-
תגובה: בלתי שביר - היילקס 4x4 ויגו 2008 ידני
המגש סביב 6-7 ק"ג.
לא מרגיש שום הבדל. מבחינת משקל זה פחות ממצבר שני.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
מי שביקש:
https://www.rival4x4.co.il/product/1258
אסף.
-
במפרט הכננת כתוב 37קג...
רק אומר.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
במפרט הכננת כתוב 37קג...
רק אומר.
בטח עם כבל פלדה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אתה צודק. יקוצץ. הפריע לי בעין אבל רק עכשיו כשהצבעת על זה אני מבין שזה באמת עשוי להפריע.
ועכשיו קצת פרטים.
הבחירה שלי בכננת סינית זולה היתה קשה מנטלית. תמיד הקפדתי על מותגים בתחום הזה, ובעיני כננת שהיא לא וורן או סופרווינצ' - היתה עם סימן שאלה. אבל הפעם החלטתי לוותר על העקרון של 'זול זה יקר' ולבחור באופן מעשי כננת שתהיה - קלה, זולה, ועם יבואן פיזי שגם ידע לספק חלקי חילוף. עשיתי קצת מחקר ובסוף הבחירה נפלה על הסינית של גורילז. חוץ מהפגושים הגגונים והמיגונים מרוסיה, הם מייבאים מסין בתור מותג פרטי שלהם כננת די גנרית - דומה מאוד מאוד לכמה מהמותגים ה'אמריקאיים' וה'אוסטרליים' הפופולריים. היא קלה. סביב 25 קילו ואפילו פחות. היא קומפקטית - מתאימה להתקנה פנימית, ויש יבואן פיזי, אמיתי, שחי מחוץ לפייסבוק ומחזיק מחסן שיש בו גם חלקי חילוף - בנתניה. וכל זה כולל כבל סינטטי, אחת הכננות הזולות ביותר בשוק.
אני יודע שחלק מהחברים כאן יאמרו ש'גם ככה הכל בא מסין' וזה פשוט לא נכון. המותגים האמיתיים לעומת כל השאר - יש הבדל ממשי בהרבה מהחלקים הפנימיים והחיצוניים. לפני כמה שנים פירקנו כמה כננות וההבדלים שמצאנו היו מוחשיים. ובכל זאת כננות סיניות עובדות על כמה ג'יפים שאני מכיר ועובדות קשה. ואצלי שום דבר לא יעבוד קשה. אז יאללה ננסה.
לדעתי זו הפעם הראשונה שאני מתקין מוצר סיני אורגינל באופן מודע באחד מרכבי השטח שלי.... מבטיח שזה לא יהפוך להרגל.
התקנה נסתרת בעיני זו הדרך הנכונה לרכב יומיומי אבל יש לה חסרונות. הקירבה לרדיאטור מזגן למשל - יש סכנה שבתאונה אפילו קלה הוא יישבר. או אי- נוחות הגישה לסדר את החבל. גם אף אחד מעולם כנראה לא חשב על מיקום קופסת הפיקוד. הכבלים המקוריים די קצרים ואין הרבה מקום למשחק. אבל המחיר ביומיום של פגוש ברזל הוא גם בתוספת אורך לחניה וגם - חשוב יותר - בפוטנציאל הנזק להולכי רגל. ואני כבר לא מדבר על זה שאין בשוק אף פגוש ברזל שהוא לא מכוער ממש לרכב הזה.
המגש היחיד שהיה זמין הוא המגש של רסטה - אני חושב שהוא היה יכול להיות קצת יותר טוב במאמץ די קטן אבל סה"כ הוא עושה את העבודה ובנוי חזק ויעיל במיוחד שהוא ממקם את הכננת ממש בין קורות השילדה. הבעיה האמיתית היחידה היא שכדי להרכיב אותו מפרקים את התמכים שמחזיקים את אמצע הפגוש ואין במגש חורי חיבור חדשים. ועכשיו הפגוש קצת תלוי באוויר. יש לי רעיון איך די בקלות אני אחבר אותו למוביל של הכננת - חכו ותראו.
ההתקנה הלכה די חלק, למרות שרפי היה צריך להתמודד עם מרווחים אפסיים סביב הכננת בכל הכיוונים, כולל לפרק ולהרכיב איזה 5 פעמים עד שהכל התיישב במקום לשבועות רצונו ולשביעות רצוני. גם הפתרון היצירתי שלו למיקום קופסת הפיקוד יצא אלגנטי מאוד.
הדבר היחיד שאני לא מרוצה ממנו הוא הוו - הסטנדרטי - ואני כנראה אפרק אותו - אין לי שום בעיה לחבר שאקל ישר לטימבל שבקצה החבל.. כל האביזרים המיוחדים שמחברים בקצה החבל בולטים כמה סנטימטרים מקו הפגוש ולכן לא קבילים.
תמונות התקנה מפורטות - בהמשך...
אסף.
בדיוק רציתי לכתוב לגביי הוו
אני גם הייתי מאוד לא מרוצה מהמקורי והחלפתי לוו הרמה צהוב ננעל שיש בו מקום לשני לולאות של רצועה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...31c4e43fe4.jpg
לא תופס מקום ולא בולט יותר מוו רגיל
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בטח עם כבל פלדה.
במפרט מתייחסים למוביל אלומיניום ובתיאור לכבל פלזמה.
זה לא עקרוני, סתם אוהב לדייק..
נראה שכננת9000ליברות+מגש זה נגמר בקירוב ל50קג על האף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
במפרט הכננת כתוב 37קג...
רק אומר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בטח עם כבל פלדה.
כננת סטנדרטית 8000 -9500 שוקלת בערך 30 ק"ג ברוטו ללא כבל.
כבל פלדה 30 מטר, 8מ"מ תעופתי סטנדרטי שוקל באיזור ה7 ק"ג.
חבל UHMWPE (או דיינימה בשמו הגנרי) שוקל כ 20% מכבל פלדה באותו אורך וקוטר.
לדעתי המשקל די קבוע ודומה בגלל שפעם היו כמה חברות רציניות שאשכרה פיתחו ותכננו כננות והגיעו לאזו שהיא אופטימיזציה של המכלולים. מאז קמו המון יצרנים סיניים שעשו reverse engineering וכולם עושים כננות דומות באותו משקל ונתונים פחות או יותר. כמו שלמדנו כבר, אצל הסינים מדובר באיכות חומרים ורמת QA לא אחידה. יש חברות ומוצרים ברמה גבוהה מאוד ויש... זבל סיני. למדתי לא לשפוט מראש אף מותג.
אני הייתי קצת חושד בכננת קלה במיוחד. לדעתי אסף טועה לגבי המשקל שלה...
-
חצי הכוס המלאה, אסף בחר באופציה הקלה והפשוטה,
מי שיבחר בפגוש ברזל לדעתי ינשוק ל100קג על האף שלדעתי יוסיפו לחשבון ההוצאות גם טיפול במתלים
-
אצלי משקל על האף רק יעזור להתנהגות הרכב.
-
רצה הגורל והקורה הקדמית שירדה בהתקנת הכננת מצאה את עצמה ליד נקודות חילוץ של האמר על אותו מדף... האם זה צירוף מקרים שהמרחק בין הברגים בקצה השילדה זהה לחלוטין?
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fbe4d0ffcf.jpg
-
קונספירציה לחלוטין. בעצם האמריקאים הם שבונים ומוסרים טויוטות לדע"ש, במסגרת קנוניה של הCIA להגדיל את תקציב הבטחון...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
תתחדש!
איך אתה מגיע לקלאץ'? צריך לחתוך את הגריל השחור שמעל הכננת? אולי אפשר בכלל לוותר עליו?
-
אפשר לתפוס ולהרים את הפין של הקלאצ' מלמעלה. אבל לא כמו שהיצרן תכנן יהודית שלו אלא להרים ולסובב. כי הידית צפוף לה. לא מתאים להיילקס.
אבל מה זה משנה... יותר מהר וקל לגלול החוצה (חבל סינטטי שממילא מצטופף על התוף וקשה למשוך)
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5b813f3dea.jpg
-
נראה כמו משהו פתיר בקלות, עם קצת חיתוך - ריתוך (בניית מנוף בצורת ל)
-
לא צריך. זה עובד גם ככה ..
אסף.
-
נראה טוב. אני כל הזמן בהתלבטויות על כננת, כי מצד אחד אני מודה שעם 4 גלגלים מסתובבים ושני דיפרנציאלים מלאים בכל טוב, לא זכור לי שנתקעתי אף פעם בצורה רצינית - אבל ברור לי שיש לי זיכרון סלקטיבי לאללה שמשום מה מדחיק את כל הפעמים שנתקעתי.
-
דווקא כשאתה נעול כפול ונעול בראש לפעמים... אתה מוצא את עצמך תלוי בין שמיים לארץ עם שני חברה גדולין נשענים על אחת הפינות...
בסיטואציות שכאלה הרבה פעמים עיגון עם כננת ומשיכה איטית ונשלטת הצילו את המצב עד להחזרת הדופק וארבע גלגלים על הקרקע.
-
-
מצלמות ברחוב? של העיריה?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
קודם הטרנספורטר, עכשיו זה,
הייתי מתחיל לחשוב את מי אני מעצבן ולמה. מריח כמו שכן עצבני.
אה,ותשנה את כותרת השרשור. או שזה היה צ'אק נוריס, או שההילקס שביר בהחלט.
-
וואוו. אני מעצבן כל כך הרבה אנשים..... רק כאן באתר....
אי אפשר שלא להיזכר בתקופה של 'פשעי שנאה' נגד רכבי שטח - אבל זה היה מזמן ובמקום אחר מעבר לים....
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
קודם הטרנספורטר, עכשיו זה,
הייתי מתחיל לחשוב את מי אני מעצבן ולמה. מריח כמו שכן עצבני.
אה,ותשנה את כותרת השרשור. או שזה היה צ'אק נוריס, או שההילקס שביר בהחלט.
מעיך....
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
נסה ללחוץ את זה חזרה החוצה, כמה שיותר מהר, יש סיכוי שזה יחזור קרוב מאוד לקדמותו ...
-
אסף, זו רק תאוריה ואני מאוד מקווה שאני טועה, אך למיטב זכרוני אתם גרים בצנטרום של הפיילה השמאלנית טבעונית של העולם. (אמירה זו אינה מיועדת להעליב שמאלנים שגם אני נמנה על שורותיהם. טבעונים לעומת זאת....), ומשום מה כל פעם שאני קופץ לסנטר אז אני רואה את הג'ינג'ית מנווטת את ההיילקס באזור. גם אני נתקלתי כבר באזור שלכם בכל מיני אנשי פריוס שעשו לי פרצופים, חלקם בצורה מעיקה. אני חושב שזה קשור. (פרצופים לליברטי. כאילו בואו, ג'יפ ליברטי זה הרו פול של עולם השטח, זה ג'יפ צעצוע, השם ירחם עליכם)
-
דבר עם עירן..
בטוח יש לו פטיש מתאים למשימה... הוא הציל אותי ממצב גרוע בהרבה.
-
דווקא נראה יותר כמו ידית ואקום למשוך את זה החוצה
-
היה פה מישהו שאמר שצלקת זה קעקוע, אבל עם סיפור טוב. תשאיר את זה ככה. אפילו תוסיף שכבת לקה כדי שטביעת הנעל לא תמחק.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מתלבט אם זה יותר מתכתב עם שרשור הפחח או שרשור האקדח..[emoji2959]
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט: