ממליץ בחום על צמיגי זוארץ,
הביא לי סט של 5 צמיגים מדגם ומידה הזוייה פה בארץ, גם במחיר אטרקטיבי מאוד.
עוד מעט 3 שנים על הרכב.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
ממליץ בחום על צמיגי זוארץ,
הביא לי סט של 5 צמיגים מדגם ומידה הזוייה פה בארץ, גם במחיר אטרקטיבי מאוד.
עוד מעט 3 שנים על הרכב.
גיא, מתוך עניין-
מהי המידה הלא חוקית? כי באזור המידות שלך לא מצאתי שום דבר שטח מלא בלי לשנות ג'נט/לעלות בקוטר/ברוחב.
לדעתי האישית-
לא הייתי הולך לצמיגים עלומי שם רק בשביל ה"שטח מלא". אין לך מושג מה איכות הצמיג בכביש ובשטח.
BF חצי חצי לדעתי נותן את הטוב משני העולומות. אתה נוסע לא מעט עם הרכב, חצי חצי של BF אגרסיבי, מחברה מוכרת עם ביצועים טובים מאוד(בטח שיותר מצמיגי כביש..)
המידה ברשיון ( היחידה שיש באוטו דטה ) היא
215/65R16
98H
יש כל מיני
https://www.tyresdirectuk.co.uk/prod...-21565r16-96q/
https://www.tyresdirectuk.co.uk/prod...kar-215-65r16/
למשל .. שהוא כמעט .. כי זה Q ולא T
אף אחד לא מאשר מידה אחרת ברשיון .. יש בעולם אבל היבואן לא מתעניין ..
נראה ..
ישנם ברוסיה למשל צמיגים שהם לשלג, עם ניטים או בלי .. אבל נסיעה בישראל לא תתאים להם, פה השלג טיפה חלש ..
צמיגי A/T של BF דווקא קיימים במידה שלך, אמנם קוד מהירות S, והם נחשבים לטובים. אמנם לא שטח מלא אבל נראים לי מתאימים היטב לרכב.
אם אתה רוצה יותר מזה, אולי תשקול להחליף פלטפורמה ...
למה להחליף פלטפורמה ?
האוטו הזה מושלם למדי עבורי כפי שהוא, לרצות לנסוע יותר בבוץ או לפחות להיות יכול להוריד יותר אויר בשטח בלי לצבוט גלגלים זה כבר סיבה להחליף לג'יפ צ'רוקי מוגבה מטר ונעילה לכל פינה וכל חלון ?
לא באמת .. :)
חלק מהכיף שבאוטו .. מעבר לשימושיות המדהימה שלו .. ולרב גוניות .. היא התחושה של הכיף, לצאת מהבית בבוקר להסתכל על האוטו ולהגיד לעצמי .. "זה שלי !"
אני חושב שיהיה לי יותר יפה עם שנורקל וצמיגי 100% .. ולו רק בגלל היופי והפוזה .. ( אם נזניח לרגע את היתרון האמיתי בצמיגי 100% )
על אנשים שהחליפו גראנד צ'רוקי בדאסטר כולנו כבר שמענו ..
עכשיו יש כבר מי שמחפש להחליף את הפרייבט של היום יום לדאסטר ..
מי אמר צ'רוקי ??
במיוחד שחשוב לך רכב חסכוני בדלק ...
אם אתה רוצה אותם בשביל היופי - תיהנה :)
(ובשביל להוריד אוויר עם שקט נפשי, ה- BF שציינתי בהחלט יעשו את העבודה ...)
לגבי הצמיגים האלה - Nortenha - זה יצרן פורטוגלי ומדובר בצמיגים מחודשים (remould). ציור הסוליה אכן מועתק מ-BF KM2.
צמיגים מחודשים מקובלים מאוד באירופה בקרב חובבי השטח ובעיקר בנישת השטח מלא/בוץ.
המצדדים יגידו שהמשמעות היא שזה לא בהכרח רע - המקטרגים יענו להם שלשימושי שטח שממילא פוצעים והורסים ומפרקים את הצמיגים, זה מספיק וחבל להשקיע הרבה יותר בצמיג חדש.
בכל מקרה - בשיטוטיי במשעולי הבוץ האירופאיים נתקלתי ביותר משתמשי צמיגים מחודשים מאשר על צמיגים רגילים. סימן שיש לזה שוק שם.
אין לי מושג לגבי מה שמותר בישראל. אני לא אתפלא אם אסור לחלוטין ובטח בתירוץ כלשהו של ''בטיחות'' (כלומר מישהו לא שילם שוחד/מספיק שוחד למי שצריך).
ואחרי סופ''ש עם דאסטר 4X4 דיזל (קיבלתי בשביל להוביל טיול מועדון) אני שוב מאוהב. זה האוטו הכי נכון בשוק הישראלי היום.
בארץ זה נפוץ במשאיות, אבל אלו צמיגים שבנויים מראש כניתנים לחידוש.
״re-gruvable”
כמות צמיגי המשאיות המחודשים שמתפרקים על הכביש (ושאת החלקים שלהם ניתן לראות זרוקים בכל שול) גורמת לי לחשוב למה לעזאזל זה חוקי על הכביש.
אגב, פעם אחת ראיתי בלייב איך סוליה כזאת מתפרקת, ואת הנזק שהיא עשתה לבחורה המסכנה שנסעה אחרי המשאית. (במבט ראשוני, הגריל, הוונטה והרדיאטור שילמו את המחיר, לכו תדעו מה עוד).
בתור רוכב אופנוע, לא יהיה אכפת לי אם תהיה קצת יותר רגולציה ופיקוח על המפעלים שעושים את זה . גם ככה עפים עליי יותר מדי דברים ממשאיות.
אם לא אז לא ...
יש פה במחיר 1200 שח ל4 גלגלים כולל הכל ..
גריפ מקס חצי חצי שאני לא מוצא תמונה עכשיו ..
אז כניראה שזה מה שיהיה ..
אני חושב שזה ה- Crossmax Unigrip
יש גם את הטורקים האלה
ויש את ה-Dunlop Grandtrek AT3 האלו שנראים לא רע בכלל וזולים מה-BFG משמעותית
בחו"ל יש גם MT נחמדים בשבילך עם קוד מהירות S...
קובץ מצורף 118382
העתקה אחד לאחד של יוקוהמה גיאולנדר MT.
צריך לקוות שהדופן לא מתפקעת כמו ביוקוהמה המקורי...
נצפה היום... https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f1d9a66ae1.jpg
נצפה גם כל יום כזה אצל בחור ממודיעין שנראה שאוהב מאד לטייל...
אם צריך, אעצור לידו לצלם מקרוב.
נראה כמו צמיג BFGoodrich 215/65R16 ALL-TERRAIN T/A KO2
ראיתי שנמכר בארץ (התמונה מפורום גרמני).
https://www.dustercommunity.de/proxy...4015f5c2ebb70a
קובץ מצורף 118383
נשמע לי כמו הטוב מכל העולמות.. במיוחד לייעוד יומיומי עם הרבה שטח בסופש..קובץ מצורף 118385קובץ מצורף 118386
חוץ משני דברים.
המחיר
ונסיון רע מאד שהיה לי עם אח שלו על הדיסקו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אתה מספיק מנוסה בשביל לדעת מה טוב לך... בהצלחה.
כמו עם הקוני... כך בbf... על איכות משלמים.
אבל אם יש לך ניסיון רע עם bf... אז..
חזרתי מ שבועיים עבודה בהודו ,
לבחור שעבדתי מולו היה את הדאסטר החדשה שנמכרת תחת השם ניסאן טרנו ,
במנוע והגיר ללא שינוי ממה שנמכר היום בארץ , קצת שינויים בתא נוסעים אבל הנדסת האנוש הגרועה נשארה ,
בהודו מוכרים גם את הדאסטר הישן וגם את הטרנו החדשה שיותר יקרה,
לא יודע כמה שוק יש לרכב עם מנוע דיזל וידני ב 140 - 150 אלף ₪ עם תא נוסעים מיושן והנדסת אנוש גרועה
מה היה לך כל כך גרוע בהנדסת אנוש ?
או נשאל את זה אחרת ... למה עדיף לדעתך לשלם 150,000₪ על אוטו בן 15 עם הנדסת אנוש של המאה הקודמת .. מאשר 130,000₪ על אוטו חדש עם אחריות עם הנדסת אנוש סבבה לגמרי ?
לא בחנתי כל כפתור אבל קרוז קונטרול שממוקם בקונסולה הקדמית וכל פעם שרוצים להפעיל או להפסיק צריך להתכופף אליו זאת הנדסת אנוש גרועה ..
אני לא עברתי על כל מחירוני הג'יפונים עם הנעה כפולה אבל למשל יונדאי טוסון פרומיום חדש עולה כ 175 אלף ,
שנה שנתיים אחורה הרבה פחות ,
כיום הדאסטר מאוד תחרותי בשוק הג'יפונים בגלל המחיר , ברגע שהמחיר יעלה ב 15 עד 20 אלף זה יוריד את האטרקטיביות שלו
בחודש ינואר 2018 היו לרכב הזה מכירות שיא של כ 200 יחידות אבל בממוצע הם מכרו כ 100 יחידות לחודש
טוב.
אתה צודק.
במחשבה שניה ....
;)
הנדסת האנוש גרועה ואין ויכוח על זה.
מיקומים הזויים של מתגים ובקרים למיניהם ולא רק בקרת השיוט...
כוונון הגה לגובה בלבד
מנגנון כוונון גובה מושב נהג פשוט מגוחך (אין לי מילה אחרת לתאר את זה)
להכל אפשר להתרגל.
בדגם החדש שיגיע לישראל במאי (הערכה) דברים מין הסתם ישתנו לטובה.
חרא של מיקום מתגים, אבל ממתי בדיוק נהפכו ג׳יפאים לפסנתרנים.
לא שיש לי משהו נגד פסנתרנים , נהפוכו .
מצחיק אותי כל הדיון בזה ...
דור. מי שלוקח הלואה לקנות דאסטר מסריחה .. ומגרד 130,000 לא יכול להיות בררן על איפה הכפתור של בקרת מהירות נמצא. מספיק לי שיש בקרת מהירות ואני מאושר שהיא שם. ממש לא משנה לי איפה היא ...
ואני עוד קניתי יד שניה בהרבה פחות.
אוטו של 175,000 הוא בכלל לא משהו שאני חושב עליו. אפילו לא בשביל לפסול אותו.
ורק בשביל ההשוואה. בסובארו של אבא שלי. אוטו שעלה מעל 200,000 שח ... הכפתור של בקרת משיכה בשטח ממש נמוך .. אבל לא רקנמוך אלא ממש נסתר. לא נוח להפעלה בכלל ויותר גרוע ... בקושי מצאתי אותו כשממש חיפשתי ואפילו עצרתי את כל הטור שמתי פארקינג והתכופפתי ... וזה גם אוטו שאוכל 1:10 ... כאילו .. איזו חוצפה !!
[emoji6]
קח את הדברים בפרופורציה.
מי שנוהג על אוטו אחד כל הזמן ועובד לשבועיים לאוטו אחר. לא רגיל ולא נוח לו. כמו המולטי כפתור של המחשב דרך ב איקס 1 שהיתה לי לשבועיים ושיגע לי את השכל ... [emoji6]
חרא של כפתור.
בדיוק בגלל מה שאתה אומר שאנשים חוסכים שקל לשקל כדי לקנות רכב שנוסע בשטח אני לא בטוח כמה הניסן טראנו ימכור אם המחיר שלו יהיה כ 15-20 אלף ₪ מעל הדאסטר ,
אני רק יודע שהטראנו בהודו יקר בערך ב 10% מהדאסטר
גם ככה הדאסטר מוכרים כ 100 יחידות בחודש קצת יותר ממה שהטוסון מוכר ביום..
בכלל לא הבנתי את הרעיון של התאגיד הזה למחזר שמות של רכבים..מה חסרים שמות בעולם ?
לא ידוע לי שהדאסטר ימכר כטראנו גם פה. מאד מוזר.
ראיתי אגב אחד בסט. פטרסבורג. חות מפנסים ורגיל זה נראה אותו דבר
אני חושב שה-Nissan Terrano נמכר רק בשווקים של הודו ורוסיה כגרסת פרימיום לרנו דאסטר.
הדגם הזה לא מופיע אפילו באתר הגלובלי של ניסן.
בארץ, אם היה נמכר במקביל לדאסטר, הוא היה נכשל כנראה, משום שהוא מאבד את יתרון המחיר שיש לדאסטר...
אגב, לדעתי, אם היו משווקים אותו במקום הדאסטר בארץ, יש סיכוי שהישראלים היו קונים אותו יותר בגלל השם של ניסן (ביחס לשם של דאצ'יה/רנו).