אני מציע שתקרא רק את ההודעות שלך, אם לא תבין לבד עד כמה אתה שונא את המילה טויוטה,
אז הבעיה אצלך גדולה בהרבה יותר ממה שאני חושב...
Printable View
אני מציע שתקרא רק את ההודעות שלך, אם לא תבין לבד עד כמה אתה שונא את המילה טויוטה,
אז הבעיה אצלך גדולה בהרבה יותר ממה שאני חושב...
אתה צודק, אני כל כך שונא טויוטה שבגלל זה אני נוהג על ויגו 2010 כמעט כל יום.
מוסף ממון, היום.
קובץ מצורף 107538קובץ מצורף 107539
אני יודע, אני יודע, כל מה שזה אומר זה שגם ידיעות אחרונות שותפים באותה הקונספירציה...
למה קונספירציה?
עבודת שיווק מדהימה של טויוטה.
בלי צניות
אגב, יש גם ג׳יפים שנמכרים עשרות אחוזים מעל המחירון ואל תחשוד שהם אמינים... פשוט השוק אוהב אותם כי הם מכניסים את הבעלים לקבוצת איכות מסויימת לדעתם
נו ו...
תראה מה כתוב מודגש בכחול, מה זה אומר? אולי אחרי השם טויוטה (או לפני)יש עדר...?
אגב, גם גיסי שמכר עכשיו טרופר משודרג ברמת קצה מה קנה? טויוטה...
וכל זה לא מונע מהיצרן להמשיך לעשות שטויות(לקסוס זה טויוטה לא?):
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4791059,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4791956,00.html
משהו קטן לגבי ההתייחסות ל"עדר" שמוזכרת כאן שוב ושוב בהקשר שלילי:
להימנע מקניית מוצר שאתה סבור שהוא טוב, אך ורק בגלל שהרוב קונה אותו, זה מטומטם באותה מידה, כמו לקנות מוצר בגלל שהרוב קונה אותו.
ולא, ברנרד, זה עדיין לא אומר מהי דעתי בדיון הנוכחי.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
נתון (לדעתי מדהים) שללנד רוברhttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4788555,00.html
מחלקת הרכבים ההיסטוריים בחטיבה המיוחדת של היצרנית SVO (ר"ת Special Vehicle Operations) הוקמה לפני כשנה במטרה לספק חלקים מקוריים לכל דגמי החברה בני 10 שנים ויותר. זאת משום שעל פי הערכות, כ-70% מכל הלנד רוברים שיוצרו, עדיין נמצאים בשימוש פעיל.
לא זאת הכוונה, הפוך, זה שאנשים רצים ועומדים בתור לקנות טויוטה במחירים מופקעים אך ורק בגלל השם שנוצר למותג בגלל דגמים מוצלחים קודמים זה בדיוק מה שניקרא עדר.
אני לא חושב שטויוטה לא טוב, הוא פשוט כמו כל השאר, רכב בינוני עם תקלות כמו כולם, העובדות כולם פה, רק בטיול האחרון ללנדקרוזר שהיה איתנו נידלקו כל הנורות בדשבורד ועד שלא איפס מצבר הם לא נעלמו, וחזרו שוב...
עובדות בשטח מראות אחרת, עובדה שגיסי קנה ולא בעשרות אחוזים מעל המחירון, עובדה שחברים מכרו לא בעשרות אחוזים מעל, זה שדורשים לא אומר שיקבלו על רכב סטנדרטי רק בגלל הסמל מקדימה וזה גם לא מצביע על האמינות שלו.
השיוך ל"עדר" , או הנסיון להנמיך מישהו כי הוא קנה מוצר שגם ה"עדר" קנה, הוא קשקוש מטופש עבור מי שעיניו בראשו ויודע לחשוב עצמאית.
קניתי את ההיילקס לאחר שטחנתי על דגם כזה אלפי שעות שטח וכביש בעבודה רצחנית, והוא שרד ועבד באופן שהרשים אותי מאוד.
זה לא קרה עם טרנו, פאג'רו, דיפנדר (הכי גרוע בחבורה, ובפער עצום), ויטרה, סופה, באפלו, מגנום, דימקס ורבים וטובים אחרים שיצא לי לטחון. הם אפילו לא התקרבו לקרסולי ההיילקס.
הערצתי את המבנה שלו אז, לאחר שלמדתי אותו, ומעריץ גם היום, לאחר יותר מעשר שנות בעלות עליו.
הרוב קנה גם כזה? זה מה יש. זה גרם לי לשלם עליו עשרות אלפי ש"ח מעל המחירון, אבל היה שווה כל שקל.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
תשמע חנן אני מצטער אם מישהו ניפגע ממה שכתבתי וכמובן שלא היתכוונתי להנמיך אף אחד.
נגדיר את זה בתור ההמון שרץ לעמוד בתור, ביניהם גם חברים ומשפחה, מה לעשות זה מה שקורה וזה מובן גם למה,
אתה, דורון ועוד כמה, נוסעים באמת על הרכב המיתולוגי, זה שלא מתקלקל, מסיבה פשוטה שחזרו עליה פה הרבה, הרכב בנוי באובר קיל עם מכלולים פשוטים, נקודה.
זה לא מצביע על מה שקורה בעשור האחרון למותג הזה וגם לא לאחרים, יש טכנולוגיה יש בעיות, זה מה יש.
התעוררנו ושילחנו..
נמרוד.
מה אתה מביא כל פעם ו... בשביל מה?
אין ויכוח על העובדות - טויוטה מוכרים הרבה והקונים משלמים הרבה והאוטו מבוקש... נכון.
הדיון פה הוא - למה.
אתה, ואחרים, אומרים שזה בגלל אמינות ואני ואחרים אומרים, שאין אמינות אלא רק "שם".. זה הכל.
מה שאתה מביא כל פעם, על מנת להראות שאתה צודק זה פשוט More of the same, שלא אומר כלום, מלבד שקונים יותר ומשלמים יותר.אתה אומר שלנתונים האלה יש רק הסבר אחד - הרכב מוערך בגלל הערך המוסף של האמינות (ותיכנון מופלא - לפי חנן), ולזה אין בכלל תימוכין.לעומת זאת, לזה שמדובר ברכב בינוני בכל קנה מידה (ניהוג, תיכנון לקוי (ש"משתדרג" מידי פעם), גימור, איבזור, נוחות) יש ויש... ולמרות זאת נמכר יפה מאוד..
מילה (או שתיים.. או עשר) לגבי העדר...
נכון שלמושג "עדר" יש קונוטציה שלילית ומזלזלת. אף אחד לא רוצה להיות להיות, כביכול, חסר דעה/חוט שידרה ו"נגרר".
זו לא הכוונה שלי.
כמו שאמרתי לא פעם (בפורומים ודיונים אחרים) - יש מקרים שהעדר צודק.
לעדר יש גם מומנטום לא קטן ויתרונות רבים.
דוגמא, ושוב מעולם הטלפונים (משום שזה קרוב ומובן לכולם..) - סמסונג.
ה"עדר" קונה סמסונג - עובדה.
אבל פה הוא לא קונה מוצר בינוני "שמחזיק מחיר" אלא קונה את התמורה הטובה ביותר למחיר (ביחס למתחרים), שכוללת טכנולוגיה חדישה, אמינות טובה מאוד, שירות מצויין וחדשנות של תוכנה (מי שורצה פרטים.. אפשר להזכיר את המסכים (בועז... שמעת שאפל עוברים ל-OLED?, אחרי שניסו לשכנע את כולם שרטינה זה "הדבר" הכי הטוב?) ואת השימוש בחלונות מרובים בטלפון.. ועוד).
העדר משלם יותר (מ-HTC ומ-מוטורולה (לשעבר) ומהרבה אחרים) אבל גם מקבל חבילה טובה יותר.
הוא לא משלם מחיר גבוה עבור משהו שהוא "לא"... כמו באפל (אין באמת חדשנות והטכנולוגיה לא ב"שפיץ"), שלגבי מוצריו אתה משלם קודם כל עבור ה.. שם.
יש לאפל דבר אחד (מלבד השם) ששם בכיס הקטן את כל האחרים - השירות.
השירות הוא מופלא (לפחות בארה"ב)... אתה מלך. אתה בא עם טלפון (או מכשיר אחר) מקולקל ומיד מקבל חדש - לא משנה איפה קנית אותו בעולם.
כשאתה נכנס לקנות... אתה מלך - ניגשים אליך ומטפלים בך ויש להם סבבלנות ויידע ו... אתה מלך.
וכשאתה מקבל את המכשיר - האריזה שווה ממש מליון דולר..(קניתי עכשיו שעון למישהי... נראה לי שהאריזה שוו יותר מהשעון...).
יש תמורה למחיר אבל היא לא חדשנות ולא טכנולוגיה ולא כל הדברים שאפל מקדמת - מוצר בינוני+ במחיר סופר-פרימיום... וקונים מהסיבות הלא נכונות (אם תשאל בעל אייפון למה קנה, לא תשמע "בגלל השירות" או האריזה..).
כך גם טויוטה.
קונים ומשלמים יותר, אבל לא בגלל הסיבות הנכונות (מלבד שמירה על המחיר) - בטח לא אמינות.
החכמים = אנחנו.. שמבינים דבר או שניים ב"מה שבאמת קורה", קונים מהסיבות "הנכונות"... ואז אין שום בעייה להיות חלק מהעדר.
לי אין שום בעייה להיות חלק מהעדר.. יש לי סמסונג.
אין גם שום בעייה להיות מחוץ לעדר - יש לי ריינג' (טעות... הייתי צריך להיכנס לעדר:().
אבל מהסיבות הנכונות... לא בגלל משהו שדוחפים לי לגרון, בלי שאראה מה הוא...
פה בדיוק אני חולק על דעתך, ש"אנחנו" (אתה - או נדב - או בועז - או חנן - או אני) חכמים במיוחד, מבינים במיוחד במה שקורה, או קונים מהסיבות הנכונות.
אפריך את הטענה הזאת, ש"אנחנו החכמים יודעים הכי טוב" בקלות: עובדה שאני ואתה חושבים הפוך - הסיבות הנכונות לדעתי להעדיף טויוטה הן לא נכונות לדעתך ולהיפך. לוגית, לכל היותר אחד מאיתנו יכול להיות צודק - ואולי אף אחד מאיתנו. או שאני חכם ואתה טיפש, או להיפך, או, כך אני מאמין - שנינו לא חכמים יוצאי דופן ולא טיפשים מיוחדים, ובטח לא יודעים אמיתות נסתרות.
אני חוזר לטיעון הראשוני שלי - הכי קרוב לאמת שאתה יכול להגיע אליו, זה חוכמת ההמונים, - העדר. הוא יודע יותר טוב מכל אחד מאיתנו.
במקום להכריז שהעדר טועה, אני מעדיף לנסות להבין מה עומד מאחורי האמת שהוא מייצג.
נמרוד, אתה מבטל בכך לחלוטין את עניין המותג והמיתוג - כל מותג.
אם התאוריה שלך נכונה אין לטויוטה או לכל מותג בסטטוס דומה טעם לפרסם?
נו.. באמת...
ברור שאתה הוא הטועה:rolleyes:.
לפחות מציג עמדה טועה. אני די מאמין שאתה יודע ומבין שאתה טועה ושלטויוטה אין שום יתרון אמינותי ממשי, על כל היתר אבל אתה ממשיך להציג את העמדה שכתבת במה שהדגשתי בכחול.. לנסות לייחס איזושהי סיבה ממשית לתוצאה שאתה רואה בנתוני המכירות/מחירים... תוך התעלמות מהדוגמאות שאחרים מביאים, לחוסר האמינות וחוסר התיכנון וכו'..
וכן.
אני חושב שכל מי שמתעניין וקורא "ספרות מקצועית" (של מבחני דרכים ועיתונות רכב) ולוקח חלק בפורומים/דיונים של כלי רכב (ו-4X4 במיוחד... שהם אנשים שקצת יותר מכירים ומעורים) ושואל שאלות ומקשיב לתשובות ומחפש באינטרנט פתרונות לבעיות - כמו הרוב המוחלט של מי שנמצא כאן, באתר, הוא "מבין יותר" (ואלה גרשיים - לא מרכאות שנועדו לסייג) מאשר ה"עדר"... והדוגמא הטובה לכך הוא אותו בחור, מהגן של יואב.. הוא העדר.. לא מבין למה יש לו טויוטה... אבל קנה.
הנסיון שלך להראות, שהדעה שלי או שלך או של דרור או של יואב או של "האזרח הפשוט" זהות לגמרי, מבחינת המשקל שעומד מאחוריהן, היא אמירה מגוחכת ותלושה - ואני בטוח שאתה לא מאמין בה באמת.
לכל אחד שמורה הזכות להביע ולהחזיק בדעה משלו - אין על זה שום ויכוח. אבל היכולת לגבש דעה על סמך נתונים והבנה ו"חפירה" ולא על סמך "ידוע ש.." ו"כולם אומרים.." או סיסמאות ריקות אחרות... בהחלט מהווה הבדל למשקל שיש לכל דעה.
דרור "עושה" עשרות מכוניות (אם לא יותר) בשנה ולכן יש לדעה שלו משקל רב יותר מאשר זו של מישהו שמכיר "מה שיש לו בבית" ואומר "זה הכי הטוב!! איך אני יודע? תראו מה הולך ביד 2!!"...
אתם כל הזמן נתפסים למה שאתם מכנים ״איכות״ ומתעלמים ממה שהמותג מיצג עבור הלקוח.
זו גישה הנדסית שלא מחזיקה מים בשוק משוכלל
הסיבות לרכישה הן מגוונות והרבה
מעבר למושג אמינות
האם יצרן שייצר אותו הכי אמין גם ימכור הכי הרבה?
אני לא מתיימר להיות חכם או מבין גדול, סה"כ עברתי כמה כלים בשנים האחרונות ובשילוב עם חברים לטיולים שמשתפים מה קורה אצלם בדיוק בניגוד לאחרים שמתחבאים ומחביאים את האמת.
האמת-חוכמת ההמון שנמרוד טוען שיודע יותר טוב מאיתנו, טועה, אולי חלקית אבל עדיין טועה, למה טועה?
כי ברגע שהרכב עושה טיולים/עובד ומתאמץ כשאר הכלים הוא לא שורד הרבה, הוא מתקלקל והרבה(לא מדבר על הטנדרים של פעם), בדיוק כמו אחרים אם לא יותר, דוגמאות הבאתי פה ולא חסר, זה שנידלקו לו הנורות בדשבורד עשה איתנו סה"כ 3 טיולים, האחרון לפני שבועיים צפון מדבר יהודה מעלה חצצון וכו', עכשיו במוסך לבדוק לגבי הנורות, גם לא הניע הבוקר כמעט בכלל רק אחרי פמפום במשאבה, עוד נימצא מייסב "נוזל"(שתהרגו אותי לא הבנתי איך מייסב נוזל,מוסך מורשה כן, מחיר אתם לא רוצים לדעת) ועוד כל מיני דברים קטנים, וזה רכב שמור שניקנה 20k מעל המחירון!!
עכשיו, אם הרכב מטייל מעט בזמן סביר(לא 6000 ולא 10k בשנה), ועושה טיולי שבילים ולא יותר מיזה, אז סביר להניח שהוא ישרוד יותר, עדיין זה לא עושה אותו יותר אמין.
מה עומד מאחורי האמת? שאין פה באמת מה שאתם מתארים, ההמון הולך אחרי ה-"שמעתי" ו"אמרו לי" וכו', ותחזרו כמה תגובות אחורה כתבתי את זה גם בשיחה שהיתה עם חבר שהיתעניין בג׳יפ.
מה שההמון לא יודע שכל זה כנראה בועה, כי כשמטיילים והרבה יש תקלות ולא יעזור לכם כלום לא משנה מה תכתבו, טויוטה לא המציאה את הגלגל, בעצם לא המציאה כלום, ברגע שהם מייצרים כמו כולם הם לא שונים, יש להם ולכם את אותו דבר, לא שונה מיצרן אחר, ואת זה מי שקונה, מטייל, רואה מה קורה ושזה לא שונה ממשהו אחר, בסוף מבין, שוב, אני לא מדבר על כאלה שהרכב 90% מהזמן בכביש וטיול שבילים פעם ב....
חבר שעובד בחנות חלפים יגיד לכם כמה חלפים מושכים למותג ביום ואיזה מחירים...
אוי הגיס שלי... הולך ליסבול בכיס הרבה....
מעבר לכול מה שנאמר כאן לגבי האמינות אצלי משחק עוד מרכיב קטן.
ברור לי שרובינו פה (כולל אותי כנראה) סובלים מאפקט שטוקהולם מהגיפ שמחזיק אותנו שבויים
אמינות לא מוגדרת אצלי רק כמיספר הפעמים בו מוטרד מוחי הקט מזה שמערכות מסויימות כושלות אלא גם מרמת המאמץ זמן+כסף שנדרש על מנת לתחזק אותן.
ברור לי שאם יוחלף המנוע פעם בשבועיים רק כאמצעי מנע, הטויוטה (או אפילו הלנדרובר) יהיה הרכב האמין בעולם.
חוכמה מאוד קטנה על ידי טויוטה להורות על החלפת מנע לבולג'וינט המפורסם כל תקופה
חוכמה עוד יותר קטנה זה ליצור רכב שאינו סובלני לחלפים תחליפיים ולהתהדר שהוא מאוד אמין.
אצלי בפאג'רו (המיציבושי, הרכב של הערסים אתם יודעים...) בולג'וינט מקורי יחזיק לפחות כמו המקורי של טויוטה ויעלה חצי. אבל גם התחליפי שעולה עשירית ממקבילו שמחוייב בטויוטה יחזיק מעמד יפה מאוד.
אצלי, יצרן שמתכנן את ריכבו כך שהמערכות שלו לא יעבדו על הקצה ויהיו טולרטיים לחלפים תחליפיים מקבל הרבה נקודות זכות.
אמינות אצלי זה שקט נפשי בקאלבסה.
כשאני מטייל עם חבר שאוחז בפראדו, וכל אבן עולה לו הביצה לגרון מהפחד להוצאה הצפויה במידה ו....
האם התותב בסוף דרכו או לא? הרי אין פה סימנים מקדימים.
ואילו אצלי מקסימום נחליף תותב, לא צריך בשבילו משכנתא, שלא נדבר על החשש מגריסת הקורונה פניון הקדמיים.
לנושא "העדר".
מה אכפת לי במה העדר נוסע?... לא אכפת.
ממש כמו שלא אכפת לי איזה נעלים הוא מעדיף ובאיזה רשת ג'אנק-פוד הוא הכי אוהב לתקוע את ההמבורגר-מבשר-חמורים-מהשטחים במחיר מופקע.
אכפת לי רק איך העדר מתנהג ובעיקר איך הוא נוהג.
ולצערנו העדר שלנו נוהג רע ומסוכן. הכי גרוע בעולם המערבי BY FAR. שילוב קטלני של בורות, חוצפה ואלימות, חוסר רצון ללמוד ולהשתפר ובעיקר הרבה יהירות - כמה יהירות.
ומה שקורה על הכבישים שלנו זה טבח. זה רצח-עם. אנחנו מחסלים את עצמנו הרבה יותר טוב ויסודי מכל מה שהאויבים שלנו מסוגלים לעולל לנו.
רק אתמול חוויתי שני "כמעטים". לא הפתיע אותי שהדבילים שניסו להתאבד "נהגו" בטויוטות. יאריס וקאמרי. למרות שמין הסתם ברור שזה היה רק במקרה.
אז מה זה חשוב שהעדר אוהב טויוטה? או ג'יפונים? זה באמת לא חשוב. הוא לא ינהג טוב יותר בסובארו, בפוקוס, בגולף או בפיאט.
האמת היא שגם לא אכפת לי שהעדר הורג את עצמו - כל עוד הוא מקפיד להרוג אך ורק את עצמו.
אכפת לי רק כשהעדר מנסה להרוג אותי ו/או את הילדים שלי.
אני לא רואה איך קשורה העובדה ששני אלה שניסו להרוג אותך, נוהגים בטויוטה.. לשירשור הזה או לעדר.
טויוטה מוכרים הרבה ולכן הסיכויים שהם יהיו מעורבים בתאונות.. גדולה יותר משל היתר.
זה לא בהכרח מצביע על אופי הנהגים אלא פשוט על העובדה המספרית שיש יותר טויוטות ש"מתחרות" על מקום בסטטיסטיקת תאונות הדרכים.
בכל מקרה.
אני לא התכוונתי לעדר הנהגים.. יש הרבה "עדרים" - עדר ה"טויוטה אמין" ועדר ה"אייפון הכי הטוב" ועדר ה"סמסונג שולט" וכו'..
מה שאני אומר הוא הוא לא תמיד העדר טועה אבל הרבה פעמים, גם אם הוא צודק, "מרכיבי" העדר לא ממש יודעים למה הם חלק מהעדר...