למה משוגע ?
מה הייתי אמור לעשות ?
Printable View
למה משוגע ?
מה הייתי אמור לעשות ?
הנה סיפור שממחיש את המצב: לפני ארבע שנים מצאתי עצמי מפזז ברחבי בילינסון עם אמא שלי, שעברה השתלת ריאות יען כי קופסה "טיים" ביום אינה בריא כפי שחושבים. בנקודה מסוימת התכנסנו כולנו, כל בני המשפחה והרופא אמר לנו "תראו חברים, בואו ננצל את זה שהיא בהכרה, צלולה וכיוצא בזאת ונסביר בצורה יפה: אנחנו יכולים לשים אותה על חמצן והיא תחיה עוד שנה. אנחנו יכולים להמתין שוב לזוג ריאות והיא תהיה בהרדמה אבל הסיכוי נמוך. אנחנו יכולים המון דברים, אבל 100 מטר היא לא תרוץ יותר, וכנראה שהיא גם לא תצליח ללכת את זה". אנחנו כמובן ישר פתחנו חמ"ל והתחלנו לדסקס מה עושים ומי נגד מי- ורק אמא שלי שהיתה אישה מבריקה ומפוכחת (עם חיבה לסיגריות) ביקשה שכולם ילכו הביתה, ואמרה לי "תראה. ברור לי שאף אחד כאן לא מוכן לומר את האמת: גרוטאה. עברתי יותר מדי. אני לא אהיה האישה בת השישים ומשהו שזוחלת עם בלון חמצן לבת מצווה של הנכדה שלה. אני לא אהיה הנטל שיאכל לכם את הירושה בניתוחים מורכבים ואני לא אהיה זו שתהרוס לכם את החיים ותהפוך למשהו שהוא הרבה יותר נטל ממה שהוא ברכה". זה סיפור אמיתי לחלוטין. אחר כך חנקתי אותה עם כרית. סתם..אחר כך הבאנו אנשי צוות, עדים וכל זה- וחתמנו שאם המצב יחמיר אז לא להפוך אותה למת חי, שיעבור שיפוץ כל חודשיים. אחרי 3 ימים היא כבר לא היתה בהכרה ואחרי 4 ימים היא הלכה למגרש הגרוטאות הענק של "דובק" שבשמיים. אבקש להזכיר- ההחלטה לומר "חלאס" התקבלה בנושא בן אדם שהיה לו שכל מתי להרים ידיים. לא על ג'יפ. אבל יש קווים דומים.
באהבה לעיתים, שמים את ההיגיון בצד..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
שיחה של שתי פולניות:
סבא שלי מת בגיל 105.
בכל ארוחה הוא אכל קאוויר משובח ולגם וויסקי הכי~הכי.
פעמיים בשבוע אכל סטייק סינטה 400 גרם,
פעם בשבוע הבאנו לו את הזונה הכי יפה בעיר!
- אז ממה הוא מת ?!?
- הרגנו אותו, לא עמדנו בהוצאות . . .
אנא עארף, לי יש כלל שעבד עד היום לא רע: האוטו נהיה נבלה סרוחה, זרוק לפח וקנה אחר. האוטו אינו פסל, הוא לא שם בשביל היופי אלא בשביל לנסוע. עברתי את הסרט של להשקיע עוד ועוד ועוד כסף ברכבים- גם כביש וגם שטח. זה לא קיים. אין רכב ששופץ כל כך הרבה וכל כך טוב, עד שהוא נהיה איזה בולטפרוף. להיפך, רכב אינו מוצר משתבח. ואז אתה מוכר לעצמך סיפורים שלחיות מתחת לאוטו זה אחלה, זה חלק מאורח החיים שלנו. להיות אינטימי עם המוסך זה סבבה כי המוסכניק זה כמו אח. ובכלל, ללכת לינוביץ' זה כיף חיים כי דרום תל אביב מזכירה קצת את ברצלונה, במיוחד בסתיו. קשקוש. גם את הרכב שלי אני אזרוק- וגם רכבים אחרים זרקתי ואני קצת מזיל דמעה על מי שקנה. המשוואה פשוטה: אם יוצאים ל X טיולים ומתוכם Y טיולים זה לסיים עם רתכת ביד, אז הנה פח הזבל. בלי תירוצים, בלי הסברים על למה בעצם האוטו לא התקלקל כי הוא יצא מהשטח על 3 גלגלים אז זה לא נחשב, ובלי סיפורים על זה שמדובר כאן במצב הגיוני כי אתה מטייל כל שבועיים. או שזה מצב הגיוני כי בעוד שכולם סתם מטיילים, אתה עושה "עבירות קשה" כי מתברר שלמעלה עשוש יש מעקף שלישי, דרך הקיר, שהוא אקסטרימי ברמה שרק אתה יודע. אם אתה כל כך מסור, קנה רכב שיסע כל שבועיים ולא רכב שיתקע כל שבועיים. או כל חודשיים- אבל תקיעה שאתה אומר "הולי שיט, לא ידעתי שצריך למשכן כליה" (סליחה, זה היה זול, המוסכניק חבר....אמרנו...זה רק המון כסף ולא ממש ממש המון כסף. כל הקטע של "זה אוטו לנשמה" , זה חארטה וזה לא תקף לגבי אנשים שיש להם חיים/יש להם הכנסה סבירה. הקטע של האהבה וכו, זה קשקוש שמונע מבן אדם לומר למשל "איזה קטע, זה אוטו שחוגג עוד מעט רבע מאה להיווסדו ואיזה קטע אני יכול לדחוף אצבע בסדק שיש בגג שלו" וזה זיבול מוח שדופק לך את שיקול הדעת, מונע ממך להתקדם ומרוקן לך את חשבון הבנק.
אוקייייי........
ממורמר משהו.
עיתונאי רכב מדופלם... כן. שופט התרבות המוטורית עוד לא... אז אנא וותר על הטון המנוסה והמתנשא, הוא מבאס יותר מלרתך משהו בשטח בשמש הקופחת...
רק אסכם שאיש בדעתו יחייה... עם מכוניתו... משפחתו... הרתכת... וחשבון הבנק.
ואם תרצה יש טסלה משומשת במחיר מציאה.. או אלטו שנוסעת על מצבר ליתיום.
סתם פתח לוויכוח מיותר... מוותר מראש על הרס השרשור לנדב.
נדב המשך כך! תטפח ותהנה מהתחביב שבחרת בעצמך...קובץ מצורף 129729
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
יש ברנש אמריקאי, שמעלה סרטים ליוטיוב שבהם הוא הורס בלי חשבון מכוניות טובות ממש (בעיקר פולסייזים) בשביל הכיף. יש לו פילוסופיה מעניינת שממילא מדובר בגרוטאות אז מה זה משנה.
אבל בין הגישה הקיצונית הזו לגישה הקיצונית הזו - לכל אחד יש מקום. העיקר להנות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תומר, אם אחרי כל שניים שלושה טיולים הייתי צריך להשקיע ככה, או אפילו פחות אבל סכום משמעותי, הייתי פותח שרשור נפרד על "החיים עם מפלצת מוצצת - לאן ?"
אבל זה לא המצב, הצ׳רוקי לא מתפורר מעודף סיגריות ואפילו לא מעשן. הוא עושה שטח קשה יותר מרוב הרכבים כאן באתר והמחיר שאני משלם עליו בשוטף הוא במסגרת התקציב שלי.
ובואו נעשה סדר בדברים: תיקון כל הסדקים פלוס פחחות וצבע מלאים אמנם מייצרים תמונות דרמטיות, אבל זה יעלה לי פחות מהחלפת מזרקים בטרופר או משאבת סולר בלנדקרוזר. אז למה זה מעורר סיפורי סבתא ?
ואם כבר הרכב עומד, אז לא לעשות תחזוקה מונעת לבולמים פעם בעשר שנים ? צריך לחכות שיקרסו ואז לשלם יותר ?
וכן, מצאתי קרע במושב הנהג, אז לא לתקן ? זה אולי נשמע אסון אבל עלה לי 350 זוזים תמימים. בשביל זה צריך להרוג סבתא ?
תחזוקה מונעת, גוועאלד ...
נדב שאפו. כמו שצריך.
ד"א, אני תכף מכניס גם את הדיסקו לתיקונים קטנים במסגרת של השמשה וצבע כללי. 😎
מהצד מהתמונות, ומהיכרות אינטימית עם הדגם, נראה שהמצב מצדיק שיפוץ מרכב יסודי.
יסודי במקרה זה הכוונה לא על הגלגלים, ולא עם מכלולים. פרוק מרכב עד הבורג האחרון, מתקן מסתובב, גישה מכל הכיוונים, החלפת פאנלים (לאוטו הזה יש את כל הפאנלים זמינים וזה יתרון גדול) תפירה בריתוך של הכל.
בכל מקרה, בהצלחה.
זה לא מסקנה והיא לא מחייבת זה רק ממבט שטחי בתמונות. אתה מראה הרבה פגמים, חלקם לא קלים לתיקון, משמעותית יותר ממה שאני פגשתי בצ'רוקי שלי שהעברתי אותו פחחות וצבע קומפלט דומים כשהיה בן 19 (שלך כבר בן 24?). אבל אני מניח שהפחח שלך יעשה עבודה טובה.
הפחח יסודי, אפילו יותר ממני, אבל מכאן ועד פירוק המרכב לרמת הבורג יש מרחק גדול מאוד ...
זה בערך השלב שבו בחול 'מחליפים בודי' לצ'רוקי.
לכל הפחות - תבקש ממנו לתפור הכל.
אסף.
אם לא שמת לב, אנחנו לא בחו"ל, וכאן בארה"ק ממשיכים בטיפולי החייאה ככל שניתן...
ברור שהפחח יתפור את כל מה שנמצא, ואנחנו נחפש כמיטב יכלתינו...
ועוד דבר אם לא עשית את זה כבר - stiffeners לשילדה - גם עוזר מאוד למנוע את הסדקים הבאים. לכל הפחות זוויתן של 75/75 שמרותך לאורך הקורות שילדה.
אסף.