אני רוצה להתחיל לבנות את צנרת המים. הראדיאטור ממוקם יותר ממטר אחד מהמנוע וישנן מספר אפשרויות.
1. צנרת גומי
2. צנרת אלומניום
3. צנרת נחושת.
אני נוטה לכיוון זויות גומי סטנדארטיות וצנרת קשיחה מנחושת.
מה דעתכם ?
Printable View
אני רוצה להתחיל לבנות את צנרת המים. הראדיאטור ממוקם יותר ממטר אחד מהמנוע וישנן מספר אפשרויות.
1. צנרת גומי
2. צנרת אלומניום
3. צנרת נחושת.
אני נוטה לכיוון זויות גומי סטנדארטיות וצנרת קשיחה מנחושת.
מה דעתכם ?
צנרת נחושת תתרום לקירור, מצד שני צריך לשים לב להזהר מנזילות במפרקים. אולי אפשר לייצר צינור מכופף מותאם מגומי?
נדב
צנרת אלומיניום עדיפה על נחושת גם מבחינת משקל וגם מחיר וגם מוליכות חום טובה ,והלחמות נחושת לא עומדות יפה בוויברציות של הרכב אלה עם כן תמקם את כל הצינור על תושבות גומי.
עידו
למה לא צנרת מנירוסטה?
1. מערכת יניקה - האם המנוע לא יקבל אויר חם מהרדיאטור? - יכול להיות ששווה להוסיף איזה פחית או משהו אחר שתמנע \ תקטין יניקת אויר מכיוון הרדיאטור.
2. מערכת קרור - האם יש נושא של איזה מתכת לבדוק מבחינת יוניזציה והתאמה לחומר שממנו בנוים ראש המנוע והרדיאטור?
גישה נוחה ותדלוק ושאף אחד שמתדלק לא יניח בטעוט את היד על צינור לוהט זה גם פרמטר...
תודה לכולם על התגובות בנושא מערכת הקירור.
הראדיאטור שלי עשוי אלומניום, האם מישהו יודע אם צנרת נחושת יכולה לגרום לבעית "אכילה" של אחד מהחומרים הללו ? למרות שהם לא יבואו במגע ישיר אחד עם השני כיוון שבינהם יהיה צינור גומי.
לדוגמא במנוע סובארו שעשוי אלומניום והראדיאטור נחושת אני לא מכיר בעיה ספציפית שנובעת מהחומרים הללו.
צנרת נחושת היא לא החומר הנכון. היא חלשה ולא עמידה לרעידות. אתה לא תראה צנרת נחושת ברכב, בכלל. לדעתי, עדיפות ראשונה - נירוסטה, שנייה אלומיניום. תדאג למינימום מחברים - לא ערב רב של צינורות קשיחים וגמישים שונים עם הרבה באנדים בינהם, אלא המינימום ההכרחי. רצוי - שני קטעים גמישים ובינהם חלק אחד קשיח, רציף, מכופף לצורה, חשוב מאד שבקצוות יהיה עם שפה בולטת שתאחוז בבנד, חשוב כמובן צנרת גומי מאיכות גבוהה ביותר. חשוב שהקטעים הקשיח גם יהיה מבודד מהשלדה מבחינת רעידות ופיתולי שלדה - תושבות גומי כלשהן. *
חנן, נירוסטה בעובי דופן דק היא העדיפות הראשונה, אבל אם אתה צריך כיפופים וזה קשה לך לבצע עם נירוסטה דקה(וזה קשה), אז לך על צינור ברזל כלשהו בעובי דופן נורמלי, אפילו עם תפר, זה לא משנה,
בערך בקוטר "1.25. ממילא מדובר במרחק קצר יחסית ואתה יכול לכופף את הצינור בקלות. קצת חלודה לא הזיקה מעולם לאף מנוע :p
אלומיניום נחמד, אבל לא טוב בכיפופים, אם אתה צריך כאלה, וגם הרבה יותר עדין.
חוץ מזה, אם אתה הולך על ברזל, אתה מקבל תוספת משקל משמעותית בחלק האחורי, מה שיגביר את האחיזה בגלגלים המניעים...........................====== ===============
****************&&&&&&&&&&&&&&&&^^^^^^^^ ^^^^%%%%%%%%%%%%$$$$$$$$$#########@@ @@@@@@@@@
[quote=הצפרדע;281675]חנן, נירוסטה בעובי דופן דק היא העדיפות הראשונה, אבל אם אתה צריך כיפופים וזה קשה לך לבצע עם נירוסטה דקה(וזה קשה), אז לך על צינור ברזל כלשהו בעובי דופן נורמלי, אפילו עם תפר, זה לא משנה,
חוץ מזה, אם אתה הולך על ברזל, אתה מקבל תוספת משקל משמעותית בחלק האחורי, מה שיגביר את האחיזה בגלגלים המניעיםquote]
אני שונא נירוסטה ושונא משקל :shock: @@@@@@@@@@@@@@+++++++++++++????????????? ??~~~~~~~~~""""""""""""""""!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!
חנן, אל תהיה קמצן, על מה אנחנו מדברים כאן? על קצת מאמץ בלמצוא צנרת מתאימה? אפילו לא כסף. אתה לחוץ בזמן שאתה חייב לגמור את הבאגי עם כל מיני חומרים "זה מה יש"?
צנרת נחושת איננה מומלצת, והסיבות למעלה.
צנרת מזגן היא אלומיניום ולא נחושת, והיא לטעמי לא רצויה ברכב שמקפץ ומשתולל במדבר.
אם אתה שונא נירוסטה, לך על ברזל עם תפר או - אם נשארו לך חתיכות מהסקדיואל 40 "1.25 - תשתמש בחומר הזה. בסה"כ מדובר אצלך בכמה עשרות ס"מ. צנרת הברזל תהיה הכי אמינה ושרידה, מה גם שאם תרצה לתת לה חיבור קטן לאיזשהו מקום על מנת שמשקל הצנרת לא ישב רק על צינורות הגומי והבנדים בקצוות, תמיד תוכל לרתך לצינור באמצעו פלאח קטן ודק לכיוון השילדה.
הרדיאטור מאלומיניום, המנוע מאלומיניום, תעשה לעצמך ולשטן הקורוזיה טובה, ותבנה צנרת מאלומיניום.
אסף.
שלום לכולם
1. נכון שצנרת ברזל הכי קל לעבוד איתה ולרתך אותה ולכופף אותה אבל היא משאירה חלודה!
2. נכון שצנרת אלומיניום מבחינה כימית הכי נכון לעבוד איתה בגלל נדיפות חום ואין קורוזיה אבל מאד קשה לרתך ו/או לכופף אותה באמצעים ביתיים!
3. נכון שצנרת הנירוסטה באותם בעיות של צנרת הברזל (אולי טיפה יותר קל לרתך)
4. אבל צנרת נחושת היא אחד הדברים שהכי קל לעבוד איתו בכלים ידניים וברנר מזגנים קטן. צריך צינור וזוויות ריתוך מוכנות. הצינור לא מחליד ולא נסדק ולא נשבר בריתוכים (עם נעשו כמו שצריך) מנביון שלי (כל רכב בעל מנוע קירור מים ברכבים שבניתי והיו רבים כאלו) הצנרת רדיאטור היא נחושת. הזדמן לי בימים אלו לשפץ את אחת הבאגיות הללו (החלפה מגיר סובארו אוטומט לגיר טרנספורטר ידני) ועל הדרך פרקתי את מערכת המים (הבאגי בת 8) והכל היה יפה ונקי כאילו יצאה מאצלי הרגע. הריתוכים תקינים הצנרת שלמה ואין קורוזיה.
אין שום סיבה לא להשתמש בצנרת הזו!
ארנון
5 יהודים עם 8 דיעות.
אני הרי יודע שבסוף אתה תשים צינור ברזל, וגם תרתך פלאח ממנו לשילדה, על אף כל ההתחכמויות שלך.
אני אומר לך מה הבעיה - אתה הרי תניע אותו בשנת 2012, ועד אז(ובלי מיים רצים במנוע ובלי אויר במערכת, מה שמונע חלודה), הכל באמת יחליד, לא שזה משנה משהו למנוע.
[quote=הצפרדע;281849] אני אומר לך מה הבעיה - אתה הרי תניע אותו בשנת 2012,quote]
גם אם אניע אותו בעוד 10 שנים (וזה כנראה מה שיקרה בסוף) גם אז גלגלי ה "אפונה" שלי יתנו לך בראש.
שלום חנן.
אני הייתי הולך על אלומניום, כי הרי בסוף השיקול הנכון הוא "יעילות מערכת הקירור" ,ולא קושי ביצוע , והחומר הכי יעיל בפיזור החום וגם עמיד בקורוזיה הוא אכן אלומניום.
אם יש לך איך לאסוף צינורות מאיזור פרדס-חנה(אפילו לשלוח חבר!) אני מוכן לנדב לך כמב צינורות אלומיום במצב חדש (באורכים בין 90-150 ס"מ, יש מספיק).
בהצלחה בכל אשר תבחר.
וסים
[quote=waseem;282406]שלום חנן.
אני הייתי הולך על אלומניום, כי הרי בסוף השיקול הנכון הוא "יעילות מערכת הקירור" ,ולא קושי ביצוע , והחומר הכי יעיל בפיזור החום וגם עמיד בקורוזיה הוא אכן אלומניום.
אם יש לך איך לאסוף צינורות מאיזור פרדס-חנה(אפילו לשלוח חבר!) אני מוכן לנדב לך כמב צינורות אלומיום במצב חדש (באורכים בין 90-150 ס"מ, יש מספיק).
בהצלחה בכל אשר תבחר.
סליחה שכחתי לעדכן מה המידות, (קוטר חיצוני 50מ"מ , עובי דופן 2מ"מ)
וסים