חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
ראיתי אמנם את הייצור הזה בדיוק - חרדוני צב.
לגבי חימום מים - בכדי לקנות משהו ב-600 דולר ועוד מתוצרת קולמן שבטח יתפרק אחרי חודשיים (כמו שקרה לי בשתי בנזיניות שלהם) צריך פראייר אחר.
אני צריך פיתרון שמשתמש באמצעים שכבר קיימים ברכב או לחילופין משהו שישמש לפחות לשני צרכים שונים. אחרת היחס של עלות/תועלת קטן מדי.ברור שאם העינין הדורש פתרון היה יומיומי אז הייתי פותר אותו אחרת מאשר האפשרות להתקלח במים קרים פעם בחודשיים.ולא לשכוח שמקלחת בתוך אוהל - על שרפרף ללא רוח זה עינין אחר לחלוטין ממקלחת בחוץ וברוח.
בשורה תחתונה - הקפה וארוחת הבוקר לבד בבורות לוץ בשילוב מזג האוויר הפנטסטי תחת סככת הצל המרשרשת - היתה מהבקרים הבלתי נישכחים שהיו לי בשטח.
הנה התפריט של ארוחת הבוקר שנמשכה כשעתיים וחצי.
1.פינג'אן קפה רג'ואן שנמזג לכוסות זכוכית בחמש או שש פעמים.נמשך לפחות חצי שעה בכייף.
2.חביתה מותפחת משלוש ביצים מס' 1 על שמן קנולה מעורב בשמן זית חצי/חצי ששלוש דקות קודם לכן נשפכו לתוכו שבבי בצל יבש וגדול,והפכו לחומחומים בטעמם.
3.סלט חסה עם בצל חתוך דק ועגבניות בשלות מתובל בשמן זית,מלח ומעט לימון.
4.לחם אגוזים טרי - שקיבל נגיעה על הלהבה של המטבח.
5.כוס קרה של יין לבן בנימינה - אמרלד ריזלינג 2006 - בהשקעה של 29 שקל לבקבוק.
6.אבטיח קר בטעם גן-עדן של תחילת העונה. חצי שלם......
7.תה קנייתי (כן - מקניה -נשארה לי עוד כמות קטנה ממנו) מעורר, עם עוגת תפוחי-עץ שלמה( בערך חצי קילו) ונגיעת קינמון -קנויה אבל ממש מוצלחת.
אז עכשו תסבירו לי - בשביל מה לחזור לצביליזציה................
חיים בוקר טוב,
מערכת מים חמים אצלי ברכב עובדת 10 !!!
זוהי מערכת העובדת על מחליף חום בתא המנוע , המערכת נקנתה בארה"ב, אולם עם המוח היצירתי שלך ניתן לבנות לבד.
מחממת את המים עד לחום המים של המנוע, על ידי סיחרור המים לאחד המיכלים ניתן להגיע לכמות מים גדולה יחסית ולמים חמים מאוד.
מוזמן לראות ולקבל את כל האינפורמציה,,,,,וכמובן תמלוגים בהמשך !!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
כדי להצטייד במצרכים... ;-)
צריך שלפטונדה רציני אחרי ארוחה כזו...
ציטוט:
ראיתי אמנם את הייצור הזה בדיוק - חרדוני צב.
לגבי חימום מים - בכדי לקנות משהו ב-600 דולר ועוד מתוצרת קולמן שבטח יתפרק אחרי חודשיים (כמו שקרה לי בשתי בנזיניות שלהם) צריך פראייר אחר.
אני צריך פיתרון שמשתמש באמצעים שכבר קיימים ברכב או לחילופין משהו שישמש לפחות לשני צרכים שונים. אחרת היחס של עלות/תועלת קטן מדי.ברור שאם העינין הדורש פתרון היה יומיומי אז הייתי פותר אותו אחרת מאשר האפשרות להתקלח במים קרים פעם בחודשיים.ולא לשכוח שמקלחת בתוך אוהל - על שרפרף ללא רוח זה עינין אחר לחלוטין ממקלחת בחוץ וברוח.
בשורה תחתונה - הקפה וארוחת הבוקר לבד בבורות לוץ בשילוב מזג האוויר הפנטסטי תחת סככת הצל המרשרשת - היתה מהבקרים הבלתי נישכחים שהיו לי בשטח.
הנה התפריט של ארוחת הבוקר שנמשכה כשעתיים וחצי.
1.פינג'אן קפה רג'ואן שנמזג לכוסות זכוכית בחמש או שש פעמים.נמשך לפחות חצי שעה בכייף.
2.חביתה מותפחת משלוש ביצים מס' 1 על שמן קנולה מעורב בשמן זית חצי/חצי ששלוש דקות קודם לכן נשפכו לתוכו שבבי בצל יבש וגדול,והפכו לחומחומים בטעמם.
3.סלט חסה עם בצל חתוך דק ועגבניות בשלות מתובל בשמן זית,מלח ומעט לימון.
4.לחם אגוזים טרי - שקיבל נגיעה על הלהבה של המטבח.
5.כוס קרה של יין לבן בנימינה - אמרלד ריזלינג 2006 - בהשקעה של 29 שקל לבקבוק.
6.אבטיח קר בטעם גן-עדן של תחילת העונה. חצי שלם......
7.תה קנייתי (כן - מקניה -נשארה לי עוד כמות קטנה ממנו) מעורר, עם עוגת תפוחי-עץ שלמה( בערך חצי קילו) ונגיעת קינמון -קנויה אבל ממש מוצלחת.
כנציג העלייה התימנית "אעלה בלנד רובר",אני מוחה על התאור הבוטה של ארוחת הבוקר,שפוגע פגיעה קשה ברגשות של עדה שלמה,אני מוחה ורוצה להדגיש קבל עם ועדה שהחבר הקרוי חיים רכס,שמציג עצמו כבן העדה,הינו מוקצה מאחר והעיז להציג ברבים את כלי אוכלו וארחתו ובאופן בוטה וחסר בושה מתברר שהנ"ל אינו ממלא את חובתו-ואינו נוהג לאכול ג'חנון או מלוואח ואפילו לא יוצא כדי חובתו ומניח לפחות סחוג סמלי לארוחת הבוקר,אלא מעדיף לחם אגוזים רחמנא לצילן,ושותה ריזלינג במקום קפה דהוי עם חוויג'. בוש והיכלם על פגיעה בנכסי תרבות,ונתינת כח בידי אוייבנו שטוענים ש"השתכנזנו" ומשום כך מכירות ה"אריסה" ברמי לוי שיווק השקמה עברו את מכירות הסחוג'. סכין בגב האומה
דרור הראל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור הראל
כנציג העלייה התימנית "אעלה בלנד רובר",אני מוחה על התאור הבוטה של ארוחת הבוקר,שפוגע פגיעה קשה ברגשות של עדה שלמה,אני מוחה ורוצה להדגיש קבל עם ועדה שהחבר הקרוי חיים רכס,שמציג עצמו כבן העדה,הינו מוקצה מאחר והעיז להציג ברבים את כלי אוכלו וארחתו ובאופן בוטה וחסר בושה מתברר שהנ"ל אינו ממלא את חובתו-ואינו נוהג לאכול ג'חנון או מלוואח ואפילו לא יוצא כדי חובתו ומניח לפחות סחוג סמלי לארוחת הבוקר,אלא מעדיף לחם אגוזים רחמנא לצילן,ושותה ריזלינג במקום קפה דהוי עם חוויג'. בוש והיכלם על פגיעה בנכסי תרבות,ונתינת כח בידי אוייבנו שטוענים ש"השתכנזנו" ומשום כך מכירות ה"אריסה" ברמי לוי שיווק השקמה עברו את מכירות הסחוג'. סכין בגב האומה
יוחלף לסכין בגב העוגה
דרור הראל
יציאה לסיבוב קטן ביום העצמאות שהתחיל בכניסה לשטח בכפר-יחזקאל - הסתיים במסע של קרוב ל-300 ק''מ כשהוא חוצה את כל רמת סירין עד לכאוכאב אל הווא ומשם לאורך הבקעה עד לפצאל, מעלה-אפריים וחזרה לשרון.
התוצאה מנסיעה זו הינה הצורך בהחלפת כל הגומיות של מוטות הרדיוס,עקב הדפיקות הלא נעימות בעת טלטולי הרכב.
אני מבין שניתן לקנות אותם אצל ג'קי. מישהו יודע את עלותם??
חיים,יש שני סוגים של גומיות למוטות רדיוס,השחורות הרגילות אות למשל התקנתי לפני שנה וחצי ועולות כמה עשרות שקלים-והיום אני מבין שהן לא שוות כלום וכבר צריך להחליף שוב(כנראה בגלל נסיעה עם משקל גבוהה),ויש גומיות כחולות שעשויות מחומרים אחרים ונחשבות כמחזיקות זמן רב יותר-אני לא יודע מחיר ואשמח גם ללמוד היכן מזמינים אותן.
דרור הראל
את הגומיות הכחולות התקנתי בערך לפני 4 שנים בדיפנדר ...עדיין כמו חדש ...
הם עשויות מפוליאוריטן
יש גם סט כתום
הסט המלא (גומיות למוטות רדיוס קדימה , אחורה וזרוע A )הוא יקר - סדר גודל של 1000 שח ואפשר גם לקנות אצל ג'קי
את המקוריות אין טעם להתקין - הם לא מחזיקות הרבה זמן ...
אמיר.
ציטוט:
חיים,יש שני סוגים של גומיות למוטות רדיוס,השחורות הרגילות אות למשל התקנתי לפני שנה וחצי ועולות כמה עשרות שקלים-והיום אני מבין שהן לא שוות כלום וכבר צריך להחליף שוב(כנראה בגלל נסיעה עם משקל גבוהה),ויש גומיות כחולות שעשויות מחומרים אחרים ונחשבות כמחזיקות זמן רב יותר-אני לא יודע מחיר ואשמח גם ללמוד היכן מזמינים אותן.
דרור הראל
http://www.jeepolog.com/forums/showt...E9%F0%E2%E9%ED
אני אחזיר אתכם טיפה אחורה כי קראתי את זה רק עכשיו,
אצלי יש טרמוסטט חדש (בן שנה. לא זוכר מה כתוב עליו, אם לטמפ' נמוכה, לא ביקשתי כזה מג'קי - אני מניח שמה שיש לי הוא הסטנדרטי 88 מעלות), רדיאטור נקי, מים ירוקים ופאן קלאצ' חדש.
המד הדיגטלי שמחובר בקדמת ראש המנוע (ליד מעבר המים, היכן שנמצאת ההברגה לאוזן ההרמה), מראה בסביבות ה 85-86 מעלות בנסיעה בכביש ישר במהירות שיוט של 90-100 עם מזגן.
במאמץ (עם מזגן, מהשבת האחרונה) שמתי לב שהוא מגיע לאזור ה 94 מעלות אך מה שחשוב להגיד הוא שאני שם לב בצורה מידית לשינוי במד הטמפ' המקורי שנמצא מתחת לחצי וכבר כשאני נמצא באזור ה 93-94 מעלות המחט עולה על מעל החצי (במעט אך ניתן לראות זאת).
אגב, אני עם גיר אוטומטי.
הייתה לי את אותה תופעה בדיוק, ואז שמתי לב שהמאורר של המזגן לא עבד בצורה סדירה (פעם כן ופעם לא ובהספק נמוך).
החלפתי לשני מאווררים קטנים יותר.. ומאז הטמפ' חזרה למצב הרגיל.
עידן
ציטוט:
דרור הראל
"שחור, רגיל, עולה כמה שקלים ולא שווה כלום" = גומיות ללנדרובר, קפה שחור עלית, ויוני היה מוסיף כאן הערה שמטרתה להעליב עדה שלמה :lol:
אחרי התפרעות בצריכת הדלק בשבועות האחרונים,השבת מתוכננת זולה מושלמת ב''בקעת האינדיאנים'',מה שמבטיח שקט ,בדידות וארוחת צהריים של צלי בשר מעורב בעוף המתבשל 4 שעות מתחת לאדמה,וצריכת דלק של 5 ליטר.היין כבר מתקרר לאיטו ,ואת האוהל הסעודי אקים ברבע שעה. העיקר שלא תהיה רוח - מה שהכי שנוא עלי בטיולי שטח.
ואין סיכוי בעולם לגלות את המיקום הסודי של ''בקעת האינדיאנים''.
שבת של זולה הפכה לפרשת חילוץ עצמי שבקושי רב הגיע לסיומו הטוב.
במסגרת שיוטי על דיונות רטובות לאחר גשם קל ,חיפשתי הפתעות בשקעים נחמדים שניקרו על דרכי.לאחד מהם ניקלעתי במצב של אין קדימה אין אחורה ואין לשום צד.לאחר טחינת המרחב המצומצם שהיה לי 6 מטר קדימה ו-7 אחורה הבאתי את השטח למצב כשיר לזריעת חיטה אחרי חריש עמוק.
כשהבנתי שאסיים את הקיץ בבור הזה לקחתי פסק זמן של 5 דקות למחשבה.לאחר מכן העזתי להוריד את לחץ האוויר בגלגלים מ-15 ל-8 אולי 9 PSI שחררתי מעט משקל - כיוונתי את הגלגלים לעבר מעלה מטורף של הדיונה ,לקחתי ''תנופה'' של 6 מטר - ועליתי לצד השני שלה כשאני לא רואה כלום מלפני,-כנהוג בבהמה שמגרש כדורגל משמש אותה כמכסה מנוע.
אחרי שהדופק חזר להיות סדיר- משהו כמו 20 דקות - גיליתי שמיכל המים האחורי,השנוא על כולכם נותר אי שם מאחור. לאחר שמצאתי אותו אני מתכוון לבנות חדש עם זוויות נטישה הרבה יותר סבירות.
הסתפקתי בבקבוק יין כתחליף הוגן לארוחת צהריים של שבת.
ציטוט:
שבת של זולה הפכה לפרשת חילוץ עצמי שבקושי רב הגיע לסיומו הטוב.
אחרי שהדופק חזר להיות סדיר- משהו כמו 20 דקות - גיליתי שמיכל המים האחורי,השנוא על כולכם נותר אי שם מאחור. לאחר שמצאתי אותו אני מתכוון לבנות חדש עם זוויות נטישה הרבה יותר סבירות.
הסתפקתי בבקבוק יין כתחליף הוגן לארוחת צהריים של שבת.
לא נעים לי להגיד לך "אמרתי לך"
אז לא אגיד זאת ,
הוכחת נחישות ונחלצת, וזה מה שחשוב
אני מקווה שהבקבוק יין היה אחרי ששבת הביתה ולא לפני
קטונתי ללמד את החכמים/מנוסים/זקנים ממני (בחר את הנכון) אבל לחץ אוויר של 15psi בחול זה הרבה, גם אם ירד גשם .
ההבדל בין 10 ל 15 הוא משמעותי באיחוד בגודל הצמיג איתו אתה נוסע כמובן גם 8ו 7 PSI באים בחשבון.
ואולי זה היה סתם תירוץ לפתוח בקבוק יין טוב??
בברכה יואב
ירידה בלחץ מתחת ל-12 PSI מסכנת את הישארות הצמיג על הג'אנט בלחץ צידי ויכולה לרוקן את שארית האוויר במקרה של פירפור הגלגל.
תיכננתי והכנסתי לייצור פגוש אחורי חדש הכולל מיכל מים של 35 ליטר.אני מקווה שאניני הטעם באתר יגידו הפעם מילה טובה על הפתרון החדש.
בעוד שבועיים תבוצע ההתקנה.
שכחתי להוסיף את הצימוק שבעוגה.
במיכל החדש הוספתי צינור אלומיניום לכל אורכו שיעביר דרכו את המים החמים של הרדיאטור ,יחמם את המים שבמיכל לצורך מקלחת ויעזור לקרר את נוזל הקירור בימי הקיץ הבאים עלינו לטובה.ברור שאוסיף גם ברז בכניסה שיוכל להפסיק את סיבוב מי הקירור על כל היקף הרכב בימי חורף שאין צורך לחמם בהם את המים או לקרר את המנוע.
בינתיים הזמנתי את הציליה החדשה שתהיה מוכנה בשבוע הבא.שטח גג הציליה הוא 4.25 / 4.25 והגובה שלה מתחיל ב-2.30 ויורד בשיפוע עד 1.90 מטר.הצבע שלה הוא כחול עמוק עם שתי דפנות לבנות שיאפשרו החדרת אור מהצד.תיכננתי אפשרות לפתח כניסה מכל ארבעת הפינות על פי תנאי השטח שיהיו במקום ההצבה.
הסיפור הזה ממש יקר ורק הציליה ללא כל המערכת שמסביבה כגון מוטות עיגון.גומיות שמרלינג,עמודי פלדה טלסקופיים וכו' מתקרב מאוד ל-2,000 שקל.
במחיר עלות כזה לא ניתן לנצל את הידע שהצטבר למשהו מסחרי ,היות ומחיר המכירה יהיה -.3000 ש''ח לפחות.
אבל מי שירצה סיוע בבנית דבר דומה אשמח להנחות אותו כיצד לעשות זאת.
חיים
מזמין אותך לבדוק שוב את הקישור של השימשוני לחימום מים ע"י מחליף חום שניתן למקם אותו בתא המנוע.
אני הייתי נמנע מלמשוך את מי הקרור של המנוע לחלק האחורי של הרכב, מערכת שכזאת מגדילה משמעותית את הסיכוי לתקלה ולאיבוד נוזל קירור דבר שה V8 שלך מאוד לא אוהב ומאוד רגיש אליו....