורים, נפלו בזה, וזאת כבר נורמה).
ובכלל, עושה רושם שהשמועות שהיו מאז 2016 על תכנון של דיפנדר עתידי הן שדירבנו את החברות המתחרות (או כאלו שצצו יש מאין) לעבוד על רכבי שטח אמיתיים מתחרים? כאלו שאוטוטו, כך מבטיחים לנו, יעלו לכביש ברחבי העולם? עם קצת (המון) מזל גם אצלנו?
רק בשביל זה היה שווה לחזות בזוועה הנובורישית הזאת, הנושאת את השם "דיפנדר" כנזם באף חזיר....
יש קצת נסיון בסיקסים/סופות. קצת. טיפונת.
כן, עם קצת תרגול זה עובר. בנסיעה מאוד איטית. ניוטרל וקלאץ לחוץ.
ומכיוון שהידית מחוברת לתיבת ההעברה בשטנגה אחת וללא פילטרים בדרך והיא מאוד קלה לתפעול ומדוייקת, קל מאוד לשמוע באזניים ולהרגיש ביד יימין שזה משהו שתיבת ההעברה מאוד לא אוהבת ושזה משהו שמאוד לא נכון לעשות - והנחיית היצרנים נכונה: לעצור עצירה מלאה ולהוציא את הגיר לניוטרל. וזה ככה בכל רכב שטח אחר בעולם. חוץ ממרצדס G?.... הנה, גם אני לא ידעתי. אבל אני לא "ידען".
לא יודע מה במרצדס G וגם לדעתי גם מאיר שלו לא היה בכיוון של ה-G.
מעניין שגם תום שפרד, ״אושיית מסעות״ וכותב ספרים ותיק מאד, התייחס ליכולת העברה הזו במבחן דרכים ל.. ג׳ימני..
גם הוא השווה את היכולת לבצע את זה בדיפנדר הישן.
בהתחלה זה הפתיע גם אותי אז קראתי את הקטע עוד פעם. התובנה שלי שכוונתו שבמקום לבצע עצירה קצרה ולהזיז ידית או מתג פשוט בלי צורך להסיט מבט מהדרך , צריך להתעמק במסך מגע ובקרות מורכבות.
באמת המעבר אל ומ הילוך כח כזה מורכב בדיפנדר החדש?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
תפריטים עניינים.... במקום לעצור להזיז ידית ולהמשיך.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מי שחשב שבורר סיבובי במקום ידית מיכנית זה רעיון רע עוד יתגעגע לזה כשלא יוכל להוציא מ-low כי המולטימדיה דורשת קודם עדכון תוכנה ואתה במדבר בלי קליטה
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
הדוקטור:
https://www.youtube.com/watch?v=wicvbE1jy0Q
אם אני לוקח משפט אחד משם:
you land rover have created a car will attract no new buyers
דיסקברי 3. זה עובד יופי.
https://lr3tips.files.wordpress.com/...05_driving.pdf
(עמוד 179)
דרור אני לא יודע על מה אתה מדבר כשאתה אומר מהירות איטית. לגבי סופה, מ2003 לא תרגלתי את זה, מאוד ייתכן והזכרון בוגד בי לגבי ה"חלקות". בדיפנדר זה חלק. עולים בלואו עד רביעי, מעט מאוד גז, עזיבת גז והקפצת הידית הקטנה לניוטראל)(יד אוחזת בה), אמה מקפיצה את הידית הגדולה. קלאצ', ידית קטנה להיי, ידית גדולה לשלישי או שני וממשיכים לנסוע.
הורדה ללואו, אכן מחייבת עצירה מלאה, אבל רק לשבריר שניה (יש שלא ישימו לב שאפילו הגעת לעצירה מלאה), או לחילופין, הזזת שתי הידיות במקביל עם שתי ידיים. מעבר מראשון היי לשני לואו. אני לא עושה את זה, כי הרבה פעמים כן שומעים את הקנאק (וגם כי לנסוע בשטח בלי ידיים על ההגה, זה רעיון שאני פחות מתחבר אליו) .
בדיסקברי אוטומט, אגב, הוראות היצרן מנחות לא להגיע לעצירה מלאה. יש מצבים בהם זה גלגל"ש אחד מול השני ואתה צריך מעט סיבוב כדי שייכנס.
למה התכוונתי ש"מהירות איטית"? ממש איטית. האוטו מתגלגל ב-1-2 קמ"ש. וגם זה נטו בגלל עצלנות שלי וכי התיבה מאפשרת את זה.... ולו רק משום שאינה חדשה והכל הולך שם קל וחלק ומאוד נעים לתפעול, לכאורה. תנסה ברנגלרים JK חדשים יחסית עם תיבה דומה/זהה לשלי (NP241, ההאוזינג שונה אבל הבפנוכו די דומה) שם הבורר ממש נוקשה ואפילו סרבן. סרבן עד כדי קושי בשילוב לבעלי ידיים עדינות/נשים וכו'.
מכיוון שאני משוכנע שאתה כן יודע איך בנויה תיבת ההעברה, אני בטוח שאתה לא מבצע את זה בנסיעה.
ולו רק משום ששילוב/ניתוק LOW מקפיץ את כל המערכת ליחס העברה כולל שגדול/קטן פי 2-3-4..... כשזה מתבצע בנסיעה הכל חוטף שם בומבה רצינית. כן, ברמה שיכולה לגרום לשבר.
ולא ניכנס כאן לגלגלי שיניים ישרים מול הליקליים, טבעות סינכרון אם יש או אין וכו' וכו' וכו'....
כשמשלבים/מנתקים לא בעמידה מלאה, יש כל מיני חריקות משם. מה שמעיד על משהו לא טוב שאנחנו מעוללים.
ולאוטו הפרטי שלנו אנחנו כן מתייחסים בעדינות ובמודעות אחרת לחלוטין מאשר לרכב צבאי. גם הייעוד שונה. גם בטיול הכי קשוח אני לא בפעילות מבצעית ולא תחת אש. ושילוב LOW מתבצע לפני כניסה למכשול ולא בתוכו אחרי שכבר הסתבכנו.
לכל מי שמודאג, השילוב בדיפנדר חשמלי. כפתור. לא דרך מסך.
אבל אני לגמרי לא אתפלא אם העסק עלול להיתקע בגלל איזו שטות שקשורה לעדכון תוכנה. בכלל, הספיקו לי הצרות של שילובים חשמליים שכושלים בכל מיני רכבים מודרניים אחרים. כולל מטייל אחד שלי שנסע מרמת הגולן הביתה לשפלה, כל הדרך 30-40 קמ"ש, ב-LOW..... כי הטרנספר סירב לחזור ל-HIGH.... רקסטון דור קודם, למי שמתעניין.
כל פטנט של שילוב שאינו מכני עם ידית הוא מלכודת. שק של צרות שממתינות לשעת כושר.
אז לא.
מי שקצת מנוסה אמור לדעת את זה. כמו שנאמר - עניין בסיסי......
החשיפה של פורד ברונקו החדש שומטת את טיעון ה"אי אפשר" מתחת לרגלי לנדרובר.
הברונקו רכב מודרני לגמרי, מתלה נפרד, מנוע טורבו קטן וכו' וכו' - והנה, בכל זאת נתנו כל מה שחובב שטחסביר רוצה, ויותר. הברונקו החדש הוא בדיוק מה שלנדרובר דיפנדר היה יכול להיות.
יש היתכנות ליבוא הברונקו לארץ?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk