זאת לא הפעם הראשונה ואני מניח שגם לא האחרונה :cool:, אבל אתה צודק; וכשאתה צודק אתה צודק.
היית צריך לקבל מינוי של מנהל פורום - אתה עושה את זה הרבה יותר יפה, נכון ואלגנטי מהאחרים.
חלומות פז :mrgreen:
Printable View
זאת לא הפעם הראשונה ואני מניח שגם לא האחרונה :cool:, אבל אתה צודק; וכשאתה צודק אתה צודק.
היית צריך לקבל מינוי של מנהל פורום - אתה עושה את זה הרבה יותר יפה, נכון ואלגנטי מהאחרים.
חלומות פז :mrgreen:
יכול להיות שהדבר נגרם בגלל שיש שני מצבי בלימה:
- בלימה עם מצערת סגורה, כלומר עזיבת דוושת התאוצה לזמן מה ואח"כ בלימה - במקרה זה בסעפת היניקה יש תת לחץ משמעותי, ולכן הגברת בלימה משמעותית.
- בלימה עם מצערת פתוחה, או ליתר דיוק - בלימה מיד לאחר נסיעה עם מצערת פתוחה. במצב זה אין תת לחץ בסעפת, ולכן הגברת הבלימה חלשה יותר.
התוצאה: כל פעם שלוחצים על דוושת הבלם, יש תחושה שונה. קשה מאד לדייק בבלימה.
הפתרון המוצע - ביטול המגבר - אכן פותר את הבעיה (בהנחה שזו באמת הבעיה!), אבל כמובן במחיר שאין הגברה.
אני מציע פתרון אחר: לגנוב קצת מו"פ מחברה (שהייתה פעם) טובה מאד: וולבו. בדגמי וולבו ישנים, 240/740/940, בנוסף למרכיבי הבלימה הרגילים - בוכנה ראשית, מגבר בלם ושסתום חד כיווני, יש מרכיב נוסף: אוגר תת לחץ.
האוגר הזה הוא מיכל פלסטיק בנפח של בערך 2 ליטר, שנמצא בדרך כלל בתוך הפגוש הקדמי ולכן לא רבים מודעים לקיומו. הוא מחובר דרך מפצל פשוט לקו האוויר מהסעפת למגבר, אחרי השסתום חד הכיווני.
לקיומו של האוגר הזה שתי תוצאות:
- לאחר דימום המנוע יש עוד בערך 10 בלימות מוגברות במקום השתיים הרגילות.
- התופעה שהזכרתי, של הגברת בלם לא אחידה, פשוט אינה קיימת.
לדעתי, אפשר להשיג את החלק הזה (שאין לו בלאי) ממגרשי גרוטאות, בגרושים. ההרכבה פשוטה. אפשר גם להכין מיכל כזה לבד - הוא בסך הכל צריך להחזיק קצת תת-לחץ.
דני
רעיון נכון והוא יושם לא רק ע"י וולבו אלא גם ע"י חברות אחרות כמו פולקסוואגן ועוד.
זה נעשה בד"כ כאשר משתמשים בבוסטר אויר וכאשר יש ואקום מנוע לא מי יודע מה חזק.
ואז הרזרבה הזאת, שנבנית ע"י שימוש בשסתום חד כיווני, נותנת לחץ קבוע, ממש כמו שכל מיכל רזרבי נותן - בלמים, משאבת הגה וכיו"ב מערכות.
באמריקה מכירים את הרעיון לא פחות טוב מאשר בישראל...:cool:, ולכן אני לא חושב שזאת הבעיה שלהם. כנראה שהלחץ המיכאני הוא לינארי וצפוי בעוד שלחץ הידראולי איננו כזה(??), ואז הנהג יודע בדיוק מה הוא הולך לקבל עם כל לחיצה.
אני חושב שאתם מפספסים, ובבאחה פשוט לא עוצרים.............:cool:
כתבתי את זה מפני שמנסיון בנהיגה על הדגמים שהוזכרו, אין בעיה כזו - גם במצבים שהוזכרו; לעומת מכוניות חדשות יותר, שאין להן אוגר כזה - שבהן הבעיה בהחלט קיימת (אם כי לא מורגשת כלל בנסיעה "מנהלתית", כנראה שזו הסיבה שלא טרחו להתקין את זה).
דני
פעם, לא לפני שנים רבות, השתתפתי במרוצים
בפאג׳רו בנזין שנת 94 ארוך.
היתה לי בעיה בבלמים, כיוון שאני נוהג בשתי רגלים ובו זמנית
לוחץ לעיתים רבות גם על הגז וגם על הברקס.
מוש, ממוסך וולוו בנתניה ( אבא של רפי ), התקין לי מערכת
כזו, של וולוו, עבד מצויין והיה ברקס תמיד, גם תוך כדי לחיצה על
הגז.
גל.
בעקבות הפגרה הקצרה התפנה לנו מען זמן וערכנו סרטון קצר שמסכם את כל השירשור הארוך הזה..
http://www.youtube.com/watch?v=Z5ZzSILemuk
תהנו
אולי פספסתם איזה פרגון תודה קטנטן ברשימת כל המכובדים....
כשאתה צודק אתה צודק.
הפרוייקט הנל מצטיין בתמיכה רחבה של אנשים רבים וטובים אשר עזרו ועדיין עוזרים לבניית הרכב ותחזוקתו.
אלון שליו הוא אחד מהם
תודה רבה רבה
נכון, ג'יפולוג לא קיבל את היחס הראוי, אבל אתם את הפירגון המגיע ואכן מגיע קיבלתם בפייסבוק. ולמרות הכל התפנה הזמן לספר ולכתוב.....
במהלך הפגרה נסענו למפעל הצפוני של אספיר לכיול נוסף של המיתלים , הדר עבד קשה והתוצאה הייתה מצוינת. מעבר לכיול הפנימי של הבולמים הוחלפו כל הקפיצים הרכב, כמו כן הורדנו משמעותית את גובה הרכב. במהלך נסיעת הבדיקה בשבילים ליד המפעל ועקב כניסה מהירה מידי לסיבוב עם קפיצה קטנה, הרכב היה בתת היגוי ויצא מהשביל כ 15 ס"מ. בזמן זה פגענו בסלע די גדול אשר עיקם לגמרי את הסרן האחורי ושבר את הג'אנט השמאלי אחורי.
רכשנו סרן חדש DANA70 HD מודל חדש עם קורונה 10.5'' ובעל ברקס דיסק סטנדרטי מאחור. ברוך טולידנו התנדב מיד לעזור בריתוך הסרן יחד עם דודי מעידן הגז.
ברוך ביצע עבודת ריתוך יסודית ביותר ולא ויתר גם על הפרטים הקטנים, בחלק היצוק של הסרן ברוך הביא אלקטרודות מיוחדות לריתוך.
צוות סרטינה רוצה להודות רשמית ועל גבי האתר הרשמי לברוך טולידנו אשר מעבר לביצוע העבודה מייעץ ועוזר ותומך בצוות כשלו. תודה .
וכמו כן ובדיוק באותו האופן לדודי מעידן הגז תודה רבה חברה, אין כמוכם.
ריתכתם את בית הסטליטים? FULL SPOOL עולה בסביבות 500$ בארה"ב. לא שווה להביא אחד? ההבדל במשקל עצום.
והמשקל בכיס ? :)
קובי לא קראתי, שאלתי. בגלל זה סימן השאלה :-)
GodsFather לדעתי להוציא 500 דולר על חלק סופר קריטי שכזה זה בכלל לא שיקול. אני קניתי, וקבלתי, FULL SPOOL לדנה 44 ובתקווה ברגע שהמסגריה שלי תתחיל להכניס כסף אני אקנה לי אחד גם לדנה 70 ששוכבת אצלי בחצר. (לצערי עשיתי טעות וסמכתי על מישהו שיתן בחזרה את הביצה)
לירן נראה לי שיש פה דפוס חוזר שלא מסמן טוב לבאות. חוצה ישראל נכנסתה לתעלה בבדיקת מיתלים שיגרתית נכנסתה לתעלה מגוכחת שלא ברור איך הגעתה לתוכה אפילו הילל שטס ליד אספיר עם רכבי הראלי שלו לא נכנס לשם מה יהיה איתך? אורי.
גם הלל ורז עברו באתו מכשול .
עידו
קבלו שאפו ענק , על ההתמדה ,הסבלנות, הביצוע , תענוג צרוף