חנן,
תנשום עמוק..
דברו, לפחות אני, על המזדמן הלא מוכר.
קבוצת החילוץ היא מראש סוג של מסננת.
Printable View
חנן,
תנשום עמוק..
דברו, לפחות אני, על המזדמן הלא מוכר.
קבוצת החילוץ היא מראש סוג של מסננת.
זה חנן ביונדאי?
לא ידעתי שהוא התחיל ביונדאי בשיווק
סיימנו את החילוץ של אבירם. תקלה טכנית ניתקה את ההנעה הקידמית. חוסר בנקודת חילוץ קידמית חייב חילוץ של כמה קילומטרים בנסיעת רוורס של הרכב המחולץ ושלושה כלים שמשכו כשהם מחוברים זה לזה. אמוץ ברנגלר לביא בדורנגו ושמוליק בלנדקרוזר 75.
החילוץ הסתיים בשעה 0150 עם נזקים קוסמטיים לגרנד צרוקי
לילה טוב ותודה למתנדבים.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fc9822faef.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9713fc7840.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7478c235b9.jpg
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
כל הכבוד!
הרווחתם ליל ירח מלא (כמעט מלא)
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
כל הכבוד. חילוץ של הרבה שעות.
נשמח לשמוע בהרחבה על החילוץ.
מערכות השילוב גם בג׳ימני המחלץ (נגרר עד הכביש, לדעתי היה תקוע ב Low אבל בלי הנעה קדמית, אם זה אפשרי טכנית) וגם בגראנד לא עבדו.
בגראנד לא מצאנו אוזני גרירה (יבוא אישי, פקקי פלסטיק בלי כלום).
השטח והמיקום היו רעים, נדרשו 20 צילינדרים כדי לגרור את הגראנד ברוורס לכביש, כולל חילוצים הדדיים של המחלצים וכולל הפסקת קפה עד שה 8 צילינדרים האחרונים הצטרפו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
זאת אומרת שכל זאת היה נמנע אילו הייתם מנתקים לכמה דקות מצבר ? [emoji23]
אני חושב שאם היו מנתקים את המצבר יהי צריך לגרור אותו למוסך לקידוד, הוא לא היה מניע
Sent from my SM-A720F using Tapatalk
חח
נהיה מפחיד לצאת לשטח עם ל"ר וג'יפ ...
מלא מחשבים שם :)
בכל מקרה, כל הכבוד למחלצים ולמחולצים.
איך לכל הרוחות עושים ctrl+shift*del???
2011, 175,000??
הלוואי ובלקסיקון שלי זה היה נחשב "לא צעיר".
איך מצטרפים לקבוצה בוואטסאפ?
054
2251040
שחר
הקריאה בווצאפ היום תפשה אותי בכלל בבאר שבע. יצאתי מוקדם לקנות כמה דברים שהיו חסרים לי לעבודה..
חשבתי, עד שיש קריאה מהאיזור שלי אני בכלל בב"ש.
אז התברר לי שהבחור נמצא בכלל באשלים ואני כבר התחלתי להתגלגל בחזרה אז זה התבקש לאסוף אותו על הדרך.
אני עם כננת, הייליפט, רצועות ושאקלים אבל עם צימיגי כביש עדינים שעוברים איך שהו בדיונות אבל בקרקע הסלעית המשוננת של הר חריף חששתי קצת לפוצץ אותם.
הרכב היה כ100 מטר מכביש עשר, באמצע מדרון תלול עם מדרגות לא סימפטיות לרכבים לא משופרים. החילוץ לא היה מורכב. לאחר סיור רגלי והערכת מצב, ירידה איטית וזהירה לכוון הרכב, התמקמות בזוית למשיכה יעילה. לרכב נקודת ריתום קדמית לגרירה מקורית שנראת די חסונה. משיכה ראשונה לא עלתה יפה. שינוי מיקום שלי, משיכה שניה והרכב חזר לשביל ועלה בכוחות עצמו.
באמת שחשבתי עליכם בזמן החילוץ אבל לא הסתדר לי לצלם את הארוע כמו שצריך עבורכם תוך כדי חילוץ. פעם הבאה שיגיע גם "צלם".
קובץ מצורף 131908קובץ מצורף 131909
קובץ מצורף 131910
פעם ראשונה שאני עובד בתנאי אמת עם חבל סינטטי במקום כבל פלדה. עולם אחר, ת-ע-נ-ו-ג.
זו גם הייתה טבילת אש לשזירה שלי שהוכיחה את עצמה.
תודה רבה למרק, הפקח, שחבר אלינו, יעץ וכוון.
תודה רבה לקבוצה הנהדרת הזו, ההזדמנות להעניק ולעזור - פרייסלס
מקווה לא להצטרך אותכם בחיים:)
כל הכבוד יואב!
אכן שלא נזדקק אבל כשנזדקק זה ממש נעים לדעת שיש על מי לסמוך בכל פינה בארץ.
כל חילוץ וחילוץ גורם לי להיות גאה להשתייך לקבוצה הכל כך איכותית הזו.
ובהזדמנות זו קורא לכל מי שעוד לא רשום בקבוצה להצטרף.
זה
חינם
זה נותן לנו הזדמנות לעזור ולהעזר אחד בשני כשצריך. וקורה שצריך. לכולנו...
כל הכבוד. 👏
כל הכבוד יואב. לא טריוויאלי לעזוב הכל וללכת לסייע בנקודה כל כך רחוקה.
לביא
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
כל הכבוד!
כל הכבוד ותודה רבה ליואב, ולכל מי שהתקדם לכיוון או התכוון או סתם חיכך בדעתו אם לנסוע.
המחולץ הוא שכן שלי מהילדות ואח של ישי מהפורום.
את הקריאה הראשונה קיבלתי מחבר משותף ברבע לתשע ופתחתי שירשור בפורום כשראיתי שאין לי דרך אחרת לעזור.
שקלתי לבקש אישור מיוחד מלביא, אבל בנתיים ישי פתח קריאה בקבוצה.
כבר מהשירשור בפורום קיבלתי כמה פניות, ולכל אורך הזמן עד החילוץ פנו עוד ועוד אנשים כדי לדעת אם לצאת במיוחד ממרחקים של 4-5 שעות נסיעה עבור אדם שמעולם לא פגשו.
זה באמת מרשים כל פעם מחדש.
באישור המחולץ, אני משתף כאן את מקרה שבירת מוט ההיגוי והחילוץ של הדאסטר בנחל ערוד (היה מקרה אחר במקביל באזור הר כרכום) כפי שדווחה בקבוצות הדאסטרים:
היי חברים!
אז אחרי החוויה הלא מאוד נעימה הסופש עם מוט ההגה, החלטתי לשתף אותכם כדי שאולי בעבורכם זה יהיה קצת אחרת.
סיבת הכשל:
נסיעה בעליה לא מאוד מורכבת אך עם שדה ראיה מוגבל. לצורך תמרון תוך כדי תנועה כל ההגה הופנה לצד ימין, הגלגל הימני נתקל במדרגה של כ-20 סנטימטר בזווית שבה המדרגה הפעילה כוח על הגלגל בכיוון שניסה לסובב את ההגה עוד ימינה, ומכאן נשבר מוט ההיגוי.
אני מדגיש שהמוט נמצא באיזור לא מאוד פגיע ולא קיבל מכה ישירה משום דבר.
(בונוס למהנדסים: מוט ההיגוי הרגיש כוח לחיצה צירי מאוד חזק שגרם לכפף ראשוני במוט (קריסה) והוביל לשבר ממאמץ מתיחה).
קובץ מצורף 132025
תיאור הסיטואציה:
נמצאים בתוך נחל ערוד 15 קילומטר מהכביש הקרוב, קליטה מאוד בעייתית (הצלחנו למצוא קליטה לסירוגין על כיפה במרחק קילומטר מאיתנו). הרכב תקוע באמצע העליה הגלגל הימני לא מחובר להגה, מה שאומר שהוא מסתובב בחופשיות לאן שהוא רוצה. במצב כזה הרכב הוא גולם אמיתי, לא ניתן לנסוע איתו ולא ניתן לגרור אותו עם רצועות.
דירדרנו את הרכב לתחתית הירידה כדי שנוכל לעבוד עליו. במהלך הדירדור היה צורך לכוון את הגלגל כל 20 סנטימטר של התקדמות כדי לשמור שלא יסתובב. לקח משהוא כמו 40 דקות להיתדרדר 10 מטרים.
ניסיון תיקון ראשון:
אילתרנו עם הכי טוב שהיה לנו שזה אומר שחיברנו מוט נוסף בין שני חלקי השבר בעזרת בנדים אזיקונים ואפוקסי. לאחר המתנה של שעה ליבוש חלקי של האפוקסי האילתור החזיק 2 מטר של נסיעה.
קובץ מצורף 132026
בשלב הזה הבנו שאם אנחנו רוצים לצאת מהשטח בלי עלויות אסטרונומיות יש לנו שתי אופציות. הראשונה היא להשיג חלק חלופי והשניה היא לתקן את השבר בצורה רובוסטית.
שלחנו רכב אחד למצפה רמון כדי שינסה להשיג אלקטרודות לריתוך ולבדוק אם יש מאיפה להשיג חלק ביום שבת.
והינה התפנית העלילה:
עברה בקרבתינו שירה של רכבים, ולמזלינו הרב היה להם אלקטרודות ואפילו דיסק נטען!!
החברה היו מאוד נחמדים ועזרו המון. הם מיהרו לצאת מהשטח אז בעזרת הדיסק ישרנו את הקצוות השבורים עשינו פאזות, וחתכנו חתיכת צינור כדי לחזק את הכל. החברה השאירו לנו את האלקטרודות המליצו לרתך עם 2-3 מצברים איחלו לנו בהצלחה ונסעו לדרכם.
[אם אתם קוראים כאן, אז שוב, המון תודה]
קובץ מצורף 132028
לשמחתי ריתוך הוא תחום שאני שולט בו בצורה לא רעה ותוך שעה וחצי התחלנו את דרכינו לכיוון הכביש. במהירות זחילה ובזהירות יתרה כדי לא להפעיל עומס מיותר.
הצלחנו להגיע לכביש!
מסקנות:
1. להיות מאוד זהירים באיזורים עם שדה ראיה מוגבל, ולהיזהר במיוחד כאשר כל ההגה מופנה לצד אחד.
2. לנסוע תמיד עם עוד רכבים כדי שיהיה למי לגנוב מצבר.🤣
3. לא להתקמצן על מקום לכלי עבודה ברכב ולהוסיף כמה אלקטרודות לפקל כלי עבודה.
4. מוט היגוי חלופי עולה 60 ש"ח והוא זהה בין צד ימין ושמאל (לפחות עבוד דאסטר 14-17), אני יודע שלחלקכם זה ישמע לא ריאלי אבל אני באמת ממליץ לזרוק אחד כזה בבגאז, בניגוד להרבה חלקים אחרים שיכולים להישבר כשהחלק הזה נשבר אין הרבה מה לעשות כדי לצאת מהסיטואציה.
קובץ מצורף 132027
כלי עבודה דרושים להחלפה:
*בוקסה/מפתח 16 מ"מ
*מפתח צינורות
*פטיש
*שפיץ פליר
תודה לכל המסייעים והתומכים, בשטח ומרחוק
תודהעל השיתוף.
סתם שאלה שעלתה לי תוך כדי הקריאה, שניה לפני ההירדמות-
מה קורה עם גוררים את האוטו ברוורס?
האם הגלל המנותק ירדוף אחרי כיוון הנסיעה או יתנגד לה וישתגע?