במיוחד בשבילך, לא מביא הפעם את המטבח [emoji846]
Printable View
במיוחד בשבילך, לא מביא הפעם את המטבח [emoji846]
תעיף את הארון קבורה המזעזע הזה מהגג...נראה לי התמורה הכי גבוהה בהפחתת משקל..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אני רק אומר שאם נדב צריך לסחוב משקל בכדי לבשל לבאי האתר, וגם להשאיר מקום לכלבלב, אולי הוא צריך דיפנדר 😋...
שחררו את האיש. טוב לו עם הצ'ירוקי.
אני מקצר את חיי הרכב בגלל המשקל,
אני מקצר את חיי המצבר בגלל המקרר,
ואגלה לכם בסוד שכל יום אני מקצר את חיי לפחות ב- 24 שעות.
הכל במודעות ומבחירה חופשית, הסירו דאגה מלבכם ...
עזוב את המטבח, תביא רק את המנגלים [emoji6]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הוא מארגן עכשיו את הסמוראי-מסעות וחסר לו מקום אחסון [emoji846]
אצלי הכל מעולה... תודה!
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אז אמרתי לעצמי: יאללה, שתי ציריות חדשות, אולי הגיע הזמן להקשיב לחבר'ה ולשנות קצת הרגלי נהיגה, כלומר לנהוג גם בקטעים הקלים בשטח ב- 4x4. ניסיתי. ברמת ניסיתי.
מבטיח לנסות שוב כשלא תהייה בסרן נעילה אוטומטית. עד אז תעזבו אותי באמאש'לכם.
אה, ונעילה אוטומטית זה דרעק. פתרון לתפרנים.
אוטומטית קידמית זה דראק,אחורית זה אחלה.
חברי האתר שריתכו את הדיפרנציאלים שלהם (אני מכיר כמה):
קובץ מצורף 126731
נדב.
הכל יחסי בחיים. אני עם 2x L.R1510 ובלי הגה כח. הורכבו לפני 10-13 שנים. בימים שאולי בסדר העדיפויות , אם הפרוטה היתה פחות מצוייה בכיסי , בעלות של 200$ לנעילה הן נתנו פתרון מעולה לצורך בנעילות.
לקח לי זמן קצר להתרגל לכוח הנדרש לצורך היגוי-אין הגה כח.גם היום , כשאני יכול להרשות לעצמי את עלות כל נעילה נשלטת , אני מסתפק ב-1510 , פשוטה , אמינה ( לא מחפש דליפות אויר בצנרת או נתק חשמלי ) וחורנית אבל עושה את העבודה שלשמה נקנתה/הותקנה.
( אלא אם כן התייחסת לאוטומטית קדמית בסוג/גודל הרכב שלך )
קדמית, טפו ...
היו לי (ויש לי) שלושה רכבים בהם הותקנה נעילה קדמית אוטומטית
סופה, היליקס וסיקס.
בשלושתם לא הרגשתי בעיה מיוחדת אם הנעילה הקדמית האוטומטית.
כאשר הלוקרים פתוחים, או יש רק הנעה אחורית לא הרגשתי בכלל את הנעילה הקדמית.
ב 4X4 אכן מרגשים אותה. ב HIGH פחות וב LOW הרבה יותר.
כתוצאה מכך צריך להתרגל לצורת הנסיעה איתם.
לנסוע בעיקר בהנעה אחורית, ורק כשצריך בקדמית.
וגם כאן, אם הדרך ישרה אין בעיה, אם יש פתולים חדים צריך להיזהר.
נראה לי שהבעיה אצלך היא סחיבת הרבה מאוד משקל, יותר מהרגיל.
בגלל זה אתה צריך יותר מהרגיל את ההנעה הקדמית.
בימי הלוקרייט הקדמי, ללא נועלי טבור, מעולם לא קרה שקיללתי את הנעילה הקדמית כי הפריעה לי במשהו.
האמינות מוחלטת. חד משמעית עדיפה עשרות מונים מעל לכל נעילה נשלטת, ובהתאם גם העלויות נמוכות בסדרי גדול - לא רק בקנייה אלא בעיקר באחזקה של האוטו. אם התקנת כמו שצריך, מהר מאוד תשכח שזה נמצא שם.
כמו שנאמר - זה פתרון זול יותר. קורץ רק לתפרנים? אולי. לטעמי, בגלל הפשטות המבורכת שלו, הוא גם מציע לא מעט יתרונות.
יש לזה מחיר בסיטואציות ספציפיות שהן נדירות באופן יחסי למה שאנחנו עושים עם הרכבים. כמה מעברים שדרשו ממני עוד רוורס אחד כדי להשלים פנייה הדוקה. מחיר צנוע ביותר לדעתי.
מי שמוכן לשלם יותר עבור נעילה נשלטת בשביל הנוחות ומוכן לסבול מורכבות טכנית וסיכוי לתקלות - שיילך על נשלטת כלשהי. גם אני עם נשלטת בסרן הקדמי, היא פועלת כמעט ללא רבב כבר 10 וחצי שנים, ועדיין אין לי בטחון מלא בה - אלה תמיד אותן שניות של מתח וציפיה כשהקומפרסור מטרטר.
האם יפסיק לטרטר (כלומר שהנעילה ננעלה) ותוך כמה זמן?...
האם יחזור לטרטר באמצע המעלה (סימן שהאויר דולף, בקטנה)
האם לא יפסיק לטרטר בכלל (וזה סימן שהאויר דולף בעוצמה מאיפשהוא ולך תמצא מאיפה.... וזה כבר קרה לי, באמצע מעלה מטורף בשומרון. לא מקום סימפטי להיתקע בו. נגמר בהחלפת צינור אויר פשוטה שלא עלתה לי אגורה, אבל את הטיול סיימתי עם דיפרנציאל קדמי פתוח ללא יכולת לנעול, ונחיתות בעייתית במצבי עבירות קשה.
אם מישהו חושב שהבעיות הן רק בנעילות פנאומטיות, כנראה לא מכיר את השגעונות של בריחות ואקום, של חיווטי חשמל, של קורוזיה במגעים, של מנוע נעילה שנשרף/נתפס ושאר תעלולים של מנגנונים מורכבים שמבוססים על חשמל, ואקום, אויר, צינורות, מגעים, חוטים, מתגים, קונקטורים וכו' וכו' על אלקטרוניקה וחיישנים אני כבר לא מדבר, אללה יסתור.... ולא על מכניקה פשוטה של ברזל על ברזל. שלא לדבר על העובדה שחוק מרפי קובע שכל זה יקרה בדיוק בסיטואציה שאתה באמת זקוק לנעילה, דווקא באותה רגע היא תחליט לבגוד בך - והתעלולים הללו הם קטע בלעדי של נעילות נשלטות, משהו שהאוטומטיות לא מכירות).
לא מבין מה הבעיה לקחת נעילה חשמלית כלשהי, להעיף לה את מנגנון השילוב החשמלי קיבינימאט, ולשים במקומו כבל פוש-פול עם מתאם מפח מכופף.
זה מה שעשיתי אצלי עם ידית השילוב דיפלוק בטרנספר (שאריות ברזלים מהחצר הפכו לידית, מנוף, ותושבת לכבל, והכבל עצמו נקנה מפירוקיה היה פעם כבל הילוכים של איזה יונדאי כלשהי). עלות הפרויקט- 100 ש"ח. (מצאתי בג'נקיה תפוח לידית שיהיה יפה בקבינה, אם אתם קונים גם תפוח, תוסיפו עוד 50 ש"ח בהגזמה).
שום דבר הוא לא בעיה.
אם יש לך זמן, ידיים טובות, חשיבה טכנית, כושר אלתור - או קצת כסף למי שאין את כל אלה או אחד מאלה.
ועדיין גם כבלים יכולים להימתח/להתרופף/להתנתק/להסתבך במשהו. זה יקרה תמיד אבל תמיד - ברגע שתזדקק לנעילה. ככה קבע מרפי, לא ברלי.
או ששמים אוקס עם כבל מכני.
(לא שזה חסין תקלות לחלוטין, אבל מי שמעביר את הכבל בצמוד לאגזוז, מגיע לו - או לבעלים הבא אחריו שלא בדק ...)