חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
היום התחלתי בהורדת הצבע הישן בכדי להכין את האלומיניום לצבע. הספקתי בשעתיים עבודה לבצע שליש מהיקף הרכב. זה אומר שרק בעוד שבועיים במקרה הטוב אפשר יהיה לגשת לצביעה עצמה.
צריך כבר לחשוב על ההשקה שלו מיד לאחר הצביעה ולאחר שאסיים את הציליה המתוכננת שעדיין אין לה תקציב.
ניראה לי שבחודש מאי אפשר יהיה להשיק אותו בצורה הראשונה שלו.לאחר מכן יהיו שינויים ותוספות נוספות ,אך הן במסגרת שיפורי-על.
לשבת מתוכנן טיול למקום קריר שעדיין לא ניבחר.
חיים,
האם אתה יכול לפרט יותר על פרוייקט הצביעה?
עם איזה חומרים אתה משתמש להורדת הצבע הישן, כמה אתה מוריד (שטחי או עד הפח), האם מתקן כתמי חלודה ואיך, עם איזה צבע אתה מתכוון לצבוע וכו'.
יעזור מאוד!!
תודה
השבת הייתי בכרמל הצפוני יותר,ובעת עליה ארוכה בתנאי חום קשים שמתי עין צופה על המד-חום. את אשר ציפיתי אמנם קרה. מד החום החל לחצות כלפי מעלה את קו האמצע ,מה שמעולם עוד לא קרה לי. עקב ידיעתי את רגישות המנוע לחום,עצרתי מיד בשטח מוצל לאחר שהפסקתי את פעולת המזגן,ונתתי למנוע לעבוד על ריק. פתחתי את מכסה המנוע והוצאתי את צינור המים עם הברז המתכוונן שנמצא לצורך זה בדיוק בתוך תא המנוע,ותוך הפעלת המשאבה החשמלית,ובמשך דקה או שתיים התזתי מים על הפאנים החשמליים דרך הסבכה בחזית. חום המים ירד מיד עד מתחת לקו האמצע בשעון.לאחר מכן סגרתי את המנוע ולאחר מספר דקות הוספתי מים ירוקים והמשכתי בנסיעה.
עכשו אני ממש הולך להוסיף את השעונים שכל כך חסרים במלוקק הזה,בכדי לא להגיע בדקה התשעים לידיעה שהוא הולך לרתוח.
זה הזמן להחליף את הרדיאטור בחדש ובאותה הזדמנות להרכיב את כל הצנרת גומי החדשה שנמצאת במחסן הרכב לעת חירום.
מישהו יכול להנחות אותי לגבי רדיאטור סופר-טרופי שאני צריך עבורו ,או שאצטרך לבנות אחד כזה לבד.
שום סופר טרופי ושום נעליים.
רדיאטור בגודל המקורי, נקי וחדש. לא צריך יותר.
המקסימום הוא מניפת קירור מהסוג החדש יותר (11 צלעות אם זכור לי נכון, ואני לא בטוח שזכור לי נכון) שנותנת מעט יותר ספיקה מהסוג הישן (שהיה מורכב על לנדרוברים V8 קרבורטור). יכול להיות שאצלך כבר מורכבת המניפה הטובה יותר מראש, אני לא סגור על הפרטים.
אסף.
חיים,
עם כל הכבוד - ויש ידידי - הרבה! אני הייתי בודק שוב את כדאיות כיסוי הגריל שעיצבת בעצמך. האם מעבר האויר מספק?
כמו כן לרבים מבעלי הדיסקו מסוג דומה לשלך ישנה מערכת גיבוי של חיישן טמפרטורה (TC) שמחובר לבקר מתוכנת שמתריע עפ"י טמ"פ שנקבעה מראש.
בשעון החום המקורי של הדיסקו קיימים שלושה מצבים: קר - בינוני - אכלת אותה. אסור-אסור-אסור להסתמך עליו.
עופר.
חיים - מה שאסף אומר - בדוק בהחלט .
שטחי החתך של הגריל החדש גדולים בהרבה - קרוב לכפול מהגריל המקורי.הבעיה אצלי מורכבת משני חלקים. הראשון הינה נזילה קלה מהחלק העליון שלא הצלחתי לאטום לחלוטין ,ולעיתים אני שוכח להשלים חוסר במים. וכן העובדה שאני לא יודע כלל את ההיסטוריה של הרדיאטור ,כך שזה מחייב על צד הבטחון להחליף לחדש.יתכן שזה עדיין הרדיאטור המקורי מלפני שתים עשרה שנה.... והכי חשוב כמובן זה להוסיף עוד עשרה שעונים לדבר הזה.
אני חייב להתחיל לעבוד על זה ברצינות.
כבר כמה ימים שיוצא לי להסתכל על ריפוד הגג הלא כל כך מעוגן,ותוהה אם הוא יפול עלי לפני שאני אסלק אותו מעל הראש.ניראה לי שיש רווח ממש גדול בין הריפוד לגג הפח וכדאי מאוד לסלק אותו בכדי להרוויח הרבה גובה. מישהו יודע כמה ס''מ יש בינהם??
נושא הבידוד לא מטריד אותי באופן מיוחד,היות ותמיד אוכל לחבר אל הגג שמיכת גומי מבודד בעובי 15 מ''מ שיתן תוצאות מספיק טובות לבידוד.ככה גם אוכל לראות איפה תוכנן הגג לצורך חלונות שמש,ואולי להחליט על פתיחתם בעתיד. יתכן ולמישהו יש את התכנית של הגג הזה?
בחודש הקרוב אני חייב לסיים פרויקט בניה כך שהכל מושבת באופן מעשי,וכל לוחות הזמנים משתבשים על חשבון האלומיניום.
חיים שלום
שעון חום דיגיטאלי לבדיקת חום מנוע,הוא הדבר הראשון שצריך להרכיב ברכב-רק לאחר שאתה מרכיב ורואה שגם בזמן שהטמפרטורה נעה בין 80 ל100 והמחוג בשעון המקורי נשאר יציב כיאלו הודבק בסופר גלו-אתה מבין איזה שעון מסוכן זה,כשהוא מראה על חום גבוה,כבר לא צריך לעצור את האוט אלה פשוט להיתקשר לג'קי ולהזמין ראש חדש.
בתחילה כהרכבתי שעון טמפרטורת הנסיעה הממוצעת שלי היתה 90-94 ובמאמץ 100-102 ,החלפת הטרמוסטט בטרמוסטט לטמפרטורה נמוכה שיש אצל ג'קי-העבירה את טווח העבודה ל80-82
את השעוו הדיגטאלי ניתן להשיג במחיר שבאזור ה300 ש"ח,התקנה פשוטה שאתה עם יכולותך יכול לבצע לבד.
השעון המקורי חש את חום המים ואם מסיבה מסויימת מפלס המים נמוך מהחיישן שנמצא בבית הטרמוסטט אתה בצרה,את חיישן השעון הדיגטאלי מחברים לראש המנוע והא חש את החום האמיתי של הראש ולא את חום המים.
דרור הראל
איפה יש שעון חום דיגיטלי ב300 שח? לאיפה אני מחבר אותו לראש? יש מקום מוכן או שאני צריך להכין?
את ה"בקר" למדידת חום,אני קניתי אצל אחד מחברי האתר,כרגע אני בחו"ל ואין עליי את המספר.
בראש המנוע יש מקום בחלק הקרוב לקיר האש על מנת למקם את החיישן,אני מציע שלפני שאתה מתקין תסתכל כיצד הותקן ברכב אחר.יש לשים לב,שיש גם "בקרים" שמגיעים ממקורות שונים-רוב אלו שאני מכיר התקינו בקר שלמעשה הוא מתוצרת "סאטק" שהיא חברה ישראלית.בקר מצויין ואמין.
מי שמתקין כאלו ועם הרבה נסיון זה רמי המתקין הנייד-שעובד בקבוץ כפר מנחם 088508433 במוסך
דרור הראל
דרור - על איזה תרמוסטט מדובר?
אצלי בדיפנדר הטמפ' היא כמו שאמרת בסביבות 90-95 בנסיעה רגילה ועד 100 וקצת במאמץ (עליה ארוכה). אני אשמח להוריד את הטמפ'
גלעד
גלעד שלום
יש אצל ג'קי טרמוסטט כזה,שפשוט מכויל להיפתח מוקדם יותר-הוא קצת יותר יקר מטרמוסטט רגיל אבל בהחלט נותן מענה מיידי,ואיזה כיף לעלות בקיץ את עליות סדום ולראות בשעון 90 מעלות ולא יותר מזה
דרור
דרור
שאלת תם..האם מנוע הדיפנדר לא מתוכנן מראש לעבוד בטמרטורת עבודה מסויימת ..?? האם זה לא גורע או פוגע בביצועים/ צריכת דלק/ במנוע בכלל כשהמנוע עובד באופן קבוע בטמפרטורה נמוכה מדיי ??
אצלי הטמפרטורה הרגילה כ-88 במאמץ קל כמו נסיעה ממושכת במהירות גבוהה 91 עד 94 במאמץ קשה עליות ממושכות 96 עד 98 .
שלמה
שלמה שלום,
אני לא יודע,לאיזה טמפרטורה כיוונו את המנוע-מה שכן אצלי היתה בעייה,למרות שהמומחים טענו שאין שום בעיה בסוג כזה של טמפרטורה,אני הרגשתי מאד לא נח לראות את השעון מגיע ל100,למרות שזו טמפרטורת עבודה סבירה וטובה-ומאחר שהרדיאטור אצלי חדש יחסית ונקי וכן כל שאר מערכת הקירור,הבנתי שכנראה הטרמוסטט נפתח מאוחר מידי-מאחר ומדובר ברכב משנת 96 אז הנחתי שסביר שהטרמוסטט הוא לא המקורי-ובעקבות התייעצות עם מספר "מומחים" החלפתי אותו לטרמוסטט חדש שנפתח מוקדם יותר,נראה לי שבמנועים הרגישים להתחממות שלנו,זה פתרון סביר-אך אני מדגיש שאיני מומחה,אבל כיום אני בהחלט מרוצה ורגוע יותר מהטמפרטורה שאני רואה בשעון.
בכל מקרה אין לי ספק שאסור לסמוך על השעון המקורי,בלנד רובר בניגוד להרבה רכבים אחרים,התחממות המנוע היא פונטיציאל לנזק גבוהה,בהיילקס שהיה לי שהיה מגיע לחום גבוהה ואיפילו הגיע יותר מפעם אחת לרתיחה בעליות קשות,לאחר התקררות הרכב חזר לעבוד רגיל ולא ניכר שום נזק,לפחות כזה בולט לעין או שהשפעתו התגלתה גם לאחר אלפי ק"מ,בלנדרובר לעומת זאת ומפי הרבה אחרים,התחממות עד לרתיחה היא לעיתים קרובות הסיבה העיקרית ל"הליכתו" של ראש המנוע בדרך כל חי.
השעונים הדיגטלים ניתנים לכיוון להתראה,המתקינים שאני מכיר מכוונים להתראה באזור ה110-112 מעלות(ניתן לכיוון עצמי),וכדאי להוסיף זמזם התראה.
אני מדגיש שעד שהתקנתי את השעון,השעון המקורי נשאר תמיד באותו מקום לאחר עבודה ומעולם הרכב לא התחמם,לאחר התקנת השעון הדיגיטאלי שמתי לב להבדלים והתקנתי טרמוסטט,אני בטוח שאם לא הייתי מתקין שעון הייתי ממשיך לנסוע רגיל ולא היה קורה דבר-חשיבותו העיקרית של השעון זו יכולת ההתראה המוקדמת-כשאתה מגיע לאזור ה110 אתה מבין שאתה חייב לקרר את הרכב ולבדוק מהי הבעייה,בשעון רגיל ההתראה תגיע ברוב המקרים מאוחר מידי.
דרור הראל
דרור- כמו שאמרת, השעון החיצוני יושב ומודד את הטמפ' של הראש עצמו, להבדיל מהשעון המקורי שמודד את טמפ' המים. אני ממש לא מומחה גדול ובטח לא של ל"ר, אבל נראה לי הגיוני למדי שיהיה הפרש לא מבוטל בין טמפ הראש לטמפ' המים.
במעט שיצא לי לעבוד על ל"ר של אחרים, הם בפרוש טענו שאני לא צריך להיבהל כשאני רואה את השעון הדיגיטלי עומד על 110 מעלות.
לא בטוח שהטמפ' הנמוכה שאתה רואה בשעון בהרכח בריאה למנוע יותר מנסיעה ממושכת בטמפ' ראש של 100-105 מעלות.
אולי אסף יוכל להאיר את עינינו כאן...
דרור
אם לא הבנת, בהחלט יש לי בדיפנדר מד חום דיגיטלי המודד את טמפרטורת ראש המנוע. אתה לא צריך לשכנע אותי ביעילות וחשיבות אביזר זה בכירכרות במיוחד בכירכרות הדיזל ובמיוחד מיוחד בדיסקו דיזל .
אבל אתה לא יודע את התשובה לשאלתי, האם זה לא גורם יותר נזק מאשר תועלת לנסוע עם טמפרטורת מנוע נמוכה מדיי.
בדיסקו בנזין שלי - רגע לםני טיול ארוך לדרום התקלקל הפאן קלאצ'..כפיתרון זמני, פיק הלחמה ביטל את פעולת הפאן קלאצ'...יעני עובד כל הזמן. התוצאה - צריחת דלק עוד יותר מופרזת בין היתר בגלל שהמנוע עבד כל הזמן בטמפרטורה נמוכה מדיי.
לכן השאלה שלי לגבי מנוע הדיזל..
שלמה
שלמה ויונתן אתם צודקים-אשמח לשמוע דעת מומחה-באופן אישי ללא קשר למקצוענות יותר בתור תופעה "פאבלובית" אני ישן טוב יותר עם מנוע קר.
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי KOOKE
דרור
פאן קלאצ'...עובד כל הזמן. התוצאה - צריחת דלק עוד יותר מופרזת בין היתר בגלל שהמנוע עבד כל הזמן בטמפרטורה נמוכה מדיי.
שלמה
וגם בגלל ההתנגדות הקבוע של המאוורר על המנוע ללא הקלאצ' שגורם למאוורר להגיב לאט לכל שינוי בסל"ד ובכך מקל על המנוע. תאוצות למשל...