-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
מי אמר שיש קיט לסופה?
כי אין.
ואם נניח שיש קיט ל-CJ7/YJ רנגלר אמריקאים מקוריים שהם כלי רכב קטנים וקלים מ-CJ8 ישראלי/סופה בכמה מאות ק''ג טובים אז זה אומר שזה מתאים לסופה ארוכה?...
לא יודע מה מותקן אצל יהודה. ראיתי את הג'יפ שלו במדבר בזמנו. ואני יודע שהוא היה אז עמוס לטיול+כל המשפוחה והקפיצים היו תחת עומס רציני, אבל הוא היה נמוך יותר מסיקס סטנדרטי ללא אוויר בין הגלגל לחלק הפנימי של בית הגלגל. לא שהסופה שלי מתנוססת גבוה לשמיים וגם לא רבע מזה, אבל גם מי שרוצה קפיץ סטנדרטי כבר לא יכול למצוא דבר כזה.
ואת השורה ברשיון כוווולם צריכים. גם הסטנדרטיים. אחרת לא יוכנסו לטסט.
לשלוח את הרכב לטסט עם מכונאי שמקושר במכון הרישוי ומקבל יחס ענייני הרבה יותר מבעל הרכב זה עניין מקובל וחוקי. אבל בטסטים האחרונים גם לו עושים את המוות כשהוא מגיע עם ג'יפ וגם דרשו ממנו ''קפיצים ישרים''. אתם מבינים מה זה קפיץ עלים ישר? זה קפיץ קרוס שאסור לנסוע עליו. וזה מה שהם דורשים!.... כי הם מפחדים ממשרד התחבורע ופקחיו.
אז תיכף תגידו שזה רק בגלל שהמכון בת''א...
אני, מה לעשות, גר לצערי במרכז. אתם יודעים. במרכז הכל יותר צפוף ולחוץ ויותר יקר. גם לקנות בסופר. אבל כאן אני גר וכאן יש לי מוסך שאני סומך עליו ועושה את השירות הזה בשבילי. זה עולה כסף ולוקח כמה ימים אבל אני יכול לעבוד בינתים.
אבל לשיטתכם צריך ''לפתור'' את הבעיה באמצעות טסט במכון שאינו במרכז... ואם ניכשל על משהו ונצטרך לתקן אז ניסע הלוך וחזור 50-100 ק''מ לכל כיוון ונשרוף ימי עבודה ומאות שקלים רק על דלק. זה כן הגיוני לשיטתכם.
ואם תסלחו לי, זה פתרון שלא ציפיתי לשמוע מאנשים עם תואר מהנדס... אולי מרופאי-אליל.
למה מה נראה לכם?.... מה-1 במרץ כל המכונים בפריפריה לא אמורים להקפיד על התקנה הזו?....
האם רק במשולש ברמודה עושים את המוות לג'יפאים?... בחייכם. מה עישנתם?.... תהיו רציניים לרגע.
כבר בדקתי אצל כמה מתקינים. לא מוכנים לשמוע על סופה.
ביום חמישי חבר קרוב בירר לי עם מתקין נוסף (לא משנה השם ולא משנה איפה. רחוק בפריפריה) שידוע כמי שלא מפחד משינויים קיצוניים (רכב ה-4X4 הפרטי שלו מאוד קיצוני ולא חוקי בעליל). שמע ''סופה'' ואמר ''לא לא לא. עד כאן''.
אז שום דבר לא פשוט כמו שאתם מתארים ונכון לרגע זה לומר שיש קיט מאושר לסופה זה לא פחות מבילבול ביצים.
אני לא רוצה לקרוא לכם שוב ''שקרנים'' כי בכל זאת כולנו חברים ומכירים שנים רבות ונישאר חברים ואני רוצה להאמין שאתם בסך הכל סתם לא יודעים על מה אתם מדברים. אני רק מבקש שתבדקו לפני שאתם כותבים פרטים שאינם נכונים ומסנגרים אוטומטית על תקנה שממש לא טובה ובטח לא לכולם... כי כמה סיקסים וסופות עדיין נוסעים?.... אפשר לבדוק. בכללי זה מספר ארבע ספרתי כלשהו. אלפי בעלי רכב עבריינים בעל כורחם.
ברור שאפשר לפוצץ את זה קבל עם ותקשורת ולחשוף את ערוות התקנה ואת הכסילים והאינטרסנטים שהגו אותה. זה הכי קל. אלא שממש לא בטוח שהתוצאה של זה תהיה דווקא לטובתנו. אני חושש שההפך הוא הנכון.
אז אני ממשיך לעבור מתקין-מתקין ונראה מה קורה.
אם אכן יש דרך חוקית לאשר הערה ברשיון לסופה ולא דרך מאכער - כל מי שנכנסתי בו על ה''בזדון'' ויש כאן כמה - יוזמן לערב על האש איכותי. עם אלכוהול של הביוקר.
ואם לא - ואחרי שנעבור על כל רשימת המתקינים ונדע את כל האמת - גם אני מצפה ממכם למחווה ואני אשכרה אסתפק בהתנצלות בנוסח ''דרור צדק''.
-
איזה סיבוב פרסה!
דרור, אם אני מבין נכון את ההודעה האחרונה שלך, אז הכל אישי. אם לסופה שלך יהיה אישור, הכל בסדר, סטייקים וויסקי לכולם.
לא בדיוק בזה האשמת את אלו שלרכב שלהם כבר יש פתרון? לאיפה הלכה האידיאולוגיה, הצדק, רוח הלחימה?
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
ואני אחזור על ההצעה שלי לפנות למשרד התחבורה אם לדעתך ניתן לנמק בהיגיון עיוות בתקנה וגם להצביע על פתרון ראלי.
אני יודע מנסיון שיש שם עם מי לדבר
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
-
הבטחות חובה מכסה את בעל הרכב מנקים שהרכב עושה למישהו אחר בלבד מעבר לזה אפשר לקנות כול ביטוח אפשרי בנפרד.
Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
-
דרור. כתבתי ואני כותב שוב. סיפר מי שסיפר שיש סט חוקי לסיג׳יי וסופה. הותקן ואושר למיטב זכרוני ב-xxxxx . תרים אליהם טלפון...
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
איזה סיבוב פרסה!
דרור, אם אני מבין נכון את ההודעה האחרונה שלך, אז הכל אישי. אם לסופה שלך יהיה אישור, הכל בסדר, סטייקים וויסקי לכולם.
לא בדיוק בזה האשמת את אלו שלרכב שלהם כבר יש פתרון? לאיפה הלכה האידיאולוגיה, הצדק, רוח הלחימה?
ממש לא סיבוב פרסה.
לא רק לסיקס/סופה אין קיטים.
לעוד רכבים ישנים/מיוחדים/נדירים וכו'.
יהיה הכי נכון לומר - כל רכב שאינו מהדגמים הנפוצים/מקובלים. אלה שלא נמכרו פעם באלפי חתיכות לשנה.
כולם באותה צרה.
אם תספור את כולם ביחד - אלפי בעלי רכבי שטח עם הזין ביד. ללא שום פתרון.
מין הסתם אני מתמקד בקיט לסיקס/סופה. כי מבין כל ה"חריגים" לכאורה הללו - אלה שני דגמים שביחד מסתובבים על הכביש להערכתי - עם רישוי בתוקף - מספר ארבע ספרתי שלהם. זה כבר לא חריג ולא איזוטרי. זה אולי לא הרוב ולא בכל פינה כמו לנדקרוזר 120/150 אבל זה ציבור לא קטן שאי אפשר להתעלם ממנו.
ממש כפי שאתה הסתפקת בזמנו בקיט להיילקס ויגו כדי להכריז שהתקנה מצויינת והכל טוב.
אז התקנה לא מצויינת ובטח לא טובה. מה שטוב לאחד אבל רע לאחר הוא בוודאי לא ''טוב'' באופן גורף.
איתך נמרוד אני מתכתב בפרטי אבל כדי לעדכן את כולם: אחרי טלפונים ובירורים וביקורים אצל כמה מתקינים - נכון לרגע זה הצדק איתי וכולכם מבלבלים במוח ומדברים שטויות. כולל מי שחושב שמה שמותקן אצלו זה חוקי... אז לא רק שלא חוקי ולא רק שקימבנו אותו (ביודעין או שלא) אלא שיכול להיות שבתמימותו יצא בהכרזה מיותרת וסיבך אחרים.
וזה למה לכמה מכם ערכתי חלק מההודעות - פשוט כי שכחתם את כללי הזהירות הכי בסיסיים.
מכיוון שכרגע אין לסיקס/סופה שום קיט מאושר ובכל זאת עפו כאן שמות מפורשים של מותגים ושל מתקינים.
כולי תקווה שבהבל מקלדותיכם לא סיבכתם/קברתם מישהו....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
דרור - ממתי יש לך פייסבוק שאתה יודע מה זה רמת אמינות ב"אבא פגום"?
כבר כמה חודשים מאז שעברתי לצד האפל.
אין ברירה. זה פח זבל אבל מביא פרנסה.
-
בהמשך להצעה של בועז, אולי אפשר לפנות למשרד התחבורה/רישוי ולדרוש התאמות/החרגות בגלל הסיבות שדרור מעלה.
המצב הזה קצת מזכיר את מה שהיה כשנכנס החוק לגבי חגורות בטיחות ומאוחר יותר לגבי חגורות בטיחות במושבים האחוריים והחוק לגבי מראה ימנית. לא דרשו מאף אחד להתקין חגורות בטיחות או למכור את האוטו, אבל כל רכב חדש חויב באביזרים האלה. ההבדל הוא שכאן מדובר על שינוי שנעשה כשהוא לא היה חוקי (או לא ממש חוקי), יכול להיות שאפשר להלבין את זה בכל זאת כמו שעושים בהרבה תחומים אחרים?
האם זה משולל הגיון שרכב ישן שלא קיימת עבורו הגבהה חוקית בשוק (מה שנובע משיקולים עסקיים בלבד) יוכל להיות מוגבה ב-50מ"מ גם בלי אישור?
המכלולים עצמם נבדקים במבחן הרישוי, ובמקרה הזה גם במוסך כדי לקבל אישור רכב מיושן. במשרד התחבורה/רישוי החליטו שחמישה סנטימטרים לא משפיעים בצורה מספיק משמעותית על התנהגות הרכב כדי לאסור עליה. התקנה גם אינה מתייחסת לרכבים ספציפיים אלא באופן גורף והסייג היחיד הוא בדיקת איכות (אישור מעבדה) ותקינות המכלולים. תקינות המכלולים נבדקת במבחן הרישוי ו"איכות" המכלולים יכולה להיגזר מזה שהמדינה התירה לייבא אותם.
סליחה על הנאיביות, אבל אולי בכל זאת שווה לנסות? הייתה בעבר הצלחה במה שקשור לייבוא של חלפים, אולי גם כאן זה עניין של לשתף את מי שרלוונטי בעמדה ובידע שהוא כנראה לא חשוף אליו?
-
אתה מעלה דעה שיותר משהיא נאיבית היא פשוט.... הגיונית!
רק קח בחשבון שטיעונים הגיוניים, דווקא משום שהם כל כך הגיוניים, לא יתקבלו בעין יפה במשרד הממשלתי שהגיון אינו הצד החזק שלו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
רק קח בחשבון שטיעונים הגיוניים, דווקא משום שהם כל כך הגיוניים, לא יתקבלו בעין יפה במשרד הממשלתי שהגיון אינו הצד החזק שלו.
תשסה בהם את בועז.
הם כבר פוחדים ממנו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דרור, המרחק בין דרור של האינטרנט לזה של החיים האמיתיים הולך וגדל ככול שאתה מזדקן.
ממה בדיוק אתה מפחד?
לדבריך אתה נמצא במצב הכי גרוע שניתן אז לכל היותר תישאר באותו המצב.
מצד שני אני מספר לך על החוויה שלי מהתממשקות איתם.
החברה שם לא גיפאים ולא חובבי רכב אבל הם אנשים עם היגיון בריא ויכולת ביצוע מרשימה.
מאוד מזכיר התנהלות בחברת הייטק ולא במשרד ממשלתי.
אם הטיעונים שלך מחזיקים מים אז המלצתי היא ללכת על הליך הדברות איתם.
ממליץ להתיעץ עם א. קציר בנוגע להאם מחזיק מים.
אולי אפילו לצרף חוות דעת כתובה מטעם מהנדס רכב.
אתה שלילי כמו אילן הדר בשעה שהתחלתי את הטיפול ביבוא החלפים. לא חבל?
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
כל הקטע הוא לא אם יש או אין קיט. שורש הבעיה לדעתי היא שמכוני טסטים לא יעבירו או בכלל יכניסו את הרכב למסלול בלי אישור הגבהה גם אם הרכב כלל לא מוגבה! זה שורש הבעיה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
כל הקטע הוא לא אם יש או אין קיט. שורש הבעיה לדעתי היא שמכוני טסטים לא יעבירו או בכלל יכניסו את הרכב למסלול בלי אישור הגבהה גם אם הרכב כלל לא מוגבה! זה שורש הבעיה.
וואללה...
על מה אתה מבסס את הקביעה הזו?
זו הנחה שלא הייתי לוקח עד מרץ 2019.
תן לעסק להתיצב
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
זה מה שנאמר פה כמה וכמה פעמים. מכונים דורשים את השורה הזו ברשיון גם לרכבים סטנדרטיים
-
נו, אז אומרים... ( ואני לא זוכר שממש אמרו)
זה עוד לא הופך את זה לעובדה בשטח.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
זה מה שנאמר פה כמה וכמה פעמים. מכונים דורשים את השורה הזו ברשיון גם לרכבים סטנדרטיים
יש לך עדות ממקור ראשון?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אתה שלילי כמו אילן הדר בשעה שהתחלתי את הטיפול ביבוא החלפים. לא חבל?
בועז אני לא שלילי, אני בא מנקודת מבט מאוד ליברלית.
אין למחוקק להתערב בחירויות הפרט, זהו נקודה סוף דיון.
הגבלות יבוא, הגבלות מה מותר לי בג'יפ וכל מיני תקנות מוגחכות אחרות מה אסור ומה מותר הם פגיעה בחופש הפרט. יתכן ואכן במשרד התחבורה יש אנשים טובים שבאמת מנסים לעזור, אבל אי אפשר לטעון שהם לא נדבקו במחלת עודף התקנות.
יש עודף תקנות יש שחיתות, זו עובדה, לא דיון.
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
מסכים לחלוטין עם הקביעה אבל זה לא מקדם אותי לפתרון.
נשאר לי להחליט אם לנסות לשנות את מה שאפשר במסגרת השיטה או להתבכיין על השיטה.
אני בחרתי למקד את המלחמה במקום שיביא לי מקסימום תועלת במינימום מאמץ.
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
בועז ודורון,
אותי לא הכניסו(התקנות מתחילות במרץ, אבל עדיין לא הכניסו) , המוסכניק שלי אומר שהרבה לא מכניסים.
חבר עם רכב סטנדרטי לא הכניסו
חבר עם הגבהה ברישיון לא הכניסו
והרשימה עוד ארוכה...
-
רק אומרים?...
לא סתם אומרים. זה המצב לאשורו.
ואתה יכול להגיד עד מחר שזה לא כך.
אתה יכול גם להכריז שכדור הארץ בכלל משולש ושכולנו מדמיינים משהו אחר.
אתה יכול גם להכריז שבאיזה מכון טסטים נידח בפאתי אום-אל-פאחם או ראס אל-בנדורה שמעביר טסטים גם למשטובות עם משולשי מתלה שקשורים בחוטי ברזל, זה אולי לא. ועל הדרך גם להוסיף שאיזה דביל אני שאני גר במרכז ולא בפריפריה.
אבל כל מי שמנסה להיכנס לטסט בין חדרה לגדרה נתקל בעובדה המצערת שהתשובה היא דווקא כן. ושאין לך מה להיכנס עם סיקס/סופה לטסט, גם ללא הגבהה כלל ללא הערה ברשיון. הרוב המוחלט של אלה שמסכימים איתי כבר סתם מפחדים להתווכח איתך ועם עוד כמה כאן שפוסקים בנחרצות דברים שאין לכם מושג מהם בכלל או שסתם לא מוצאים טעם בויכוחים עם קירות ואבנים.