מזל שיש שם רק שני רכיבים ( בורג ואום) אז קיבלת רק שתי הערות.
שים פה משהוא יותר מורכב, ובכלל לא תצא מכל ההערות.
ודרך אגב, שניהם צודקים, מזל שלא שמת בורג אינצ'י :-)
Printable View
מזל שיש שם רק שני רכיבים ( בורג ואום) אז קיבלת רק שתי הערות.
שים פה משהוא יותר מורכב, ובכלל לא תצא מכל ההערות.
ודרך אגב, שניהם צודקים, מזל שלא שמת בורג אינצ'י :-)
קוד תקלה P0405 הופיע.
לא מדאיג - תקלת חיישן egr מדווח משהו לא תקין.
לעת עתה איפסתי. אם זה יחזור אז נוריד את הפריז פריים ונראה...
והנה השתכנעתי גם לחזור על ניקוי egr בהזדמנות הקרובה.
ואם למישהו יש טיפ מנסיון - ספרו לי. (למרות שאני הולך בדרך המסודרת של איבחון יסודי - לפעמים הנסיון מדבר)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אז כתבתי קודם שאני מתכוון להשקיע ב MLU להיילקס ואחרי מחשבה מרובה נראה לי שיש תכנית שתכוון אותו קצת יותר טוב לשטח בלי לבוא על חשבון שימושיות.
מיגון - הכי זול והכי טוב זה ARB. כרגע יש לי מגן קדמי - מספיק אבל תמיד יש חשש.
מיגוני סף - יש לי תכנית למשהו שלא יפגע כמעט במרווח ועדיין יהיה מאוד יעיל. אני צריך לבדוק את הרעיון על חתיכה קטנה.
מיגון לסוף הארגז - גם יש לי רעיון קצת שונה מהמקובל. יכול להיות שאני אתן למישהו סקיצות שייבנה לי את שני הסעיפים האלה...
נעילה קדמית - נו..
מתלה קדמי - סופרפרו למשולשים שעדיין לא (העליונים). אני חושב ש250000 קמ לבושינגים המקוריים זה מספיק.
מיתקון קבוע לקומפרסור האמריקאי הקטן שיש לי.
משהו כמו גגון על הארגז? לא החלטתי.
והתלבטות של הרבה כסף יחסית - כננת? בהתקנה פנימית כמובן. אבל לא החלטתי.
מתחיל להתגבש על זה...
אסף.
אני רק שאלה.
מה זה MLU?
סתם זורקים שלוש אותיות כדי לעורר דיון.
אסף.
https://www.sciencedirect.com/scienc...57092120000092
תודה.
כבוש כמו מלפפון חמוץ של רוסים.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c49e662e76.jpg
תוך כדי - גיליתי נזילה מהדיפ' הקדמי. הוא הבין שהחלטתי לא להתקין בו נעילה אז הוא עושה צומי.
יומיים לפני המפגש, נו באמת.
אסף.
שים מדבקה לנד רובר ותתעלם, כמונו.
תתחדש!
נשמע כמו תירוץ מושלם לנעילה.
נראה לי יותר כמו סימפטום של רקדן שמאשים את הרצפה, בטח קדחו את הדיפ' בטעות בשלב ההתקנה וזה "פתאום" נוזל[emoji1787]
בינתיים גם זה מותקן...
הכי טוב מיגונים. שכל מה שנוזל לא ישאיר כתמים.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2266f815f4.jpg
תתחדש! נראה מעולה
אז מה היה לנו היום? הנזילה תוקנה עם מחז"ש חדש, על הדרך ביקשתי שגם יחליפו את פקק המילוי של הדיפרנציאל שכבר התחיל לאבד צלם משושה.
ותקלת הegr תוקנה עם חיישן חדש. הישן יעלה לשולחן הניתוחים כשתיפול עלי הרוח.
השארתי אצל סער 1500 וקצת על חלקים (מקוריים) ועבודה... עד הפעם הבאה.
אסף.
הילד מושפע מסדרות מצויירות. הוא ממש ביקש. איך אפשר לסרב לחמוד כזה?
תוספת של כ30 קילו לקדמת הטנדר.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...81bdc3f988.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a030691736.jpg
אין כאן הפרעה לזרימת האוויר באיזור הדיפ' הקדמי?
דיפ צריך אויר?
אסף, איך אתה מגיע לקופסת פיקוד?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
מברוק! נראה מעולה!
עכשיו נראה כמה רוני השפיע עליך... יש משקלים?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
לא קשור רוני. סביב ה30 קילו הכל יחד.
אסף.
זה במקום נעילה?
כן.
בינתיים.
אסף.
תתחדש!
בתמונה נראה שהחבל שמלופף על התוף ממש קרוב למוטות הקישור של הכננת. וזה עוד כשהוא חדש ונקי ומגולגל בצורה מסודרת יחסית.
מכיר את זה מעוד חברות של כננות שכנראה מסיבות שיווקיות דוחפים המון כבל על התוף.
ממליץ בחום לקצץ אותו בכמה מטרים. בזמן עבודה לא תמיד פנויים/זוכרים להעיף מבט על החבל שעל התוף (במיוחד שהכננת מסתתרת בתוך הפגוש המקורי). אם הוא נאסף עד שהוא יוצר מגע עם מוטות הקישור או המנשא במקרה הטוב הוא יקרע ובמקרה הרע הוא ישבור את הכננת.
אתה צודק. יקוצץ. הפריע לי בעין אבל רק עכשיו כשהצבעת על זה אני מבין שזה באמת עשוי להפריע.
ועכשיו קצת פרטים.
הבחירה שלי בכננת סינית זולה היתה קשה מנטלית. תמיד הקפדתי על מותגים בתחום הזה, ובעיני כננת שהיא לא וורן או סופרווינצ' - היתה עם סימן שאלה. אבל הפעם החלטתי לוותר על העקרון של 'זול זה יקר' ולבחור באופן מעשי כננת שתהיה - קלה, זולה, ועם יבואן פיזי שגם ידע לספק חלקי חילוף. עשיתי קצת מחקר ובסוף הבחירה נפלה על הסינית של גורילז. חוץ מהפגושים הגגונים והמיגונים מרוסיה, הם מייבאים מסין בתור מותג פרטי שלהם כננת די גנרית - דומה מאוד מאוד לכמה מהמותגים ה'אמריקאיים' וה'אוסטרליים' הפופולריים. היא קלה. סביב 25 קילו ואפילו פחות. היא קומפקטית - מתאימה להתקנה פנימית, ויש יבואן פיזי, אמיתי, שחי מחוץ לפייסבוק ומחזיק מחסן שיש בו גם חלקי חילוף - בנתניה. וכל זה כולל כבל סינטטי, אחת הכננות הזולות ביותר בשוק.
אני יודע שחלק מהחברים כאן יאמרו ש'גם ככה הכל בא מסין' וזה פשוט לא נכון. המותגים האמיתיים לעומת כל השאר - יש הבדל ממשי בהרבה מהחלקים הפנימיים והחיצוניים. לפני כמה שנים פירקנו כמה כננות וההבדלים שמצאנו היו מוחשיים. ובכל זאת כננות סיניות עובדות על כמה ג'יפים שאני מכיר ועובדות קשה. ואצלי שום דבר לא יעבוד קשה. אז יאללה ננסה.
לדעתי זו הפעם הראשונה שאני מתקין מוצר סיני אורגינל באופן מודע באחד מרכבי השטח שלי.... מבטיח שזה לא יהפוך להרגל.
התקנה נסתרת בעיני זו הדרך הנכונה לרכב יומיומי אבל יש לה חסרונות. הקירבה לרדיאטור מזגן למשל - יש סכנה שבתאונה אפילו קלה הוא יישבר. או אי- נוחות הגישה לסדר את החבל. גם אף אחד מעולם כנראה לא חשב על מיקום קופסת הפיקוד. הכבלים המקוריים די קצרים ואין הרבה מקום למשחק. אבל המחיר ביומיום של פגוש ברזל הוא גם בתוספת אורך לחניה וגם - חשוב יותר - בפוטנציאל הנזק להולכי רגל. ואני כבר לא מדבר על זה שאין בשוק אף פגוש ברזל שהוא לא מכוער ממש לרכב הזה.
המגש היחיד שהיה זמין הוא המגש של רסטה - אני חושב שהוא היה יכול להיות קצת יותר טוב במאמץ די קטן אבל סה"כ הוא עושה את העבודה ובנוי חזק ויעיל במיוחד שהוא ממקם את הכננת ממש בין קורות השילדה. הבעיה האמיתית היחידה היא שכדי להרכיב אותו מפרקים את התמכים שמחזיקים את אמצע הפגוש ואין במגש חורי חיבור חדשים. ועכשיו הפגוש קצת תלוי באוויר. יש לי רעיון איך די בקלות אני אחבר אותו למוביל של הכננת - חכו ותראו.
ההתקנה הלכה די חלק, למרות שרפי היה צריך להתמודד עם מרווחים אפסיים סביב הכננת בכל הכיוונים, כולל לפרק ולהרכיב איזה 5 פעמים עד שהכל התיישב במקום לשבועות רצונו ולשביעות רצוני. גם הפתרון היצירתי שלו למיקום קופסת הפיקוד יצא אלגנטי מאוד.
הדבר היחיד שאני לא מרוצה ממנו הוא הוו - הסטנדרטי - ואני כנראה אפרק אותו - אין לי שום בעיה לחבר שאקל ישר לטימבל שבקצה החבל.. כל האביזרים המיוחדים שמחברים בקצה החבל בולטים כמה סנטימטרים מקו הפגוש ולכן לא קבילים.
תמונות התקנה מפורטות - בהמשך...
אסף.
הכננת 25קג.. והמגש?
אתה מרגיש שינוי בשינוי כלשהו בתנועה?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk