תגובה: לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
בכל זוית שאני בוחן את המהלך של לנד רובר עם הדיפנדר החדש אני לא מוצא הגיון. זה נראה כמו מהלך של צוות מתכננים שנמצא במצב פסיכוטי מתמשך.
צריך להיות אדיוט כדי לאבד מוניטין מעולה שנבנה בעשרות שנים וגם להשקיע במהלך מליארדי פאונדים....
מנוע וגיר ידני חדשים , נעילות חשמליות של KAM DIFf, ציריות ו CV מחוזקים של אשקרופט, טרנספר LT230 מחוזק ואטום של אשקרופט עם הילוך זחילה וקופסא חדשה נוחה אטומה ועדכנית על אותה שלדה והופ, יש לך מוצר פנטסטי שעושה בית ספר גם ל LC80.
אז מה שאתה טוען הוא שאם לנדרובר באמת יתאמצו הם יצליחו לייצר מתחרה ראוי לרכב שייצורו הופסק לפני 20 שנה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אז מה שאתה טוען הוא שאם לנדרובר באמת יתאמצו הם יצליחו לייצר מתחרה ראוי לרכב שייצורו הופסק לפני 20 שנה?
איך נפלת בפח..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
זה לא פח. אלומיניום. אבל הפחחות הייתה קשה לביצוע בלהטוט הי"ד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
[emoji23]
מתלוצצים, ויקטור.
חשבתי לזרום עם רוח השטות..
כבר הבנו שיצא ללנדרובר סוג של ברווז, אז לפחות נשתעשע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לכתוב הוא יודע, ללא מתחרים. אני מסיר את הכובע. ידען?.....
דווקא כי הוא ג'יפאי ותיק וידען, הופתעתי ששכח משהו קטן. לא קריטי אבל די יסודי:
להתלונן שהדיפנדר מסרב להעביר מ-HIGH ל-LOW ובחזרה בתנועה - זה קצת קטנוני וגם מוזר..... וגם עלול לגרום לקורא הפחות מבין לחשוב שבכלי-רכב אחרים זה כן אפשרי.... ואני לא זוכר יצרן-רכב בעולם שמאפשר את הפריבילגיה הזו. וזה מהדברים הראשונים שלומדים בקורס נהיגת שטח בסיסי.
למה זה ככה?...... כדי להסביר את זה הוא יצטרך להיות קצת יותר ידען. ומנגד - מי שבאמת ידען בתחום ומבין מכניקה של רכב שטח, לא יטרח להתלונן על זה....
כן, אני יודע שטרנספרים בעלי שילוב מכני עם ידית אמיתית שמחוברת אליו בשטנגה (ולא מפקדת על מנוע חשמלי), בכל מיני ג'יפים וטנדרים ישנים אולי יאפשר לכם את זה לפעמים.... לא תמיד.... ורק במהירות מאוד נמוכה ועם רעשי חריקה רמים שמעידים שהטרנספר מאוד לא נהנה מזה.... וגם זה יתאפשר בדרך כלל רק בטרנספרים שכבר מאוד לא חדשים - גלגלי שיניים קצת בלויים וכו'.
בטרנספרים עם שילוב חשמלי, זה לא ישתלב ולא יתנתק לפני שעוצרים עצירה מלאה ומעבירים את בורר ההילוכים לניוטרל (ובגיר ידני - גם קלאץ' לחוץ). כאמור - עניין בסיסי שבבסיסיים. בלי "אם", בלי "אבל" ובלי "לפעמים". פשוט לא.
כן, גם אני הייתי קצת קטנוני..... חוץ מזה, כתיבה משובחת.
רק 4RUNNER איפשר העברה מ HIGH - LOW תוך כדי נסיעה..
כתבתי בפייס וגם כאן..
אחרי יומיים עם הדיפנדר בשטח - כמו שצריך לטייל איתו.. ובליווי רוביקון חדש סטנדרטי לחלוטין..
לי יש מסקנות חד משמעיות... אפרט לאחר שתתפרסם הכתבה (של רמי).. בוואלה..
ובוודאי אעיר עוד מדעותיי.
עוד יום יומיים..:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
joy
רק 4RUNNER איפשר העברה מ HIGH - LOW תוך כדי נסיעה..
כמו שכבר כתבתי בדיסקו 3 אפשר להעביר עד 40 קמ"ש.
כלכליסט בחר ב רנגלר..
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3839935
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
איזה אנדר-סטייטמנט בריטי צנוני. אני בטוח שתומר מנסח לנו את הגרסא הארוכה, השנונה והפחות מנומסת של ההשוואה.
אני לא הייתי מבטל את הכריות, להיפך, הייתי לומד לעבוד חכם עם הכריות ומשפר את ה Set up כולל עקיפת הבורר האוטומטי כך שהנהג יוכל לכוון בעצמו את הגובה ומהלך הכרית על סמך נסיונו עם חיווי גובה והלחץ בכרית.
מבטלים את החיבור למחשב הרכב והופכים את המערכת למערכת בפיקוד ידני.
ממליץ לקרוא בפירוט את הקטלוג האנגלי של כל האפשרויות ברכב. הרבה יותר מפורט מהישראלי.
לדוגמא , דגם DEFENDER ללא מספרים וסיומות מגיע ללא קפיצי אויר, חישוקי ברזל 18 ופחות קשקושים.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
ה- bench mark היה רנגלר ופורד לא מסתירים זאת.
לא נראה שהעתיקו, אפילו משהו, מהדיפנדר.
אולי עשו רשימה ״not to do list״...
Sent from my iPhone using Tapatalk
תראו את הסרטון שצרפתי על תהליך העיצוב והתכנון של הברונקו.
המעצב הראשי שם אומר שאחד המנהלים או הבעלים נתן להם את הברונקו 1976 האישי שלו ואמר להם תעשו כזה אבל מודרני- מה לומר הם בדיוק עשו את זה וייצרו בול ברונקו מודרני של מבייש את המקור לא מבחינה עיצובית ובטח שלא בתכנון המיכאני ויכולות השטח
כן ברור שהמטרה הייתה להתחרות ברנגלר ולעשות הכל יותר טוב מהרנגלר והאמת הצליח להם
מצרף מבחן בין הדיפנדר החדש למה שבעיניי לפחות הוא יריב הגיוני להשוואה - הג'י קלאס.
למרבה הצער הגרסה הנבחנת היא ללא נעילה אחורית.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
למרבה הצער, לא צרפת כלום ...
נכון [emoji51]
https://youtu.be/-KL8eWzx-8o
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
נו אז גם ארה"ב וגם ספרד קיבלו את הדיפנדר החדש בלי נעיה אחורית, ורק ארץ הקודש כן? ובמקרה בווידאו מהמשלט הנעילה לא ממש משכנעת. מעניין.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
לא ראינו נעילה אחורית באף סרטון לדעתי
יש רק סמליל של מנעול במסך שעשוי לחוות גם על נעילת גלגלים על ידי בקרת משיכה באותה מידה ... כלומר חיווי אפליקטיביי למשתמש ההדיוט ולא בהכרח נעילת הדיפרנציאל
מכיוון שגם המנעול הזה הוא רגעי/ מהבהב בסרטונים זה מחזק אצלי את ההנחה הזו. כמו שכבר נאמר זה לא מתאים או הגיוני מדי בנעילת דיפרנציאל
Sent from my iPhone using Tapatalk