תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
יותר הזוי מהברנש שבנה טסלה LS3. ??
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
יאללה. איזה הייטק.
אני רואה את זה. זה ממש מגניב. והמחשבה היחידה שעוברת לי בראש ….
״ראבאק. כמה דברים פה יכולים להתקלקל …״
https://youtu.be/3YTo6Oa1XcY
סליחה מראש שאני כותב את זה כאן ואם זה לא המקום מוזמנים המנהלים למחוק ו/או להעביר למקום אחר.
חורה לי מאוד נושא הכתבות שמציגות תמונה לא הכי נכונה וסיפור שנראה קצת מוטה נגד טסלה..ואולי זה רק אני שחושב ככה?
דוגמה אחת לנתון שגוי הוא המחיר שנכתב לגבי מודל S - הגירסה הרגילה עולה כ 535,000 שקל ואפילו הגירסה הבכירה ביותר עם כל התוספות שאפשריות בארץ לא תגיע למיליון שקל.. אז למה לכתוב דבר כזה?
נתון שני שנכתב - "כיום מעיבות בעיות טכניות על התדמית.." - איזה בעיות טכניות בדיוק מלבד תקלת המזגן שכבר טופלה?
נתון שלישי לא נכון - "נוסף לכך עומדות*מאות מכוניות למכירה בשוק היד השנייה" - אני לא ראיתי מאות למכירה, איפה הכתב ראה?
בקיצור, למדתי לקרוא ולקחת בעירבון מוגבל מאוד כל כתבה ציבורית עקב החשש שהיא ממומנת במקרה הרע וסתם מוטה באופן אישי במקרה הטוב. חבל.
ככה לצערי זה נראה לפחות בעיניים שלי, אם אני טועה אני אשמח להסבר.
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=39174720
אתה ממשפחת מאסק? מחזיק מניות של טסלה?
מה אכפת לך מה כתוב בעיתון? אתה מרוצה מהאוטו שלך? זה מה שחשוב.
אסף.
צודק, לא יודע למה אכפת לי.
נסענו היום לטבול בכנרת, מבית גוברין וחזרה, כ420 ק"מ.
137 קמ"ש על כביש 6. עצירה של 6 דקות לטעינה ולגלידה באלונית יזרעאל. הסוללה עלתה בקצב של 174kw מ55 ל80 אחוז. כל זמן השהייה בכנרת הרכב היה על מצב utilty, שזה אביזרים דולקים על חשבון סוללת המתח הגבוה, ללא יכולת לגנב להיכנס ולהניע את הרכב. בפנים מזגן דולק ומקפיא פועל בתא המטען.
חוויית נסיעה מדהימה.
תענוג אמיתי.
בינתיים צברנו 3500 ק"מ ב13 ימים.
מדהים, חנן.
כמה ק"מ לשעה צורך רק המזגן, ככה בערך?
Sent from my H3123 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nir.samo
מדהים, חנן.
כמה ק"מ לשעה צורך רק המזגן, ככה בערך?
Sent from my H3123 using Tapatalk
בסביבות אחוז סוללה לשעה.
4-5 ק"מ לשעה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
סליחה מראש שאני כותב את זה כאן ואם זה לא המקום מוזמנים המנהלים למחוק ו/או להעביר למקום אחר.
חורה לי מאוד נושא הכתבות שמציגות תמונה לא הכי נכונה וסיפור שנראה קצת מוטה נגד טסלה..ואולי זה רק אני שחושב ככה?
דוגמה אחת לנתון שגוי הוא המחיר שנכתב לגבי מודל S - הגירסה הרגילה עולה כ 535,000 שקל ואפילו הגירסה הבכירה ביותר עם כל התוספות שאפשריות בארץ לא תגיע למיליון שקל.. אז למה לכתוב דבר כזה?
נתון שני שנכתב - "כיום מעיבות בעיות טכניות על התדמית.." - איזה בעיות טכניות בדיוק מלבד תקלת המזגן שכבר טופלה?
נתון שלישי לא נכון - "נוסף לכך עומדות*מאות מכוניות למכירה בשוק היד השנייה" - אני לא ראיתי מאות למכירה, איפה הכתב ראה?
בקיצור, למדתי לקרוא ולקחת בעירבון מוגבל מאוד כל כתבה ציבורית עקב החשש שהיא ממומנת במקרה הרע וסתם מוטה באופן אישי במקרה הטוב. חבל.
ככה לצערי זה נראה לפחות בעיניים שלי, אם אני טועה אני אשמח להסבר.
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=39174720
שום דבר לא מוטה נגד טסלה.
זה יותר עניין פסיכולוגי מאשר טכני.
נוצר הייפ רציני מסביב לאוטו הזה. כ-5,000 לקוחות רכשו אותו באינטרנט, קנייה גדולה של 200,000-300,000 שקל, בלי לראות אותו בעיניים, בלי לעשות בו סיבוב ולהרגיש אם נוח, אם מתאים, אם מתחבר אישית, בלי לבדוק כלום בעצם. גם הצורה בה הוא נמסר וסיפור השירות/מוסך והמחסור בחלק קטן ושטותי שהעמיד עשרות מכוניות בלי מזגן בשיא הקיץ, מעלה הרבה תהיות על צרכנות נבונה ועל כניעה לטרנדים, שאין מאחוריהם שום התייחסות רצינית שעד היום היה מקובל לייחס אותה לישראלים שרוכשים רכב חדש.
טכנית, האוטו מרשים. הביצועים שומטי לסת, ההתנהגות מצויינת (בדקו, ניסו, היא מהירה יותר על המסלול מהרבה ספורטיביות-קצה גרמניות שעולות פי 3). אישית אני גם אוהב שזה לא קרוסאובר ולמרות שאנחנו עמוק בעידן הקרוסאוברים, בכל זאת אנשים עפים על מכונית בתצורה הקלאסית ואפילו בניחוח קופה/ספורטיבי. אפשר לבוא בטענות לתחושת הניתוק, לענייני הנדסת אנוש, לאיכות גימור שלטעמי מאכזבת (וזו ביקורת קשה שנשמעת בכל העולם על כל דגמי היצרן. יחסית לרכב פרימיום, והטסלה היא פרימיום. אוטו יקר)
לא יודע אם מאות חתיכות כבר עומדות למכירה, אבל עשרות רבות כן. כמה מתוכם באמת רק נסיון ישראלי-גרידי-טיפוסי "לעשות קופה" על זמני המסירה הארוכים שבעקבותיו מחסור במכוניות (בגלל משבר השבבים)?.... וכמה מתוכם באמת בעקבות אכזבה מהאוטו ומהשירות המקרטע?.... או סתם כי עבור חלקם ההתלהבות מהצעצוע החדש קצת שככה?.... קשה לדעת. אז הספקולציות עפות.
אישית אני חושב שזו לא עוד מכונית חשמלית. יש בטסלה משהו שייחודי לה ואין לחשמליות אחרות (הלוק הספורטיבי, הביצועים, התדמית הטכנולוגית), אבל כנראה שלהכל מתרגלים מהר.
במקרה של איוניק 5 שהוא אוטו מרשים שמשווק באופן המקובל ויש לו גב טכני של יבואן גדול וכנראה שגם בנוי הרבה יותר איכותי, כנראה יש הרבה פחות תהיות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
צודק, לא יודע למה אכפת לי.
מזתומרת למה.
מאותה סיבה שאני נעלב כשמספרים בדיחת שמן על דיסקו 4 (אחת ולתמיד, הסיפור של הדליפות נגמר במעבר מ2 ל3), ושתומר מזדעק כשמישהו רומז שליברטי זה לא באמת ג'יפ. וגיא והרומניה שלו וכו כו. ככה זה באהבה.
wondered, גרמת לי להעלות לכאן פניני עיתונאות, מכתבות על רכב חשמלי. ערבוב של מושגים לא נכונים ו/או לא קשורים:
"נפעל ליצור מערכת משותפת של סוללות מתחלפות לרכבים במתח נמוך (48V) בקיבלות של עד 11kW"
קיבולת נמדדת בKWH.
"במקום סוללה בקיבולת של קילו-וואט בודד, למשל, כמו בטויוטה פריוס מהדור הרביעי, יש סוללה גדולה בהרבה – לשם ההשוואה, בטויוטה פריוס פלאג אין, יש 8.8 קילו וואט."
כנ"ל.
"לקנגו הזו הייתה יכולת לנסוע לאורך כ-150 קילומטרים בסך הכל, באמצעות סוללת 13.8 קילו וואט"
כנ"ל.
"
האיוניק 5 מצוידת בסוללה בקיבולת 800 וולט
"
בוודאי התכוונת למתח. התפלק.
"
גם את הקונה וגם את האיוניק 5 אפשר יהיה לטעון בעמדות טעינה מהירות, כאשר את האחרונה בכאלה בעוצמה של עד 350 קוט"ש.
"
טעינה נמדדת בKW, ידידי.
"
הטעינה בהספק של 150-15 קילוואט לשעה
"
כנ"ל.
"
1 קילוואט שעה משתווה ל-1,000 ואט.
"
סלט. קשה עם החשמל הזה.
יש גם צדיק:
https://m.icar.co.il/%D7%97%D7%93%D7...7%D7%99%D7%9D/
אל תהיה קטנוני איתם.
כל העסק עוד חדש להם.
לפני 40-50 שנה היו עיתונאי רכב בישראל שחישבו כ"ס לפי נפח. כל 100 סמ"ק = כ"ס אחד.
אבל על "מנוע טורבו-אטמוספרי" שמעת?... אמיתי, הודפס בשחור על גבי נייר.
אין מה לעשות. הולך ופוחת הדור. היום חלק גדול מ"עיתונות הרכב" זה לדקלם רשימות אבזור, גדלי מסכים וטווחי נסיעה בין טעינות.
לא, אבל אם הייתי צריך להמר על המקור, אז זה בחור לא צעיר, שהוגלה לעיתון של מתנחלים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אל תהיה קטנוני איתם.
כל העסק עוד חדש להם.
אני עדין מדי איתם.
באמת, העסק הזה בהתחלה, עם המון מונחים חדשים והמון שונויות בין הרכבים, וההשלכות של בחירה שגויה הן קשות, ממש.
זה לא שקנית רכב בנזין ותצטרך לתדלק אותו בדרך לאילת כי לא שמת לב לנתון מיכל הדלק. או שיהיו לו פחות כוחות סוס ממה שדמיינת ותצא לאט יותר ברמזור.
זו האופציה להיתקע בדרך. זה לקנות רכב ב170000 ש"ח עם טווח של 400 ק"מ, ואחרי שקנית אותו להבין שהוא נטען רק בחד פאזי ביתי- מה שאומר 20 שעות טעינה בבית סטנדרטי, ו10 שעות טעינה בבית עם מע' חשמל משודרגת, אבל אם בתך תפעיל את מייבש השיער, הפקק יקפוץ, גם עם מערכת החשמל המשודרגת.
שיבינו מה קורה אם הם חוזרים מהעבודה, ובתם לוקחת את הרכב ומחזירה אותו ב1 בלילה, משאירה לרכב 4 שעות טעינה לפני שהם יוצאים שוב לעבודה.
זה לוודא שאנשים יודעים שהם צריכים תשתית חשמל טובה בחניה, שיבינו איזו אחריות הם מקבלים מהיבואן, ואיזה שירות, ובכמה מוסכי שירות ואם יש הרחבת אחריות.
מי יספר להם את זה? הברושורים הנוצצים של היבואנים? עיתונאים רציניים היו מספרים להם בדיוק את זה, גם אם זה על חשבון כמה שורות של קשקושים על עיצוב החזית ומפתחי הגלגלים.
אבל בשביל זה הם צריכים להבין את הנושא לעומק. לפחות חצי עומק.
להתבלבל בין הספק טעינה לקיבולת זו לא הדרך הנכונה לשם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני עדין מדי איתם.
באמת, העסק הזה בהתחלה, עם המון מונחים חדשים והמון שונויות בין הרכבים, וההשלכות של בחירה שגויה הן קשות, ממש.
זה לא שקנית רכב בנזין ותצטרך לתדלק אותו בדרך לאילת כי לא שמת לב לנתון מיכל הדלק. או שיהיו לו פחות כוחות סוס ממה שדמיינת ותצא לאט יותר ברמזור.
זו האופציה להיתקע בדרך. זה לקנות רכב ב170000 ש"ח עם טווח של 400 ק"מ, ואחרי שקנית אותו להבין שהוא נטען רק בחד פאזי ביתי- מה שאומר 20 שעות טעינה בבית סטנדרטי, ו10 שעות טעינה בבית עם מע' חשמל משודרגת, אבל אם בתך תפעיל את מייבש השיער, הפקק יקפוץ, גם עם מערכת החשמל המשודרגת.
שיבינו מה קורה אם הם חוזרים מהעבודה, ובתם לוקחת את הרכב ומחזירה אותו ב1 בלילה, משאירה לרכב 4 שעות טעינה לפני שהם יוצאים שוב לעבודה.
זה לוודא שאנשים יודעים שהם צריכים תשתית חשמל טובה בחניה, שיבינו איזו אחריות הם מקבלים מהיבואן, ואיזה שירות, ובכמה מוסכי שירות ואם יש הרחבת אחריות.
מי יספר להם את זה? הברושורים הנוצצים של היבואנים? עיתונאים רציניים היו מספרים להם בדיוק את זה, גם אם זה על חשבון כמה שורות של קשקושים על עיצוב החזית ומפתחי הגלגלים.
אבל בשביל זה הם צריכים להבין את הנושא לעומק. לפחות חצי עומק.
להתבלבל בין הספק טעינה לקיבולת זו לא הדרך הנכונה לשם.
בענייני "עיתונות הרכב" הישראלית 2021 לא בא לי להרחיב ובטח לא רוצה שיצטייר שאני יורק לבאר שעד לא מזמן לגמתי ממנה כמו גמל....
אבל מה שאתה מתאר כאן זה הרבה מעבר לעיתונות רכב מקצועית או לא. כמו שכתבת - כדי להבין את זה, צריך להבין לעומק שמדובר במוגבלות קשה ביותר של מכוניות חשמליות מסוימות. משהו שאולי פוסל אותן מלכתחילה לרכישה. "מוצר לא אפוי" על גבול ההונאה, וזה באנדרסטייטמנט של האנדרסטייטמנט?..... חוץ מאלה שכותבים במדיות הגדולות ולכן לא חוששים מהיבואנים, אני רוצה לראות את העיתונאי/בלוגר שיכתוב על זה.
לא עד כדי ככה - אבל כתב רכב שנתפס כמבין משפיע על הבחירה. ולכן חשוב שלא יטעה את הקוראים שלו שנעזרים במה שהוא כותב כדי לבחור רכב שהוא בדרך כלל הנכס היקר ביותר או השני היקר ביותר של משפחה ישראלית.
הטעויות המביכות במכוניות 'רגילות' היו עוד איכשהו לא מזיקות. אבל אם פלוני יקנה רכב חשמלי על סמך נתוני טעינה / טווח / אורך חיים שגויים - זו תהיה טעות יקרה.
אסף.
כל טעות שלהם היא מזיקה ומתבטאת מיד ברכישות שגויות של הקוראים שלהם, שרובם באמת לא יודעים אפילו לבדוק שמן והדבר הכי קל בעולם זה להכניס להם את האלמנט עם כל ההברגה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לא עד כדי ככה - אבל כתב רכב שנתפס כמבין משפיע על הבחירה. ולכן חשוב שלא יטעה את הקוראים שלו שנעזרים במה שהוא כותב כדי לבחור רכב שהוא בדרך כלל הנכס היקר ביותר או השני היקר ביותר של משפחה ישראלית.
אסף.
אז מה תגיד על דרישה "לכתוב את מה שהקוראים רוצים לקרוא"?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל מה שאתה מתאר כאן זה הרבה מעבר לעיתונות רכב מקצועית או לא. כמו שכתבת - כדי להבין את זה, צריך להבין לעומק שמדובר במוגבלות קשה ביותר של מכוניות חשמליות מסוימות. משהו שאולי פוסל אותן מלכתחילה לרכישה. "מוצר לא אפוי" על גבול ההונאה, וזה באנדרסטייטמנט של האנדרסטייטמנט?....
גם לסירים האלה יש מכסים, ואפילו מכסים מאוד מרוצים, מההתרשמות שלי בקבוצות שלהם בפייס.
אין בהם שום דבר שהוא בלתי קביל, כל עוד המגבלות ידועות ונלקחות בחשבון טרם הרכישה.
אבל בשביל לדעת לשאול את השאלות הנכונות, צריך כתב אוביקטיבי שידע להצביע עליהן במקצועיות, ובינתיים לא ראיתי מידע מקצועי ומרוכז בנושא. גם לא ראיתי התייחסות מקצועית לנושאי הטווח והטעינה במבחני הדרכים הספציפיים של הסירים הנ"ל.