זה מה שמופיע בכתבה.
אני לא אחראי לתוכן..
Printable View
Birth of The Toyota Jeep BJ
כך קראו לו: Toyota Jeep BJ. עד אשר:
responding to claims of trademark violation by the Willys Company that produced the original Jeep, then Director of Technology Hanji Umehara renamed this 4-wheeled vehicle as the Land Cruiserאפשר לקרוא את ההיסטוריה באתר של טויוטה: http://www.toyota-global.com/showroo...ruiser/origin/
וואללה!!!
שיחקת אותו, דורון!
איזו עבודת מחקר.. ואיך מצאת את זה - כל הכבוד!!
ומה שאתה אומר, רק מדגיש את מה שאמרתי כל הזמן - לא מתכננים ולא מחדשים. לוקחים חלקים מהמדף, שמיועדים לכלי רכב אחרים/חזקים ומרכיבים איזה שעטאנץ..
אז ברור ששום דבר לא נשבר - מנוע אנמי לחלוטין עם חלקים של משאיות... מה יש להישבר?
אבל אז, כשהם צריכים להתחיל להתחרות בדברים מודרניים יותר ולתכנן... בעייה!!!
כשאין מוצר מדף של "משאית".. מתחילים הכשלים.
ובמוצרים של "משאית" כבר אי אפשר להשתמש, משום שיש תקנות של משקל ויכולת בלימה ורעש וזיהום וצריכת דלק.... אז כבר לא עושים היילקס אטמוספרי ולא מוגדש, שקטן על המכלולים בארבע רמות, אלא מייצרים איזה ויגו עם מנוע שעושה צרות ומתלים נפרדים וטיפולים וחלפים שעולים כמו לטפל בריינג' (אבל בלי כל האקסטרות שמגיעות איתו:cool:).
ואם אני זוכר נכון את הביקורות של ה-73..
אמרו שהשילדה שלו כ"כ קשיחה, שמהלך המתלים שלו אפסי לחלוטין, לעומת השילדה של ה-CJ.
ולכן מיד צריך לטפל במתלים (אלא אם אתה מענויין בנוחות של משאית) ואמרו גם שהמתלים צריכים "לזוז" ולהיות גמישים ולא השילדה (כמו ב-CJ).
אבל ברכב "מהמפעל" אין לא גמישות ולא מהלך ולא נוחות ולא... כלום - כר לשיפורים. מנוע בסיסי עם ביצועים בסיסיים (אב ניתן לשיפור, משום שהוא מכוון "נמוך") ושילדה חזקה, שיכולה להכיל שיפו מתלים נרחב, בלי שתקרוס/תתעוות וכו'.
אבל מהמפעל - טנק.
ועשו ממנו אגדה, בגלל שנוסעים בו במדבריות...
הנה דורון, מהמאמר,
The next year in June of 1954, responding to claims of trademark violation by the Willys Company that produced the original Jeep, then Director of Technology Hanji Umehara renamed this 4-wheeled vehicle as the Land Cruiser
טויוטה פתחו את הסוכנות הראשונה (Long beach CA)
ב57, 3 שנים אחרי, אז אין מצב שה LC פורסם כ JEEP.
וחוץ מזה ובנימה אישית, לפני כ20 שנה נמאס לי מלשלם על יריחון מלא ב ....נקרא לזה..."חצי אמת" וביטלתי את ההזמנה לתמיד.
לא הבנתי מה הטענה.
יש כאן תיעוד היסטורי של המהלכים הראשונים לייצור ושיווק רכב שהיה מיועד גם לשוק האמריקאי ופורסם כ״גיפ כנראה על משל פרידג׳ידר=מקרר.
טעות של מתחילים.
לא מדויק.
זה היה מנוע חזק משמעותית מהמקבילה באותו הזמן.
הם רצו רכב שלא ישבר, אז זו הגישה הנכונה- מכלולים חזקים בהרבה על המנוע.
תזכור שאלו היו זמנים אחרים לגמרי.
אתה כל הזמן משתמש בדוגמא של היילקס אטמוספרי 2.4 שהגיע לכאן ושוכח/מתעלם שהרכב שווק עם מנועים חזקים יותר בשווקים אחרים מלבד כאן, חזקים בהגדרה לזמנם, טרם עידן המנועים המנוהלים מרובי סוסים לסמ"ק, ועדיין שמר על המוניטין.
היילקס עם מנוע V6 בנזין ועדיין לא שמעת על בעיית אמינות גורפת.
גם היום, יש שווקים בהם הרכבים נמכרים בעיקר עם מנועי בנזין ולא דיזל.
ואישית,
אני חושב שזה גישה הנדסית הרבה יותר נכונה כדי להשיג אמינות מכנית מאשר לנסות לתרץ כל הזמן לגבי פיצ'רים בחיפוי על תכנון גבולי.
סתם משהו שמצאתי ברשת כחלק מחשיבה על טיול (אני לא מאמין שאני מגיב בשירשור הזה):
http://bushlore.com/Vehicles.asp
רק בטויוטה (גם ויגו) כתוב בתכונות הבולטות אמינות!
ראית איך תיארו את הדיסקו 4?
״not ideal for camp or travel into remote areas"
ואת הדיפנדר?
״reasonably reliable and more, for practical and open minded people"..
וזה מחברה שמתפרנסת מהשכרת שניהם.
גדול.
https://youtu.be/X7Xyj4Kbz0c
דורון העיקר שאתה מבסוט.
ברור שיש שווקים שיש בהם מנועים שונים - אבל הם, הדגמים האלה הם לא "אגדיים"... הם סתם עוד דגםמתוך מבחר של דגמים ויצרנים.
אלה לא הדגמים ש"חורשים את הסהרה".
נו.. ומה זה אומר? ואת טויוטה הם משכירים וממליצים עליו? ואיך?
ואם היו ממליצים/מתארים - "רכב אפור. לא מריח ולא מסריח. לא נוח אבל טוב יותר ממונית/ברגל. יקח אותך לכל מקום שתיצטרך. אם תיתקע, זה חריג."
אתה ממשיך עם פרסומת "איש המאלבורו", בסיגנון חיים רכס...
תגיד לי דורון, אתה חי במדבר? אתה נוסע כל יום וכל היוםל-REMOTE AREAS? גם בבית, בסלון, אין לך ריפוד ומזגן שמקרר רק את האיזור שמולו?
לטלוויזיה שלך אין שלט (הרי כפתור זה יותר אמין)? מכונת הכביסה שלך לא סוחטת?
אולי מספיק אם הקישקוש הזה של "אמינות גוברת על הכל"...
פחות פיצ'רים = פחות כסף.
אבל לא אצל טויוטה. ואנשים מוכנים לשלם המון על "אמינות", שהיא "ממוצעת" בלבד.
הפוך לגמרי.
אלו בדיוק הדגמים הנכונים, אלו שלא הגיעו לכאן.
א. תקרא בקישור..
ב. זה פשוט משעשע, לא מכל דבר צריך לעשות דיון משפטי.
ג. זה כן מעיד על החשיבות שאנשים מקדישים לאמינות מכנית על פני פינוקים בעולם, לא רק כאן.
מבחינת החברה הנ"ל אני מניח שזה סוג של העדפה להוריד מהסיכוי שהם יצטרכו להפעיל את ביטוח הגרירה/טיפול בשטח.
אולי זה כן אומר משהו? שאנשים בעולם מעדיפים להשקיע לא מעט כדי לקבל יותר אמינות על חשבון פינוקים? תחשוב על זה.
זה אתה אמרת אבל מסתבר שזה חוצה יבשות, כנראה שאתה החריג, לא שאר העולם..:cool:
ברנרד,
בשביל להוסיף לך דלק (זה כ"כ קל שזה משעשע..):
תהית למה הם רואים לנכון לציין לחיוב/לשלילה אמינות מכנית? (ומה הם רוצים לחסוך לעצמם)?
הנה.
מכאן:
25 ימים באפריקה:
מסע לדרום אפריקה, נמיביה ובוטסואנה
ציטוט:
למחרת הגיע כוח החילוץ רכוב על דיפנדר תחליפי מטרטר וטויוטה היילקס עם נגרר חילוץ מאחוריה. הדיפנדר המטרטר שהרגע סיים נסיעה של 8 שעות רצופות הועמס ומיד היה מוכן לעוד 10 שעות בדרכי העפר של דרום אפריקה. הנבלה בלי הטרנספר, נגררה בשיירה שמנתה 3 כלי רכב (היילקס-נבלה-נגרר חילוץ) 800 ק"מ נוספים בדרכם חזרה ליוהנסבורג
ואני בכלל רציתי פעם דיפנדר..ציטוט:
כולם באפריקה על טויוטות. לנדרקורזר סדרה 70, טנדר לנדקרוזר, וקצת היילקס ויגו.
ראינו מעט מאוד דיפנדרים, וברוב המקומות צחקו עלינו
בגלל זה הם גרים באפריקה... אתה יודע - ביקתות חימר/בוץ וגגות קש.
בערים נוסעים במשהו אחר..
ומי אמר שההשוואה היא דיפנדר?
- - - Updated - - -
ואנשים מוכנים לשלם על אמינות ועם זה אין לי בעייה בכלל.
העניין שהם משלמים על אמינות.. אבל לא מקבלים.
וזה הנושא פה.
אתה חייב להשוות למשהו שהוא reasonably reliable... :rolleyes:
סיפור טרי.
מכר שמחליף רכב חדש כל שלוש שנים. הגיעה השעה להחליף. היילקס ויגו אוטומטי 2012, מפורסם בלוח. תוך שעתיים מתייצב סוחר רכב בבית המוכר, ולוקח את האוטו במחירון +8K.
למחרת הרכב מתגלה ביישוב השכן - לאחר שנקנה מהסוחר +8K נוספים.
נמרוד.
מה זה אומר? אתה יודע מה קורה במותג JEEP בשנה האחרונה?
רכבים נמכרים בעשרות אחוזים מעל המחירון, מעל המחיר שבעליהם שילמו עליהם לפני 5 שנים, ההשקעה הכי טובה שיש...
זה מצביע משהו על האמינות?
אז לא... במבדקי אמינות בינלאומיים JEEP תמיד בתחתית.
בקיצור, 44 דפים של קשקשת , מי שאוהב טויוטה מסיבותיו הוא , אם זה בגלל שהוא חושב שהרכב אמין, יפה או אופה יקנה טויוטה, אותו הדבר על JEEP , LR והאחרים.
זה אומר, רמי - לשיטתי - שהרנגלרים גם הם כלי רכב עם תכונות יוצאות דופן לטובה. במקרה שלהם התכונה יוצאת הדופן כנראה אינה אמינות, אלו מאפיינים טכניים (שני סרנים חיים, רק זה מספיק) ועיצוביים ברורים שהופכים אותם לחסרי תחרות בעשר השנים האחרונות, לפחות.
זה אומר, לשיטתי, שהגולם ששילם 8K יותר מהמחיר של החבר שלך (ו-16 מעל המחירון), לא ממש מתעניין במכוניות ולא במחירים ולא מעניין אותו לשלם "יותר"...
איך אומרים על אלה שלא מתים?
- - - Updated - - -
ועוד משהו קטנטן..
אז מדבריך האחרונים, משתמע שאת כבר לא ממש חושב שהאמינות של הטויוטה (הזה לפחות) היא רק ממוצעת+ אלא אתה אומר, כמעט בפירוש ומה שאני טענתי שאתה רומז בכל הפוסטים שלך, שטויוטה "עם תכונות יוצאות דופן לטובה"... באמינות? מבנה?
מה?
אני לא רומז, נודניק, אני כותב בפרוש - אמינות ואיכות יצור אלו התכונות יוצאות הדופן לטובה של רכבי השטח של טויוטה. אני מסכים עם דרור ואיתך שהם לא יוצאים דופן ביכולות דינמיות, בביצועים, בעיצוב, בנוחות, באבזור... אכן כלי רכב בינוניים ואפורים. אז מה נשאר שמסביר את הנחשקות של הכלים האלו? להבנתי, איכות הנדסה, יצור וכנגזרת - אמינות. במקרה של הרנגלר, הוא כן יוצא לטובה בדורו בהרבה מאד מובנים (סרנים חיים, עבירות בסיסית, פוטנציאל שיפורים, גג ודלתות מתפרקים, עיצוב, ואלו רק הכותרות) ולכן גם הוא נחשק.
אגב, נודע לי היום על חבר נוסף מהמושב שמכר טנדר ויגו אוטומטי 2008 ב13 אלף. הייתי שומר את הסיפור לפעם אחרת, כדי שלא תגידו שאני ממציא, אבל הי, זה המצב. את ההסבר שכולם מטומטמים ופראיירים אני כבר כתבתי שאני לא מקבל, כי למה המטומטמים מוכנים לקנות דווקא כלי רכב מסוימים ולא אחרים במחירים "מופקעים"? מה מיוחד בטויוטה?