כמובן שאם הייתי זוכר לצרף את הדיאגרמה המצב היה משתפר פלאים :mrgreen:...
הנה היא.
מוטי
Printable View
למה אתה קורא "קינגפין" שסגרת אותו למוות??? תצביע בבקשה על הבורג המדויק.
חנן שלום
את ה"קינג פין" צריך לסגור מוות!!!
הסיבוב של ההגה מתבצע בתוך ה UNIBALL כלומר בתפוח ולא על הבורג.
עם הבורג יהיה לא דגור מספיק יבבצרו חופשים מה שעלול ליצור שבירה שלו בחיבור של הזרוע העליונה.
ארנון
נ.ב
ד"ש למרקמן ולשי :-D
כן באמפסטיר וכן נעליים.... :cool:
אני שוב מבלבל לך את המוח, אבל מהתמונות האחרונות גם נראה לי שיש לך קאמבר חיובי.
מילא ישר לגמרי ומילא שלילי קטן(הכי טוב), אבל חיובי בטח שלא טוב.
תכוון גם את זה במסגרת הכיולים.
והיוניבול אכן צריך להיות סגור חזק מאד - אוי ואבוי אם לא יהיה סגור.
אם סיבוב ההגה קשה, זה לא נובע מסגירת היוניבול(למה אתה קורא לזה קינג פין???), ואולי מרוב הצבע ששפכת על היוניבולים המסכנים הללו.....
נמרוד, הקינג פין זה הבורג הארוך שמחבר את הזרוע העליונה עם הזרוע התחתונה ועובר דרך ה אפ-רייט
אפשר לראות אותו בתמונות.
יכול להיות שעל פי התיאוריה הוא אכן צריך להיות סגור "מוות" אבל כשאני עושה את זה אז ההגלגלים מסרבים לפנות ימינה שמאלה ללא הפעלת כח ממשי.
ארנון כשאני סוגר אותו מוות הוא מסתובב יחד עם האפ רייט.
אין ספק שיש עדיין לכוון את זויות הקאמבר / קאסטור דא"ג מה הזויות המומלצות ? ואיך מכוונים אותן תכלס בשטח ?
חנן,
קודם כל מפתיע אותי לראות שיש אצלך באמת בורג אחד שמהווה את הקינג פין, מבחינתי זה תמיד ציר תיאורטי ולא באמת בורג אחד.
יכול להיות שזה משהו שקיים בעולם השטח ופשוט לא מוכר לי, במכוניות כביש ומכוניות מירוץ שיצא לי להתעסק איתן מדובר בשני ברגים נפרדים (או הברגות נפרדות) שמחברים את הבולג'וינט העליון והתחתון לאפרייט.
יכול להיות שאני גם קצת פרנואיד, אבל לחבר את האפרייט עם בורג אחד, גם אם הוא גדול מאוד, נשמע לי כמו רעיון לא טוב במיוחד מכמה סיבות -
1. זה כבד מדי כי אין שום סיבה להעביר את הבורג דרך האפרייט, מספיקים שיהיה בורג אחד קצר לכל בולג'וינט.
2. בורג אחד שמחבר את כל הפינה למקום יכול להיות מתכון לאסון במידה והוא נכשל, לא שבורג אחד מתוך שניים שנכשל מהווה ערובה כלשהי לסוף טוב, אבל בכל זאת..
3. אלא אם אתה משתמש במיסבי קצה עם מהלך עצום, השילוב של בורג אחד וה-KPI יכול להביא את הבולג'וינטים החיצוניים לקצה המהלך שלהם ומשם הדרך למיסב קצה שבור קצרה.
ולעניין ההודעה האחרונה שלך.
חס וחלילה, שלא תחשוב אפילו על לסגור את הבורג יותר חלש כדי שההגה יסתובב יותר חלק, זו טעות רצינית ביותר.
הבורג אמור לנעול את מיסבי הקצה חזק חזק והמיסבים עצמם הם אלו שאמורים להסתובב בתוך הבית שלהם (איך לעזאזל קוראים ל- Bearing race בעברית?).
אם הבעיה היא שמיסבי הקצה עצמם חדשים ולכן עדיין לא השתחררו מספיק לתנועה חופשית (אך נטולת חופשים בלתי רצויים כמובן) אז רק שתדע שזה משהו יחסית נפוץ ואפשר גם לפתור את זה.
אצלנו בסדנא אנחנו משתמשים במחרטה כדי לבצע את התהליך המתואר, אבל אני מניח שאם לא הייתה לי מחרטה הייתי מנסה לבצע את המתואר למטה על מקדחת עמוד או אפילו בעזרת מקדחה ידנית -
קח את המיסב ותעביר דרכו בורג, סגור עליו עם אום טוב טוב, או כמו שאמת, מוות ;).
את הבורג שסוגר על המיסב נועלים במחרטה.
את ההברגה של מיסב הקצה תופסים ידנית, לנו יש פשוט חתיכת צינור עם הברזה תואמת.
מדליקים את המחרטה ונותנים לה לסובב את מיסב הקצה בתוך הבית שלו תוך כדי משחק קל לאורך המהלך של המיסב כדי לקבל שחיקה אחידה.
אחרי כמה זמן שצריך המיסב יעבוד מצוין, בדרך כלל כל הסיפור לוקח כמה דקות בודדות ביותר.
מוטי
אהלן מוטי
מה זה KPI ?
אנחנו קוראים למייסבים הללו "יוניבול"
תודה על הרעיון בקשר לשחרור היוניבול אבל אצלי לא ניתן לעשות את זה בדרך שאתה מציע אני אחשוב על משהו בסגנון עם מקדחת עמוד. ונראה לי שבאמת יכול להיות שאני אצטרך להוציא את היוניבולים ולנקות אותם מצבע .
חנן בוקר טוב המדבקות בידי אני ישלח לך אותן בימים הקרובים.
בקשר לבורג כבר אמרתי לך שהיתה אצלי סגור עם מלאך המוות , אין ברכב (בפרט מרוצים )ברגים שלא סוגרים עד הסוף ומשאירים אותם פתוחים ,בורג שנשאר פתוח מקדם הגזירה שלו יורד משמעותית.
עידו
חנן, פרויקט מאוד מרשים! שיהיה המון בהצלחה בהמשך.
חנן תקשיב להערותיו של צפרדע היטב , יש לו הרבה ניסיון עם חיזוק ברגים וגם עם ברגים / אומים שהשתחררו וברחו להם ;)
אתה צודק - איך אומרים? אין חכם כבעל נסיון.
וכמו שארז אברמוב אומר תמיד - הכל נלמד בדם.
אגב, ארז הוא הבן זו..... שלא סגר את הברגים בגלגלים אז, בחוצה ישראל של השנה שעברה, כך שיש כנראה דברים שאכן נלמדים בדם, אבל גם נשכחים אחרי כמה זמן....:mrgreen:
נכנסתי הביתה כי כבר אי אפשר להמשיך לעבוד בחוץ, נהיה גיהנום.
אני חוזר ואומר וחוזר...משתתפי חרמון אילת תשקיעו זמן ומחשבה במערכות הצינון של המנוע ושל הצוות.
נראה לי שמצאתי את הבעיה להגה הקשה בדמות מיסב קצה שכל תפקידו היה לתמוך במוט ההגה, מכיוון שהוא ישב ליד צלב שעבד בזוית חזקה הוא התנגד לתנועת מוט ההגה והגביל את תנועתו, אז העפתי אותו לכל הרוחות ומצאתי במקומו פיתרון יצירתי בדמות רצועה משומנת :mrgreen:, תכלס אפשר גם בלי התמיכה הזאת בכלל. סגרתי שוב את הקינג פין " מוות " חיברתי גלגלים הורדתי את הרכב לריצפה והפלא ופלא ההגה רך כמו חמאה , חוץ מזה הרכבתי את ה "ברז" שבעזרתו ניתן לווסת את לחץ הבלימה בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים תוך כדי נסיעה.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1275298782
בינתיים הגיע בדואר הצנרת של מיכל ה BOOBY שמתחברת ישירות לברז המיכל ומגיע לנהג ולנווט עם פיות יניקה כמו של מיכל מים שנושאים על הגב.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1275312260
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1275312260
עדיין אין סרטון ... ?!
לא תקין !
...ITS SHOW TIME
תודה רבה לדני גולן OP2000 על הצילום והעזרה.
נחמד...
נראה שיש מצב שאם כל ארבעת המתלים נסגרים עד הבאמפ-סטופ הרכב נהיה 6X6.
:twisted:
איזה יופי :!: :!:
תענוג לראות את הרכב משייט בשבילים.
מה אומר ה"ענק"?
הבנתי שהוא בא לראות ולבדוק איך הרכב מתנהג.
שיהיה במז"ט גדול ושתזכה במהרה בימינו למנוע שיהלום את הרכב - זה נראה לי הדבר היחיד שחסר לו עדיין.
אהלן חנן,
בשעה טובה אחרי שנים של השקעה ומאמץ טוב לראות אותו זז בכוחות עצמו!
ארי.
איזה יופי ... 3 שנים אני מחכה לראות את הווידאו הזה :p.
מצתרף לברכות ולברוך בנושא המנוע ...
וכמו תמיד , בהצלחה בהמשך !
אלו יהיו הצמיגים?
מברוק חנן, נראה טוב בתמונות, במציאות באילת, ועכשיו גם בוידאו :D
חנן אחלה וידאו אבל חסר לי משהו :rolleyes: נדמה לי בחזית הגג ;)
וגם אין תירוצים כי יש לך אחת .
עידו
חברים תודה רבה לכולם.
אהבתי ;)ציטוט:
נראה שיש מצב שאם כל ארבעת המתלים נסגרים עד הבאמפ-סטופ הרכב נהיה 6X6
כן, צמיג 31. אני מקווה שיהיו לי כאלו חדשים יום אחד.ציטוט:
אלו יהיו הצמיגים?
עידו אתה צודק, זה יטופל. :cool:
אתה צודק, ולכן אני מתחיל לחפש מנוע סובארו 2500 ללא טורבו.ציטוט:
ושתזכה במהרה בימינו למנוע שיהלום את הרכב - זה נראה לי הדבר היחיד שחסר לו עדיין
יש תורמים ??? :mrgreen:
היי חנן
צר לי לאכזב אותך
מנוע 2500 של סובארו לא יוכל לעבוד ללא ת"ה המקורית שלו וללא כל צמת החשמל ולוח השעונים שלו.
גם אם תמצא רכב מסוג B4/פורסטר מנוע 2500 עם גיר ידני (ולא ממוחשב) עדיין תצטרך את כל הצמה המקורית, את מערכת ה ABS כדי שהמנוע יתפקד כראוי ולוח שעונים מקורי.
כמובן שאת הכל ניתן לשנות ולעקוף ולהתקין מערכת ניהול מנוע אחרת - אבל האם הכיס שלך בנוי לזה :confused:
כמובן שאני מדבר מנסיון וידע :rolleyes:
הייתי הולך על פתרון אחר וקצת יותר מציאותי מבחינה כלכלית.
רפי
חנן,
איך בחרת את המנוע הזה?
למה לא את המנוע 3 ליטר שמופיע בB4 ספורט למשל?
תודה
נדב
היי נדב
ה2.5 ליטר של סובארו נחשב כמנוע מאד אמין וגם אם רוצים ניתן לבצע בו אין ספור שיפורים. בנוסף הוא מפיק כ 170 כ"ס ללא טורבו ואני מעדיף ללא טורבו משיקולי אמינות.
ה 3 ליטר 6 בוכנות ידוע לפחות בקרב קהילת הבאגיסטים האמריקאית כמנוע לא אמין למרוצים ובנוסף לכך הוא חזק מדיי לגיר שלי.
אפשר גם "ללכת" על 2 ליטר טורבו של אימפרזה, 190 כ"ס אבל כאמור אני מעדיף ללא טורבו.
מנסיעות המבחן שעשיתי בשבועות האחרונים נראה לי שאני צריך עוד 30 40 כ"ס מה שיתן לי ניצול מירבי של הגיר בלי להרוס אותו.