כמה שאתה כותב... :)
אני אסכם לטובת אלו שלא מסוגלים לעמוד במלל שלך (אני דווקא כן)
ברנרד נשאר עם טיעון אחד - "גם אפל חרא של מוצר שמשלמים עליו הרבה".
נכון או לא נכון, זה לא טיעון רלוונטי בדיון על טויוטה, לע"ד.
Printable View
כמה שאתה כותב... :)
אני אסכם לטובת אלו שלא מסוגלים לעמוד במלל שלך (אני דווקא כן)
ברנרד נשאר עם טיעון אחד - "גם אפל חרא של מוצר שמשלמים עליו הרבה".
נכון או לא נכון, זה לא טיעון רלוונטי בדיון על טויוטה, לע"ד.
מה שברנרד כתב בהרבה מילים זה המשפט הראשון בכל ספר חוברת או קורס על מיתוג.
מותג הוא הדבר החמקמק הזה שעבורו הלקוח יהיה מוכן לשלם יותר. אנשים מוכנים לשלם יותר על המותג טויוטה מאותה סיבה שהם מוכנים לשלם יותר על המותג קוקה קולה.
אסף.
ברנרד, האגדה לא התחילה עם ההילקס, לנעשה אם צריך נקודת התחלה אפשר להגיד שהתחילה עם הקורולה מ1972.
sent from tiz El nabi
מדובר על היילקס והאמינות בארץ...
בכל מקרה הטנדר מיוצר מ 68' כביכול ולא ניקרא בהתחלה היילקס בכל ארצות השיווק, בחלק מהמקומות רק מ 76'.
לא ראיתי איפה נמרוד הגדיר-הגביל את הדיון-אגדה לארץ ישראל בלבד.
חוץ מזה...יצור טנדרים התחיל ב54 וקיבל שוונג רציני עם מודל 79(הוספת 4X4 לליין). השם השיווקי ואיפה לא כזה מעניין (בין אם זה נקרא הילקס או לא)
לא הגביל... אבל אנחנו מדברים על האגדה ותופעת העדר בארץ... ניראה לי...
לא יודע, נחכה לדעת המשורר, I guess
לא מוגבל.
"תופעת עדר" זה לא נושא הדיון, זוהי טענה של חלק מהמשתתפים פה - "הציבור הישראלי עדרי/מטומטם/פראייר".
אחת הטענות הנגדיות היא "אבל זו לא תופעה ישראלית, אלא תופעה חוצת גבולות ולכן הסברים שכוללים את ניתוח האופי הישראלי לא מחזיקים מים".
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
נו... צפוי.
לטובת אלה שלא מסוגלים לעמוד במלל, אתה מרשה לעצמך לסלף ולסכם לנקודה שבכלל לא אמרתי... ושגם לא נכונה, על מנת לבסס את הטענה המופרכת שלך.
אז שיהיה ברור - אני לא אומר שאפל הוא מוצר חרא ואני גם לא אומר שטויוטה היא מוצר חרא - שניהם מוצרים שהשם שלהם גדול מהערך הממשי שלהם.
מוצרים בנוניים או בינוניים+, שאנשים מוכנים לשלם עבורם מחיר פרימיום.
ועל מנת לתרץ את המחיר שהם משלמים עליו, הם מאדירים ומהללים ומייחסים להם תכונות ש... אין באמת.
פשוט מאוד.
וההקבלה בין השניים.. עוד אחת.
פעם אפל היה "חדשנות" ו"פריצת דרך" וה"עתיד" ועשו לעצמם "שם".
פעם טויוטה ייצרו כלי רכב אמינים (ונעזוב לרגע את הסיבות.. שדורון פרט ולמעשה חזר (אחרי מאות פוסטים) עלמה שאני טוען בהמון שירשורים/פוסטים) ועשו לעצמם "שם".
היום שתי החברות (המצליחות בתחומם), מייצרות מוצרים שנשרכים אחרי שאר התעשייה אבל עדיין, מבחינת נפח מכירות ושוק, מובילות את הסגמנטים (חלקם).
וזאת, בשני המקרים, בלי שום סיבה ממשית ("השם" הוא דבר ארטילאי... שכמו שאסף סיכם) וללא קשר ממשי למקור, שהביא אותם לפיסגה.
לא מוצר חרא ולא טנדר חרא ולא פראדו חרא - מוצרים די בסיסים שסובלים מכשלים תיכנוניים וביצועיים אבל עם "שם".
אנשים מכנים לקבל את הקישקוש של המתלה הקדמי שמתוכנן גרוע ומשלמים המון על פראדו - בדיוק כמו אנשי האפל, עם עניין האנטנה, שהמשיכו לשלם הון על אייפון 4 יפיפה ונאלצו להכניסו לתוך קופסת גומי מגושמת ומגעילה (או לוותר על הבוהן, כמו שהציע הסורי ז"ל).
למה? ככה.
אם נמרוד היה משקיע בטיפולים (העודפים?) בדיסקברי חבוט, כמו שהוא משקיע בויגו המפונק שלו, אני בטוח לגמרי שהיה מגיע איתו לדרגת אמינות שהיתה מפתיע את כל האנגלים - בעצם, כל שבוע עבודה רציפה של דיסקברי, היה מפתיע את האנגלים.
ולעניין הציבור הישראלי.
אני לא טוען שהתופעה מאפיינת רק את ישראל - ברור שלא.
אבל בישראל מעצימים הכל - גם את השם.
גם אם (גם אם) נמצא שבחו"ל מחירי הטויוטות הרלוונטיים גבוהים יותר משל המתחרים (משומשים וחדשים), הרי שבישראל הדברים אפילו יותר קיצוניים (בגלל שלל סיבות... והחרם ההוא, הוא אחד מהן) - סיפורים כמו שהעלה נמרוד, כמאפיין בישראל, היו מקבלים נופך חריג לחלוטין, כמעט בכל מקום בעולם.
ומספיק לראות את פרסומות, על מנת להבין את הלך הרוח - פה, למשל, לא מדברים על אמינות אלא על דברים אחרים לגמרי.
פה גם פונים לפלח שוק שונה לחלוטין - נמוך..בסיסי. אתה משלם מעט ומקבל מעט (אבל עם "שם"). לא מנסים לייחס איזה מותגיות פרימיום. טויוטה נחשב רכב בסיסי וכבסיסי הוא אמור להיות אמין.. יחסית. כמו שנאמר It goes without saying - ולא הופכים את זה לאגדה... כבר לא.
.פשההה כמה זמן פנוי יש פה לאנשים לכתוב כל כך הרבה שטויות!
טל
אתם תוהים איך נוצרה תדמית האמינות של טויוטה .?
ליין הרכבים של טויוטה שונה מכל יצרן יפני אחר. ומכוון לשוק אחר .לאף יצרן יפני אין מקביל לסדרה 70 .
אף יצרן יפני לא ייצר לאורך השנים רכבים שמותאמים לאיזורי חוות מרוחקים ,שם הפשטות של המכניקה היא מאפיין חובה של הרכב .
לאף יצרן יפני אין דגמים צבאיים .
כך נוצר מצב שטויוטה תפסה את השוק הזה ,אוסטרליה ,אפריקה ,מזרח תיכון,ושם נוצר המוניטין .
אין ספק שפער האמינות כיום בין הדגמים שטויוטה מיבאים לארץ ,לבין שאר היצרנים היפנים הוא קטן , אבל עדיין לניסיוני קיים ,כנראה בגלל ניסיון ופיתוח טובים יותר .
הלבן בחורשן
קובץ מצורף 107332
קובץ מצורף 107333
דווקא חשבתי שזה מתקשר טוב ביחד...
רוצה עוד? :confused:
- - - Updated - - -
חורשן
קובץ מצורף 107334
היו כמה fj לפני שבוע בורדית ששברו סרנים ועוד...
ועוד אחד פראדו שגם הצליח להתהפך...
כנראה שקונים טויוטה לא רק הבטחון עולה...
שמעת פעם על ניסן פטרול?
לדעתי אפילו הרבה יותר מוצלח
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...173b65fd53.jpg
מודעה שקפצה לי בזמן הגלישה ברשת.... חותמת את הדיון לא?
כנראה שהעדר הולך ומתדלל ולא כולם מאמינים באגדות...
קובץ מצורף 107353
נדב, אתה פשוט הזוי!!!
אתה יודע כמה תמונות כאלה יש לי של טרופרים עם פיסוק גלגלים לדוגמא??? אבל זה לרדת נמוך... (כנראה לא בשבילך)
מה הקשר של התהפכות לסוג הרכב???
רכבים אחרים לא מתהפכים???
רד מיזה, אתה פשוט לא אמיתי עם השנאה התהומית שלך לטויוטה שאתה פשוט לא אמין בעליל בדבריך.
אלרואי, מה הקשר בין זה לבין שאתה קורא לי לא אמין?
אתה מבין בכלל מה הכשל בסירטון של הלנדקרוזר? לרדת נמוך? למה? כי זה טויוטה והוא לא מתקלקל ולא נישבר?
אתה כנראה הוא ההזוי פה, מי אמר לך שאני שונא טויוטה?