-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מישהו מכל תומכי האג'נדה הסביבתית כאן, כולל אלה שרכשו לאחרונה מכונית חשמלית (ויש כאן כמה) לא מוכן לעלות על אווירון?.... לא אוכל סטייק?.... על רכב שטח עם מנוע דיזל מטנף ומסריח אתם לא מוכנים לוותר! אם לא הייתם חברים שלי, הייתי מכריז שגם אתם צבועים.
.
לפני הכול, תגיד. אל תשאיר בבטן. לא בריא. ממילא, עם כל החרא שאתה דואג לשפוך על כל מי שהוא לא דרור ברלי, לחטוף ממך את הכינוי "צבוע" זו עוד מכה קלה בכנף. נשרוד גם את זו.
אני לא זוכר שחוץ ממני, מעידן, ומאלעד, מישהו רשם כאן שהוא על רכב חשמלי, ובהינתן שאלעד ועידן לא התבטאו על נושאים סביבתיים, אני מרשה לעצמי לזרוק הימור פרוע שאתה מכוון אליי.
ובהינתן שזה נכון, זה מרשים, כי אתה כבר יודע מה אני חושב ואני עוד לא גיבשתי דעה מוצקה בעצמי, בוודאי לא הבעתי אותה, ואחת הסיבות לזה היא שלא קראתי מספיק מאמרים מדעיים רציניים בנושא. לא, כותרות בפייס ובוואיינט לא נחשבות.
אז בוא. לא גיבשתי דעה כזו, אז אולי תספר לי מה היא. שלפחות אדע על איזה בסיס כוניתי צבוע.
ואם כבר מדברים על גיבוש דעה, אולי תגלה לנו על סמך מה זו שלך גובשה. אני אחשוד בכשרים אם אניח שהיא גובשה מראש על בסיס מה שנעים לך, ואז מצאת איזה שתי כותרות בעיתון שנדמה לך שהן תומכות בה?
לא, אין מצב. הרי אתה איש רציני שלא מלהג על נושאים שאין לו מושג בהם.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מישהו מכל תומכי האג'נדה הסביבתית כאן, כולל אלה שרכשו לאחרונה מכונית חשמלית (ויש כאן כמה) לא מוכן לעלות על אווירון?.... לא אוכל סטייק?.... על רכב שטח עם מנוע דיזל מטנף ומסריח אתם לא מוכנים לוותר! אם לא הייתם חברים שלי, הייתי מכריז שגם אתם צבועים.
לא מתבייש להגיד שהסיבה היחידה שאשקול לחיוב רכב חשמלי היא חסכון כלכלי נטו, וזה אחרי שבאמת נבין שהתפעול לא יהיה מסורבל ביחס לבנזין/דיזל.
מה פסול בזה?
אני באמת לא קונה את האג’נדה הירוקה שצובעים את המגמה כדי למשוך לקוחות אלפיון, כי בהסתכלות על התמונה הרחבה אין אנרגיה יש מאין ואין איך לייצר כזה מוצר באמת נקי בלי התעשייה הנלווית מסביב הן של הסוללות (גם מחזור דורש הרבה אנרגיה, ומאיפה היא מגיעה?), והן של ייצור החשמל.
כשהכל על השולחן, איפה הצביעות?
-
הנה זה מתקרב?
אמנם לא 100% חשמלי אבל לא רחוק.
תגבור גנרטור 800CC דיזל(!) ומיכלי סולר גדולים שמאפשר הארכת טווח למספר לא נתפס של 7000ק"מ??
The Fering Pioneer :: An Ultra-Long Range Utility Electric Vehicle from the F1 World
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מדהים! הם בנו....
ג'יפ על דיזל!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
מדהים! הם בנו....
ג'יפ על דיזל!
האמת שזה קונספט חכם:
מנועים חשמליים חזקים עם סוללה (קלה) לטווח קצר, וגנרטור דיזל קטן שעובד כל הזמן בסלד (קבוע) האופטימלי שלו.
מה שחכם פה זה שכל רכב בדרך כלל משתמש בחלק קטן מההספק המירבי שלו, אבל כדי לתת את ההספק הזה מתי שצריך הוא מאובזר במנוע גדול וכבד שעובד רוב הזמן בתחום הלא יעיל שלו.
כאן שמו מנוע בערה פנימית קטן וקל שעובד כל הזמן בסלד אופטימלי, סוללות קלות יחסית שאוגרות את האנרגיה הזו לטובת פרצי הכח שהמנועים החשמליים יודעים לתת כשצריך.
בקיצור סטאפ אופטימלי מבחינת כח מול משקל הרכב. אני תוהה למה לא עושים את זה יותר.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
כי לנסוע עם הסוללה 50 ק"מ על כביש 6, ואז להישאר תלוי בחסדיו של מנוע 800 סמ"ק דיזל, זה לא כזה סבאבה :)
אני מכיר את זה מהאיוניק ההיברידי הרגיל, כשהוא עם 3 זוגות אופניים על הגג, ושם אתה נשאר כשנגמרת הסוללה עם מנוע בנזין אטקינסון 1600 סמ"ק שזו חצי נחמה.
מה גם שהשאיפה של העולם היא להפסיק עם שריפת הדלקים.
-
אבל הנקודה היא שגם בשיוט על כביש שש אתה משתמש רק בחלק קטן מהכח המירבי. הקונץ זה לדעת מה ההספק המממוצע שהנהג ידרוש מהרכב, ולשים מנוע ICE בהספק הזה ועוד קצת ספייר.
-
שים לב שהמנוע הבערה פנימית אמור לעבוד ברציפות מרגע היציאה.
-
אז מסתבר שבכביש 6 ב140 קמ"ש, עם שלושה זוגות אופניים על הגג, אתה כנראה צורך מעל ל100 כוחות סוס, וזה כבר מעל כח המנוע המקסימלי (96 כוחות סוס), והסוללה נגמרת מהר. מאוד מהר, למרות שגם באיוניק ההיברידי המנוע עובד מהרגע הראשון בכביש מהיר.
ברכב שטח קובייתי, אני מניח שהמצב גרוע עוד יותר.
-
בגדול,
מה שהם עשו זה לקחת רכב חשמלי (כאלו לא חסר).
לשים לו בבגאז' גנרטור (כמו בסרטון המצחיק של הבחור עם הטסלה והגנרטור הונדה), ומיכלי דלק גדולים.
זה אומר לטייל 80 ק"מ, שבטח נמדדו בכביש, ובשטח זה יהיה רבע מזה(סתם זורק מספר), ואז לעצור לחנייה ארוכה מאוד לטעינה, כשברקע טרטור של מנוע דיזל.
הדבר שמעניין, הוא שעוד ועוד קונספטים מעבים את הרעיון של טיולים, ואפילו מסעות עם הדור הבא של רכבים.
-
תראה נדב... מהנדס מבית פרארי... וככה לזלזל...
סהכ קונספט בינתיים ..
מה שמעניין שעם המנוע דיזל וזוג מנועים חשמליים, מתלים נפרדים וגלגלים לכאורה גדולים . הם ב1500קג... זה נתון מרשים.
עריכה... עוד נתונים מרשימים,
יכולת העמסה של 1.5טון, זה בעצם המשקל העצמי... הזוי.
61קגמ זמינים מסלד 0.
גנטים 22.5"... לא מלווים בחתך נמוך אלא כדי לאפשר תאימות לצמיגי משאיות במקומות המרוחקים ביותר ...לטענתם.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
קובץ מצורף 135587קובץ מצורף 135588
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בגדול,
מה שהם עשו זה לקחת רכב חשמלי (כאלו לא חסר).
לשים לו בבגאז' גנרטור (כמו בסרטון המצחיק של הבחור עם הטסלה והגנרטור הונדה), ומיכלי דלק גדולים.
זה אומר לטייל 80 ק"מ, שבטח נמדדו בכביש, ובשטח זה יהיה רבע מזה(סתם זורק מספר), ואז לעצור לחנייה ארוכה מאוד לטעינה, כשברקע טרטור של מנוע דיזל.
הדבר שמעניין, הוא שעוד ועוד קונספטים מעבים את הרעיון של טיולים, ואפילו מסעות עם הדור הבא של רכבים.
הם מדברים על פעולת הגנרטור דיזל תוכ נסיעה, לא רק בעמידה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אז מסתבר שבכביש 6 ב140 קמ"ש, עם שלושה זוגות אופניים על הגג, אתה כנראה צורך מעל ל100 כוחות סוס, וזה כבר מעל כח המנוע המקסימלי (96 כוחות סוס), והסוללה נגמרת מהר. מאוד מהר, למרות שגם באיוניק ההיברידי המנוע עובד מהרגע הראשון בכביש מהיר.
10+
מוכר לי הנושא מהאיוניק
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הוא שאמרתי, הקונספט הזה חייב להתאים לאפליקציה.
עבור שימוש עתיר אנרגיה כמו שאתה מתאר זה ממש לא.
אבל עבור אוברלנדינג למרחקים ארוכים נטולי תחנות דלק, במהירויות (ובעיקר עצירות) סטייל ארז בן שהם, זה בול.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
1. אני מבין שהיה דחוף לך לתקן אותי, רק שאני רשמתי 12kwh בהתייחס לאנרגיה היומית הנצרכת, ולא 12kw של הספק טעינה. יחידות מידה שונות לפרמטרים שונים. הספק טעינת הac ברכב הוא 10.7kw.
2 נראה לי שאתה יודע בדיוק מה נכון עבורך, אז כנראה שאין לי מה לתרום לך יותר בנושא. בהצלחה.
1. לא...ממש לא הכיוון לנסות להתקטנן, זה המספר שחשבתי שהמרת אליו, ובכל אופן חשוב להבין את ההפסדים הנוספים בדרך כדי לחשב יכולת טעינה אמיתית.
אני מנסה להבין לאיזה הספק טעינה להתכונן בעתיד הקרוב.
בסוף יהיו מצבים שבו רכב מגיע על אדי הוואטים האחרונים וצריך להטען מהר.
עם 16 אמפר אחרי המרה לDC זה לא משאיר קצב מספק לטעמי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא מתבייש להגיד שהסיבה היחידה שאשקול לחיוב רכב חשמלי היא חסכון כלכלי נטו, וזה אחרי שבאמת נבין שהתפעול לא יהיה מסורבל ביחס לבנזין/דיזל.
גם הביצועים הפסיכיים אטרקטיביים, לפחות בעיני.
-
היתה לי ולאשתי שיחה על חנן .. יותר נכון על הסיפורים של חנן ועל האיוניק הביוניק ..
ואמנם כרגע אין לנו חניה פרטית לא בבניין ולא בדירה .. אבל יש חשש שיום אחד כן תהיה לנו.
הגענו למסקנה שכנראה בגלל חוסר ההבנה שלנו .. יש לנו איזו חרדת סוללה.
נראה לי מהסיפורים האלו ומהדיונים הללו ומהשכנה עם הטסלה .. שכל היום מתעסקים בסוללה .. מתי לטעון, כמה להגדיר לטעון, איפה יש עמדת טעינה .. יהיה מקום ? טעינה מהירה / איטית ? .. וכו' ..
האוטו נפלא, השקט נפלא, הכל נפלא ... חוץ מהסוללה ...
אם אפשר, לכסות את השטח של החרדות .. אני אשמח.
תודה.
-
ריביאן עשו אירוע השקה מרשים. בשטח.
מישהו צילם ריביאן במואב באחד המכשולים הקשים.
נראה לי צריך לפתוח פורום רכבי שטח חשמליים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
גיא, אנסה לפשט את זה ככל האפשר, ונתחיל בעקיצונת: רוב חרדי הטווח של הרכב החשמלי הם נטולי רכב חשמלי.
בעלי רכב חשמלי שרכשו את הרכב לאחר שעשו שיעורי בית, פטורים מזה.הם עסוקים בזה פיזית בשגרה פחות זמן ממה שעסקו בעבר בתדלוקים, ומשקיעים בזה מעט מחשבה באירועים חריגים.
לענייננו: יש המון אופציות והמון על מה להרחיב, אבל אם אין לך גישה לעמדת טעינת ac זמינה, זה לא רלוונטי עבורך, בשלב זה. בהמשך הלא רחוק זה ישתנה.
תעדכן כשתהיה שם, תתן נתונים על עצמך, על האיזור, על הנסועה ועל התקציב, ונשתדל לייעץ. עד אז יהיו המון אופציות אחרות, עדיפות על מה שיש היום.
-
תודה ;)
לא עקצת , הודיתי מראש שכנראה החרדה נובעת מחוסר הבנה ..
-
https://www.youtube.com/watch?v=7UO-G0b847wץ יש את זה. בעיני הפרט החשוב הוא איבוד הטעינה בחניה בשמש .הוא לא מצין כמה זמן חניה אבל עדין זה נראה הרבה .
-
קירור/חימום אוטונומי של הסוללה והרכב בזמן חניה, זה למיטב ידיעתי, פיצ'ר בלעדי של טסלה, והוא ניתן להגדרה/ביטול ע"י הנהג.
לא חייבים להשתמש בזה.
-
תודה על הסרטון! לא הייתי מודע לאיבוד סוללה סטטי (למי שאין כח לראות את הסרטון הסוללה מאבדת אחוזים כשהרכב עומד בשמש חזקה).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
https://www.4x4.co.il/article/14593
לפי הכתבה הזו לא המציאו את הגלגל... זה סהכ כלי צמה מוקטן...(;
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לפני הכול, תגיד. אל תשאיר בבטן. לא בריא. ממילא, עם כל החרא שאתה דואג לשפוך על כל מי שהוא לא דרור ברלי, לחטוף ממך את הכינוי "צבוע" זו עוד מכה קלה בכנף. נשרוד גם את זו.
אני לא זוכר שחוץ ממני, מעידן, ומאלעד, מישהו רשם כאן שהוא על רכב חשמלי, ובהינתן שאלעד ועידן לא התבטאו על נושאים סביבתיים, אני מרשה לעצמי לזרוק הימור פרוע שאתה מכוון אליי.
ובהינתן שזה נכון, זה מרשים, כי אתה כבר יודע מה אני חושב ואני עוד לא גיבשתי דעה מוצקה בעצמי, בוודאי לא הבעתי אותה, ואחת הסיבות לזה היא שלא קראתי מספיק מאמרים מדעיים רציניים בנושא. לא, כותרות בפייס ובוואיינט לא נחשבות.
אז בוא. לא גיבשתי דעה כזו, אז אולי תספר לי מה היא. שלפחות אדע על איזה בסיס כוניתי צבוע.
ואם כבר מדברים על גיבוש דעה, אולי תגלה לנו על סמך מה זו שלך גובשה. אני אחשוד בכשרים אם אניח שהיא גובשה מראש על בסיס מה שנעים לך, ואז מצאת איזה שתי כותרות בעיתון שנדמה לך שהן תומכות בה?
לא, אין מצב. הרי אתה איש רציני שלא מלהג על נושאים שאין לו מושג בהם.
לקח לי זמן לפתוח ולקרוא את זה.
ממש לא התכוונתי אליך.
אבל להכריז שאיכות הסביבה חשובה ובו זמנית להחזיק רכב דיזל ישן ומזהם, לאכול בשר ולהשתמש בתחבורה אווירית שורפת קירוסין, זה קצת מתנגש. צביעות? קרא לזה איך שתרצה. לכן הזכרתי את הילדה השוודית המטורללת - היא לפחות הולכת עם האג'נדה הקיצונית שלה עד הסוף. בלי להתפשר ובלי להתחסד.
מה לעשות, בחסידי איכות שסביבה ומחבקי עצים למיניהם אני נתקל הרבה מאוד, כל שבוע. ו"צבועים" זה מחמאה עבורם. אלה שונאי האדם הרעים וצרי העין שדוחפים לחסל לנו את התחביב. מדהים שיש בתוכנו כאלה שממהרים להצדיק אותם.
מהכירותי איתך, מה שמניע אותך ברכב החשמלי זה לא כל מיני סיסמאות על פרחים כחלילים ופרפרים ורודים, אלא שיקול פרקטי נטו. אתה אולי היחיד כאן שגם יודע להסתכל על הנושא הזה לעומקו הטכני ולא מתלהב מטרנדים רק כי הם טרנדים. אני טועה?
אישית, אם הייתי צריך להוציא עכשיו 200K שקל על רכב משפחתי, הוא היה חשמלי. שיקול פרקטי קר נטו וכן - גם לדפוק את השיטה ככל האפשר, כל עוד אפשר. עבורי, שהמדינה והרגולציה הנתעבת שלה הם סדין אדום מול העיניים, זה עניין מקודש.
בעוד חמש שנים? מי יודע מה יהיה כאן מבחינת מיסוי על מכוניות חשמליות, אבל אופטימיות בעניין הזה תיחשב בעיני להזיה. הזמן להינות מהיתרונות הכלכליים של זה הוא עכשיו ורק עכשיו.
-
לא זוכר איפה ראיתי (אולי אפילו בשרשור הזה) אבל יש איזה סרטון של רדנק עם טסלה שגמר את המצבר בדרך והוא טוען את הסוללה עם גנרטור נייד קטן….
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לקח לי זמן לפתוח ולקרוא את זה.
ממש לא התכוונתי אליך.
אבל להכריז שאיכות הסביבה חשובה ובו זמנית להחזיק רכב דיזל ישן ומזהם, לאכול בשר ולהשתמש בתחבורה אווירית שורפת קירוסין, זה קצת מתנגש. צביעות? קרא לזה איך שתרצה. לכן הזכרתי את הילדה השוודית המטורללת - היא לפחות הולכת עם האג'נדה הקיצונית שלה עד הסוף. בלי להתפשר ובלי להתחסד.
מה לעשות, בחסידי איכות שסביבה ומחבקי עצים למיניהם אני נתקל הרבה מאוד, כל שבוע. ו"צבועים" זה מחמאה עבורם. אלה שונאי האדם הרעים וצרי העין שדוחפים לחסל לנו את התחביב. מדהים שיש בתוכנו כאלה שממהרים להצדיק אותם.
מהכירותי איתך, מה שמניע אותך ברכב החשמלי זה לא כל מיני סיסמאות על פרחים כחלילים ופרפרים ורודים, אלא שיקול פרקטי נטו. אתה אולי היחיד כאן שגם יודע להסתכל על הנושא הזה לעומקו הטכני ולא מתלהב מטרנדים רק כי הם טרנדים. אני טועה?
אישית, אם הייתי צריך להוציא עכשיו 200K שקל על רכב משפחתי, הוא היה חשמלי. שיקול פרקטי קר נטו וכן - גם לדפוק את השיטה ככל האפשר, כל עוד אפשר. עבורי, שהמדינה והרגולציה הנתעבת שלה הם סדין אדום מול העיניים, זה עניין מקודש.
בעוד חמש שנים? מי יודע מה יהיה כאן מבחינת מיסוי על מכוניות חשמליות, אבל אופטימיות בעניין הזה תיחשב בעיני להזיה. הזמן להינות מהיתרונות הכלכליים של זה הוא עכשיו ורק עכשיו.
הכל שחור ולבן?!
אין תהליך? אין הגברת המודעות? אין אמצע?
אין תהליכים בחיים כמו.. להיפטר בשנה הראשונה מהכלים של החדפ, שנה אחכ לצמצם שימוש באור מתוך מודעות, שנה אחכ חירבון בשקית... שנה אחכ הדלקת מדורה עם מתקן בלבד....
אהה בושה .. צביעות... עאלק שמירת טבע כי בינתיים הdude עוד מתדלק את הסופה על דלק מאובנים.
-
הלוואי שהייתי יכול להתגאות ולומר ששמתי 200000 ש"ח כדי להגן על הסביבה.
אבל דרור צודק. קניתי את הרכב הזה כדי להפסיק לשרוף טונות של כסף על דלק, כי הייתי מאוד סקרן לגבי הקונספט הזה, וכי נסיעת המבחן בו העיפה לנו את הסכך.
אני מסכים גם עם אורי. גם אם לא הצלחנו עדיין להיות צדיקים גמורים, לאסוף נקודות בדרך לגן עדן, זו אסטרטגיה ברוכה.
-
בנאדם שממיין את הפסולת שלו... מפריד אריזות ונוסע בהיילקס... הוא צבוע?!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
בנאדם שממיין את הפסולת שלו... מפריד אריזות ונוסע בהיילקס... הוא צבוע?!
גם אני ממחזר וממיין כבר זמן רב, עוד לפני שזה היה חובה פוליטיקלי-קורקטית.... שלא לדבר על מיחזור פסולת הברזל שנזרקת בשטחי האש....:rolleyes: שזה אולי המשמעות הכי ישירה ל"קיימות"/הקטנת צריכה. אבל תפסיקו, סליחה על הביטוי - לזיין את המוח.
חנן - אם עכשיו ברגע זה, כאשר אתה עוד יכול לבחור בין רכב חשמלי לרכב עם מנוע בעירה, נניח שעלות השימוש/אחזקה לק"מ של האיוניק 5 היתה זהה לזו של רכב משפחתי רגיל דומה, במחיר דומה, עם רמת אבזור, ביצועים ו"העפת סכך" דומה, אבל עם מנוע בעירה - האם היית רוכש את החשמלית?....
תפסיקו להתחסד. רכבי השטח שלנו מזהמים באבו-אבוה. בטח אלה שלוגמים סולר. הרבה יותר מכל רכב רגיל. גם ההיילקס שלך חנן, שעובר חלק את בדיקת זיהום האויר בטסט בכל חצי שנה - זה לא שהוא כזה נקי, זה אומר רק שבאותו רגע הוא עומד בערכים שנדרשים - נכון להיום - מרכב כזה במצב תקין. לא יותר מזה. אבל "נקי" הוא לא. רכב כזה חדש לא היה מיובא לישראל היום, כי לא היה עומד בשום תקן נדרש. אבל אני לא רואה אותך או את אורי או את עצמי, ממהרים להיפטר מרכב השטח הישן האהוב שלנו, למרות שהוא "אויב הסביבה". כל עוד רגולציה לא תכריח אותנו לעשות את זה.
אז לבוא וללהג על איכות סביבה ולרחוץ בנקיון כפיים של "אני לא משתמש בחד"פים. אני ממחזר וממיין פסולת ביתית", ואחר כך לנסוע בטנדר/ג'יפ שפולט עננה שחורה בכל לחיצה על הדוושה או לוגם ליטר בנזין כל 5-6 ק"מ ולרדת על סטייקים שכדי לגדל אותם צריכים לכרות מאסות של יערות, זה קצת מגוחך בעיני. זה שתתקעו נוצה בישבן, לא יהפוך אתכם לתרנגולים.
דעתי היא שנאה דורש, נאה מקיים. אל תהיו לי חצי בהריון כי אין דבר כזה. שומרים על הסביבה? סבבה, אבל עד הסוף. נראה אתכם סוגרים מיזמתכם את פרק התחביב הזה בחייכם.
ואהה, אורי - במפגש ג'יפולוג הבא, אני מצפה ממך לשבת בחושך כמו פולניה טובה (למרות תימניותך הגזעית) ולחרבן בשקית, כדי לנקות את המצפון על הבנזין שהסמו שלך שרף. אני כבר חירבנתי מספיק בשקיות בחיי.