תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בחיים לא הייתי מעיז לבוא כל כך מהר למדרגות האלו. אפילו עם הדיסקו. (גם אם מתחשבים במהירות הסרטון).
שנאמר,
No guts no glory
No legend
No story.....
זה בדיוק ההבדל בין רכב שטח לרכב שאונסים אותו לעשות שטח קשה.
רכב ״שטח״ סטנדרטי עם low, ובטח עם בקרת משיכה או נעילה, עולה את זה לאט ומבוקר, ויעלה את זה גם מחר, וגם מחרתיים ועוד שנתיים וגם בשנתו ה-20.
כבר הוכח מעבר לכל ספק שזה רכב טיול לייט++ מצוין, ויש לו קהל מעריץ, אבל כמה פעמים הדאסטר יוכל לחזור על התעלול הזה, ולחזור הביתה?
מעניין.
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
אני מאמין שנגלה .. יש כמה מופרעים בקהל. אני לא נחשב אצלם בכלל ...
וכמות הטיולים המופרעים שלהם גדולה מאד. כשנשמע על משהו אני אספר.
אבל אתם זןכרים את הסובארו המדוגמת מהשרשור השני ?... עוד הוכחה שמה שאתם קןראים טיול זה סתם נסיעה לפוצץ את האוטו .. מה שבעולם קוראים טיול ... אפשר לעשות גם עם הדאסטר בכיף או עם סובארו פורסטר.
לגבי ה low , אז ממילא אף אחד לא מעביר הילוכים באמצע העליה .. ולכן ההילוך הנמוך שיש לדאסטר הוא על תקן low. בוחרים את ההילוך הנמוך היחיד שיש ונןסעים. מה שכן אין כל כך לדאסטר זה יחס באמת נמוך. אבל את זה אין לעוד כמה רכבים. גם כאלו שיש להם תיבת העברה וחמישה הילוכים נמוכים קדמיים. שאף אחד לא צריך. מה הרעיון לנסןע ברביעי low ? מתי זה טוב ?
אני מקווה שבעתיד מישהו יוציא ערכת הפחתה לאוטו. זה מבחינתי יעשה אותו לאוטו שלא מוכרים יותר.
גם ככה הוא כבר מיתמודד על התואר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אני מאמין שנגלה .. י
אבל אתם זןכרים את הסובארו המדוגמת מהשרשור השני ?... עוד הוכחה שמה שאתם קןראים טיול זה סתם נסיעה לפוצץ את האוטו .. מה שבעולם קוראים טיול ... אפשר לעשות גם עם הדאסטר בכיף או עם סובארו פורסטר.
מה שהסובארו מיועד לעשות זה הטרנד שדי כבש את עולם השטח הבינלאומי בשנים האחרונות:
Overlanding
סגנון טיול שמהותו הוא היכולת לתפקד בשטח עצמאית עם רכב, והשטח הוא מרכיב חשוב כדי להגיע מעבר לתחום מחיית הפרייבט, אבל חלק גדול משבילי הנגב נחשב עבורם על גבול האקסטרים.
הם לא יחשבו לנסות לעלות את העשוש או דומה עם הרכב.
מזכיר לך את חבר הגרמני של דרור הראל שהגיע לכאן עם הדיפנדר, ובסיבוב סטנדרטי בנגב אמר שאלו מסלולים הרבה יותר מאתגרים ממה שהוא רגיל.
כנראה פיספסתי את השרשור ההוא .. אני גם לא חשבתי לעלות את עשוש. אני כן מטייל. ולאט לאט יגיעו שדרוגים לאוטו. פשוט אצלינו לצערי אין לאן לטייל כל כך הרבה ורחוק שצריך אוטו כמו דל חיים רכס. בטח לא בשבילי.
לפני כמה חודשים עשינו חוצה ישראל בסגנון של אסף.
כלומר הרבה כביש ומעט דרכי עפר ושטח.
הרבה אתרי מורשת ונוף.
1700קמ במצטבר, וזה אחרי מגבלות זמן שלא אפשרו כל מה שרצינו.
אז בהחלט גם כאן יש "מרחקים״.
נפח ההעמסה והדיגום של הטנדר (ולצורך העניין כל SUV סטנדרטי מדוגם) אפשרו עצמאות וגמישות ששום פרייבט לא יכול לספק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מה שכן אין כל כך לדאסטר זה יחס באמת נמוך. אבל את זה אין לעוד כמה רכבים. גם כאלו שיש להם תיבת העברה וחמישה הילוכים נמוכים קדמיים. שאף אחד לא צריך. מה הרעיון לנסןע ברביעי low ? מתי זה טוב ?
זה טוב למשל לחלקים היותר תלולים של השבילים בהרי ירושלים/כרמל/גליל, כאשר ההילוך הראשון במצב High הוא ארוך מדי מבחינת המהירות הרצוייה או כוח המנוע. לפני שהתקנתי את ההפחתה בטראנספר של הויטארה היו לא מעט טיולים רגועים שנסעתי קטעים ארוכים ב- LOW, ואכן השתמשתי בכל ההילוכים, בנחת.
היום, עם LOW מופחת (גם בצ'רוקי וגם בויטארה), כאשר ההילוך הראשון ארוך מדי צריך לעצור עצירה מוחלטת, לעבור ל- LOW לקטע קצר, לעצור שוב עצירה מוחלטת, ולהמשיך בנסיעה. מעצבן מספיק כדי שאשקול להחזיר את הויטארה ליחס נמוך סטנדרטי ולא מופחת...
יצא לי לנסוע עם ההיילקס עם עדלה במשקלים מופרעים בעליות ליד המפעלים הרעים והאוטו לא סחב ועליתי בשני low .. בסדר. זה מקרה קיצון של אוטו מאאאד חלש ומטען מאאאד כבד ..
יש מקרים, אני מקבל .. מצד שני.
באמת לא יצא לכם כנראה להתנסות בסידור הקיים בדאסטר.
לגבי העמסה .. שווה לשאול מה עשתה משפחה עם דאסטר באיזלנד שבועיים עם כל הציוד ו 3000 ק׳מ. מעניין איך הסתדרו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לגבי העמסה .. שווה לשאול מה עשתה משפחה עם דאסטר באיזלנד שבועיים עם כל הציוד ו 3000 ק׳מ. מעניין איך הסתדרו.
ארזו מינימלי וחכם..
וכנראה בלי עצים למדורה,מים ומקרר?
לגבי low, אתה באמת רציני בשאלה הזו?
אני מכיר שאם הגעת ב-low למהירויות שמקבילות להילוכים ב-high,אז תחזור לתחום הגבוה, בגדול זה אומר עד שלישי בlow.
תראה זה לא ויכוח או דיון ... לך מקרר זה deal breaker בשבילי מקרר זה משהו שהכי לא נחוץ בחיים.
עצים על הגגון .. מים יש לי גריקן גדול שמספיק לנו ונותר עוד כשחוזרים הביתה ... שוב, אין אמת מוחלטת. אין נכון או לא נכון. תנסה לקבל שיש דיעה אחרת משלך. גם בנושא ה low מעבר לראשון low בשביל לתקל מכשול .. לטעמי השאר מיותרים ב 99.99999% מהמקרים.
כשהיו לי הרבה הילוכי low הייתי עוצר כל הזמן להעביר יחס העברה. זה לא נעים. עכשיו יש לי רק להחליט באיזה הילוך לשמור על תנועה ..
לגבי מקום באוטו .. יש אנשים שמטיילים עם סמוראי ויש מקרים שאנשים מטיילים ברגל עם תיק קטן .. גם להם אין מקרר.
נו ברצינות.
הטיעון הקודם היה כי אין סרן. אחרי זה כי אין יחס נמוך. עכשיו כי אין מקרר.
אז בסדר ;)
כי ככה זה היום בעולם הרכב.
אוברלנדינג. וואלה יופי.
בהתחלה ויתרו על סרנים.
אחר כך על שילדה.
אחר כך על הילוך הכוח.
אחר כך על הגיר הידני.
אחר כך על צמיגים עם דופן נורמלית.
אחר כך על הנעה 4X4.
עוד מעט-קט מוותרים על מנוע שריפה פנימית.
בקרוב יוותרו גם על הנהג - לטובת גולם אלקטרוני עם מסך ותוכנה שכל האקר יפרוץ וישתול בה וירוסים לתפארת.
אז מה שכואב לכם זה שאין מקום למקרר?.....
הרי במסגרת הפוליטיקלי-קורקט, שמירת הסביבה והבריאות חקיקת אינספור חוקים, תקנות והגבלות והטלת שררה כי אפשר, עוד מעט יאסרו בחקיקה לשתות משקאות מוגזים, בירות ושאר משקאות אלכוהוליים (כי זה משמין/לא בריא/מזיק ומסוכן) יאסרו גם לשתות מים קרים, במיוחד אחרי אכילת פירות, כי זה עושה סמטוחה בבטן ואין שום סיבה שכל מי שכואבת לו הבטן יזדקק לטיפול על חשבון הציבור, יאסרו אכילת בשר (כי זו התאכזרות לבע''ח, לא ירוק, לא בריא) יאסרו על גלידות (כי יש בזה סוכר) אז אני שוא לאתכם - בשביל מה בכלל צריך מקרר?.....
חוצמזה בכלל יאסרו גם לנסוע בשטח כי זה מזיק לסביבה ומפריע ליבחושים המצוייצים לנדוד ולהתרבות.
אז עד שהעתיד החביב הזה יסגור עליכם מכל הכיוונים, בינתיים תגידו תודה שיש אוטו כזה.
אוטו צנוע ובלי יומרות שעושה את העבודה, צורך 15-16 ק''מ לליטר ושעולה רק 120K שקל. שטוב ונוח בכביש וגם בשטח. כמה טוב בשטח? וואלה טוב. טוב מאוד אפילו. עולה את עשוש. עובדה. ועושה את זה הרבה יותר טוב מכל ג'יפון אחר וגם מכמה וכמה SUV גדולים וגיבורים ממנו, לכאורה.
גיא, בגדול אני תומך נלהב של הגישה שלך (בגדול, כי בקטן אני חושב שאתה מקצין אותה...).
אבל....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
גם בנושא ה low מעבר לראשון low בשביל לתקל מכשול .. לטעמי השאר מיותרים ב 99.99999% מהמקרים.
כשהיו לי הרבה הילוכי low הייתי עוצר כל הזמן להעביר יחס העברה. זה לא נעים. עכשיו יש לי רק להחליט באיזה הילוך לשמור על תנועה ..
נו באמת?!
עכשיו ה- LOW ברכבי שטח הפך להיות חסרון?
תפסיק לקשקש. גם ברכב עם LOW אתה לא חייב להשתמש בו אם הוא מפריע לך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
גיא, בגדול אני תומך נלהב של הגישה שלך (בגדול, כי בקטן אני חושב שאתה מקצין אותה...).
אבל....
נו באמת?!
עכשיו ה- LOW ברכבי שטח הפך להיות חסרון?
תפסיק לקשקש. גם ברכב עם LOW אתה לא חייב להשתמש בו אם הוא מפריע לך.
הפוך גוטה .. הפוך.
אני אומר שהעדרו של ההילוך הוא לא מה שהופך רכב ללא שטח.
עובדה, אותו סובארו שכולם מחאו לו כפיים בשרשור השני .. כמה הילוכים יש לו ? .. זה גיר רציף .. לא ? גם אם פלנטרי ... יש LOW ? ...
חלס, מה שאני אומר כבר 50 עמודים זה שאפשר לטייל עם רכב שהוא לא השפיץ של השפיץ של רכבי השטח. זה הכל.
ומה שאני מקבל כבר 50 עמודים .. זה שאי אפשר.
:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
עובדה, אותו סובארו שכולם מחאו לו כפיים בשרשור השני .. כמה הילוכים יש לו ? .. זה גיר רציף .. לא ? גם אם פלנטרי ... יש LOW ? ...
חלס, מה שאני אומר כבר 50 עמודים זה שאפשר לטייל עם רכב שהוא לא השפיץ של השפיץ של רכבי השטח. זה הכל.
למה ככה?
כמו שאמרתי, אני תומך. בלי ציניות.
אבל אל תיסחף בבקשה ותציג את השימוש ב low כחסרון. זה הופך את הדיון ללא רציני (ובחלקו לפחות הוא כן, לטעמי).
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
למה ככה?
כמו שאמרתי, אני תומך. בלי ציניות.
אבל אל תיסחף בבקשה ותציג את השימוש ב low כחסרון. זה הופך את הדיון ללא רציני (ובחלקו לפחות הוא כן, לטעמי).
חס וחלילה מיותר או חיסרון.
הוא חשוב ואמרתי והדגשתי שהלוואי והיה ראשון יותר קצר לדאסטר.
מה פתאום חיסרון .. מה שמיותר ( לא אמרתי חיסרון - לי אישית זה הציק ) זה להוריד את כל הגיר ליחס נמוך ...
אם הייתי יצרן גירים הייתי מייצר רכב עם הילוך ראשון ושני קצר נורא וקצר בהתאמה ... ואז עוד 5 או שישה הילוכים "רגילים" לשימוש יום יומי ..
יש כיום גירים עם 8 ויותר יחסי העברה .. גם גירים פלנטריים .. להוריד את כל הגיר מדרגת יחס זה מיותר לטעמי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הפוך גוטה .. הפוך.
אל תרתח...
לטייל אפשר עם הכל(גם תלוי איפה), אבל כמו שכולם רשמו כבר- כמה זמן הרכב ישרוד את ההתעללות הזאת שהוא לא בדיוק נבנה בשבילה?
מתי יקרוס גיר? מתי יקרוס מכלול אחר משמעותי? אלה נעלמים שלדעתי עוד אף אחד לא יודע לגבי הכלים האלה, תן לזמן לעשות את שלו.
קצת יצאת מפרופרוציות, הילוך LOW זה בדיוק מה שמבדיל בין כלי שנבנה ליעוד מסויים-ובדרך כלל גם הוא חסון מספיק לזה כי הוא יכול לסיים מסלול כזה או אחר בלי דרמות ובלי נזקים ויכול לחזור על זה 3,4,5 פעמים בשנה בלי בעיה(וגם כלים כאלה חוטפים מידי פעם, כן גם הברזל מתעייף) לבין כזה שלא, ונסעתי על דאסטר דיזל וראיתי מה זה "הילוך LOW" שלו...
לטייל בשבילי הארץ אפשר גם עם אוטו חברה בלי בעיה מגיע למקומות מטורפים, ראיתי כבר, אחר כך חושבים/מחפשים דרך איך לצאת מהם וזועקים לחילוצים בקבוצות שונות.
כן
נכון
אכן כן
יש את הרכב הזה בעולם כבר הרבה שנים. יש מקומות ששם לנסוע 20 ק"מ בראשון "low" של הדאסטר ב 4על4 מחובר עם עגלה של 3 טון בבוץ טובעני זה רק הדרך למשרד ... והאוטו שורד.
תסתכלו סביב.
אני אנסה לחפש קצת דברים כאלו.
יחס זחילה - הילוך הכי קצר X יחס LOW (אם יש) כפול יחס סופי בדיפרנציאל.
יחס זחילה של דאסטר: בערך 23:1
יחס זחילה של כל 4X4 עם הילוך כוח (ללא שיפורים) -מינימום 31:1 עבור כלים עם מנועים חזקים, 35:1 ומעלה לכלים יותר כבדים או חלשים.
תמשיכו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כבר מזמן לא אומרים פה שאי אפשר לטייל עם הדאסטר, נהפוך הוא.
כן אומרים שיש לו מגבלות ולא לכל מקום הוא יוכל להגיע, או לנסוע כעניין שבשגרה, וגם לחזור בשלום.
ואחזור על משהו שכבר כתבתי כאן לא פעם: הלוואי שהצ'רוקי שלי היה מטייל כמו הדאסטר שלך ...
סע לשלום וחזור בשלום, בכל דרך שתבחר :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
חס וחלילה מיותר או חיסרון.
הוא חשוב ואמרתי והדגשתי שהלוואי והיה ראשון יותר קצר לדאסטר.
מה פתאום חיסרון .. מה שמיותר ( לא אמרתי חיסרון - לי אישית זה הציק ) זה להוריד את כל הגיר ליחס נמוך ...
אם הייתי יצרן גירים הייתי מייצר רכב עם הילוך ראשון ושני קצר נורא וקצר בהתאמה ... ואז עוד 5 או שישה הילוכים "רגילים" לשימוש יום יומי ..
יש כיום גירים עם 8 ויותר יחסי העברה .. גם גירים פלנטריים .. להוריד את כל הגיר מדרגת יחס זה מיותר לטעמי.
אז רק אומר שמזל שאתה לא מחליט ליצרני רכבי השטח מה ואיך לייצר.
לא ניכנס לעומק כי זה לא הנושא, אבל ראשון-שני קצקצרים לעולם לא יוכלו להחליף יחס העברה נמוך בתיבת ההעברה.
יש מספיק מתארים שבהם אתה רוצה הילכים קצרצרים על כל הרצף עם מהירות סופית נמוכה. בוץ עמוק, חול, גרירה, שבילים סופר משופעים עו סופר משובשים, זיפזיף עמוק ועוד.
מפריע לך להחליף הילוכים (עד 5 כולל) תחליף לאוטומט ותשכח מזה.
תיבת ההעברה לא אשמה.
צודקים ..
אני באמת נלחם על משהו שזה לא העסק שלי בכלל ...
תמשיכו.
אני אחזור לספר על החוויות שלי עם האוטו שזה נושא השרשור וזהו.
מכיוון שעברנו לקיאק לאחרונה .. ומכיוון שהסובארו הרבה יותר נמוכה מהדאסטר .. ומכיוון שאנחנו מתעצלים להרים גבוה ...
הדאסטר בשנת הקיץ שלה ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e8da399cb9.jpg