-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
באיזה מכוניות מדובר?
כדי שלא כולן יהיו חשודות?.....
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
אני לא מכיר חוקיות מסוימת, ואני לא יודע לציין את תכונות כל הדגמים.
אם נתייחס פה רק לעניין החד/תלת פאזי, אז קראתי באיזה מקום שכל הסיניות בישראל הן חד פאזיות. האופל קורסה חד, הפז'ו e208 הוא חד או תלת, תלוי כמה שילמת, האיוניק והקונה חד, האיוניק5 והטסלה תלת.
-
הנה דוגמא:
"
מחיר:
פיג'ו e-208 ברמת אבזור פרימיום S – מטען תל פאזי 7.1 קילוואט – 152,990 שקל
פיג'ו e-208 ברמת אבזור פרימיום S – מטען תל פאזי 11 קילוואט – 155,990 שקל
"
שום מילה על כך שטעינה חד פאזית של 7.1KW מכתיבה זרם של 32 אמפר. אפילו אם יש לך בבית אספקת חשמל של 40 אמפר, שזה שדרוג לא זול, כמעט כל שימוש נוסף בפאזה הזו, דוד חשמל, קומקום, מפזר חום, מייבש, מכונת כביסה, יעביר אותך אל מעבר ל40. על מזגנים עוד לא התחלתי לדבר.
בחיים האמיתיים אם תבחר בפז'ו חד פאזי אתה כנראה תטען ב16 אמפר, 3.6kw, או אפילו פחות, וזה יטען סוללה מלאה בכ15 שעות, או אף יותר, בהתאמה.
גם טעינה בתלת פאזי לא פטורה ממחשבה. בבית עם אספקה אופיינית של 3x25a, אתה לא יכול לקחת בלי דאגה 3x16a, רק לטובת הטעינה. רשמתי את זה במקום כלשהו בדיווח על החיים עם האיוניק5.
שדרוג של אספקת החשמל לבית הוא כמעט מחויב המציאות, אלא אם בא לך להתעסק כל היום בחישובים. שדרוג כזה יעלה 5000 ש"ח, לכל הפחות.
-
אפרופו מקצועיות:
הסתובבתי במהלך הבדיקות שלי טרם רכישת החשמלית, באולמות התצוגה של לובינסקי במתחם שורק.
שאלתי את נציג המכירות בפג'ו איזו סיבה יש להעדיף את הe208 על פני הקורסה, למרות שהפז'ו יקרה יותר. הטענה היתה שטכנית אין כל הבדל, וההבדלים הם במיתוג, בעיצוב ובעוד כמה חארטות אחרות. אם הוא היה אומר משהו וגם מסביר על ההבדלים בטעינה, הוא היה מרוויח קונה פוטנציאלי, אבל לא. את נסיעת המבחן כבר ביצעתי בקורסה.
-
הגדלת חשמל זה כאב ראש רציני. עניין של כמה עשרות אלפים. אצלי בבית להגדיל מ3×25 ל 63 יעלה לי סביבות 25-30 אלף שח. 8-10 מהם זה רק לחברת חשמל והבית שלי עבר שיפוצים ובכל הקומות יש חשמל "חדש". אני צריך לבית מלאכה שלי לפחות 3×32 כדי להפעיל ציוד כמו שצריך, אין לי את זה ולכן אני אישית חושב פשוט לקנות גנרטור כי הגדלת קו תעלה יותר. מצד שני גם בלי הבית מלאכה הכמות חשמל שאנחנו צורכים כמעט מגיעה לגבול העליון ואנחנו צריכים להיזהר במה שאנחנו מפעילים. מצד שני, אנחנו לא בית טיפוסי. אמנם בית אחד אבל 4 משפחות וזה אומר 4 מכונות כביסה, דודי חשמל/שמש, מזגנים וכדומה
-
אתה זורק פה בתמימות איזה מספר, שלא רלוונטי בערך לאף אחד, ובזמן הזה דרור מצלם מסך וישלוף אותו בהמשך הדיון בלי קשר לכלום :rolleyes:
אז לא. הגדלת חיבור לבית חד משפחתי היא יקרה, אבל לא יקרה בכיוון שכתבת. מהבדיקה שלי, הגדלה ל3x40a תעלה לי כ5k ש"ח אם לא יתגלו תקלות מיוחדות, ו3x63a, תעלה כ8k ש"ח. את ההגדלה ל63 אני אעשה רק אם אחליט לנצל כבר את ההזדמנות להכין את התשתית ליותר מרכב חשמלי אחד, ולהוזיל לשדרוג אחד במקום שניים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
שום מילה על כך שטעינה חד פאזית של 7.1KW מכתיבה זרם של 32 אמפר. אפילו אם יש לך בבית אספקת חשמל של 40 אמפר, שזה שדרוג לא זול, כמעט כל שימוש נוסף בפאזה הזו, דוד חשמל, קומקום, מפזר חום, מייבש, מכונת כביסה, יעביר אותך אל מעבר ל40. על מזגנים עוד לא התחלתי לדבר.
בחיים האמיתיים אם תבחר בפז'ו חד פאזי אתה כנראה תטען ב16 אמפר, 3.6kw, או אפילו פחות, וזה יטען סוללה מלאה בכ15 שעות, או אף יותר, בהתאמה.
גם טעינה בתלת פאזי לא פטורה ממחשבה. בבית עם אספקה אופיינית של 3x25a, אתה לא יכול לקחת בלי דאגה 3x16a, רק לטובת הטעינה. רשמתי את זה במקום כלשהו בדיווח על החיים עם האיוניק5.
שדרוג של אספקת החשמל לבית הוא כמעט מחויב המציאות, אלא אם בא לך להתעסק כל היום בחישובים. שדרוג כזה יעלה 5000 ש"ח, לכל הפחות.
ואולי הפיתרון אחר.
Power bank
שנטען בזרמים נמוכים במשך היום וטוען את המכונית בזרמים גבוהים יותר.
העלות בוודאי לא זולה אבל לא מחייב מהפך בתשתית של הבית.
אם אני לא טועה טסלה מציעה בתים off the grid עם תאים סולרים ובטריה.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
במקרה של רכב עם טעינה תלת פאזית, מדובר בעלות שדרוג של כמה אלפי שקלים. לא כיף, אבל לא הייתי מגדיר את זה כמהפך.
במקרה של רכב עם טעינה חד פאזית, פשוט הייתי חושב אם זה מתאים לאורח החיים שלי.
בכל מקרה פאוורבנק לאנרגיות כאלה לא נראה לי משתלם. במחירים של היום זה לפחות 50-100 אלף ש"ח לבנק האנרגיה עצמו ואז צריך גם לתאם את זה לרכב, ולטעון את זה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
wondered, גר......
אלעד :)
-
למה החשמליות הקטנות כל כך יקרות?
110 בערך לרגילה 140 ומעלה לחשמלית למרות המיסוי הנמוך.
לעומת איוניק 5 שלא ברור לי לאיזה יונדאי להשוות אותה -אבל אם זה הסנטה פה אז היא עולה פחות ואם זה טוסון אז אותו דבר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
נעשה לך את זה קל יותר, ועם נתונים אמיתיים מהשטח:
האיוניק5 לוקח בצהרי יום בתחילת ספטמבר בישראל, דלוק עם מזגן ועם מקרר מאחורה, כאחוז אחד מהסוללה בשעה עמידה.
סוללה של 73kwh , אז אנחנו מדברים על כ730wh בשעה.
נראה שזה הערכה לא נכונה של מד הבטריה.
כמה וואט המקרר לוקח לבד ?
ולא משנה איזה מספר תזרוק, ישאר לך מעט מידי וואטים למזגן.
מזגן 1 כ"ס חשמלי לוקח איזה 950 וואט כדי לייצר 1 כ"ס (745 וואט מעוגל).
מזגן ברכב כמו איוניק הוא לפחות 2.5 כ"ס ? אם לא יותר....
אז איך ?
דורש מדידת אמפר עם צבת ולא השערות.
-
נגיד שהוא 2.5 כ"ס. או נגזים לטובת הדיון: הוא 250 כ"ס. איך החלטת שהוא עובד ב100 אחוז?
אותה צריכה נצפתה גם לאחר יום בכנרת, כשבעצם המזגן לא כבה מ9 בבוקר עד לאחר 9 בערב.
המקרר לוקח 7wh בשעה. הוא יודע לקחת כ35W כשהוא בתחילת עבודה, אבל גם הוא, בדיוק כמו המזגן, יודע לרדת בצריכה בהתאם לצורך ואף לכבות, ולכן האנרגיה שנצרכת בפועל במהלך שעה נמוכה בהרבה מההספק הנומינלי.
-
לגבי הבדיקה שהצעת:
אתה יודע איפה מדחס המזגן? כי לי אין מושג. בתא המנוע אין מנוע. יש באגאז'. המנוע מתחת לתא המטען האחורי. אין לי גישה אליו. את תחתית כל הרכב מכסה סוללה.
נגיד שמצאת להיכן להתחבר, יש לך פלוק מסדרת מודדי האנרגיה, כגון 179 או 287? היה לי בעבודה הקודמת וכבר אין.
אם תחבר מד זרם סטנדרטי תצטרך לעשות אינטגרל על הזרם שישתנה ללא הרף. לא קל. ואיך תדע מה המתח? הוא משתנה בין 600 ל800 וולט. אם תנסה לנתק את אחד ממחברי הסוללה כדי לבדוק מתח, ממסרי הסוללה יתנתקו מיידית ולא תראה כל מתח.
אבל זה ניתן לבדיקה הרבה יותר אלמנטרית, עם מה שכבר יש ביד. מתחילים ממצב ידוע של סוללה, נגיד 100%, מפעילים את המזגן למספר שעות ורואים מה אחוז הסוללה שנותר. בעצם, את זה כבר עשיתי. לחילופין ניתן בשלב הזה לטעון ולראות במד האנרגיה של המטען כמה נכנס.
בהצלחה.
-
לא החלטתי שהמזגן עובד 100%, אבל בקיץ הישראלי כדי לקרר צריך להתקרב לשם.
אגב אותו 100% הוא לפעמים גם 4 או 6 כ"ס, תלוי ברכב.
אלו לא רק נתונים אפשריים ששלפתי מהרשת, אלא גם מסתדר עם הכוח שהמזגן "גונב".
היית מרגיש "גניבה" של 1 כ"ס בסחיבה ? צריכת דלק ? לכן זה ברור שזה יותר.
אם המדידה שלך היא לאחר עבודה של נגיד שעתיים של המזגן, אז ברור שהוא התייצב וצורך פחות.
אבל ברגע שאתה נכנס לרכב חם אתה כנראה הולך לנצל את המזגן על האחוזים הגבוהים יותר.
צריך למדוד ב"תנאי מגרש" אמיתיים, אחרת בתאכלס בשימוש הממוצע זה פשוט לא יקרה.
אנחנו מכירים את מדי הסוללה באחוזים בכל המכשירים שיש לנו, ויודעים כמה שגעונות יש להם.
לעניין המדידה פיזית, אני בטח לא מכיר את הסידור הפיזי של האיוניק.
אם המתח כל הזמן משתנה אז כן צריך כלי מיוחד, אבל אחרת למה שצבת DC לא תדע למדוד את צריכת הזרם ?
-
כי הזרם למנוע הבראשלס של המזגן משתנה בהתאם לפקודות של בקרת האקלים. משתנה הרבה? משתנה מעט? אין לי מושג. תלוי באיכות הבקרה, בזווית השמש שזזה ובכמות העננים בשמיים. זה גם בכלל לא חשוב כשאתה מודד אנרגיה על זמן ממושך, ולא בצריכה רגעית.
גם הנושא של צריכת האנרגיה בכניסה לרכב חם די הולך לאיבוד כשמדובר במדידת אנרגיה על פני שעות.
- - - Updated - - -
צריך לומר את זה: למי שלא מתעניין בדקדוקי עניות של חשמל, כל זה לא משנה. מדובר בבעל רכב חשמלי. אחד שחי ונתקע בצד הדרך לפי אחוזי הסוללה. אם הם יורדים בקצב של שישה אחוז בשש שעות בעמידה עם מזגן, זה מה שמעניין אותו.
הוא כבר יודע לעשות את החשבון של אחוזי סוללה כפול 4-5 ק"מ בשביל לדעת אם יגיע הביתה.
והרי זה היה מקור השאלה: האם הזדחלות בפקק תגרום לך לא להגיע הביתה עם מספיק סוללה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
.אנחנו מכירים את מדי הסוללה באחוזים בכל המכשירים שיש לנו, ויודעים כמה שגעונות יש להם.
?
אתה גוזר ממדי סוללה נפוצים שאתה מכיר, כנראה מבוססי מתח, למד סוללה שמבוסס על אינטגרל של מכפלת זרם במתח. הוא מדויק מאוד. אפילו הזולים שבהם, כמו זה שהתקנתי בטרקטורון שלי, מדייקים לפחות מאחוז אחד סטייה.
-
התחלתי טעינה אחר הצהריים:
לוח השעונים ברכב:
https://imageshack.com/i/pnN4bKgBj
כרגע הסטטוס:
https://imageshack.com/i/pnXDx2P0j
המטען מראה שהוא נתן 18.72kwh.
https://imageshack.com/i/pmwBbygVj
ועכשיו למתמטיקה:
לפי צילומי לוח השעונים, הסוללה עלתה ב25 אחוזים.
המטען נתן 18.72kwh לסוללה שקיבולה הנומינלי הוא 72.6kwh
באחוזים זה יוצא 25.7.
בעיניי זה דיוק מרשים.
ניתן ללמוד מזה גם שיונדאי לא עבדו עליי עם קיבולת הסוללה:) וכן, שיעילות הטעינה מרשימה ממש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אתה גוזר ממדי סוללה נפוצים שאתה מכיר, כנראה מבוססי מתח, למד סוללה שמבוסס על אינטגרל של מכפלת זרם במתח. הוא מדויק מאוד. אפילו הזולים שבהם, כמו זה שהתקנתי בטרקטורון שלי, מדייקים לפחות מאחוז אחד סטייה.
יתכן מאוד, אין לי ניסיון ברכב חשמלי אלא יותר בכל שאר מוצרי הסוללה. שנוטים תמיד להתרסק לקראת סוף הטווח, זה לא ליניארי.
אבל...
זה לא בהכרח שרק המד עצמו מודד או לא מודד טוב, אלא שהתצוגה שהנהג מקבל היא זו שגם יכולה לבלבל.
כי היא לוקחת את הקוט"ש שאולי היא באמת מדדה נכון.
ואז עושה איתו מניפולציה מסויימת - היא חושבת כמה סוללה אפקטיבית (= לא שחוקה) יש לה עוד.
ועל בסיס איך שנהגת עד עכשיו היא מראה לך טווח, אבל אם פתאום סגנון הנהיגה השתנה כי נגיד אתה בדרך הררית, אז פתאום הטווח שלך "התרסק".
ואז הבעיה שלך דומה אבל שונה מההיבטים הטכניים.
בכל אופן, אין לי עניין להתווכח על זה לנצח. תן לזמן ולניסיון עם רכבים חשמליים לעשות את שלו.
אני רק מציין שאני חושב שלבנות על כך שמזגן ברכב משפחתי חשמלי צורך רק באזור 700 וואט בכניסה (!)
זה קצת פנטזיה, כי בנתוני האמת, כשאתה נכנס לאוטו חם מלא באנשים ונוסע 3 שעות לכנרת, אם תסכום את הצריכה של המזגן פר שעה, זה יהיה הרבה יותר בקיץ.
-
שזה פשוט שגוי כי אתה מלכלך את המדידה בפרמטרים לא רלוונטיים. הקביעה שלך לא מבוססת על שום נתון אמפירי.
אפילו ארחיק לכת ואומר שלצורך הדיון אתה בכוונה מציע מצבים ושיטות מדידה בלתי רלוונטיות/אפשריות כדי שלא תצטרך לאשש את המספרים ששלפת.
מה שאני עשיתי הוא הכי מדויק שאפשר במסגרת הגיונית של מדידה של משתמש. לא מדען. להעמיד את הרכב שש שעות עם מזגן ולראות כמה אנרגיה יצאה.
אתה יכול לטעון בצדק שעוד שלושה אנשים בפנים היו משנים מעט את התמונה לרעה, וזה נכון, אבל התקשיתי למצוא מתנדבים לשבת באוטו עומד שש שעות.
הנתון שכתבתי הוא מספיק נכון. תרצה תקבל, לא תרצה גם בסדר. בסוף מי שצריך להגיע הביתה עם האחוזים הנותרים זה אני, אז אני מחשיב יותר את דעתי :)
אם מונה חשמל הוא לא מספיק טוב, זה בדיוק הרגע עבורי להרים ידיים.
-
הבעיה המרכזית היא שלך היא ניסוי עקום בהיבט של תנאי המדידה, ולא בהכרח שיטת המדידה (שים את זה ואת ההסתייגויות שלי לזה... בצד שניה)
אחרת לכל רכב היה מזגן 0.75 כ"ס (מינוס, כי יש למערכת מפוחים שצורכים עוד כמה מאות וואט) כמו שיצא לך, וזה לא מה שיש בפועל.
לכן לא הייתי ממליץ לבסס מסקנות עתידיות על הנתון הזה, שהוא ככל הנראה:
א. אוטו שכבר היה קריר.
ב ללא תנועה = ללא חום מנועים ובטריות.
ג. ללא אנשים.
ד. עוד לא ברור לי באיזה טמפ ותנאי שמש.
למה זה חשוב ?
כי בסוף "תרחיש המשתמש" הולך להיות אוטו שחנה בשמש כל היום, שנכנסו אליו 4 מבוגרים לנסיעה ארוכה, ב37 מעלות חום, בנסיעה איטית בפקק.
ואז אי אפשר להגיד שהמזגן הזה יקח 1% סוללה לשעה.
זה פשוט הטעייה של המשתמשים.