-
תגובה להודעה: באגי T1 של חנן גולומבק, פרויקט בתהליך
חנן שלום
כאשר המתלה פתוח מקסימום הבולם הוא שאמור לעצור את המתלה עם היוניבולים עוצרים זה לא טוב והם יפגעו. כפי שאני רואה את התמונות התושבות בשלדה נמוכות מידי ויש להעלותם. תרים את המתלה 1 ס"מ מעל נעילת יוניבולים תחתונה כאשר הבולם מחובר בחלקו התחתון על הזרוע ואז תוכל לקבוע את גובה התושבת העליונה בשלדה. הרבה חברה פה אומרים לך לשנות את זוויות היוניבולים ואולי זה פיתרון לתוספת פתיחת מטלה אבל מה עם הסגירה?
המתלה שלך תוכנן לסגירה גדולה מאד ולמהלך מתלה כללי של 50 ס"מ עם בולם 14" שיש לך.
תוציא את הקפיצים מהבולם, תמקם אותו כמו שאמרתי עם תושבת זמנית למעלה בשלדה ותבצע סייקלינג למתלה (תעלה ותוריד את המתלה) לוודא שהוא עובד לכל אורך המהלך של המתלה.
ארנון
-
-
כן, הבולמים צריכים להיכנס בלי לחץ.
אני מקווה שהבולמים ריקים מגז, כן.........?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
arnonshoshani
חנן שלום
כאשר המתלה פתוח מקסימום הבולם הוא שאמור לעצור את המתלה, עם היוניבולים עוצרים זה לא טוב והם יפגעו. כפי שאני רואה את התמונות התושבות בשלדה נמוכות מידי ויש להעלותם. תרים את המתלה 1 ס"מ מעל נעילת יוניבולים תחתונה כאשר הבולם מחובר בחלקו התחתון על הזרוע ואז תוכל לקבוע את גובה התושבת העליונה בשלדה. הרבה חברה פה אומרים לך לשנות את זוויות היוניבולים ואולי זה פיתרון לתוספת פתיחת מטלה אבל מה עם הסגירה?
המתלה שלך תוכנן לסגירה גדולה מאד ולמהלך מתלה כללי של 50 ס"מ עם בולם 14" שיש לך.
תוציא את הקפיצים מהבולם, תמקם אותו כמו שאמרתי עם תושבת זמנית למעלה בשלדה ותבצע סייקלינג למתלה (תעלה ותוריד את המתלה) לוודא שהוא עובד לכל אורך המהלך של המתלה.
ארנון
קודם כל ברוך הבא ותודה ...
שנית, הזרוע העליונה נעצרת לפני התחתונה ולכן חשבתי שאם שתיהן יעצרו ביחד זה יהיה המצב האופטימלי. כדי לעשות את זה צריך לשנות את הזוית של היוניבול העליון. בקשר לסגירה הרי שאז שתיהן גם יסגרו ביחד, לא ?
אני לא יכול הרים את המתלה 1 ס"מ מעל נעילת יוניבולים תחתונה כיוון שאני לא מגיע למצב של נעילה ביוניבול התחתון בגלל שהעליון נעצר קודם.
דא"ג בסופו של דבר הבולם שנבחר קדימה הוא 10 " ואחורה 14".
-
חנן שלום
היוניבול העליון תמיד ינעל לפני התחתון
בגלל שהזרוע העליונה קצרה יותר היא נעה יותר על ציר הרדיוס שלה מאשר התחתונה ומגיעה לזוויות סגירה ליוניבול לפני התחתונה גם למעלה וגם למטה.
בארה"ב הם פתרו את הבעיה בזה שהיוניבול העליון עומד והתחתון יושב או כמו נימרוד שתיהם עומדים.
לפי מה שראיתי בתמונות ובהכרותי עם הבולמים והרכב שלך הבולם שאתה מנסה לשים קדימה הוא 14" ולא 10" שהוא קצר משמעותית.
ארנון
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
arnonshoshani
חנן שלום
היוניבול העליון תמיד ינעל לפני התחתון
ארנון
שושנת יעקב היקרה, תרשה לי קצת לחלוק עליך בענין זה.
בכדי למנוע תקלות כאלו בונים את היוניבול העליון בזוית שונה מזו של התחתון.
חישוב גיאומטרי פשוט יחסית מאפשר לדעת את זוית ההצבה של שני היוניבולים, ואז אין שום בעיית סגירה או פתיחה.
כמובן שאפשר להציב את היוניבולים לאורך ולא לרוחב, מה שנותן חוזק הרבה יותר גדול, אבל אז משלמים בהגבלת זוית ההיגוי, כלומר הגה די מחורבן.
בכל מקרה, אין הגיון בהצבת היוניבולים לא באופן אחיד - או שניהם שוכבים או ששניהם עומדים.
זה שאתה רואה כאלה הצבות בארה"ב אומר רק שגם שם לא הכל מושלם....:cool:
-
למען יאריכו ימי הבולמים הייתי ממליץ לך לשכול התקנת גובלים שעוצרים את המתלה רגע לפני שהבולם מגיע לפתיחה מלאה
ואז רוב העומס בזמן פתיחה לא הולך לבולם אלה לגובלים ולתושבות הגובלים
-
too much information עכשיו כמובן שאני מבולבל לגמרי . בקיצור אני אבדוק את זה שוב פיזית על הרכב.
ארנון כנראה שהתמונה מטעה , הבולמים הקדמיים הם 10 אינץ בלבד עם תושבת תחתונה ארוכה למדיי.
תום הזרועות יוגבלו כמובן על ידי רצועות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
too much information עכשיו כמובן שאני מבולבל לגמרי .
לא הבנתי - ממה אתה מבולבל?
מה מציק לך?
תמיד ידענו שה IQ באילת הוא לא אי אי אי בגלל החום והכוסיות, אבל מה? באמא'שך, מה???
-
חנן, קודם כל בלי לחץ.
מותר לבולם להיכנס בלחץ- שהוא לא יהיה פתוח עד הסוף כשהמתלה פתוח עד הסוף. לא יקרה כלום, אתה רק לא מנצל את כולו. תקפיד להרכיב את הרצועה שתגביל את הפתיחה לפני שהיוניבול נדפק, זה הכל.
במקרה של הבולם הגיבור שיש לך, תוציא את הלחץ מהונטיל של הגז, תוכל לכווץ אותו ביד, אחרת יהיה לך קשה מאוד...
ועוד עצה. פרק לגמרי את הקפיצים מהבולמים. תרכיב את הבולמים בלי לחץ גז, תן לרכב ליפול עד הבאמפסטופים ותראה ששום דבר לא נוגע (גוף הבולם בתושבת ודברים כאלה, במיוחד ליד הצוואר של הבולם איפה שהוא מתרחב ליד התושבת- נקודת תורפה שיכולה לגמור בולם בשניה). תבדוק שאכן הבאמפסטופים גובלים את הסגירה ויש לבולם עוד כמה סנטימטרים לסגירה מלאה (הבאמפסטופים נסגרים עד הסוף כשנוחתים מגבוה, לא לשכוח). אחרי זה תפתח את המתלים עד הסוף ושוב תבדוק מה מגביל את המהלך ואיפה. אחרי כל ההתעמלות הזו תרכיב חזרה את הקפיצים על הבולמים.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
לא הבנתי - ממה אתה מבולבל?
מה מציק לך?
תמיד ידענו שה IQ באילת הוא לא אי אי אי בגלל החום והכוסיות, אבל מה? באמא'שך, מה???
מה מה ? אתה אומר לי לחתוך וארנון אומר לי לא לחתוך , זה מה .
אסף יקירי להוציא את הגז ? באילת ? ומי ימלא לי אותו בחזרה ? אני באילת חביבי לא בתפוח הגדול תל אביב . אבל ברצינות זו לא הבעיה כבר הכנסתי אותו בכח בלי להוציא את הגז. הבעיה היא המהלך של הזרוע .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
מה מה ? אתה אומר לי לחתוך וארנון אומר לי לא לחתוך , זה מה .
איפה ראית שהוא אמר לא לתקן את היוניבול העליון?
הוא סתום בלום בצבע חום, אבל לא עד כדי כך....:mrgreen:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
arnonshoshani
חנן שלום
כאשר המתלה פתוח מקסימום הבולם הוא שאמור לעצור את המתלה עם היוניבולים עוצרים זה לא טוב והם יפגעו. כפי שאני רואה את התמונות התושבות בשלדה נמוכות מידי ויש להעלותם. תרים את המתלה 1 ס"מ מעל נעילת יוניבולים תחתונה ארנון
ארנון אני לא יכול לעשות את זה כי היוניבול העליון ננעל קודם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
arnonshoshani
. הרבה חברה פה אומרים לך לשנות את זוויות היוניבולים ואולי זה פיתרון לתוספת פתיחת מטלה אבל מה עם הסגירה? ארנון
מה זה, ברוך ? אם לא המלצה לא לשנות את הזוית ?
-
אני יודע שבפורום ובכלל באינטרנט אין ניקוד, אבל זאת לא סיבה לכך שלא תצליח להבין עברית פשוטה.
אני לא יודע איך אתה מבין מה שאתה אומר שהבנת מהציטוט הנ"ל. ארנון פשוט שואל(שאלה מטומטמת, כמובן....) מה יקרה עם מהלך הסגירה אחרי שתשנה את הזוית, והתשובה ברורה - יש לך המון זוית לכניסה, הרבה יותר ממה שאתה צריך ותוכל לנצל.
אבל בלי קשר - אתה בחור אינטליגנטי, ואתה כבר הבנת שיש לך 6-8 ס"מ של מהלך פתיחה בגלל נעילת היוניבול העליון, בלי שום קשר לענין הכנסת הבולם למקומו(מה ענין מחט לתחת?!?!?!?),כלומר שאין ברירה אלא לשנות את הצרה הזאת, אלא אם אתה מוכן לחיות עם מהלך מתלה של מאזדה 3 :rolleyes:.
למה זה כל כך מפחיד אותך לעשות את זה?!?
אם אתה כל כך מודאג, תביא את הנבלה המכוערת הזאת לחולון בקרוב ואני מבטיח לטפל בזה בזריזות וביעילות, בלי לדרוש ממך כלום.
תפסיק כבר עם ההתלבטויות המגונות הללו - יש מספיק דברים אמיתיים בחיים להתלבט לגביהם חוץ מאשר דברים ברורים ומוחלטים כמו הצורך שלך לשנות את היוניבול המחורבן הזה.
בחיי שאתה בנאדם מעייף :!:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
arnonshoshani
חנן שלום
כאשר המתלה פתוח מקסימום הבולם הוא שאמור לעצור את המתלה עם היוניבולים עוצרים זה לא טוב והם יפגעו. ארנון
ומה לדעתך משדרת האמירה הנ"ל של ארנון?
אגב, גם היא בלי ניקוד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
אני יודע שבפורום ובכלל באינטרנט אין ניקוד, אבל זאת לא סיבה לכך שלא תצליח להבין עברית פשוטה.
אני לא יודע איך אתה מבין מה שאתה אומר שהבנת מהציטוט הנ"ל. ארנון פשוט שואל(שאלה מטומטמת, כמובן....) מה יקרה עם מהלך הסגירה אחרי שתשנה את הזוית, והתשובה ברורה - יש לך המון זוית לכניסה, הרבה יותר ממה שאתה צריך ותוכל לנצל.
אבל בלי קשר - אתה בחור אינטליגנטי, ואתה כבר הבנת שיש לך 6-8 ס"מ של מהלך פתיחה בגלל נעילת היוניבול העליון, בלי שום קשר לענין הכנסת הבולם למקומו(מה ענין מחט לתחת?!?!?!?),כלומר שאין ברירה אלא לשנות את הצרה הזאת, אלא אם אתה מוכן לחיות עם מהלך מתלה של מאזדה 3 :rolleyes:.
למה זה כל כך מפחיד אותך לעשות את זה?!?
אם אתה כל כך מודאג, תביא את הנבלה המכוערת הזאת לחולון בקרוב ואני מבטיח לטפל בזה בזריזות וביעילות, בלי לדרוש ממך כלום.
תפסיק כבר עם ההתלבטויות המגונות הללו - יש מספיק דברים אמיתיים בחיים להתלבט לגביהם חוץ מאשר דברים ברורים ומוחלטים כמו הצורך שלך לשנות את היוניבול המחורבן הזה.
בחיי שאתה בנאדם מעייף :!:
אם הייתי מרוקאית זקנה הייתי אומר לך ...
כפרה עליך :mrgreen:
זה לא מפחיד אותי , פשוט אני יודע שאין דבר יותר קל (לי) מאשר להפעיל את הדיסק.
אח"כ לתקן זה כבר סיפור אחר אז אני מעדיף לשאול ולשאול ולעייף אותך עד מוות לפני שאני חותך בברזל החי.
טוב אני הולך לישון על זה. תודה ולילה טוב.
-
4 קבצים מצורפים
תמיד עדיף להפסיק כשלא בטוחים ב 100 אחוז שעושים את הדבר הנכון. ;)
בקיצור התעוררתי עם מחשבה מוצקה שמה שצריך לעשות דבר ראשון זה להרכיב את הבולמים .
אז זה מה שעשיתי. (תמיד אפשר לחבר את הדיסק לחשמל):rolleyes: מרווח הגחון מקדימה 41 ס"מ. אז יש מקום למשחק.
בינתיים אתמול קבלתי מידידי הצעיר ארי http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=33942 (ארי תודה רבה) פילטר אוויר חקלאי שנישדד מאחת המיזבלות בערבה, זה בדיוק מה שחיפשתי, הוא יעבור כמובן ניקוי יסודי וצביעה ומעליו תורכב מלכודת חול או בשמה הלועזי PRE FILTER.
שבת שלום.
-
שמחתי לעזור...אני ימשיך לחפש לך מסנן יותר קטן.
אם אתה צריך עוד משהו יש לך את המספר שלי :)
ארי
-
חנן שלום
אני מבין את הבילבול... עורכי דין אוהבים לדבר בעיקר בשביל לשמוע את עצמם מדברים;)
מה שאני מתכוון זה לפני שאתה חותך תבדוק עשר פעמים.
תרכיב את הבולמים ללא הקפיצים כמו שאסף ייעץ לך ותוריד את הרכב עד שהבולמים יעצרו את המיתלה. הרכב לפי התיכנון צריך להישאר כ10 ס"מ מעל הקרקע.
במצב סטטי שבו הקפיצים מורכבים על הבולם והוא עומד כמו עכשיו מרווח הגחון תוכנן להיות 37 ס"מ עם הוא גבוה יותר לא טוב ואומר שהמתלה פתוח מידי.
להכניס את הבולמים עם הקפיצים בכוח זה לא בריא. ולשים רצועת גובל למתלה פה תקצר את מהלך הבולם וכך את מהלך המתלה.
ארנון