תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
מצתרף למה שזאביק אומר, בגדול עדיף וזול לקחת חדר ליד השדה תעופה- סאן ברונו אבל אם אתה חייב בעיר יש עדיפות למוטלים על רחוב לומכרדי בין ואן נס לפרסידיו, לא הכי זול או יוקרתי אבל קרוב לאטרקציות ולמסעדות הכי טובות בעולם (בלי הגזמה בכלל)
חובה לך לבקר פה
http://www.houseofprimerib.net/
המקום קיים (הרבה)מעל ל100 שנה, פינת ואן נס וואשינגטון ,כללי משחק:
אתה מגיע ב4 וחצי (לבוש טוב)ונהנה מהדאבל מרטיני בבר, ב5 תקבל שולחן, אין תפריט, יש רק בחירה במשקל הנתח(קח את הגדול-KING CUT), תגיע יותר מאוחר מזה וישלחו אותך למאיפה באתה, פשוט לקבל שולחן שם לוקח שבועות אם לא חודשים. שווה כול סנט.
מעבר לזה, מסביב ללומברדי יש 1000 מסעדות איטלקיות מסורתיות ששוות ביקור, כנ'ל לצ'ינה טאון, חובה לך למצוא דים סאם אם אתה שם ביום ראשון בבוקר-צהריים(רק בזמן הזה), חוויה מעולם אחר
בכול מקרה יש עוד הרבה, את הטלפון יש לך, אני מצפה לצילצול כשאתה נוחת.
הזמנו את הולידיי אין ליד מזח הדייגים, 150 ללילה כולל מיסים,זול מאד בהתחשב במיקום וגם בהשוואה לכל אופציה אחרת. חסכנו 3 ימי השכרת רכב ותשלום על חנייה בתוך העיר.
בגלל הפסחא מחיר ההשכרה בימים האלה קפץ ל 670$ עבור 12 יום ובניכוי הסופ״ש הוא יורד ל 230 בלבד...
ישאר לנו שבוע להגיע ל LA , אולי נבקר בווגאס , משאירים את זה פתוח.
רשמתי את ההמלצות, מה זה לבוש טוב ? חליפה לבשתי בחתונה ואין מצב שהיא עולה עלי היום ...
לגבי הפחד של האמריקאים - עיקר איומי הטרור שהם התמודדו מולם בתוך הבית לא היה מצד גורמים איסלאמים בכלל, לא חסרות שם קבוצות הזויות אנטי ממסדיות ואנטי משהו.
לעלות על טיסת פנים היה פשוט יותר מלהיכנס לרכבת התחתית, הם היו שאננים לגמרי בעניין הזה.
לנו זה נראה תמוה לחלוטין, היה לי קולגה אמריקאי שהסביר לי בזמנו שלא ניתן בכלל לגעת בנושא הזה, כי זה אלמנטרי, הכלכלה תלויה בזה, לא ניתן לעכב את תנועת המטוסים בתוך היבשת. אז אני מניח שגם אם גורמי הבטחון חששו ורצו להדק את הפיקוח, לא הייתה להם שום לגיטימציה לעשות את זה.
היו צריכים את 11/9 כדי לקבל הצדקה לנקיטת צעדי בטחון מחמירים שנראים לעין ומורגשים, לגבי כל מה שהיה מתחת לפני השטח - זה מתקדם עם הטכנולוגיה, אבל גם עם התקציבים שגדלו מאד בעקבות הפיגועים. מה שהציבור לא יודע, לא מזיק לו והיום גם אם זה נחשף כבר לא עושים מהומות אלא מגלים הבנה.
אסור שהחולשות של הדמוקרטיה ינוצלו ויגרמו לחיסולה וכמובן שיש לזה מחיר כבד.
אמריקאי לא מפחד לחיות את חייו שם, כמו שאנחנו לא מפחדים לחיות את חיינו כאן למרות כל האיומים והפיגועים, אין ברירה - מסתגלים. ברור שכוחות הבטחון ובמקרה שלנו גם מפלגות שלטון עושות שימוש באיומים האלו כדי להכתיב סדר יום ולהגדיל תקציבים, זה יהיה ככה בכל מקום שיופיעו בו איומים.
אם דאע״ש לא היה קיים היו צריכים להמציא אותו, אני גם לא אפול מהכיסא אם אכן כך. הארגון הזה לא עושה שום דבר חדש חוץ מלצלם ולשים את זה לכל העולם המערבי מול הפרצוף, בעוד שארגונים אחרים משחקים כבר עשרות שנים עם המערב כמו עם מריונטה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אמריקאי לא מפחד לחיות את חייו שם, כמו שאנחנו לא מפחדים לחיות את חיינו כאן למרות כל האיומים והפיגועים, אין ברירה - מסתגלים.
ישראל כתבה את הספר על פחד קיומי תת-מודע. הפחד הזה עומד בבסיס כל המאפיינים היחודיים למדינה, החל מחוסר הנימוס האלמנטרי והמוסר האנושי הלקוי וכלה בתרבות העבודה בסטארט-אפים וביחידות הצבאיות המיוחדות שהביאו לנו תהילה עולמית. מה שאתה מגדיר כ"חיים את חייהם" זו בדיוק אותו perception שציינתי. זו השכבה השניה, המודעת.
האקשן האמיתי מתרחש, כמו תמיד, מתחת לפני השטח.
אולי אני לא יורד לסוף דעתך...
מי שחווה פחד קיומי הם הלוחמים בסיטואציות מסויימות , אלו שנתקלים במוות מקרוב ונמצאים בתוך התופת כשהיא מתרחשת.
ניצולי שואה חיו תחת פחד קיומי. כל האחרים חיים בשאננות ובבטחון כל עוד הם לא מטווחים באופן ישיר ותכוף כמו נניח בעוטף עזה או שחוששים ממחילות שנחפרות להם מתחת לבתים.
שאל את מי שלחם במלחמת השחרור - אז באמת היתה סכנה קיומית קונקרטית לאזרחי המדינה , הוא יספר לך שהחיים בתל אביב המשיכו להתנהל כרגיל ואנשים המשיכו לשבת בבתי קפה, ללכת לקולנוע ולהנות מהחיים כאילו כלום.
אנשים מוכנים לשלם הרבה כסף ולא למחות על תקציב הבטחון המופרז כדי שיהיה להם את השקט הזה, אין בתת מודע שלהם שום פחד, הם קונים את הבטחון הזה.
אנשים יתחילו לפחד כאן רק אם תפרוץ מלחמה, יבוא הרמטכ״ל ויצהיר שצה״ל לא מסוגל למנוע את הפלישה לת״א, אין לנו באמת גרעין ותוך יומיים כולנו נמות.
סליחה, גם אז יהיו כאלו שיהיו מושכנעים שאפשר לדבר איתם ומדובר בסה״כ בפער תרבותי ניתן לגישור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
הזמנו את הולידיי אין ליד מזח הדייגים, 150 ללילה כולל מיסים,זול מאד בהתחשב במיקום וגם בהשוואה לכל אופציה אחרת. חסכנו 3 ימי השכרת רכב ותשלום על חנייה בתוך העיר.
בגלל הפסחא מחיר ההשכרה בימים האלה קפץ ל 670$ עבור 12 יום ובניכוי הסופ״ש הוא יורד ל 230 בלבד...
ישאר לנו שבוע להגיע ל LA , אולי נבקר בווגאס , משאירים את זה פתוח.
רשמתי את ההמלצות, מה זה לבוש טוב ? חליפה לבשתי בחתונה ואין מצב שהיא עולה עלי היום ...
אזור המזח זה אזור תיירותי יחסית יקר ולדעתי מגעיל אבל כבר הזמנתה...
אגב אני סולד אזורים תיירותיים ובטוח שזה לא חדש לך.
לא תבוא? חסר לך, תוענש עד הקבר וגם אחרי זה, ראה, הוזהרתה, ולבוש טוב-מתאים וכנוגע לנושא המדובר, אל תראה כמו שלוך ממגדל העמק, כול השאר הולך שם המקום עתיק יומין אבל אין צורך בחליפה 3 חלקים, למרות שתראה שם יותר מכמה כאלה.....
בסה"כ נראה לי שעל העקרונות החשובים שלושתנו מסכימים:
1. הקם להרגך - השכם להרגו.
2. חברה חמושה היא חברה מנומסת.
חילוקי הדעות הם כרגיל על השטח האפור - מה קורה כשהוא לא קם להרגך אלא רק קם לגנוב לך את האוטו, או במה בדיוק חמושה אותה חברה מנומסת.
בסדר, לא חייבים להסכים על הכל. אני עדיין נהנה לקרוא וללמוד מהפוסטים שלכם בנושאים אחרים ומקווה שהתחושה הדדית.
אוקי עכשיו אתה יותר קונקרטי ומדבר לעניין. לדעתי, חמושה זה אקדחים ורובים שלא יורים בצרורות ומוגבלי קליבר. הקם לגנוב את רכבך, השכם לשבור לו את העצמות.
כמה שעות אתה צריך לעבוד כדי לקנות רכב ?
בישראל זה בטח משהו כמו שנה, אולי שנתיים לשכיר ממוצע.
זה מה שהגנב לוקח ממך .
פתאום המנהג הברברי של כריתת ידיים, המקובל בארצות ערב לא נראה כ״כ רע ...
להגיד שצריך להרוג אותו בגלל זה, אני לא משוכנע , אבל הרחקה מיידית מהחברה למספר שנים כאשר האסיר משלם/עובד ע״מ לכסות את עלות אחזקתו במאסר - בוודאי !
כשזה לא קורה וזה לא, אז יש בעיה רצינית. הגנב הזה מגלה יותר תעוזה ויותר חוצפה מפעם לפעם, למה כבר לא לאנוס על הדרך את הבחורה שישנה במיטה ?! ואם מפתיעים אותו הוא גם עלול להרוג. המרחם על רשעים מתאכזר לצדיקים, לא בסופו .
באמריקה מס האסירים הרב ביותר או אולי מס 2 , לעניות דעתי זה לא מעיד על כמות הפשיעה אלא על כמות האכיפה.
האמת, אף פעם לא חשבתי על זה ככה. יש בזה משהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אוקי עכשיו אתה יותר קונקרטי ומדבר לעניין. לדעתי, חמושה זה אקדחים ורובים שלא יורים בצרורות ומוגבלי קליבר. הקם לגנוב את רכבך, השכם לשבור לו את העצמות.
סתם מעניין -
למה לא רובים שיורים בצרורות ומה עניין הקליבר ?
נתחיל מזה שכמות התחמושת במחסנית היא כן עניין מהותי, אבל אדם שכוונתו לבצע פשע ממילא לא יתייחס לזה, אז נשאר רק העניין שאם יתפס בדרך יוכלו להגיש כתב אישום, גם זה משהו.
נשק אוטומטי מלא לא מסוכן יותר מנשק אחר, דווקא פחות. ירי בצרורות גורם לאיבוד מהיר של תחמושת שרובה פוגע בקירות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
אזור המזח זה אזור תיירותי יחסית יקר ולדעתי מגעיל אבל כבר הזמנתה...
אגב אני סולד אזורים תיירותיים ובטוח שזה לא חדש לך.
לא תבוא? חסר לך, תוענש עד הקבר וגם אחרי זה, ראה, הוזהרתה, ולבוש טוב-מתאים וכנוגע לנושא המדובר, אל תראה כמו שלוך ממגדל העמק, כול השאר הולך שם המקום עתיק יומין אבל אין צורך בחליפה 3 חלקים, למרות שתראה שם יותר מכמה כאלה.....
כן, אנחנו תיירים :)
יש לך באוסף של הקלצ׳ניקובים משהו מסדרה 100 ?
אני אצטרך תירוץ טוב לסטות 4 שעות מהדרך
לא כתבתי כמות כדורים כי זה פחות משנה, לדעתי נשקים שיורים צרורות בעלי נזק משני גדול יותר. קליבר גדול=יותר נזק.
וואללה, ג'ו.
פסלת את הדוגמא שלי ו... מיד הצדקת אותה, מאותה סיבה שרשמתי..
נו, שויין.
דריש.
אתה לא אומר "הקם להורגך - השקם להורגו".בפירוש לא.
אתה אומר "בו נבין למה הוא רוצה להרוג אותך"... ועד שאתה מנסה להבין, זה כבר די מיותר... הרג אותך.
אתה מקשקש קישקושים תאורתיים והומניים וליברליים, שגם הם דעה לגיטימית אבל... הם די תלושים מהמציאות.
לפי מה שאתה אומר, שלכל דעה יש מקום בדו-שיח, אתה די מקבל שיש דעות אחרות משלך, באופן עקרוני, שזה יפה... מצידך...
יש פה ערוץ ימני/שמרני/רפובליקני מוטה ברמה שלא תאמן - פוקס.
יש שם איזה "בעל תכנית", ביל א'וריילי שאמר משהו נכון..
הוא העלה לשידור איזה ליברל אחד, בקשר לדע"ש ושאל לדעתו על משהו (אם הם נחשבים בעיניו טרוריסטים וכו') וההוא אמר שבעיקרון כן אבלאם מסתכלים מהצד שלהם, ניתן להבין את המניעים שלהם...
הא'וריילי הזה הפסיק אותו מיד ואמר לו שהוא מקבל שיש דעות שונות משלו (של א'וריילי) אבל עם דעה כמו של המראויין פשוט אין מקום לדו-שיח...
זה לא דיון תאורתי של "מה יהיה אם ובו נבחן את זה" או ניסויי בתנאי מעבדה, של בדיקת אפשרויות בסביבה "מפוקחת"... בזמן שאתה מנסה להבין, אנשים נרצחים... חד וחלק.
כך אתה.
והקישקוש הזה, על ההפרדה בין "בא לגנוב = מכה בטוסיק או הרצאה שזה לא יפה" לבין "בא לרצוח = בוא נבין למה..."... בחייאת דריש.
אפילו הנוצרים "הטובים" כבר הבינו שישו לא בדיוק התכוון לויתור על הכל, ב"תן ת'לחי השנייה".
ואחרי כל זה...
איך בדיוק זה מסתדר עם הרצון שלך "שהם יגדלו בייצים ו..." - הם מנסים להבין "למה" ובסופו של דבר יבינו. בדיוק מה שאתה אומר שצריך לעשות - למה צריך "להתעורר"...
או, במילים אחרות - באמש'ך, תחליט כבר מה אתה רוצה...
- - - Updated - - -
ועוד דבר...
בוא נגיד שנברר למה הוא רוצה להרוג אותך, אותו דע"ש..
ובוא נגיד, באופן תאורטי והזויי לחלוטין (?!?!) שהוא רוצה להרוג אותך בגלל שאתה לא מוסלמי ולא חי לפי הפרשנת שלו לקוראן.
ובוא נגיד שהוא... וואללה.. צודק. כי אתה באמת לא רוצה להיות מוסלמי ולשתות בירה בכפר הספרדי הקטן ולעשות יין ביקב שלך (אם אני זוכר נכון..)
הוא פשוט צודק.
מה תעשה אז, אחרי שבררת את ה"למה"?
תתנדב לערוף את עצמך?
תקפוץ מצוק?
מה תעשה - הרי הדעה שלו לגיטימית, לפי הבדיקה, ו...הוא צודק...
מה תעשה, כשבנתיים, עד שאתה מברר, נרצחו אלפים... בצדק?
כזה אני, הפכפך. :D
וברצינות, אתה ממהר להסיק מסקנות ולהניח הנחות על סמך הדברים שאני כותב. נסה לפעמים לקרוא את הפשט בלי לנתח יותר מדי.
אם עדיין לא ברור - אני לא אומר שצריך לעצור ולדבר עם מי שמנסה לפגוע בך בזמן אמת, ברור שבמצב כזה צריך להגיב. אבל בשגרה, כשמדברים על "המצב" בכל מיני מדינות, לא יזיק להבין מאיפה הוא נובע במקום סתם לפחד ולחמש את כולם ולחוקק חוקים שמתיימרים לשים תג מחיר על חיי אדם. אולי ככה תדע בפעם הבאה לסנן קצת את המהגרים במדינה שלך, או להגדיר להם גבולות גזרה יותר ברורים, או לפקח עליהם יותר מקרוב - וכך תמנע מצבים לא נעימים.
הרעיון הזה לא מתייחס רק למוסלמים באירופה, הוא רלוונטי באותה מידה גם להודים בעמק הסיליקון וגם לסינים באוסטרליה. וחוץ מזה כל הדיון הוא פילוסופי-תיאורטי, כי בינתיים אף אחד עוד לא הסמיך אותי לטפל בבעיות כאלה באופן מעשי.
בכלל, להאשים רוסי בראיית עולם שמאלנית מראה על בורות היסטורית. אם זה היה תלוי בנו, על כל פיגוע דקירה קטן היה מגיע טנק ומפלס את הכפר שממנו הגיע המחבל, פוטין סטייל. ולפני שתגיד שאני סותר את עצמי - כן, בנסיבות כאלה (פוליטיות עם רקע לאומני) אני מאמין שההרתעה מצדיקה תגובה "לא סבירה" בלשון האירופאים. וזה מתיישב בלי שום קונפליקט עם הטענה שפורץ לא צריך למות רק בגלל שניסה לגנוב לך את האוטו או את הטלוויזיה (אלא אם כן היה חמוש, ואז דמו בראשו).
זה מה שיפה באמריקה -
אתה לא צריך לחכות ולברר אם הוא חמוש או לא , אם הוא מתכנן רק לגנוב או גם לדקור אותך עם סכין מהמטבח שלך על הדרך .
הוא יודע ואתה יודע שברגע שפלש אליך הבייתה בלי הזמנה דמו מותר.
הרי זה לא משהו שיכול לקרות בטעות. זה לא מעבר גדר שכוסתה בשלג לתוך שדה מוקשים - זה צעד מכוון ומתוכנן.
אני אגיד לך יותר מזה - אנשים חזקים יכולים להרוג אנשים חלשים ללא שימוש בנשק כלשהו, לכן גם הקשקוש מהמשפט הישראלי על ״כוונה״ ״יכולת״ ו ״אמצעי״ מיותר במקרה כזה.
על כן נאמר ״ אלוהים ברא את בני האדם, סמואל קולט עשה אותם שווים״
שורה תחתונה - החוק לא מכריח אותך להרוג פולש, יש לך בהחלט אפשרות לנקוט בכל צעד אחר או לא לנקוט שום צעד, אבל הוא מגן עליך אם כן הרגת , גם אם בדיעבד מתברר שמדובר בבן המפגר של השכנים שלא היה מודע למעשיו. ביתך הוא מבצרך .
אני שוב מפנה להקלטות ברשת של מקרים אמיתיים. מה שעומד לנגד העיניים ממבט ראשון הוא מקרים בהם עלול להתבצע הרג בלתי מוצדק או לא מחוייב המציאות ונראה שצריך חוקים מגבילים כדי למנוע התרחשויות כאלו. אבל שם זה עניין יומיומי שהזכות הזו מצילה חיים של אנשים טובים. תחשוב על שכונות קשות שמלאות מכורים לקראק ועל איזו מסכנה חד הורית שגרה בדירה עם הבנות הקטנות שלה כי אין אפשרות כלכלית לצאת משם - ויש שם לא מעט כאלה. תחשוב על המסכנים בשכונות המצוקה של דרום ת״א שמוקפים במהגרים אפריקנים שיכורים ובנרקומנים שמסוגלים לפלוש אליהם הבייתה בקלות ולאנוס להם את הילדים. אח״כ תפגין רחמים כלפי אלו שרק רצו לגנוב את הטלויזיה ונהרגו כתוצאה מכך.
דריש, דריש, דריש... ידידי.
נראה לי שאתה פשוט לא מצליח לגבש דיעה מוצקה בנוגע להכל..
יכול להיות שזה בגלל הניתוק שלך והכאילו מרידה בכל השורשים(ויכול להיות מכל הסיבות הנכונות, אני לא שופט) ויכול להיות שבגלל המרידה בהכל, אתה לא מסוגל לגבש דיעה..
אין שום סתירה במה שאתה אומר.. באמת שלא.
סתירה יש, כיש משהו ממשי אחד ואח"כ אתה מביע משהו ממשי אחר..
אצלך אין שום דבר... ממשי.
מעיין רצף של סיסמאות "נכונות", שאין כ"כ קו מקשר בניהן.
ומי בדיוק מחמש את כולם ושם מחיר על "ראש"?
הכל עניין של בחירה חופשית ומחיר/תשלום.
מי שרוצה קונה נשק ואם עושה טעות ופועל בשיקול דעת לא נכון, יש מחיר.
וכך גם לפורץ שודד וכו'.
בחירה חופשית...
דעה מגובשת אין לי. חזון יש לי.
ויש לי גם תמונות מאיזו פירוקיה מטורפת שבן לקח אותי אליה כשביקרתי אצלו ב-LA. אם אין לך עוד פוסט בקנה, אני אכתוב על זה כמה מילים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
דעה מגובשת אין לי. חזון יש לי.
חזון הא? חזון זה טוב, הנה רשימה של אנשים עם חזון בדיוק כמוך:
פול פוט
צ'ה גווארה
מאו צה טטונג
קרל מרקס
ולדימיר לנין
הו צ'י מין
רוברט מוגבי
קים איל סונג
אגוסטו פינושט
פידל קסטרו
אידי אמין דדה
צ'אנג קא שאק
סדאם חוסיין
אייטולה חומני
בניטו מוסוליני
ג'וסף סטלין
ובמובן איך אפשר לשכוח את חביביינו אדולף היטלר?
ויש עוד ועוד אנשים נפלאים עם חזון ...אתה בחברה ממש טובה! ומה שעוד יותר מעניין, אין ברשימה אף אחד מצפון אמריקה ועוד יותר מעניין שהחמודים ברשימה אחראים ל%99.99 מהרצח בכול העולם
מה בדיוק מלמדים אותך באוניברסיטה(הסטוריה בטח לא)? ממש בזבוז של כסף ומשאבים, עזוב אותך מלימודים ולך תעבוד, עדיף, אולי ככה תלמד משהו מועיל.
הכל בסדר, ג'וזף? :confused:
אתה רוצה להראות לנו על הבובה איפה האיש נגע בך?
לא ציפיתי לתשובה יותר מתוחכמת, כמו ספר קוראים אותך
נאיבי, אידיאליסט, חוסר השכלה וידע מוחלט. אתה מושלם בדיוק כמו החזון שלך.