אל דאגה, שדה נטוש כבר מספר שנים.
Printable View
רציתי לשאול כמה שאלות:
1. האם אתם זוכרים את גודל המיסבים בהם השתמשתם לגלגלים קדמיים ואחוריים?
2. מדוע יש לזרוע קדמית תחתונה מעין שינוי זווית לקראת המפגש עם האפרייט?
הסיבה שאני ראיתי היא רק כאשר משתמשים בציר אנכי ואז משיגים עוד זווית פעולה אבל אצלכם הציר אופקי.
3. ושאלה טיפשית, מה היתרון להשתמש ב ST-52 כאן בארץ עם התקנון הנוכחי.
תודה לעונים
1. נבקש מלירן למדוד בהזדמנות. המכלולים המסתובבים כולם זהים ולקוחים מסרן דנה 60 קדמי של אביר.
2. במבט חזית - כדי להוריד את נקודת החיבור של הבולמים כמה שאפשר.
3. מה האלטרנטיבות שאתה מציע? צינור ST52 בעובי 2.5 מ"מ מספק יחס חוזק/משקל טוב מכל צינור פלדת פחמן זמינה אחרת, כרומולי וכדומה יקר משמעותית וקשה להשיג בארץ ויש את נושא המורכבות של הריתוך שלהם (דיון בפני עצמו).
בקשר למיסבים תודה, אני מדבר על המיסבים אשר נמצאים בתוך הנאבה, חשבתי שייצרתם נאבה בעצמכם לקדימה.
בקשר לנקודת חיבור הבולמים אוקיי הבנתי, זה מסבך את הבנייה, לא בטוח שאני רואה כרגע את הערך המוסף.
חוזק\משקל זה נכון אבל כאשר לא מגדירים לך שאם אתה משתמש ב ST-52 אז אתה יכול לרדת בעובי דופן נניח ל 2 ממ" אז איפה הרווח שלך?
אז נכון הרכב שלך יוצר חזק באותו משקל אל מול שלדה מ ST37 אבל ST37 בעובי 2.5 ממ לא מספיק חזק?
לא ענית לי בפרטי, אם זה סודי אני מבין. חישבתי בעצמי מהערכה, מעניין אם אני קרוב.
אם לא עניתי בפרטי כנראה פספסתי משהו, הייתי איזה עשרה ימים במילואים. שדר שוב.
לגבי חומרים: דווקא בגלל שמגדירים לך מידות מינימליות של קוטר ועובי, כלומר משקל צינור, אתה רוצה להשתמש בחומר חזק יותר - למה לא? ההבדל במחיר בין ST52 ל37, אם בכלל, הוא זניח בעלות הכוללת של בניית רכב.
חוץ מזה אפשר בהחלט לרדת גם ל2 מ"מ, בקוטר 50 עבור האלמנטים הקריטיים בכלוב ובשאר השלדה אין לך מגבלה - אתה יכול לרדת מבחינת התקנון גם ל1.5 מ"מ, ולקטרים קטנים יותר, לשיקולך. ST52 קיים בעוביים השימושיים של 2, 2.5 , ו5 (מתאים ללזרועות מתלה) ועוד.*אגב הFIA דורש פחות מאשר SCORE - האמריקאים תמיד דרשו 0.012" שזה 3 מ"מ וכיום דורשים שמבני ההתהפכות יבנו מכרומולי.
לגבי נקודות עיגון וצורת הזרוע: זה עולם ומלואו, יש המון שיקולים לתכנון המכאני של הזרועות (להבדיל מהתכנון הגאומטרי - שגם בו יש המון שיקולים אבל שונים במהותם). אתה רוצה למקסם מהלך מתלה - אבל איפה תשים את הבולמים? קרוב לגלגל אבל עם זוית גדולה, רחוק מהגלגל אבל אז הזרוע עובדת יותר בכפיפה, אורך הבולמים - נכנסים לשדה הראייה - התאמה בין המהלך של שני הבולמים, מיקום הבאמפסטופ... יש גם המון כיוונים שונים וטובים לפתרון. אני יכול להגיד לך שלמדתי המון מממערכת המתלים הראשונה שתכננתי, לטובה ולרעה, ובמערכת הבאה בהחלט יהיו שינויים. גם בגיאומטריה (מעט), וגם בתכן. *
אני רק מתחיל לחשוב על הדברים, ברור שכאשר צוללים פנימה יש הרבה פרמטרים נוספים.
חשבתי שהבדל המחיר בין ST37 לבין ST52 איננו זניח, חידשת לי.
לירן , היכן נעלמתם ?
חוזרים אלינו לעונה הבאה ?
הרכב עובר מקצה שיפורים מקיף ויתייצב בסוף השבוע האחרון של ינואר לפתיחת ליגת "באחה ישראל" 2011, בהחלט.
היי גל, ככה אתה מכיר אותנו ?!
לאחר 4 מירוצים בעונה הקודמת צברנו מספיק מסקנות לשינוים ברכב. המטרה העיקרית היא להופיע בעונה הקרובה כצוות מתחרה וללא תירוצים של "התחממם לי וכו.... "
הרכב פורק כמעט לגמרי וכמעט בכל פרט הרכב נגענו, היות ואת כל העבודה אנחנו מבצעים בעצמנו זה לוקח המון זמן :
קפיצים הוחלפו, באדיבות הדר מאספיר,
מוט מייצב שונה,
בולמים קויילו גם כן בעזרת הדר,
מונע חוזק במעט בעזרת יורם דוהן
שימשה קידמית הורדה ופתחנו את החלק האחורי לאוויר לראדיאטור
נבנה ראדיאטור שמן גיר גדול שיושב מקדימה
ביצענו שינוי במערכת הבלימה
נבנו חלקי מתלה שאובחנו כחלשים מחדש ומכרומולי
ועוד.... ;)
ישנם עוד מספר דברים שאנחנו צרכים לסיים ליפני נסיעות המבחן שאותן נצלם ונעלה לאתר.
אני חייב לציין את סרטינה שתומכים בנו תקציבית גם בשידרוג הזה, תודה דני ותודה יוסי.
מה?!?!?
כזה רכב מושלם המתוכנן ע"י מומחים וממודל עד לרמת הבורג - למה היה צריך לבנות אותו מחדש,
או לפחות לשנות כמעט את כל מערכותיו ? :confused: ?
בולמים; קפיצים; מנוע; שמשה; בלמים; מערכת קירור; מתלים (חלשים אבל קלים קלילים, כן?:cool:?); מוט מייצב; ועוד(כדבריך....).
מה קרה??? ובאנגלית מדוברת - WHAT THE FUCK?!?!?
ברוך התגובה שלך צפויה כמו שהשמש תזרח מחר.....8-)
כמובן שלא בנינו את הרכב מחדש ,גם לא הורדנו ממנו כ 500 ק"ג, וגם לא קיצרנו את כל הפרונט ומיקום הרדיאטור וגם לא נכנס לנו חול למנוע או שברנו תושבת מתלה...
בולמים - כיול פנימי - חבל שגם אתם לא עושים - זה אולי אחד הדברים הכי חשובים, אין מה לעשות אנחנו לא עורכי דין שיודעים את כל התשובות נ.ב לא בתכנון המוקדם
קפיצים - אין מה לעשות אנחנו לא עורכי דין שיודעים את כל התשובות אז יש מסקנות לגבי העומס וחוץ מזה לא הלכנו ישר על הקפיצים הכי קשים שיש..... נ.ב לא בתכנון המוקדם
מנוע - מירוץ החימוש בתחום המנועים מוגזם וחסר טעם אבל המנוע עדיין היה חלש מידי בתוצרתו הקודמת נ.ב לא בתכנון המוקדם
מערכת קירור - דיברנו על זה מספיק לא הייתה מספיק טובה נ.ב בתכנון המוקדם הייתה ללא שמשה כמו שעכשיו.
בלמים - מה לעשות שניסינו ללמוד מעורך הדין המהולל ורכשנו מערכת בלמים בדיוק כמו שלו ?! (עדיין לא מספיק טובה).
מתלים - לצערי טעינו בבחירת הברזל - הברזל הקודם היה ST37 וחלש מידי.
נו אז מה לעשות שאנחנו לא עורכי דין שיודעים את הכל מראש רק מסיקים מסקנות תוך כדי ??!!
ובנימה רצינית - ללא ספק השלדה מצוינת וגם כן המיתלים במיוחד הגאומטריה, הרכב קל לנהיגה - כמובן שהיום לאחר הבניה והנסיעות הראשונות יש דברים שהיה אפשר לעשות אחרת, רובם בנושא הנדסת אנוש. כמו בכל דבר בחיים איכן שהתחכמנו, התפשרנו וכו... שם נתקלנו בבעיות.
זה בדיוק הענין, יקירי - מה כבר אפשר לצפות מעורך דין שבונה רכב :roll: לעומת מה שאפשר לצפות מגדולי הסולידוורקס בישראל ואשפי הנדסת הרכב בארצנו...8)
מה שמלמד - ועכשיו ברצינות - שאי אפשר בלי ידע אבל גם אי אפשר בלי נסיון.
כאשר חסר מרכיב אחד מהשניים, יש תמיד בלגאנים.
ואני משאיר לך לחשוב לבד היכן בקרב בוני ישראל, יש רק ידע או רק נסיון או גם וגם ;)
חנן, מענין לענין באותו ענין -
כשפיסטול פיט ווצ'אד איש הצוות שלו היו בארץ, דיברתי איתם על כמה נושאים, ובין היתר על נושא הבלמים.
הם אמרו שבבאחה, כולל אצלם ברכב כמובן(גלגל "40 !!!), הם פשוט לא משתמשים במגברי בלימה משום סוג. לטענתם, הדבר גורם לחוסר תחושה/פידבק ולתגובות שלא משדרות לנהג כלום(?), ולכן הם מעדיפים דוושה עם רגלית מאד מאד ארוכה, מה שנותן מנוף גדול וחזק, למרות המהלך הארוך של הדוושה עקב כך.
לי זה נשמע די בעייתי, בעיקר לאור הנסיון שעשיתי ברכב קודם עם גלגל "39.5, נסיון שלא צלח בגלל אותו מהלך ארוך. הבלמים אמנם עבדו והגיבו, אבל המהלך הארוך שהרגל היתה צריכה לעשות היה כל כך מוזר ולא נוח, עד שויתרתי על הרעיון.
לעניות דעתי, עם גלגל בגודל שאתה נוסע לא צריכה להיות בעיה, אלא אם גם אתה לא מרגיש נוח עם מהלך רגלית ארוך ולא מסתדר בלי הגברה. אם אתה מעדיף בלם עם הגברה, יש לך הרבה אפשרויות, כולל הידרובוסטר או בוסטר אויר רגיל, אם כי גדול.
זה גם לא יקר - מערכת בלימה קומפלט כזאת מפירוק, כולל דוושה ורגלית, תושבת,מגבר בלם, ומשאבה עם מיכל תעלה גרושים והתקנתה לא אמורה להיות מסובכת.
מערכת הבלימה שלי בסדר גמור פשוט עניין אותי לדעת מה הבעיה בגלל שיש לנו אותה מערכת.
דא"ג "ברז" כוונון הברקסים קדימה / אחורה התגלה כמאד מאד יעיל .
תודה.
מה בסך הכל שאלתי ? אם אתם חוזרים ?:roll:
מצטער שייצר עליהום ,שאלתי בתמימות הדעת.
ברוך, אני קורא אותך לסדר.פעם ראשונה ואחרונה. :mad: